اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین اخبار از توافق نهایی نگارش سند مکتوب بین ایران و 1+5



اخبار,جزئیات


اخبار سیاست خارجی -  سخنگوی اشتون: نمی توانم جزئیات مذاکرات را بگوییم/مذاکرات پنجشنبه بسیار مفید بود

سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه در دومین روز مذاکرات ایران و1+5 کارهای زیادی انجام دادیم، گفت: نمی توانم جزئیات مذاکرات را به شما بدهم ولی می توانم بگویم در این روز بسیار سخت کار کردیم و فکر می کنم مذاکرات روز پنجشنبه بسیار مفید بود.

«مایکل مان» در حاشیه دومین روز مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان در هتل «کوبورگ» محل استقرار هیات های مذاکره کننده، در پاسخ به پرسش ایرنا درباره ارزیابی او از روند مذاکرات در دو روز گذشته، افزود: مذاکرات در یک فضای حرفه ای برگزار شد.

وی گفت: در دو روز گذشته نشست های متعددی برگزار شد؛. از جمله امروز (پنجشنبه) نشست گروه 3+3 که یک نشست هماهنگی بود و نشست 3.5 ساعته ظریف و اشتون که در آن کارهای زیادی انجام شد. می توانم بگویم در این نشست کارهای سختی انجام شد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا نشست شامگاه چهارشنبه ظریف و اشتون به صبح پنجشنبه موکول شد، گفت: ما از قبل نگفته بودیم که قرار است نشستی در این ساعت برگزار شود.

مایکل مان در پاسخ به این پرسش که آیا به اهداف توافق ایران و 1+5 نزدیک تر شده ایم، افزود: همان طور که در نخستین روز مذاکرات گفتم، عزم راسخ داریم که کار مفیدی انجام دهیم تا به توافق سازنده دست یابیم. هیچکس انتظار ندارد که در این هفته، توافقی حاصل شود ولی سعی کردیم که روی این موضوع تمرکز داشته باشیم که چه عناصری می توانند یک توافق احتمالی را شکل دهند.

سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه روند کاری خوب پیش می رود، ادامه داد: هنوز یک روز کاری دیگر را داریم. همچنین به زودی بار دیگر برای ادامه کار گردهم می آییم.

سخنگوی اشتون درباره تاریخ دور بعدی مذاکرات نیز گفت: زمان دور بعدی مذاکرات جمعه مشخص می شود. تا آنجا که می دانم مذاکرات روز جمعه تمام می شود ولی هیچکس نمی داند در روند مذاکرات چه اتفاقی می افتد.

 

----------------------------

 

مقام آمریکایی: مذاکرات حل مکعب روبیک است

مذاکرات برای نگارش توافق جامع با ایران مانند حل مکعب روبیک است نه پر کردن یک چک لیست و به همین دلیل نمی توان با پی بردن به یک بخش آن، کل طرح را بازشناخت.

به گزارش تسنیم،‌ یک مقام امریکایی به خبرنگاران می گوید مذاکرات برای نگارش توافق جامع با ایران مانند حل مکعب روبیک است نه پر کردن یک چک لیست و به همین دلیل نمی توان با پی بردن به یک بخش آن، کل طرح را بازشناخت.

متن کامل سخنان این مقام آمریکایی را در نشست مذکور که قبل از برگزاری مذاکرات وین در روز سه شنبه 23 اردیبهشت 1393 برگزار شد، پایگاه خبری ایران هسته‌ای بازنشر داده که  می‌خوانید:

مقام آمریکایی: کارشناسان هسته ای و تحریم ما از بعد از مذاکرات قبلی با همتایان خود تماس داشته اند. همانطور که می دانید کارشناسان ما هفته گذشته در نیویورک با هم دیدار کردند.
همانطور که قبلاً گفتیم، در این دور از مذاکرات ما تدوین پیش نویس طرح جامع اقدام را شروع می کنیم. همه با جدیت و به صورت حرفه ای به مذاکرات آمده اند. همچنین به نظر می رسد که کسانی که به میز مذاکره آمده اند خواستار راه حل دیپلماتیک هستند اما فقط قصد و نیت داشتن باعث نمی شود که این اتفاق بیفتد.

