سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

9 باور اشتباه در روابط زناشویی


فکر می کنید زندگی زناشویی تان با شکست مواجه شده چون شما و همسرتان «قوانین» مشخصی را دنبال نمی کنید یا «استانداردهای» مشخصی برای زندگی تان ندارید؟





مجله زندگی مثبت: فکر می کنید زندگی زناشویی تان با شکست مواجه شده چون شما و همسرتان «قوانین» مشخصی را دنبال نمی کنید یا «استانداردهای» مشخصی برای زندگی تان ندارید؟ در ادامه به 9 مورد از رایج ترین و در عین حال خطرناک ترین باورهایی که در مورد زندگی زناشویی وجود دارد، اشاره می شود.

باور شماره 1: یک رابطه عالی به نزدیکی ذهن زوج وابسته است.


- شما هیچ وقت نمی توانید اطرافتان را از دریچه چشم همسرتان ببینید چون شما دو انسان کاملا متفاوت از هم هستیند. شما از لحاظ ژنتیکی، فیزیولوژیکی، روانی و سابقه خانوادگی با هم متفاوت اید!

9 باور اشتباه در روابط زناشویی

- نمی توانید با شبیه هم فکر کردن، مشکلات موجود در رابطه تان را حل کنید. مردان و زنان به طرز غریبی با هم متفاوت اند. تلاش برای از بین بردن تفاوت های اساسی دیدگاه ها هم غیرطبیعی است و هم خطرناک.

- یادتان باشد زندگی با فردی که عمرتان را پرمایه تر می کند، بسیار لذت بخش خواهدبود تا اینکه فقط زندگی تان را تحت تاثیر قرار دهد؛ پس به تفاوت هایتان ببالید.

باور شماره 2: یک رابطه عمیق نیازمند داستان های عاشقانه زیادی است.

- بله، زندگی شما و همسرتان باید سرشار از عشق باشد. اما بچه بازی در نیاورید و انتظار یک رابطه عاشقانه غیرواقعی که فقط در فیلم ها نظیرش را دیده اید، نداشته باشید! واقعیت این است که در دنیای واقعی، عاشق بودن مثل عاشق شدن نیست!

- عاشق شدن فقط مرحله اول عشق است و باقی ماندن در این مرحله غیرممکن. در یک رابطه پخته و بالغ، زوج از مرحله شیدایی گیج کننده به مرحله عشقی عمیق تر و ایمن تر می رسند.

- این اشتباه رایج را مرتکب نشوید که بعد از فروکش کردن عشق آتشین اولیه، دیگر عاشق نیستید! لازم نیست برای تجربه این سطح از عواطف و احساسات رابطه جدیدی را شروع کنید. یاد بگیرید که چطور به پیشرفتتان ادامه دهید، وارد مرحله بعدی عشق، شوید و تجربیات متفاوت اما غنی تری به دست آورید.

9 باور اشتباه در روابط زناشویی

باور شماره 3: روابط عمیق نیازمند راه حال های بزرگی برای مشکلات است.

- مثل خیلی ها، فکر نکنید کهبدون حل اختلاف های جدی تان، نمی توانید با همسرتان خوشحال باشید. 90 درصد مشکلات در روابط حل نشدنی هستند!

- مسائلی وجود دارد که شما و همسرتان با آنها مخالف اید و مخالف خواهید ماند. چرا نمی توانید یک بار برای همیشه این مسائل را حل کنید؟  چون برای این کار، لازم است یکی از شما ارزش ها و اعتقاداتش را قربانی کند.

- به راحتی می توانید اختلاف ها را بپذیرید و به «احساساتی یکدست» برسید حتی اگر بر سر موضوعی نمی توانید هم نظر باشید.

باور شماره 4: یک رابطه عمیق نیازمند علایقی است که تا ابد زوج را کنار هم نگه دارد.

-  اینکه علاقه و فعالیت مشترکی ندارید، هیچ ضرری برای رابطه شما و همسرتان نخواهدداشت.
- اگر خودتان را مجبور می کنید که در فعالیت های مشترک شرکت کنید و نتیجه ای جز استرس، تنش و سردرگمی ندارد، این کار را نکنید.

باور شماره 5: یک رابطه خوب، یک رابطه مطلقا مسالمت آمیز است.


- از بحث کردن نترسید و اگر فکر می کنید نشانه ضعف و به هم خوردن رابطه است، بدانید در سالم ترین رابطه ها هم زوج ها بحث می کنند!

- اگر درست بحث کنید، در خیلی مواقع باعث بهبود روابط می شود چون تنش ها مشخص می شود و بعد از آن آرامش و صداقت حکمفرما خواهدشد.

باور شماره 6: یک رابطه خوب به شما اجازه می دهد تمام احساساتتان را بروز دهید.


