اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین اخبار از تحولات مصر/تعداد مجروحان و بازداشتی‌ها/واکنش آمریکا



مخالفان و موافقان مرسی,اخبار مصر

کارزار تمرد و تجرد؛ قدرت‌نمایی خیابانی مخالفان و موافقان مرسی

امروز ۳۰ ژوئن طبق فراخوان قبلی هزاران نفر از مخالفان و موافقان مرسی به خیابان ها ریختند و در مخالفت و دفاع از مشروعیت وی تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس، در پی فراخوان گروه‌های مخالف برای برگزاری تظاهرات ضددولتی در اولین سالگرد به قدرت رسیدن مرسی، معارضان تلاش کردند قدرت خود را به رخ گروه رقیب بکشند. در مقابل طرفداران مرسی نیز با برگزاری تظاهراتی در مسجد «رابعه العدویه» در شهر نصر واقع در شمال قاهره بر مشروعیت مرسی به عنوان رئیس جمهور مصر تاکید کردند و سعی کردن که مطالبات مخالفان را به چالش بکشند و مرسی را رئیس جمهور قانونی مصر بدانند.

 

مخالفان این تظاهرات را در اولین سالگرد به قدرت رسیدن مرسی در میدان تحریر در قاهره و دیگر شهرهای این کشور برگزار کردند.

 

تظاهرات مخالفان در التحریر و دیگر استان‌های مصر/ تاکید بر ادامه تظاهرات

معترضان خواستار برکناری مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری هستند و تاکید کردند تا تحقق مطالبات به تظاهرات خود ادامه می دهند. مخالفان بر ادامه تظاهرات مسالمت آمیز تاکید دارند. «محمد البرادعی» که در مسیر تظاهرات به سمت میدان التحریر شرکت کرده بود، تاکید کرد که تظاهرات خیابانی مسالمت‌آمیز تنها راه‌حل در مقابل ملت مصر است. معترضان می‌گویند که اخوان المسلمین در صدد قبضه کردن و انحصار قدرت است امری که طرفداران دولت آن را رد کرده و معتقدند که آنها خواستار به آشوب کشیدن کشور و ایجاد هرج و مرج فراگیر هستند.

 

شبکه‌های تلویزیونی از جمله شبکه المیادین تظاهرات مخالفان در قاهره و اسکندریه را بی سابقه توصیف کرده‌اند. سازمان دهندگان تظاهرات بر ادامه تحرکات مسالمت آمیز تا تحقق خواسته های خود تاکید کردند. برخی از رهبران جریان معارض از جمله حمدین صباحی نیز در میدان تحریر حضور یافتند.

 

تظاهرات کنندگان مقابل کاخ الاتحادیه نیز تظاهرات برگزار کردند. برخی از تظاهرات کنندگان قصد داشتند که از دیوار وارد محوطه کاخ شوند که تلاش آنها ناکام ماند. محمد مرسی رئیس جمهور مصر نیز که کاخ الاتحادیه را به دلایل مسائل امنیتی ترک کرده، در کاخ القبه جزئیات حوادث جاری در مصر را از داخل اتاق عملیات مرکزی ریاست جمهوری که با اتاق عملیات دیگر وزارتخانه‌ها مرتبط است، دنبال می کرد.

 

مرسی همچنین امروز آب پاکی را بر روی دست معترضان ریخت و تاکید کرد که وی با رای مردم انتخاب شده و هرگز استعفا نمی‌دهد.

 

وی در مصاحبه با روزنامه «گاردین» گفت انقلاب دومی در مصر اتفاق نخواهد افتاد. وی برگزاری انتخابات زودهنگام را نیز رد کرد و گفت به هیچ وجه از قانون اساسی عدول نمی‌کند.

رئیس‌جمهور مصر افزود: به هیچ‌وجه جایی برای مذاکره بر سر مشروعیت قانون اساسی وجود ندارد. مردم می‌توانند تظاهرات کنند و نظراتشان را ابراز کنند. اما پایبندی و عمل به قانون اساسی لازم است. این نکته اساسی است.

 

لحظاتی پیش نیز «ایهاب فهمی» سخنگوی ریاست جمهوری مصر در کنفرانس خبری در کاخ القبه گفت: تظاهرات مسالمت‌آمیز حق همه است ولی اقدامات خشونت محکوم است. وی تاکید کرد که گفت‌وگو تنها راه واقعی برای حل کلی مسائل موجود است. فهمی تاکید کرد که هیچ راهی مقابل طرفین جز گفت‌وگو و دستیابی به تفاهمات مشترک وجود ندارد.

