اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین آمار از تعداد چک های برگشتی


آمار چک های مبادله شده و برگشتی خرداد 93 بر اساس اطلاعاتی که بانک مرکزی منتشر کرده است.

خبرآنلاین: آمار چک های مبادله شده و برگشتی خرداد 93 بر اساس اطلاعاتی که بانک مرکزی منتشر کرده است.

بر اساس آماری که بانک مرکزی منتشر کرده است تعداد چک های برگشتی در خرداد سال جاری فراتر از 500 هزار عدد رفت. موضوعی که فعالان اقتصادی آن را یکی از علائم رکود عنوان می کنند و از این زاویه بسته مقابله با رکود دولت را قابل ستایش می دانند تا بلکه اجرایی شدن آن پایانی باشد برای وضعیتی که اقتصاد ایران تجربه کرد.

این موضوع در حالی اهمیت پیدا می کند که در آذر 1391 میزان چک های برگشتی فرای 500 هزار عدد رفت اما بار دیگر این مقدار پس از حدود 2 سال ثبت شد تا تیم اقتصادی دولت یازدهم برای آن چاره اندیشی کند.

آمار بانک مرکزی از «تعداد و مبلغ اسناد مبادله شده و برگشت داده شده در اتاق پایاپای اسناد بانكی تهران» حکایت دارد در خرداد سال جاری  4 میلیون و 88 برگ چک به ارزش 1013.8 هزار میلیارد ریال مبادله شده که 507 هزار برگ چک به ارزش بیش از 50.6 هزار میلیارد ریال برگشت خورد.

گفتنی است میزان چک های صادر شده در خرداد سال جاری در مقایسه با ماه قبل از نظر تعداد 1.1 درصد و از نظر ارزش 13.1 درصد کاهش داشته اما نسبت به ماه مشابه سال 92 به ترتیب 6.1 و 9.6 درصد رشد نشان می دهد.

 آمار چک های مبادله شده و برگشتی خرداد 93 بر اساس اطلاعاتی که بانک مرکزی منتشر کرده در جدول زیر خلاصه آمده است:

آخرین آمار از تعداد چک های برگشتی


ویدیو مرتبط :
افزایش تعداد چک های برگشتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین آمار از چک های برگشتی‌


دبیرکل بانک مرکزی به ایسنا خبر داد: آمار روزانه چک برگشتی‌ها در کشور حدود 70 تا 75 هزارچک است.

خبرگزاری ایسنا: دبیرکل بانک مرکزی به ایسنا خبر داد: آمار روزانه چک برگشتی‌ها در کشور حدود 70 تا 75 هزارچک است.

محمود احمدی_ دبیرکل بانک مرکزی_ با اعلام این مطلب تاکید کرد: این موضوع باعث شده به گونه‌ای تجار و مخصوصا تجارت سنتی در مخاطره قرار بگیرد، بنابراین بانک مرکزی باید به میدان وارد شده و از چک به عنوان ابزار و وسیله‌ای که به عنوان تعهد پرداخت رایج شده حمایت کند و مردم را ازاین وضعیت نجات داده و این بی اعتمادی را از بین ببرد.

وی گفت: کسی که تعهدی کرده و ایفای تعهد نمی‌کند ممکن است از همه خدمات بانکی محروم شود و دیگر امکان استفاده از خدمات بانکی را نداشته باشد.

وی افزود: البته بعد از ابلاغی که بانک مرکزی در این رابطه انجام داد وضعیت خیلی بهتر شده و در واقع می توان گفت که جدی بودن بانک مرکزی و نظام بانکی برای برخورد با این پدیده شرایط را بهبود بخشیده ولی ما رکورد روزانه 70 هزار برگشت چک را در کشور زدیم.

چندی پیش بانک مرکزی، ممنوعیت افتتاح حساب جاری برای اشخاص دارای سابقه چک برگشتی و یا بدهی غیرجاری به بانک‌ها و یا مؤسسات اعتباری غیربانکی و همچنین ممنوعیت تحویل دسته‌چک به اشخاص دارای سابقه چک برگشتی، بدهی غیرجاری به بانک‌ها و یا مؤسسات اعتباری غیربانکی و یا مشمولین موضوع ماده (7) قانون صدور چک را اعلام کرد.


گفتنی است؛ طراحی ساز و کار پرداخت مبلغ چک به دارنده چک از سایر حساب‌های سپرده صاحب حساب، اعم از سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز، سپرده قرض‌الحسنه جاری (برای اشخاص حقوقی) و سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار در همان بانک، در صورت عدم موجودی یا عدم کفایت موجودی حساب جاری ذی‌ربط و منوط کردن افتتاح حساب جاری برای شخص حقوقی به احراز شرایط افتتاح حساب جاری برای اشخاص حقیقی عضو هیأت مدیره و اشخاص حقیقی که به نمایندگی از سایر اشخاص حقوقی در هیأت مدیره عضو هستند و همچنین اشخاص حقیقی که به نمایندگی از شخص حقوقی مجاز به امضاء هستند از مواردی است که در دستورالعمل بانک مرکزی به آن اشاره شده است.

اما ممنوعیت تمامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی از «اعطای هرگونه تسهیلات»، «افتتاح هرگونه حساب سپرده جدید»، «ارایه دسته‌چک»، «گشایش اعتبار اسنادی»، «صدور ضمانت‌نامه» و «ارائه خدمات بانکی الکترونیکی»، به دارندگان سابقه چک برگشتی و تجمیع ضوابط مربوط به رفع سوء‌اثر از چک‌های برگشتی از طریق؛ «تأمین موجودی»، «ارائه لاشه چک برگشتی»، «ارائه رضایت‌نامه محضری ذی‌نفع چک به بانک»، «واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود کردن آن به مدت 24 ماه»، «ارائه حکم قضایی مبنی بر رفع سوء اثر از سوابق چک برگشتی» و «انقضای مدت نگهداری سوابق چک‌های برگشتی (صرفاً مدت هفت سال در مورد هر برگ چک برگشتی) در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی» از دیگر مواردی است که در دستورالعمل بانک مرکزی وجود دارد.