- بیرون ریختن حرف های دلتان شادی و احساسی خوب به شما می دهد اما وقتی در زمانی نامناسب، حرفی نامناسب از دهانتان بیرون بیاید، احتمال خراب کردن همیشگی رابطه تان وجود دارد.

- قبل از اینکه حرفی به زبان بیاورید که پشیمان شوید، لحظه ای به حرفی که می خواهید بزنید فکر کنید.

- حرف هایی که در چنین مواقعی زده می شود خیلی وقت ها احساس واقعی ما نیستند و نباید مطحر شوند مخصوصا اگر مخرب باشند.

باور شماره 7: یک رابطه عالی ارتباطی به رابطه زناشویی ندارد.


- این باور که رابطه زناشویی مهم نیست تصوری خطرناک و مخرب است. رابطه زناشویی وقفه ای عاری از فشارهای زندگی روزانه برای دوطرف فراهم می کند و باعث می شود دو طرف بتوانند سطح بالایی از صمیمیت و نزدیکی را تجربه کنند.

9 باور اشتباه در روابط زناشویی

باور شماره 8: یک رابطه عالی بعد از اشتباه یکی از طرفین، باقی نخواهد ماند.


- هیچ کس کامل نیست. تا زمانی که اشتباهات همسرتان همراه با سوءاستفاده  از شما نبوده و مخرب نباشد، می توانید یاد بگیرید با آنها زندگی کنید.

- به جای متمرکز شدن بر کمبودهای همسرتان، خصوصیاتی از او که اوایل برایتان جذاب بود را به یاد آورید.

باور شماره 9: برای عالی نگه داشتن رابطه، فقط یک راه درست وجود دارد.

- هیچ راه درست مشخصی برای یک همسر خوب بودن، پدر یا مادر خوب بودن یا کنار آمدن با مشکلات رابطه وجود ندارد. به جای اینکه از استانداردهایی که در کتاب ها خوانده اید یا از دوستان شنیده اید، تبعیت کنید، بهتر است راهی را انتخاب کنید که به دردتان می خورد.

- اگر روشی که شما و همسرتان پیش گرفته اید، نتیجه دلخواهتان را ایجاد می کند، همان را پیش بگیرید. اگر هردوی شما با اصول و قواعد مخصوص خودتان راحت هستید، می توانید قوانین خودتان را داشته باشید.


ویدیو مرتبط :
بهبود روابط زناشویی با اصلاح رفتارهای اشتباه در زندگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

9 اشتباه زنان در روابط زناشویی


هر رابطه ای منحصر به فرد است و موقعیت ها و شرایط خاص خودش را دارد؛ اما زنان در روابط زناشویی گاهی کارهایی انجام می دهند که اغلب بدون اینکه متوجه شوند، خدشه ای به حس مشترک شان وارد می کند.





ماهنامه تندرستی - زهره منوچهری، روان شناس: هر رابطه ای منحصر به فرد است و موقعیت ها و شرایط خاص خودش را دارد؛ اما زنان در روابط زناشویی گاهی کارهایی انجام می دهند که اغلب بدون اینکه متوجه شوند، خدشه ای به حس مشترک شان وارد می کند. در این نوشتار چندین نکته آمده که باید در این خصوص به آنها توجه داشت تا کم ترین آسیب های ناخواسته وارد زندگی عاطفی شود.

9 اشتباه زنان در روابط زناشویی

1- از کم ارزش کردن خود بپرهیزید

آسیب پذیر بودن و نداشتن امنیت در جهان امروز بسیار آسان است. شما دائما باید با موفقیت هایی که کسب می کنید، خود را به اثبات رسانده و با پیروزی ها و شکست ها رو به رو شوید؛ بنابراین تخریب و از بین بردن عزت نفس و ارزش شخصی افراد ساده است. سعی کنید که از ارزش های خود کم نکنید. بدانید که شما ارزش و لیاقت همه چیز را در جهان دارید و شایسته هر آنچه دارید، هستید.

2- از تکیه محض به شریک زندگی خود بپرهیزید

تکیه کردن به کسی برای حمایت، چیز بدی نیست، اما وابستگی به کسی تا حدی که تبدیل به تنها پشت و پناه شما شود، روشی نادرست است. این کار بعدها باعث می شود ارزش شخصی شما، ثبات احساسی و شادی تان به چیزهایی وابسته شود که خودتان هیچ کنترلی روی آنها ندارید. به شریک زندگی خود برای حمایت متقابل تکیه کنید، اما به او محتاج نباشید.

3- به برقراری ارتباط کم توجه نباشید

گاهی درک همسرتان مشکل می شود، به خصوص زمانی که افسرده، عصبانی یا ناراحت هستید، بنابراین بهرت است که در آن لحظه موضوع را رها کنید. اکثر اوقات صحبت، پرسش، برقراری ارتباط کلامی در یک رابطه ایده خوبی است، مخصوصا اگر احساس می کنید که نتوانسته اید نیاز شریک زندگی خود یا روش برقراری ارتباط با وی را درک کنید. انجام چنین کاری، رابطه شما را تقویت کرده و به هر دو طرف درک بهتری از حس و حال یکدیگر می دهد.

