اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آب پاکی ایران روی دست بازرسان آژانس



اخبار ,اخبار سیاست خارجی , انرژی اتمی

 

اخبار سیاست خارجی - آب پاکی ایران روی دست بازرسان آژانس

رئیس سازمان انرژی اتمی گفته است بازرسان آژانس حق بازدید از صنایع نظامی و موشکی را ندارند.

 یکی از چالش‌های بزرگ میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان بین المللی انرژی اتمی در سال‌های اخیر را می توان موضوع بازدید بازرسان آژانس از پارچین عنوان کرد که این موضوع حاشیه های فراوانی را در رسانه های بین المللی داشته است و اخبار متعددی نیز در این زمینه منتشر می شود.

شهریور سال 83 سایت مؤسسه علوم و امنیت بین الملل تصاویری از پارچین منتشر کرد و طی تفاسیری از عکس ها، ساختمان ها و مناطق آنجا ادعا کرد که آزمایش های مواد منفجره قوی و تأسیسات تحقیقات و آزمایش هسته ای برای آزمایش جنگ افزار هسته ای در آنجا انجام شده است و اولی هاینونن که آن زمان معاون امور پادمان آژانس بود درخواست بازرسی از پارچین را ارائه کرد.

سرانجام پس از بحث های فراوان بازرسان در تاریخ 24 آبان 83 از محل هایی که خودشان تعیین کرده بودند، از پارچین بازدید کامل و نمونه برداری کردند و زمانیکه بازدید انجام شد، بازرسان مشاهده کردند که ساختمانی که به قول آنها مشابه ساختمان آزمایش های هسته ای انگلستان بود، یک ساختمان اداری بیش نبود!

همان زمان آژانس در گزارش خود درباره بازدید از پارچین چنین نوشت اعلام کرد که آژانس در این بازدید 5 ساختمان را انتخاب نمود کرد و توانست آزادانه به ساختمان ها و اطراف آنها دسترسی پیدا کند و همچنین اجازه یافت از آنها نمونه برداری کند. نتایج این نمونه برداری وجود مواد هسته ای را نشان نداد و آژانس اثری از تجهیزات یا مواد چند منظوره در اماکنی که مورد بازدید قرار داد، مشاهده نکرد.

اما در سال 2005 بار دیگر مسئولان آژانس درخواست بازدید از پارچین را مطرح کردند که با اعتراض مسئولان ایرانی مواجه شد. این اعتراض در شرایطی رخ داد که هاینونن وعده داد که اگر نتیجه بازدید دوم نیز همانند بار اول باشد پرونده پارچین برای همیشه بسته خواهد شد و در نهایت 10 آبان سال 84 بار دیگر بازرسان آژانس به پارچین رفته و از چند منطقه بازرسی و نمونه برداری کردند. اما مجددا اعلام شد که هیچ نشانه ای از مواد هسته ای یا فعالیت برای تولید سلاح هسته ای مشاهده نشد.

پی از این بازدید محمد البرادعی در گزارش خود اعلام کرد که ایران به آژانس درباره ساختمان های درخواست شده در منطقه مورد علاقه آژانس دسترسی داد و نمونه برداری انجام شد. آژانس هیچ فعالیت غیرمعمول در این ساختمان ها مشاهده نکرد.

در شرایطی که یک ماه قبل گروه 1+5 و ایران به توافقات اولیه درباره پرونده هسته ای ایران رسیده اند و 8 سال از دومین بازدید بازرسان آژانس از پارچین می گذرد اما همچنان بازدید از سایت پارچین محل مناقشه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد.

در حالی که بازرسان آژانس همچنان بر بازدید از پارچین تاکید دارند مسئولان ایرانی می گویند بر اساس معاهده ان پی تی بازدید از سایت نظامی خلاف قانون اساس و اجازه بازدید از پارچین را به بازرسان آژانس نخواهیم داد.

آب پاکی روی دست بازرسان آژانس
در همین رابطه علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلاک کرده است بازرسان آژانس برای بازدید از صنایع موشکی و نظامی وظیفه و حقی ندارند و مرجعی در دنیا برای بازرسی از این تاسیسات وجود ندارد و معاهده‌ای هم در این زمینه نداریم و آژانس هم در جایگاهی نیست که این کار را انجام دهد.

در شرایطی که مسئولان وزارت امور خارجه از برنامه جدی ایران برای حل پرونده هسته ای ایران سخن می گویند و در نخستین گام نیز با گروه 1+5 به توافق رسیده اند از اظهارات علی اکبر صالحی که پس از دیدار با آیات عظام تقلید مطرح شده و بر عدم اجازه ایران به بازرسان آژانس برای بازدید از پارچین تاکید شده است به عنوان آب پاکی ایران روی دست مسئولان آژانس یاد کرد.

اخبار سیاست خارجی - خبر آنلاین

 


ویدیو مرتبط :
1392/09/07:بازدید بازرسان آژانس از تاسیسات آب سنگین اراک..

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بلاتر آب پاکی را روی دست ایران ریخت/ جام‌جهانی فقط در قطر برگزار می‌شود



بلاتر آب پاکی را روی دست ایران ریخت/ جام‌جهانی فقط در قطر برگزار می‌شود

رئیس فدراسیون جهانی فوتبال تاکید کرد که جام جهانی 2022 فقط در کشور قطر برگزار می‌شود و به این ترتیب درخواست کشورهای دیگر از جمله ایران برای برگزاری مشترک این مسابقات مورد قبول قرار نمی‌گیرد. این اظهار نظر در حالی از سوی رئیس جهانی فوتبال صورت گرفت که قبل از این مسئولان ایران اعلام آمادگی کرده بودند که برخی بازیهای جام جهانی به میزبانی ایران برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سپ بلاتر که پس از ایران راهی امارات و قطر شد، در یک نشست خبری درباره حضورش در کشور قطر و اقدامات این کشور برای برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 صحبت کرد. در بخشی از این نشست خبری، یکی از خبرنگاران بحث درخواست کشورهای همسایه از جمله  ایران را برای برگزاری مشترک جام جهانی مطرح کرد.

بلاتر در این خصوص گفت: برگزاری مشترک جام جهانی 2002 ژاپن و کره جنوبی به خاطر مشکلاتی بود که در این کشورها وجود داشت. با این حال وقتی فیفا تصمیم گرفت میزبانی جام جهانی 2022 را به قطر بدهد، از اینکه این کشور بتواند این جام جهانی را به تنهایی برگزار کند، مطمئن شده بود. به همین دلیل تصمیم ما همان است که در دسامبر 2010 گرفته شد یعنی میزبانی مسابقات جام جهانی 2022 در کشور قطر. پیشرفت و آمادگی قطر برای برگزاری این مسابقات قابل لمس و راضی کننده است.

پیش از این فدراسیون فوتبال ایران درخواست کرده بود تا تعدادی از مسابقات جام جهانی 2022 در ایران برگزار شود.

بلاتر همچنین درباره گزارش روزنامه گاردین انگلیس مبنی بر نارضایتی کارگران سازنده ورزشگاه‌های قطر گفت: من از روزنامه نگاران گاردین می‌خواهم به قطر بیایند و سری به وزارت کشور و وزارت کار بزنند و پس از آنکه بسیاری از حقایق را دیدند نسبت به نوشتن گزارش در روزنامه خود اقدام کنند.
/مهر