به صراحت می گویم که این کار بسیار بسیار سخت است. هشدار می دهم، صرفاً تدوین پیش نویس بدان معنا نیست که توافق، قریب الوقوع است یا این که ما قطعاً در نهایت مسائل را حل و فصل می کنیم. مسائل پیچیده ای وجود دارد که باید به آن رسیدگی کنیم. ما نمی دانیم که آیا ایران قادر خواهد بود تصمیمات سخت بگیرد و به جهانیان اطمینان دهد که به دنبال سلاح هسته ای نیست و برنامه اش کاملاً صلح آمیز است.

وقتی این روند به پیش می رود، سر و صدای زیادی درباره مسائل در دست بررسی در مذاکرات به پا می شود و مردم درباره پیشروی و نوع توافق نهایی گمانه زنی می کنند. مردم تلاش خواهند کرد پیشنهادات طرفین را پیش بینی کنند. من نمی توانم به شما توصیه کنم که گمانه زنی نکنید. این شغل شماست اما در عین حال می توانیم قول دهم که شما فقط می توانید بخش هایی را حدس بزنید و حتی درباره این بخش ها نیز تردید خواهید داشت زیرا یکی از مشخصه های طرح مشترک اقدام و مذاکرات جامع تاکنون این بوده است که افراد حاضر در آنها رازدار هستند و درباره جزئیات بحث های خود صحبت نمی کنند. همه ما این نکته را جدی گرفته ایم.

بنابراین، به مردم یک نکته بسیار بسیار مهم را یاد آوری می کنم: کسی نمی تواند فقط با پی بردن به یک جزء از موضوعات مورد بحث، توافقنامه را تعریف کند. کسی نمی تواند با رمزگشایی یکی از قطعات، به کل طرح جامع پی ببرد. این روند مثل حل یک مکعب روبیک است. فقط یک راه وجود ندارد که با آن جامعه جهانی در خصوص صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران اطمینان یابد. به عبارت دیگر، ما روی یک بسته و نه یک چک لیست کار می کنیم. و این که چگونه بر سر هر مسئله خاص به توافق می رسیم ، بر نتیجه کلی و نهایی تاثیر خواهد داشت.

بر مهلت تعیین شده در بیستم ژوئیه تمرکز کرده ایم و تا آن موقع هر روز به کار خود ادامه می دهیم.اگر زمان مذاکره درباره طرح مشترک اقدام را بخاطر داشته باشید، می بینید که تا آخرین دقایق نیز درباره مسائل و اختلافات گفتگو کردیم.
همانطور که گفتیم، این روند خیلی سخت تر از مذاکرات طرح مشترک اقدام است. اما ما خود را متعهد می دانیم به تلاش ادامه دهیم زیرا می دانیم که مسیر دیپلماتیک تنها راه و بهترین شانس برای برطرف کردن نگرانی هاست.

عباس اصلانی از خبرگزاری تسنیم: یکی از مذاکره کنندگان روس امروز صبح گفت که احتمال توافق درباره مسائل اراک و شفافیت (بازرسی ها) بیشتر از مسائل دیگر است.آیا پیشرفت هایی در این خصوص حاصل شده است؟ و پرسش دیگرم این است که آیا درباره توانمندی موشکی ایران نیز در این دور از مذاکرات بحث می شود؟

مقام آمریکایی: نمی توانم درباره جزئیات اینکه در چه نقطه ای از مذاکره قرار داریم یا قرار نداریم، صحبت کنم. مسائلی که به آن اشاره کردید، مسائلی هستند که درباره اش بحث می کنیم و همه بخشی از مکعب روبیک هستند، که بدنبال راه حل شان هستیم. درباره پرسش دوم نیز باید بگویم که قطعنامه های شورای امنیت باید مورد توجه قرار بگیرند. این در طرح مشترک اقدام آمده است. طبق این قطعنامه ها، هر موشکی که بتواند سلاح هسته ای حمل کند، باید مورد بحث قرار بگیرد.