 

تظاهرات موافقان مرسی

همزمان گزارش‌ها حاکی از آن است که  طرفداران مرسی نیز با برگزاری تظاهراتی در مسجد رابعه العدویه در شهر نصر واقع در شمال قاهره بر مشروعیت مرسی به عنوان رئیس جمهور مصر تاکید کنند.

 

طرفداران جریان های اسلامی مقابل مسجد رابعه العدویه در دفاع از مشروعت مرسی تجمع کردند و خواسته های مخالفان را غیرقانونی خواندند.

 

درگیری مخالفان و موافقان مرسی

برخی گزارش ها هم از درگیری بین موافقان و مخالفان حکایت داشت. در شهر المحله بین تعدادی از مخالفان و موافقان مرسی درگیری رخ داده که چند نفر نیز در این درگیری زخمی شده‌اند. درگیری بین موافقان و مخالفان مرسی در روستای برما واقع در مرکز طنطا و الغربیه به زخمی شدن 10 نفر انجامید.

 

تعداد مجروحان و بازداشتی‌ها

وزیر بهداشت مصر نیز اعلام کرد که 41 نفر در درگیری بین موافقان و مخالفان در میدان التحریر، الاتحادیه و رابعه العدویه زخمی شدند که بیشتر این زخمی های سطحی است و عمیق نیست.

 

شبکه خبری المیادین نیز از دستگیری یک فرد مسلح در منطقه المحله و فرار دو نفر بعد از تیراندازی به روی تظاهرات کنندگان خبر داد.

 

نیروهای امنیتی مصر امروز 3 نفر را که ماسک به صورت زده و سلاح سرد در دست داشتند در مقابل کاخ الاتحادیه دستگیر کردند. سرگرد «شادی وسام» رئیس مرکز پلیس مصر الجدیده تحقیقات گسترده‌ای از سه متهم به منظور کشف هویت آنها و نحوه حضور آنها در میان تظاهرات‌کنندگان بعمل آورده است.

وزارت کشور مصر نیز اعلام کرد که 18 نفر از گروه‌های تکفیری که سلاح در اختیار داشتند، دستگیر شدند. گزارش شده که دو نفر هم در میدان التحریر بازداشت شده اند.

 

المیادین نیز از دستگیری 26نفر که با خود سلاح حمل می کردند، خبر داد ولی اشاره ای نکرد که این افراد در کدام یک از شهرهای مصر دستگیر شده‌اند.

 

ارتش نیز اعلام کرد که با تمام قوا در حفظ اموال و موسسات دولتی ایستاده است و اجازه نمی دهد که کسی به این آنها آسیبی بزند.

 

حمله به مقرهای حزب آزادی و عدالت

البته در تظاهرات امروز مراکز حزب آزادی و عدالت در چندین استان مصر به آتش کشیده است . گزارش شده  که مقر حزب آزادی و عدالت در استان بنی سیوف به آتش کشیده شد. مقر این حزب در منطقه ابوحماد از سوی ده‌ها معترض هدف حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد.

 

واکنش‌ آمریکا

وزارت خارجه آمریکا نیز در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که واشنگتن از دموکراسی در مصر حمایت می‌کند و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت که از فرایند و اعتراض های مسالمت آمیز برای ایجاد تغییر در مصر حمایت می‌کنیم. اوباما افزود: فکر می‌کنم که همه احزاب باید خشونت را محکوم کنند و امیدوارم گفت‌وگو میان مرسی و معارضان برای حرکت کشور به جلو برگزار شود.

 

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، اوباما همچنین خواستار عقب نشینی همه طرفها برای تمرکز بر وظائف و تکالیفی شد که منجر به ایجاد فرصت‌های اقتصادی می‌شود.

 

ترس از دامنه درگیری‌های خشونت آمیز

تظاهرات امروز در حالی در مصر برگزار شد که ترس از درگیری بین موافقان و مخالفان مرسی وجود دارد و ارتش و نیز نهادهای مذهبی نسبت به تشدید خشونت در این کشور و پیامدهای آن هشدار داده‌اند.

 

ارتش مصر نیروهای پیاده‌نظام و نیروهای هوایی را در اماکن حساس همه استان‌ها با هدف حمایت از شهروندان و مایملک آنها مستقر کرده است.