4- برای تغییر همسرتان تلاش نکنید

زنان و مردان نسل ما و نسل پیش از ما، کمی در روش تفکر، عمل و رفتار با هم تفاوت دارند. البته نمی توان گفت همه آنها، بلکه این امر درباره تعداد زیادی از ما صادق است. نکاتی در شریک زندگی شما وجود خواهدداشت که شما آنها را دوست دارید و برخی را نیز دوست ندارید. قطعا ترجیح می دادید که همسر شما برخی از آن نکات و صفات را نداشت، اما اکنون که این صفات را دارد، کمی آنها را برای خود قابل تحمل کرده و سعی کنید به آنها عادت کنید. سعی نکنید او را به سمت علائق خود سوق داده و تغییر دهید؛ در عوض بیشتر روی آنچه می پسندید، تمرکز کرده و کمتر به چیزهایی که نمی پسندید، فکر کنید.

5- آنچه را برای شما انجام می دهد، بی ارزش نکنید

برخی مردان با تفکرات زنان درباره روابط عاشقانه آشنایی دارند؛ اما اغلب مردان با اینکه واقعا عاشق زنان خود هستند، به ندرت طبق تعریف یک زن از رابطه عاشقانه پیش می روند. دقت کنید که فقط چون همسرتان چیزهایی را که به او گفته اید، به خاطر ندارد، نباید او را بی توجه بدانید. درعوض کارهای زیادی را هم انجام می دهد. اگر می خواهید کاری را انجام دهد، گاهی مستقیما آن را به او یادآوری کنید. به این صورت زندگی را هم برای او و هم برای خودتان آسان می کنید.

9 اشتباه زنان در روابط زناشویی

6- از آنچه خارج از کنترل شماست عیب جویی نکنید

خاطرات توسط کسانی خلق می شوند که برای کوچک ترین جزئیات مته به خشخاش نمی گذارند. سعی کنید به ندرت کارها را در زندگی هدایت کنید و اجازه دهید امور آن طور که باید و شاید صورت بپذیرند. اینکه وقتی برنامه ها تغییر می کنند، افسرده شوید امری طبیعی است، اما به فکر فرورفتن و پژمرده شدن به خاطر این تغییرات یا گریه و زاری کردن یا دائما کنایه زدن، می تواند یک خاطره خوب در حال رقم خوردن را خراب کرده و حال و هوای خودتان و شریک زندگی تان را تلخ کند.

حتی اگر تغییر در برنامه ها چیزی است که نمی توانید اصلا تحمل کنید و روی سلامت و امنیت شما اثر ناخوشایند دارد، سعی کنید روی جزئیات تاکید نکنید. از زمان با این فکر لذت ببرید که چه چیزی می تواند یک عنصر شگفتی ساز در همین حال حاضر باشد.

7- سعی در سلب آزادی های همسر خود نداشته باشید

هیچ مشکلی در خواستن یک رابطه طولانی و امن وجود ندارد. همگی ما تغییر می کنیم و تکامل پیدا می کنیم. هم به خودتان و هم به شریک زندگی تان فرصت بدهید. برای تقویت و تحکیم رابطه و از بین بردن حس عدم امنیت، با شریک زندگی خود صحبت کنید تا راهی بیابید برای ایجاد و ساختن شرایطی که حس امنیت بیشتری در آن دارید.

8- به وفاداری احترام بگذارید

روابط از مراحل دشواری گذر می کنند و در طول این مراحل است که ما آسیب پذیر و حتی گاهی ناشاداب می شویم. اگر این چنین شد، با شریک زندگی خود صحبت کنید. در صورتی که چیزی متفاوت می خواهید که رابطه فعلی تان به شما نداده است، پس شجاعت داشته باشید و آن را بیان کنید، اما اگر این شجاعت را ندارید، اعتماد موجود بین خود و شریک زندگی خود را برای یک لحظه ضعف یا وسوسه تخریب نکنید. باید طوری با شریک زندگی خود رفتار کنید که دوست دارید او با شما رفتار کند. به وفاداری تمام و کمال احترام بگذارید.

9 اشتباه زنان در روابط زناشویی

9- به جای او تصمیم نگیرید

همه ما دوست داریم گفته های مان نقش و رتبه ای خاص در انتخاب ها و تصمیمات شریک زندگی مان داشته باشد. همین باعث می شود که هر فرد متاهلی احساس خاص بودن بکند، اما در بسیاری مواقع هم زیاده روی می کنیم. به یاد بیاورید زمانی که کسی در تصمیم گیری های شما دخالت می کند، چه حسی پیدا می کنید؟ برای شریک زندگی شما هم دقیقا همین طور است. به خاطر همسرتان هم که شده، به جای او تصمیم نگیرید.