اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین مصوبات بودجه 94



اخبار,اخباراقتصادی,بودجه 94

دومین روز رسیدگی به لایحه بودجه 94 کل کشور در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز آغاز شده است.

 به گزارش ایسنا ، نمایندگان از روز گذشته و پس از بررسی‌های قانونی در کمیسیون تلفیق، تدوین، تصویب و بررسی لایحه جزییات لایحه بودجه 94 کل کشور را آغاز کردند و امروز نیز در دو نوبت به آن رسیدگی می‌کنند.

جلسه علنی نوبت صبح امروز با حضور 195 نماینده و به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.

21 هزار میلیارد ریال سقف درآمد عوارض گاز طبیعی در بودجه 94
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 94 کل کشور مصوب کردند که 21 هزار میلیارد ریال به عنوان سقف درآمد از محل عوارض گاز طبیعی مصرفی از مشترکان قرار داده شود.

 نمایندگان در دومین روز رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه 94 کل کشور و در بخش درآمدی بند «ط» لایحه بودجه را به تصویب رساندند که به موجب آن در سال 1394 سقف عوارض گاز طبیعی مصرفی موضوع ماده الحاقی 31 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت 21 هزار میلیارد ریال تعیین می‌شود.

همچنین بخش درآمدی ماده «ی» در نهایت به کمیسیون ارجاع شد و ماده «ک» در مورد اجرای ماده 15 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر مراعا اعلام شد.

درآمد دولت از صادرات نفت خام و میعانات گازی افزایش یافت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بخش‌های درآمدی لایحه بودجه کل کشور مصوب کردند که درآمد دولت از صادرات نفت خام و میعانات گازی افزایش می‌یابد.

بر اساس مصوبه مجلس به دولت اجازه داده می‌شود در صورت افزایش درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی نسبت به درآمد پیش بینی شده در ردیف‌های شماره 210101 و 201109 جدول شماره پنج این قانون، مازاد منابع ارزی تا سقف 150 هزار میلیارد ریال پس از کسر سهم وزارت نفت، صندوق توسعه ملی و دو درصد مناطق نفت‌خیز و محروم به ردیف درآمدی شماره 210110 این قانون واریز و مازاد بر آن را پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی به حساب ذخیره ارزی واریز کند.

این مصوبه مجلس با 128 رای موافق، 20 رای مخالف و چهار رای ممتنع به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

الزام شرکت ملی پالایش و پتروشیمی‌ها به واریز ماهانه دریافتی‌شان، حذف شد
الزام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران و شرکت پالایش نفت داخلی و شرکت‌های پتروشیمی به واریز ماهانه بهای خوراک نفت خام و میعانات گازی به خزانه کل کشور با تصویب مجلس حذف و بر این اساس حداقل به صورت ماهانه انجام نمی‌شود.

نمایندگان در جریان بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه 94 و به پیشنهاد کمیسیون تلفیق بند ج لایحه بودجه را حذف کردند. در این بند آمده بود شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران و شرکت پالایشگاه‌های نفت داخل موظفند در پایان هر ماه بهای خوراک نفت خام و میعانات گازی دریافتی خود و همچنین خوراک معادل فرآوردهای شرکت‌های پتروشیمی تحویل به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران را بر اساس قانون محاسبه و به خزانه‌داری کل کشور واریز نمایند.

همچنین شرکت ملی نفت ایران مکلف است: وجوه مربوط به سهم دولت از بهای خوراک پالایشگاه‌ها و خزانه‌داری کل کشور مبالغ مربوط به ماه قبل را از شرکت‌های حساب تابعه ذیربط وزارت نفت به صورت علی الحساب برداشت کنند و در صورت عدم واریز بهای نفتی و خوراک پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها به حساب خزانه‌داری وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است با اعلام وزارت نفت راسا نسبت به برداشت از حساب شرکت‌های بدهکار و واریز آن به کل کشورها به حساب خزانه داری کل کشور اقدام نماید.

اختصاص 1000 میلیارد تومان برای تقویت بنیه دفاعی و امنیتی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که هزار میلیارد تومان برای تقویت بنیه دفاعی و امنیتی اختصاص یابد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه 94 در بخش درآمدی بند «ع» تبصره دو را به تصویب رساندند.