خبرنگار لس آنجلس تایمز: شما در آخرین سخنرانی خود با خوش بینی گفتید که تا بیست ژوئیه کار انجام می شود اما امروز نشنیدم که شما چنین چیزی بگویید.

مقام آمریکایی: فکر می کنم در گذشته چنین گفتم که چگونه می توان تا بیستم ژوئیه به توافق رسید اما رسیدن به توافق مسئله دیگری است. منظورم این است که کلمات و متن باید روی کاغذ آورده شود. همه مسائلی که درباره اش بحث می کنیم، جواب دارند. به ویژه ایران می تواند جواب هایی دهد که به ما اطمینان می دهد به دنبال سلاح هسته ای نیست. بنابراین امکان وجود دارد البته بار دیگر می گویم که تا زمانی که درباره تک تک مسائل توافق نشده است، توافق حاصل نمی شود. بار دیگر تاکید می کنم که این کار بسیار سخت است. در دوره های گذشته همه مسائل را روی میز قرار دادیم و تلاش کردیم موارد تفاهم و اختلاف را مشخص کنیم. اینطور نیست که این اختلافات جواب نداشته باشند بلکه رسیدن به آنها سخت است و امروز نمی توانم بگویم که حتماً به این نقطه می رسیم.

خبرنگار رویترز: همه انتظار دارند در نهایت نوعی توافق حاصل شود. به نظر شما علت چیست؟ همچنین گزارش کارشناسان سازمان ملل حاکی از کند شدن روند خریدهای مخفیانه ایران است.آیا این ناشی از فضای جدید سیاسی در ایران نیست؟

مقام آمریکایی: من با تیم خود درباره این خوش بینی ها صحبت می کردم. چه کسی خواستار خوشی بینی در این باره نیست؟ چه کسی نمی خواهد مشکل به طور مسالمت آمیز حل شود؟ همه ما خواستار این هستیم و اگر امید نداشتیم به میز مذاکره نمی رفتیم. اما خوش بینی به تنهایی ما را به طرح جامع اقدام نمی رساند.کار بسیار سخت و فشرده، کار سخت فنی ما را به تضمین هایی می رساند که جامعه جهانی برای اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه ایران نیاز دارد. درباره گزارش کارشناسان سازمان ملل نیز باید بگویم که من این گزارش را دیدم. اگر واقعاً این روند کند شده باشد، خیلی خوب است. جامعه جهانی نه تنها در ارتباط با ایران بلکه در رابطه با همه کشورها در دنیا خواستار توقف فعالیت های تکثیر است و هر گونه پیشرفت در این زمینه خوب است.

خبرنگار بلومبرگ: با توجه به صحبت های شما، می توان دریافت که توافق همیشگی نخواهد بود و میان مدت است.

مقام آمریکایی: ما انتظار داریم که طرح جامع اقدام به این منجر شود که ایران هرگز به بمب هسته ای نرسد. مهم نیست که دوره توافق چقدر باشد مهم این است که برنامه ایران برای همیشه صلح آمیز باشد.

خبرنگار رادیو فرانسه: تنش با روسیه افزایش یافته است.آیا فکر نمی کنید این مسئله بر وحدت گروه پنج بعلاوه یک تاثیر بگذارد؟

مقام آمریکایی: همه آنچه که می توانم بگویم این است که همکاران روس ما به همان جدیت دیگران پشت میز قرار گرفته اند.

خبرنگار خبرگزاری آلمان: ایران و آژانس جلسه بحث دیگری داشتند. ایران تاکنون با گفتگو درباره یک موضوع موافقت کرده است.آیا نگران شتاب کند این مذاکرات نیستید؟

مقام آمریکایی: طرح مشترک اقدام می گوید که همه مسائل گذشته و حال باید حل و فصل شوند. همچنین طبق این طرح، قطعنامه های شورای امنیت نیز باید اجرا شوند. ما خاطرنشان کرده ایم که اگر ایران مسائل خود را با آژانس حل نکند، طرح جامع حاصل نمی شود.

