اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین جزئیات برگزاری کنکور 90


رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به حضور بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر در آزمون سراسری سال 90 گفت: آزمون سراسری سال 90 در روزهای 9 تا 11 تیرماه برگزار می شود و سه میلیون و 100 هزار دفترچه برای آزمون به چاپ رسیده است.

دکتر محمدحسین سرورالدین افزود: آزمون سراسری سال 90 در 479 حوزه اصلی و 315 شهر در داخل کشور و 31 حوزه در 27 کشور خارجی برگزار می شود.

وی افزود: 3 میلیون و 100 هزار دفترچه کنکور برای 5 گروه آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان های خارجی و هنر به چاپ رسیده که با توجه به شرکت یک میلیون و 300 هزار نفر در آزمون برخی از داوطلبان بیش از یک دفترچه برای آنها صادر شده است.

سرورالدین اظهار داشت: 442 دفترچه به خط بریل برای داوطلبان نابینا و 788 دفترچه به خط درشت هم برای داوطلبان کم بینا تهیه شده است.

جزئیات تعداد دفترچه ها و حوزه های امتحانی کنکور سراسری 90
ردیف     تعداد شهرها و حوزه های داخل کشور       315 شهر و 479 حوزه امتحانی
1         تعداد شهرها و حوزه های خارج کشور        27 کشور و 31 حوزه امتحانی
2         تعداد دفترچه های کنکور در داخل کشور       3 میلیون و 100 هزار دفترچه
3         تعداد دفترچه های کنکور در خارج کشور       یک هزار و 750 دفترچه
5        تعداد دفترچه های کنکور برای معلولان        442 دفترچه به خط بریل / 788 دفترچه به خط درشت

وی با اشاره به تعداد حوزه های خارج از کشور و داوطلبان در این کشورها افزود: در 27 کشور جهان غیر از ایران آزمون سراسری برگزار می شود و در کشور آلمان 3 حوزه، کشور ترکیه 2 حوزه و کشور پاکستان 2 حوزه قرار دارد. 875 نفر در حوزه های خارج شرکت می کنند که برای آنها یک هزار و 750 دفترچه تهیه شده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از همکاری 120 هزار نفر از عوامل اجرایی در برگزاری کنکور سراسری سال 90 خبر داد و گفت: سازمان سنجش هماهنگی اجرایی کنکور را برعهده دارد و عوامل اجرایی از اساتید دانشگاه که در طراحی سئوال همکاری داشته اند تا همکاران اجرایی را در بر می گیرد.

وی با اشاره به تغییری که در سال 90 برای داوطلبان اقلیت های مذهبی در نظر گرفته شده است، گفت: پیش از این تمامی داوطلبان اقلیت های مذهبی در یک حوزه امتحانی جمع می شدند اما امسال برای بهتر شدن وضعیت حضور داوطلبان، داوطلبان زن اقلیت های مذهبی که تعدادشان 169 نفر است در یکی از حوزه امتحانی خواهران آزمون می دهند و 195 نفر از داوطلبان مرد که جزء اقلیت های مذهبی هستند در میان داوطلبان مرد آزمون می دهند.

سرورالدین با اشاره به ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری سال 90 گفت: جمع داوطلبان امسال در واقع یک میلیون و 150 هزار نفر است. سال گذشته با احتساب ظرفیت 750 هزار نفری در دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی و ظرفیت 550 هزار نفری در دانشگاه آزاد ظرفیتی حدود یک میلیون و 300 هزار نفر ایجاد شد و با توجه به تعداد داوطلبان امسال در صورت افزایش نیافتن ظرفیت دانشگاهها باز هم 150 هزار صندلی خالی داریم.

وی افزود:پس از پیروزی انقلاب اسلامی از میان 10 تا 15 درصد ظرفیت پذیرش به 120 درصد ظرفیت دست یافته ایم که امکان ورود افراد را به دانشگاه فراهم می رسد در واقع رقابت برای تعیین رشته است.