بر اساس این مصوبه، وزارت نفت مکلف است از محل درآمد حاصل از فروش فرآورده‌های نفتی کشف شده اعم از قاچاق یا عرضه خارج از شبکه به ازای کشف و تحویل هر لیتر مواد کشف شده نفتی قابل توزیع در شبکه رسمی مصرف به نرخ زمان کشف، پس از کسر 10 درصد (پس از واریز به حساب خاص نزد خزانه‌داری کل کشور) هزینه بالاسری تا سقف 10 هزار میلیارد ریال به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

در بخش هزینه‌ای این بند آمده است که این میزان اعتبار جهت تقویت بنیه دفاعی و امنیتی اختصاص یابد.

  اخبار اقتصادی  - ایسنا 
 


ویدیو مرتبط :
مصوبات کمیسیون تلفیق برای بودجه سال 94

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین تصمیمات درباره بودجه 94 در تلفیق



اخبار,اخبار اقتصادی,بودجه سال 94

نایب رئیس کمیسیون تلفیق گفت: محاسباتی که برای تحقق درآمدهای نفتی انجام شد مشخص کرد نفت ۴۰ دلار هم به بودجه آسیبی نخواهد رساند.

به گزارش ایسنا احمدرضا دستغیب در شبکه دو سیما با بیان این‌که »سعی کردیم با توجه به محدودیت های تامین منابع مالی با دقت بیشتری بودجه را تنظیم کنیم» اظهار کرد: ما در کمیسیون تلفیق در مرحله نخست مطابق با سال های گذشته آیین نامه‌ای را به تصویب رساندیم و امیدواریم هفته آینده ضمن این که بودجه تقدیم صحن علنی مجلس می شود جداول آن نیز به صورت شفاف در اختیار همه نمایندگان محترم قرار گیرد.

وی افزود: در بخش هزینه‌ها سعی کردیم هزینه جدیدی به دولت اضافه نشود.

وی گفت: دو سقفی شدن بودجه 94 در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بود؛ چراکه امسال با ملاحظه قطعیت نیافتن درآمدهای نفتی و ملاحظات اقتصاد سیاسی مانند موضوع مذاکرات، بودجه عمومی دو سقفه شد و قدری ضربه پذیری و نگرانی در مورد تحقق درآمدها در بودجه سال آتی را کاهش داد.

به گزارش ایسنا به نقل از واحد مرکزی خبر نایب رئیس کمیسیون تلفیق با بیان این‌که «در بودجه 93 سهم منابع حاصل از نفت 8 /36 درصد بود» گفت: این سهم در بودجه سال 94 به 7 /31 تقلیل یافته است و در پیشنهاد کمیسیون تلفیق ما این عدد را به 25 درصد کاهش دادیم.

وی تصریح کرد: روند بودجه سال 94 به گونه ای نیست که اعتبارات عمرانی که سبب افزایش تولیدات است کاهش یابد.

وی مصداق دیگر عملی شدن اقتصاد مقاومتی در بودجه 94 را مدیریت درآمدهای مالیاتی ذکر کرد و افزود: ما امسال پیشنهاد دولت را برای قرار دادن 20 درصد سهم صندوق توسعه ملی پذیرفتیم چون شرایط خاصی بر کشور حاکم بود.

دستغیب گفت: محاسباتی که برای تحقق درآمدهای نفتی انجام شد مشخص کرد حتی اگر قیمت نفت تا 40 دلار هم کاهش پیدا کند، بودجه آسیبی پیدا نخواهد کرد و یکی از دلایلی که کمیسیون تلفیق به این روش عمل کرد یعنی مبنا را نسبت به سال قبل متفاوت در نظر گرفت این بود که ما نمی‌خواستیم از طریق سیاست مالی که بودجه است وارد حوزه هایی مثل تعیین نرخ ارز یا قیمت نفت شویم که حوزه‌های تصمیم‌گیری بودجه نیست.

وی اظهار کرد: در صورت تحقق درآمدهای نفتی به بیش از 40 دلار، این مبلغ صرف زیرساخت های عمرانی خواهد شد و بر این اساس یکی از شاخص‌های مهم اقتصاد مقاومتی یعنی آینده‌نگری نیز رعایت شده است.