خبرنگار خبرگزاری کیودو: صالحی معاون رئیس جمهور ایران به وضوح گفت که ایران و گروه پنج بعلاوه یک درباره اراک به توافق رسیده اند. وقتی معاون رئیس جمهور چنین حرفی بزند، پس نمی توان گفت که این گمانه زنی است. نظر شما چیست؟

مقام آمریکایی: دو نکته را ذکر می کنم. من قرار نیست درباره جزئیات صحبت کنم و اینکه توافق حاصل نمی شود مگر اینکه درباره تک تک مسائل توافق شود زیرا همه مسائل با هم مطرح می شوند تا ما به هدف برسیم و هدف نیز این است که ایران به بمب نرسد.

خبرنگار العربیه: مذاکره برای تدوین پیش نویس توافقنامه جامع به زودی شروع می شود.آیا شما از قبل پیش نویس را آماده کرده اید و به طرف ایرانی ارائه می کنید؟ یا این که واقعاً کار تدوین را از ابتدا شروع خواهید کرد؟

مقام آمریکایی: ما هر چقدر زمان لازم باشد استفاده می کنیم تا به طرح جامع اقدام تا بیستم ژوئیه برسیم. ما از فردا شروع می کنیم. می دانیم فهرست مسائل چیست. فکر می کنم که همه کارهای مقدماتی را برای آغاز این روند انجام داده اند. روند با یک جلسه در سازمان ملل شروع می شود و سپس کاترین اشتون و ظریف کار تدوین را آغاز می کنند. مهم است که همه در این روند حضور داریم. تعاملات در سطوح مختلف صورت می گیرد. به صراحت می گویم که فقط برخی از همکاران من صلاحیت نگارش طرح جامع را دارند. همه ما در سطوح مختلف برای تدوین پیش نویس آنچه که طرح جامع اقدام خوانده می شود، تلاش خواهیم کرد.

کسری ناجی خبرنگار بی بی سی فارسی: شما گفتید که مطمئن نیستید ایران آماده تصمیم گیری باشد. چرا شما خوش بین نیستید؟ چه چیز باعث شده است اینطور فکر کنید؟آیا بازدید مقامات ایرانی از سایت های موشکی شان در این نتیجه گیری شما نقش دارد؟

مقام آمریکایی: واقعاً مسئله ما خوش بینی و بدبینی نیست بلکه واقع بینی است. این کار سخت است اگر سخت نبود مدت ها قبل حل شده بود. این مسئله سالهای سال ادامه داشته است. ما همه با هم برای تدوین پیش نویس کار می کنیم. نه تنها تیم آمریکا بلکه همه تیم ها و با مسئولیت کاترین اشتون و ظریف کار می کنند. فکر می کنم که یک فرصت فوق العاده برای رسیدن به طرح جامع اقدام داریم. این واقعیت که توانستیم به توافقنامه مشترک اقدام برسیم و همه طرف ها تاکنون به آن پایبند مانده اند، شانس ما را افزایش می دهد. اما هنوز هم کار ما سخت است. باید واقع بین باشیم. اگر به نود و هشت درصد توافق برسیم اما دو درصد دیگر باقی بماند، همان دو درصد باعث می شود کار انجام نشود.

خبرنگار رویترز: بار دیگر می خواهم درباره موضوع موشکی سوال کنم. چقدر برای شما اهمیت دارد که این مسئله در مذاکرات بررسی شود؟رهبر ایران این هفته ایده بررسی مسئله موشکی در مذاکرات را احمقانه خواند.

مقام آمریکایی: آنچه که قبلاً گفتم و در طرح مشترک اقدام نیز آمده است، تکرار می کنم و آن این که مسائل ذکر شده در قطعنامه های شورای امنیت باید مطرح شود.

اخبار سیاست خارجی - ایرنا،تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
آخرین خبر از مذاکرات: توافق نهایی ایران و 1+5

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لحظه به لحظه با مذاکرات «وین 4»/ ایران و 1+5 در آستانه توافق نهایی نگارش سند مکتوب



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات وین 4


 اخبار سیاست خارجی - لحظه به لحظه با مذاکرات «وین 4»
برای نگارش پیش‌نویس اولیه توافق‌نامه ایران 1+5 توافق شد؟

اگرچه دیدارهای ایران و 1+5 از دیروز صبح شروع شده است اما گفته می‌شود مهم‌ترین دیدار، نشست غروب روز گذشته محمدجواد ظریف با کاترین اشتون بوده است.