 

«احمد محمد علی» سخنگوی ارتش مصر در این باره بر ضرورت اطمینان همه فرزندان ملت مصر تاکید کرد.

 

وی گفت که با تدابیر ارتش مصر سعی شده است از تکرار سناریوهای مشابه 28 ژانویه سال 2011 که به سرنگونی «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر منجر شد، جلوگیری شود.

 

از سوی دیگر سرلشگر «مصطفی باز» معاون وزیر کشور در امور اداره زندان‌ها تاکید کرد که وزارت کشور هرگز اجازه تکرار سناریوی یورش به زندان‌ها در تاریخ 28 ژانویه 2011، را نخواهد داد و امنیت همه زندان‌ها تامین شده است و هر کس به این زندان‌ها نزدیک شده و قصد یورش به آن را داشته باشد، فورا با سلاح با آن برخورد خواهد شد.

 

مفتی دیار مصر نیز در بیانیه‌ای جنگ داخلی را حرام اعلام کرد. «شوقی علام» از مصری‌ها خواست تا از هر گونه آلوده شدن دست‌هایشان به خون یکدیگر پرهیز کنند.

 

در این بیانیه آمده است که هر گونه دعوت به خشونت که به قتل و کشتار منجر شود، حرام است. شوقی همچنین تاکید کرد که برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز حق جایز و شرعی است اما باید مراقب برخی توطئه‌چینان برای تخریب و ایجاد هرج و مرج عمدی باشیم.

وی همچنین هشدار داد که تبدیل اهداف مسالمت‌آمیز تظاهرات‌کنندگان به اهداف دیگر برای این تظاهرات‌کنندگان و کشور نابودکننده است.

 

شیخ الازهر مصر در بیانیه‌ای از همه گروه‌ها و احزاب سیاسی این کشور خواست تا سریعا به گفت‌وگوی ملی روی بیاورند.

 

«احمد الطیب» شیخ الازهر دیروز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حوادث خشونت‌بار، قتل و آتش‌سوزی و ریخته شدن خون افراد که شاهد آن بودیم، حوادثی قبیح و محکوم شده است که شایسته تاریخ متمدن ملت مصر نیست.

در این بیانیه‌ آمده است: بر این اساس الازهر از همه مسئولان دولت، گروه‌های ملی و احزاب سیاسی و هر فردی از این ملت اصیل می‌خواهد که در برابر خداوند، تاریخ و جهان برای حفظ خون مصری‌ها مسئولیت‌پذیر باشند و منافع عالی کشور را بر همه منافع ترجیح دهند زیرا سرنوشت امت و آینده کشور ملک شخصی هیچ کس نیست و تجاوز از حرمت خون به هیچ روی جایز نیست.

 

شیخ الازهر همچنین تصریح کرد که ما بار دیگر بر مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات که از لحاظ شرعی و قانونی نیز مباح است، تاکید کرده و خواستار پرهیز از هر گونه خشونت و ریخته شدن خون هستیم.

 

وی همچنین از همگان اعم از موافقان و مخالفان مرسی خواست تا از گرفتار شدن در دام جنگ داخلی اجتناب کنند زیرا پیامدهایی دارد که شایسته تاریخ مصر و وحدت مصری‌ها نیست.

 

در این بیانیه بر گفت‌وگوی فوری و جدی بین همه طرف‌های دوستدار کشور به عنوان تنها راه‌حل برون رفت از این بحران خطرناک تاکید شده است.

 

هشدار کشورهای خارجی به اتباع خود برای خروج از مصر

وزارت خارجه امارات عربی متحده در بیانیه‌ای از اتباع خود در مصر خواست که سریعا خاک این کشور را ترک کنند.

 

وزارت خارجه آمریکا جمعه شب اعلام کرد، دیپلمات‌های آمریکایی که حضور آن‌ها در مصر ضرورتی ندارد، می‌توانند این کشور را ترک کنند. این بیانیه پس از آن منتشر شد که یک تبعه آمریکا در جریان ناآرامی‌های مصر جان خود را از دست داد.

 

بریتانیا هم از اتباع خود خواسته است به محل تظاهرات نزدیک نشوند و دولت فرانسه نیز به شهروندان خود هشدار داده از تردد غیرضروری در قاهره و دیگرهای شهرهای مصر خودداری کنند.