منبع: خبرگزاری مهر


ویدیو مرتبط :
جزئیات برگزاری جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات سهیمه های کنکور 90



 

جزئیات سهیمه های کنکور 90

 

این قبیل داوطلبان در صورت داشتن سایر ضوابط و شرایط و کسب حدنصاب نمره علمی در ظرفیت باقیمانده سهمیه شاهد به میزان 5 درصد پذیرش خواهند شد.

سازمان سنجش آموزش کشور جزئیات سهمیه های کنکور سراسری 90 شامل سهمیه مناطق،‌ شاهد و ایثارگر، آموزگاران و بهیاران را اعلام کرد که بر اساس آن هر داوطلب می تواند بر اساس شرایط خود، متقاضی یکی از سهمیه های مصوب باشد.

به گزارش مهر، شرکت کنندگان در آزمون سراسری 90 براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه جزو یکی از سهمیه های مناطق 1، 2 و یا 3 محسوب می شوند داوطلبان متقاضی سهمیه مناطق باید قسمت مربوط در بند 16 فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی را علامتگذاری کنند.

بر اساس مصوبه سی و پنجمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور سراسری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، فارغ التحصیلان و دانش آموزان پایه پیش دانشگاهی بر اساس بخش محل اخذ مدر ک تحصیلی پایه پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان و یا هنرستان (سال دوم و سوم دبیرستان یا هنرستانهای فنی و حرفه ای و یا کار و دانش) جزء یکی از سهمیه های مناطق 1، 2 یا 3 محسوب می شوند.

فارغ التحصیلان دوره های کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در آزمون سراسری سال 1390 براساس بخش محل اخذ مدر ک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان) که تحصیل کرده اند جزء یکی ازسهمیه های مناطق1، 2 و یا 3 محسوب می شوند.

سهمیه شاهد و ایثارگر در کنکور 90

رزمندگانی که براساس ماده 1 و تبصره های چهارگانه ماده مذکور در آیین نامه اجرایی قانون ایجاد تسهیلات برای ورود رزمندگان و جهادگران داوطلب بسیجی به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی از تاریخ 31 شهریور 59 تا 31 شهریور 67  حداقل 6 ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشته اند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام کنند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستاد مشترک سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تائید نهائی قرار گیرد.

داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی لازم است پس از تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان، نسبت به دریافت کد رهگیری 12 رقمی از واحد مربوطه اقدام و آن را در زمان ثبت نام در محلی که در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی در نظر گرفته شده است، درج کنند.

جانبازان 25 تا 69 درصد، فرزند و همسر جانبازان 50 درصد و بالاتر، آزادگان و فرزندان و همسران آنان و همچنین فرزندان و همسران شهدا، مفقودین و اسرا و جانبازان 70 درصد و بالاتر و خانواده شهدا (خواهر، برادر، پدر و مادر شهید) برای استفاده از سهمیه مربوط باید بر اساس ضوابط اقدام کنند.

به گزارش مهر، جانبازان با درصد جانبازی حداقل 25 درصد و آزادگان در صورت دارا بودن مدت حضور در جبهه، ضمن درج کد رهگیری دریافتی از سایت ایثار در بند 19 تقاضانامه ثبت نام اینترنتی، به ارگان ذیربط (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا وزارت جهاد کشاورزی) مراجعه و با ارائه کارت جانبازی و یا آزادگی، فرم مخصوص استفاده از مدت حضور در جبهه را تکمیل کند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام، توسط ستاد مشترک سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و یا

وزارت جهاد کشاورزی مورد تائید نهائی قرار گیرند و در گزینش نهائی به مدت جبهه معادل شده با درصد جانبازی و یا مدت اسارت اضافه شود. ضمناً این قبیل داوطلبان نیازی به دریافت کد 12 رقمی رهگیری از سپاه پاسداران را ندارند.