بنابر اخبار غیررسمی در این دیدار که دو ساعت به طول انجامیده است، توافق برای نگارش پیش‌نویس اولیه صورت گرفته است. 
 
اعضای تیم پر و پیمان آمریکا در مذاکرات هسته‌ای چه کسانی هستند؟چهارمین دور از مذاکرات ایران و شش کشور جهان به میزبانی وین بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان در حالی وارد دومین روز خود شد که طرفین احتمالاً امروز نیز درباره چهارچوب متن پیش نویس توافق نامه نهایی به گفت و گو خواهند نشست.

به گزارش «تابناک»، مذاکرات وین در راستای رسیدن به راه حلی جامع در حالی از اسفندماه سال گذشته در وین از سرگرفته شد که اکنون پس گذر سه دور از این گفت‌وگوها برگزار شده، طرفین در دور چهارم این مذاکرات، درباره چهارچوب متن توافق‌نامه اصلی برای برداشتن «گام نهایی» و حل مشکلات به وجود آمده برای برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران به گفت و گو نشسته‌اند.

در دومین روز از چهارمین روز مذاکرات، «تابناک» لحظه به لحظه از وین به پوشش این رویداد مهم خواهد پرداخت و علاوه بر اخبار، مواضع صاحب نظران را برایتان گرد خواهد آورد.

اگرچه دیدارهای ایران و 1+5 از دیروز صبح شروع شده است اما گفته می‌شود مهم‌ترین دیدار، نشست غروب روز گذشته محمدجواد ظریف با کاترین اشتون بوده است. بنابر اخبار غیررسمی در این دیدار که دو ساعت به طول انجامیده است، توافق برای نگارش پیش‌نویس اولیه صورت گرفته است. این در حالی است که مذاکره کنندگان ایرانی خاطرنشان کردند که حتی در صورت توافق برای نگارش پیش نویس، به معنای رسیدن به توافق نیست و این پیش نویس در صورت نگارش تنها قدم اولیه برای مذاکرات بعدی خواهد بود.

 

13:30: جلسه افتتاحیه روز دوم از چهارمین دور مذاکرات وین از ساعتی پیش با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون  مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ساعتی پیش آغاز شد. این جلسه در حالی برگزار می شود که قرار بود ظریف و اشنون شب گذشته نیز با هم دیدار کنند‬ ‫ولی این دیدار به منظور رایزنی های بیشتر میان هیئت ها به صبح امروز موکول شد.


14:30: برخلاف آب و هوای طوفانی وین، فضای مذاکرات آرام است. همچنین برخلاف دوره‌های پیشین مذاکرات، اطلاعات بسیار اندکی در اختیار خبرنگاران ایرانی قرار می‌گیرد و در مقابل برخی خبرنگاران رسانه‌های خارجیِ فارسی زبان که از صبح امروز در محل مذاکرات حضور نداشته‌اند اقدام به انتشار اخباری نامتناسب با واقعیات کرده و سعی در ایجاد یک فضای کاذب درباره روند مذاکرات دارند.


15:00: نشریه آمریکایی یواس‌ای‌تودی در گزارشی اعلام کرد احتمال اینکه توافقنامه جامع هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 موجب نارضایتی اعضای کنگره آمریکا نشود قابل توجه است و احتمالاً در صورت توافق نهایی نیز فشارهایی متوجه کاخ سفید وارد خواهد آمد. بر اساس گزارش این نشریه، علی‌رغم برخی اختلاف نظرهای طرفین گفت و گو، احتمالاً دولت اوباما حاضر به توافق با ایران برای حفظ بخشی از غنی سازی خود خواهد شد که این مطلوب گروهی از اعضای کنگره آمریکا نیست.

«مارک دوبوویتز»، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی که دولت اوباما را در خصوص موضوع تحریم‌ها مشاوره می‌دهد، گفت: ایران احتمالاً در پایان مذاکرات مقداری ظرفیت و قابلیت غنی‌سازی خود را حفظ خواهد کرد.