 

گزارش‌ها حاکی از آن است که سفارت عربستان در قاهره نیز کار خود را امروز تعطیل کرده است./فارس

 

 


ویدیو مرتبط :
آخرین اخبار از تحولات میدانی یمن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین اخبار از تحولات مصر


محمد مرسی رییس جمهور مصر اولتیماتوم 48 ساعته ارتش مصر به دولت او و مخالفانش را برای رسیدن به یک تفاهم بر سر پایان دادن به تظاهرات خیابانی گسترده در این کشور ، رد کرد.

عصر ایران: محمد مرسی رییس جمهور مصر اولتیماتوم 48 ساعته ارتش مصر به دولت او و مخالفانش را برای رسیدن به یک تفاهم بر سر پایان دادن به تظاهرات خیابانی گسترده در این کشور ، رد کرد.

دفتر ریاست جمهوری مصر شب گذشته در واکنش به اظهارات وزیر دفاع مصر مبنی بر مهلت 48 ساعته به رییس جمهور برای رسیدن توافق با مخالفان، با رد این اولتیماتوم با صدور بیانیه ای تاکید کرد که دولت مرسی به تلاش های خود برای رسیدن به آشتی ملی  بدون در نظر گرفتن اظهاراتی که به تعمیق تفرقه میان شهروندان مصر خواهد انجامید(اظهارات وزیر دفاع ) ادامه خواهد داد.

گفتنی است روز گذشته  ژنرال عبدالفتاح السیسی وزیر دفاع و فرمانده ارتش مصر با صدور بیانیه ای مهلت 48 ساعته ای را برای توافق ملی در این کشور اعلام کرد و هشدار داد در غیر این صورت، ارتش مصر نقشه راه جدیدی را برای آینده این کشور مطرح خواهد کرد.



این عکس را که دیدار محمد مرسی با نخست وزیر و وزیر دفاع مصر است روز گذشته وب سایت دفتر ریاست جمهوری مصر منتشر کرد

فرماندهی کل نیروهای مسلح مصر در بیانیه ای که از سوی رادیو تلویزیون دولتی این کشور قرائت شد؛ آورده است: نیروهای مسلح مصر دوباره درخواست پاسخ به مطالبات ملت را مطرح می کند. به همه، 48 ساعت فرصت نهایی داده می شود تا شرایط تاریخی میهن را درک کنند و مسؤولیت آن را برعهده بگیرند.

بیانیه ارتش مصر اضافه می کند: اگر در مهلت 48 ساعته تعیین شده، خواسته های ملت محقق نشود در این صورت ارتش براساس مسؤولیت های تاریخی و ملی، و در احترام به خواسته های ملت بزرگ مصر، نقشه راه و مجموعه ای از اقدامات را برای آینده مطرح خواهد کرد و مسؤولیت نظارت بر اجرای آن را با مشارکت همه طیف ها و جهت گیری های ملی از جمله جوانان و بدون حذف هیچ طرفی، برعهده خواهد گرفت.

این بیانیه اضافه می کند: ارتش در سیاست یا حکمرانی، طرف نخواهد بود. امنیت ملی کشور به شدت در معرض خطر قرار دارد به همین دلیل مسؤلیت برعهده ارتش قرار گرفته است. ملت رنج برد و همچنان رنج می برد. باید به او گوش داد و ملت را در آغوش گرفت. همه باید به صدای ملت گوش بدهند.

معترضین و مخالفان با شنیدن این پیام، روحیه گرفتند و آن را اعلام موضع ارتش به سود خود و اعلام مهلت 48 ساعته برای کناره گیری مرسی از قدرت می دانند.

برخی ناظران اظهارات روز گذشته فرمانده ارتش مصر را نشانه ای از احتمال انجام اقدامی کودتا گونه از سوی ارتش علیه دولت مرسی می دانند. اقدامی که ممکن است همزمان با قطبی شدن جامعه مصر میان موافقان و مخالفان مصر در شرایط کنونی با استقبال بخش بزرگی از جامعه مصر به ویژه مخالفان اخوان المسلمین و دولت محمد مرسی مواجه شود.

بیانیه دوم ارتش

با این حال ارتش پس از صدور بیانیه نخست در بیانیه ای دیگر با رد فرضیه کودتا اعلام کرد در فکر حکمرانی بر مصر نیست و از نقش تعریف شده قبلی خود قدمی فراتر نخواهد گذاشت.

در این بیانیه که بر روی صفحه فیسبوک ارتش مصر منتشر شده آمده است:"هدف بیانیه قبلی این بود که همه طرفین را وادار کنیم راه‌حلی سریع برای بحران جاری پیدا کنند و به یک وفاق ملی برسند که خواسته‌های مردم را برآورده کند."