آن دسته از داوطلبانی که با استفاده از سهمیه شاهد و ایثارگر، یک بار در رشته های تحصیلی دوره های روزانه آزمون سراسری (برای پذیرفته شدگان رزمنده از سال 1368 به بعد و برای پذیرفته شدگان سهمیه شاهد از سال 1376 به بعد) پذیرفته شده اند، اعم از اینکه از رشته قبولی انصراف داده و یا در رشته قبولی ثبت نام کرده و یا نکرده باشند، حق استفاده مجدد از سهمیه مذکور را در آزمون سراسری نخواهند داشت.

براساس مصوبه پنجاه و چهارمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور، آن دسته از داوطلبان سنوات قبل (از زمان تصویب سال 1387 به قبل) که با استفاده از سهمیه های شاهد و ایثارگر در ردیف پذیرفته شدگان رشته های تحصیلی دوره های شبانه و نیمه حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی و یا دوره های مجازی (به جز دوره های روزانه در دانشگاه های دولتی) قرار گرفته اند، در صورت

انصراف از رشته قبولی خود فقط یک بار، مجاز به استفاده مجدد از سهمی ههای مربوط در آزمون سراسری خواهند بود.

فرزندان و همسران جانبازان 25 تا 49 درصد پس از شرکت در آزمون، در صورتیکه مجاز به انتخاب رشته شوند، پس از دریافت کارنامه با درج کد ملی و کد ایثارگری پدر یا مادر و یا همسر می توانند با مراجعه به سایت ایثار به نشانی www.isaar.ir  کد رهگیری 12 رقمی دریافت کنند.

این قبیل داوطلبان در صورت داشتن سایر ضوابط و شرایط و کسب حدنصاب نمره علمی در ظرفیت باقیمانده سهمیه شاهد به میزان 5 درصد پذیرش خواهند شد.

سهمیه آموزگاران کنکور سراسری 90

به گزارش مهر، آموزگاران دیپلمه رسمی (قطعی  آزمایشی) و یا پیمانی که حداقل سه سال در مناطقی که آموزش و پرورش خدمت کرده باشند و در حال حاضر نیز شاغل باشند، می توانند برای استفاده از سهمیه رشته تحصیلی راهنمایی و مشاوره دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی با دریافت فرم مخصوص از نواحی و یا مناطق آموزش و پرورش (مطابق فرم شماره 3 مندرج در صفحه 44 این دفترچه) و نگهداری آن نزد خود از سهمیه مزبور استفاده کنند پذیرفته شدگان رشته تحصیلی راهنمایی و مشاوره با سهمیه آموزگا ران، بورسیه وزارت آموزش و پرورش نمی شوند.

داوطلبانی که با توجه به ضوابط علاقه مند به استفاده از سهمیه آموزگاران در رشته راهنمایی و مشاوره باشند، لازم است علاوه بر انتخاب یکی از سهمیه ها، برحسب مورد وضعیت خود را با علامتگذاری قسمت مربوط در بند 24 فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی مربوط تعیین کنند و مدار ک لازم را نیز تهیه کنند تا از اولویت اختصاص داده شده برای رشته ذیربط استفاده کنند.

سهمیه بهیاران

بهیاران دارنده دیپلم نظام قدیم و یا نظام جدید (کارودانش) مورد تأیید وزارت آموزش و پرور ش که به حرفه بهیاری اشتغال دارند، می توانند با تهیه گواهی لازم از سازمان متبوع و نگهداری آن نزد خود منحصراً برای ورود به رشته پرستاری از سهمیه بهیاران استفاده کنند.

دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی برای دارندگان مدرک دیپلم بهیاری نظام جدید (کارودانش ) و یا اشتغال به تحصیل در پایه

پیش دانشگاهی به شرط فراغت از تحصیل تا تاریخ 31 شهریور 90 الزامی است.

داوطلبانی که با توجه به ضوابط علاقه مند به استفاده از سهمیه بهیاران در رشته پرستاری باشند، لازم است علاو ه بر انتخاب یکی از سهمیه ها، برحسب مورد وضعیت خود را با علامتگذار ی قسمت مربوط در بند 24 فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی مربوط تعیین کنند و مدارک لازم را نیز تهیه کنند تا از اولویت اختصاص داده شده برای رشته ذیربط استفاده کنند....../تحلیل:عصرایران