«جوفی جوزف» مدیر سابق عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای در شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که هرگونه توافق هسته‌ای، بازرسی و نظارت بر ایران را افزایش می‌دهد و شمار بازرسان در ایران و شمار مکان‌هایی که می‌توانند بروند نیز افزایش پیدا می‌کنند که تمامی اینها شانس دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای را کاهش می‌دهد.

 

15:17: روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی به موضوع مذاکرات هسته ای ایران و گروه کشورهای 1+5 در وین برای توافق جامع هسته ای پرداخت. به نوشته این نشریه در حالی که یک خوش بینی مفرط و غیر منطقی درباره کسب توافق نهایی ایجاد شده است شکاف بین دو گروه همچنان زیاد است. بر اساس گزارش نیویورک تایمز در هر دو کشور ایران و آمریکا گروه های قدرتمندی از برهم خوردن مذاکرات خوشحال خواهند شد، همچنین اسرائیل بر برچیده شدن کامل تاسیسات هسته ای ایران تاکید دارد. با این حال موانع اصلی موضوعات فنی و اجرایی است. 

این موضوعات شامل طیفی از مسائلی است از جمله: حجم و وسعت برنامه هسته ای ایران که منحصرا صلح آمیز است؛ چگونگی  تضمین ایجاد شفافیت کامل و انجام بازرسی فراتر از کشورهای غیر هسته‌ای نظامی که غنی سازی انجام می دهند و چگونگی پرداختن به موضوع موشک ها که در برنامه اقدام مشترک به نحو بسیار جزیی بدان اشاره شده است. این نشریه در ادامه به تاسیسات فردو، تعداد سانتریفیوژها، ذخیره غنی شده ایران؛ بازرسی و نظارت و بحث موشک ها می پردازد و در عین حال تاکید می کند این اختلافات به معنای عدم دستیابی به توافق نیست و آنچه تاکنون به خصوص در ارتباط با ایران و آمریکا رخ داده را دستاورد بزرگی می خواند.


16:40: مایکل مان در صفحه توییتر خود نوشت: «گفت‌وگوهای صبح دو جانبه محمد جواد ظریف و کاترین اشتون "مفید" بود و گفت‌وگو‌ها در فرمت (شکل) جدید در هتل کوبورگ (محل اقامت هیات‌های مذاکره‌کننده) ادامه دارد.» در همین راستا ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا که به همراه هیات مذاکره‌کننده آمریکا در وین به سر می‌برد در صفحه توییتر خود نوشت: «در ادامه گفت‌وگوها صبح میان ظریف و اشتون بحث‌های کارشناسی و مشورت‌ها ادامه دارد.»


16:50: رویترز نوشت: ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اساس توافقنامه ای که در سال گذشته امضا کردند باید تا تاریخ 15 می(25 خرداد) اقداماتی را برای مشخص شدن نکات مبهم انجام بدهند. یکی از سخنگویان آژانس اعلام کرده است این نهاد قرار نیست درباره نتیجه این توافق بیانیه ای صادر کند. برخی دیپلمات ها گفته اند گزارش سه ماهه آژانس که به احتمال زیاد هفته آینده منتشر می شود اطلاعات جدیدی را در این خصوص داشته باشد.

ایران و آژانس در 20 بهمن ماه سال گذشته درباره 7 موضوع توافق کردند که شامل:

1- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با معدن ساغند یزد.
2- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان.
3- تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) بروز شده راکتور IR-40 (اراک).
4- اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رسانیدن رهیافت پادمان برای راکتور IR-40 (اراک).
5- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد.
6- ارایه اطلاعات مواد چشمه source material، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت و یا غنی‌سازی نرسیده‌است، شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران.
7- ارایه اطلاعات و توضیحات به آژانس به منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنی‌های ایمن).