وی گفت: ما برای تحقق درآمدهای نفتی مبلغ 53 هزار و 700 میلیارد را در نظر گرفته‌ایم و اعتقاد داریم هیچ نگرانی برای تحقق این عدد وجود ندارد و همه هزینه‌ها نیز با این قیمت‌گذاری انجام خواهد شد.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق افزود: اجازه انتشار 5 هزارمیلیارد اوراق مشارکت از جمله اقدامات انجام شده است و ما به وزارت نفت اجازه دادیم در میادین مشترک به انتشار اوراق قرضه بپردازد زیرا با کاهش قیمت نفت سهم صنعت نفت نیز کاهش خواهد یافت.

وی گفت: اعداد و ارقام مختلفی درباره فرار مالیاتی وجود دارد که زیر چتر و پوشش مالیات قرار نمی‌گیرند.

وی با تاکید بر این‌که «باید از کسانی که درآمدهای بالایی دارند مالیات گرفت» افزود: شرکت‌های داخلی و نمایندگی‌ها متاسفانه به اشکال مختلف از دادن مالیات فرار می‌کنند.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق گفت: افزایش مالیات ها متوجه گروه‌های جدید است و هرچه درآمد بیشتر باشد مالیات هم بیشتر می‌شود.

وی افزود: با موافقت معاونت مدیریت و برنامه‌ریزی سقف یارانه نقدی به جای 42 هزار میلیارد به 37 هزار میلیارد تومان کاهش یافت و یارانه بهداشت هم 4 هزار و 800 میلیارد تومان تعیین شد.

وی با اشاره به این‌که «خانوارهای با درآمد بالا از دریافت یارانه نقدی معاف می‌شوند» گفت: دولت مکلف خواهد شد تا یارانه خانوارهایی را که درآمد بالایی دارند ، کاهش دهد.

دستغیب با بیان این‌که «ضوابطی برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، بازنشستگان کشوری و لشگری و تامین اجتماعی درنظر گرفته شده است» افزود: به دولت این اجازه داده شده است تا به جای پرداخت نقدی به خانوارها اوراق مشارکت با سررسید سه ساله داده شود و این اختیار به خانوارها داده شد تا سرمایه‌گذاری و یا این که نقدی دریافت کنند.

وی با اشاره به این‌که «شناسایی افراد ثروتمند کار دشواری نیست» گفت: سال آینده بخش قابل توجهی از جامعه یارانه دریافت خواهند کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان جریمه سربازان غایب چقدر است، افزود: تدابیری در لایحه دولت جهت افرادی که 10 سال از سربازی غایب بوده اند درنظر گرفته شده به طوری که این مسئله در کمسیون به 8 سال کاهش یافته است.

دستغیب با اشاره به این‌که «کسانی که از سربازی غیبت کرده‌اند،برای‌شان محدودیت‌هایی در نظر گرفته شده بود» خاطرنشان کرد: این عده از فرصت‌هایی که می‌توانستند داشته باشند عقب مانده‌اند.

وی با بیان این‌که «باید نگرانی آن‌ها را حل کرد» اظهار کرد: بسیاری از موضوعات مربوط به مسائل مالی این عده را نزدیکان‌شان انجام می‌داند.

وی با اشاره به این‌که «به دولت اجازه داده شده است تا از آن‌ها جریمه بگیرد» ادامه داد: درآمدی که برای این کار در نظر گرفته شده در لایحه هزار میلیارد بود این در حالی است که در کمیسیون تلفیق به 3 هزار میلیارد رسیده است.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق گفت: سربازان غایب مشمول این لایحه از انتصاب به سمت‌های مدیریتی و عضویت در شوراهای شهر و روستا حتی پس از دریافت کارت محروم خواهند بود.

وی با اشاره به این‌که «اعداد و رقم‌هایی برای جریمه آن‌ها بر اساس مدرک تحصیلی از زیر دیپلم تا پزشک در نظر گرفته شده است» خاطرنشان کرد: در صورت تصویب این مسئله در مجلس، جداول آن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی اظهار کرد: برای افراد متاهل و کسانی که صاحب فرزند هستند تخفیفاتی در نظر گرفته شده است.
اخبار اقتصادی - ایسنا