مخالفان مرسی او را به ناکارآمدی در اداره سیاسی اقتصادی کشور و اقدام علیه آزادی های سیاسی و حقوق ملت متهم می کند به همین دلیل خواهان کناره گیری او از قدرت هستند.

در همین ارتباط "محمد کامل عمرو" وزیر خارجه مصر هم استعفای خود را رسما اعلام کرد. قبل از او چهار وزیر شامل گردشگری، مخابرات، وزیر مشاور در امور حقوقی و پارلمانی و وزیر مشاور در امور محیط زیست به طور رسمی از سمت خود استعفا دادند. برخی رسانه ها از جمله شبکه العربیه از استعفای 11 وزیر کابینه مصر خبر می دهند.



مهمترین اتفاقات در صحنه سیاسی مصر به این شرح است:

- برخی از معترضین و مخالفان پارچه نوشته هایی را با عنوان تشکر از ارتش و پلیس در دست دارند.

- معترضین و مخالفان محمد مرسی رئیس جمهور مصر از روز یکشنبه همچنان در میدان التحریر و مقابل کاخ ریاست جمهوری در قاهره تجمع خود را آغاز و هم اکنون نیز به این تجمع خود ادامه می دهند.

- یک سخنگوی نظامی در مصر سیطره ارتش بر ساختمان رادیو تلویزیون دولتی مصر را تکذیب کرد.

- یک عضو ارشد اخوان المسلمین کودتای نظامی ارتش علیه مرسی را بعید دانست.

- مخالفان تا عصر روز سه شنبه به مرسی مهلت داده اند تا از قدرت کناره گیری کند.

- سامی عنان مشاور نظامی رئیس جمهور مصر در امور نظامی در همبستگی با معترضین استعفا داد.

- خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) نوشت: ارتش مصر درخواست آمریکا برای باقی ماندن سمبلیک مرسی در قدرت را نپذیرفته است.

- پنتاگون اعلام کرد: درباره آینده مصر در 48 ساعت آینده اطلاعی ندارد.

- جبهه نجات ملی مصر در واکنش به بیانیه اخیر ارتش مبنی بر اعطای ضرب الاجل 48 ساعته برای پاسخگویی به خواسته‌های مردم اعلام کرد: مهلتی که ارتش داده است در حقیقت احترام به ارزش‌های دموکراسی، اراده ملی و مردمی به عنوان منبعی برای تصمیم گیری دولت است. جبهه نجات ملی که از بزرگترین احزاب مخالف مصر به شمار می‌رود همچنین از مردم مصر خواست که به تظاهرات مسالمت آمیز خود علیه محمد مرسی،‌ رئیس جمهوری مصر ادامه دهند.

وزیر خارجه مصر استعفا کرد


خبرگزاری فارس: وزیر خارجه مصر در پی تداوم اعتراض‌های مردمی در این کشور و درخواست آنها برای سرنگونی نظام حاکم، استعفا کرد.

 «محمد کامل عمرو» وزیر خارجه مصر در پی ادامه تظاهرات‌های گسترده از سمت خود استعفا کرد.


پایگاه خبری «المصراوی» نیز به نقل از منابع آگاه دیپلماتیک تاکید کرد که این استعفا در اعتراض به تحولات مصر صورت گرفت.

منابع آگاه اعلام کردند که عمرو همچنان بر این کناره‌گیری اصرار می‌ورزد و از آن تحت هیچ شرایطی صرف‌نظر نخواهد کرد.

برخی منابع که خواستند نامشان فاش نشود تصریح کردند: وزیر خارجه مصر، ظهر دوشنبه و پس از تشدید بحران در مصر و تداوم تظاهرات‌ها و درگیری میان موافقان و مخالفان مرسی، تصمیم گرفت که از سمتش استعفا کند.

دیروز دوشنبه، برخی از وزرای مصری دیروز بر استعفای خود اصرار ورزیدند. پنج وزیر اعم از وزرای امور حقوقی، پارلمانی، محیط زیست، گردشگری و ارتباطات به نشانه همبستگی با معارضان از سمت خود استعفا داده‌اند اما «هشام قندیل» نخست‌وزیر استعفای آنها را نپذیرفته است. «حسن رفاعی» استاندار «اسماعیلیه» و «سامی عنان» رئیس سابق ستاد مشترک ارتش مصر نیز از پستهای خود کناره‌گیری کردند.