به گزارش رویترز، برخی منابع دیپلماتیک، 6 مورد اول توافق را مهم برآورد نکرده و تنها بحث جنبه های احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران را مهم خوانده اند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ساعت 14 امروز (پنجشنبه) به وقت وین با فیشر رئیس جمهور اتریش دیدار و گفت‌وگو کرد.

مذاکرات ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافقنامه ژنو از روز گذشته در شهر وین برپاست و تا فردا نیز ادامه دارد.

16:55: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ساعت 14 امروز (پنجشنبه) به وقت وین و در حاشیه مذاکرات هسته‌ای، با فیشر رئیس جمهور اتریش دیدار و گفت‌وگو کرد و مسائل منطقه ای و روابط دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر امور خارجه ایران در این دیدار، توافق نهایی با 1+5 را دست یافتنی دانست و گفت: واقع بینی و اراده دو طرف، عامل اساسی برای رسیدن به نتیجه می باشد.

رییس جمهور اتریش نیز با اشاره به پیشرفت های حاصله، ابراز امیدواری نمود تا وین نهایتا شاهد توافق جامع هسته ای باشد.  هانس فیشر در ادامه حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از مذاکرات را امیدوار کننده خواند و از آن استقبال کرد.

اشمیت همچنین سفر وزیر امور خارجه اتریش به تهران را بسیار مثبت خواند و از گفتگوهای فیمابین در این سفر ابراز امیدواری کرد.

در این دیدار، تاکید بر ارتقا تعمیق روابط دو جانبه از جمله سفر رییس جمهوری اتریش به تهران و همچنین تبادل نظر پیرامون مسایل منطقه ای از جمله آخرین وضعیت سوریه و انتخابات آ تی در این کشور و تحولات روابط ایران و عربستان مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

17:28: پس از مشورت و رایزنی داخلی اعضای 1+5، رایزنی سید عباس عراقچی و هلگا اشمیت معاونان محمدجواد ظریف و کاترین اشتون ساعت 15:15 به وقت وین در هتل پله کوبورگ (محل استقرار روسای هیات‌ها) آغاز شد.

18:08: رویترز خبر داده سانتریفیوژها مهم‌ترین موضوع محل اختلاف میان طرفین مذاکره‌کننده هستند. این خبرگزاری انگلیسی از قول مقامات و منابع دیپلماتیک گزارش داده مسئله چشم‌انداز آینده غنی‌سازی در ایران مهم‌ترین مانع بر سر توافق جامع هسته‌ای با ایران است. یک مقام ایرانی گفته رفع اختلافات بین طرفین «دشوار است، هر چند غیرممکن نیست.» مقامات غربی گفته‌اند ایران و ۶ کشور طرف مذاکره با این کشور بایستی نه تنها بر سر تعداد و نوع سانتریفیوژها، بلکه بر سر سطح غنی‌سازی و اندازه ذخائر اورانیوم این کشور توافق کنند.

19:20: رفت و آمدهای اعضای هیات‌های مذاکره کنندگان به هتل پله کوبورگ (محل استقرار روسای هیات‌ها) بسیار وسیع بوده و آن گونه که شواهد نشان می‌دهد رایزنی‌ها در سطوح پایین تر در سکوت استمرار دارد.

19:57: جمهوری اسلامی ایران و گروه کشورهای 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان در آستانه توافق نهایی نگارش سند مکتوب قرار گرفتند. یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایرانی به ایرنا گفته است که ایران و 1+5 در مذکرات عصر امروز (پنجشنبه) در حال تعیین تاریخ اجرای توافق نامه جامع و نهایی هستند. برخی از رسانه های جهان از توافق ایران و 1+5 به عنوان توافق قرن یاد کرده اند.

 

22:07: سید عباس عراقچی و هلگا اشمید، معاونان رییسان هیا‌ت‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 پس از بیش از چهار ساعت به رایزنی‌های خود پایان دادند. قرار است پس از رایزنی‌های هریک از هیات‌ها با یکدیگر نتایج در دیدار دوجانبه اشتون و ظریف که امشب ساعت 9 به وقت محلی (وین) انجام می‌شود مورد بحث قرار گیرد.

این خبر لحظه لحظه تکمیل می‌شود
اخبار سیاست خارجی - تابناک