سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


امروز 7 دی برابر با 28 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

 
 
 
 
صبح بخیر: امروز 7 دی برابر با 28 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

1928 - اجباری شدن لباس متحد الشكل

28 دسامبر 1928 (هفتم دی 1307 خورشیدی) دولت وقت اعلام كرد كه از آغاز سال نو (سه ماه بعد) پوشیدن لباس متحد الشكل از سوی مقامات و كارمندان دولت ایران اجباری است و این تصمیم كه به اجرا درآمد مشابه اقدام پتر اول تزار روسیه دو قرن پیش از این به منظور مدرنیزه كردن روسها بود . هدف از پوشیدن لباس یورنیفورم این بود كه لباسهای ایرانیان مشابه لباسهای عادی اروپائیان باشد كه بعدا تعمیم داده شد و حتی با پیژاما بیرون رفتن از خانه و قدم زدن در كوچه و خیابان خلاف شناخته شد و برایش جریمه نقدی تعیین گردید.

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

2005 - آرنولد دیگر قهرمان نیست

بیست و هفتم دسامبر 2005، به تصویب شورای شهر گراس در اتریش، شبانه نام «شوارتزنگر» بازیگر فیلم، ورزشكار زیبایی اندام و فرماندار انتخابی كالیفرنیا از روی ورزشگاه 15 هزار و سیصد نفری این شهر برداشته شد. ماموران شهرداری با برداشتن حروف فلزی 20 گانه نام شوارتزنگر، این تصمیم شورای شهر را كه به خواست مردم گرفته شده بود اجرا كردند و استادیوم به نام قدیمی خود بازگشت داده شد.

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

شهر گراس زادگاه شوارتزنگر است كه پس از انتخاب شدن او به فرمانداری كالیفرنیا، ورزشگاه شهر به نام او تجدید نام داده شده بود. دلیل تغییر نام ورزشگاه این بود كه شوارتزنگر حاضر نشده بود مجازات اعدام «ستانلی ویلیامز» را به حبس ابد تبدیل كند و وی در دسامبر 2005 ( چند روز پیش از تصمیم شورای شهر گراس) اعدام شد. در اروپا، مجازات اعدام لغو شده است. مردم گراس در نامه های خود به شورای شهر «اعدام» ویلیامز را محكوم كرده و نوشته بودند كه ویلیامز با تالیف چند كتاب و ایراد سخنرانی ضبط شده ثابت كرده بود كه اصلاح شده و دیگر نیازی به كشتن او نبود، اعدام یك وحشیگری است (عملی بربریك).

شوارتزنگر كه یك جمهوریخواه (محافظه كار) است با رعایت سیاستهای این حزب با بخشودن ویلیامز موافقت نكرده بود و عمل او «سیاسی» و به خاطر حفظ مقام تلقی شده بود. مردم گراس شعار می دادند: نخست انسانیت، بعد سیاست.

1482 - پیمان صلح آترشت Atrecht به جنگ هشتاد ساله پایان داد و وضعیت هلند در قبال اسپانیا را روشن ساخت.

1828 - یك زمین لرزه شدید در منطقه «اچیكو» ژاپن باعث مرگ بیش از 30 هزار تن و ویرانی فراوان شد.

۱۹۷۲ - کیم ایل سونگ به عنوان رئیس جمهور در کره شمالی به قدرت رسید.

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

1895 - به نمایش درآمدن اولین فیلم جهان در پاریس و سالگرد ایجاد سینما

نیمه دوم قرن نوزدهم، یكی از پربارترین دوران‏ها برای اختراعات و اكتشافاتی است كه آثار و نتایج آن در قرن بیستم هم برجای ماند. به طوری كه بسیاری از پیشرفت‏های علمی و صنعتی و پزشكی در قرن بعد كه چهره جهان را تغییر داد در واقع ادامه و تكمیل اختراعات و اكتشافات نیمه دوم قرن نوزدهم است. اختراع سینما نیز مربوط به اواخر قرن نوزدهم بود. اولین نمونه فیلم یا تصاویر متحرك به وسیله ادیسون مبتكر معروف امریكایى ساخته شد و او در سال 1888م این اختراع خود را در امریكا ثبت كرد ولی آن را تعقیب ننمود و به كارها علمی دیگر پرداخت. در این زمان یك مخترع فرانسوی به نام لویى لومْیِر این فكر را دنبال كرد و در سال 1895م چند صحنه از وقایع روزمره و نمایش‏های كوتاه كمدی را فیلم برداری نمود. او در روز 28 دسامبر آن سال این فیلم را در یك سالن كوچك زیرزمینی در پاریس به معرض نمایش گذاشت. این نمایش با استقبال فراوانی روبرو شد و طی چند سال، نخستین سالن‏های سینما در پاریس و لندن و نیویورك شروع به كار كردند. ولی فیلم‏هایى كه طی این سال‏ها به معرض نمایش گذاشته می‏شد، تركیبی از نمایش‏های كوتاه و صحنه‏های زندگی روزمره یا مناظر طبیعی به صورت صامت و بی‏صدا بود و سینما در سال‏های قرن بیستم رونق بیشتری یافت. در سال‏های بعد، دستگاه‏های پیشرفته برای ضبط و نمایش آثار سینمایی ساخته شد و به تدریج سینماهای متعددی با استانداردهای نوین، در تمامی كشورها دایر گردید.

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

1774 - كشف اكسیژن

ژوزف پریسْتْلی، شیمی‏دان معروف انگلیسی طی آزمایش‏های خود موفق شد تا در 28 دسامبر 1774م، گاز اكسیژن را كشف كند. اكسیژن گازی بی‏رنگ، بی بو و نامرئی است كه نزدیك به نیمی از اتم‏های جهان را شامل می‏شود. پریستلی، از گرما دادن اكسید جیوه قرمز به وجود اكسیژن پی برد، اما به اهمیت آن واقف نشد و بعدها دانشمندان دیگر آن را اكسیژن نامیدند. اكسیژن نقش مهمی در حیات آدمی ایفا می‏كند چرا كه به هنگام تنفسْ، به درون بدن می‏رود و با غذا تركیب می‏شود. حاصل این عمل، تولید انرژی است كه در راه زنده ماندن و كار كردن مصرف می‏گردد. اكسیژن موجود در هوا باعث می‏شود اشیاء هنگام گرم شدن بسوزند؛ حتی بدن انسان از سوختن خفیف اكسیژن نیرو می‏گیرد و توان كار پیدا می‏كند. هیچ شی‏ء بدون وجود اكسیژن آتش نمی‏گیرد و با شعله‏ور شدن شی‏ء، گازهای حاصل از آن، با اكسیژن موجود در هوا تركیب می‏شوند كه در نتیجه، نور و روشنایی به وجود می‏آید.

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
ژوزف پریسْتْلی

1358 ش - فرمان امام خمینی برای تشكیل نهضت سوادآموزی

در هفتم دی ماه 1358، حضرت امام، فرمان بسیج عمومی برای مبارزه با بی‏سوادی در كشور و تشكیل نهضت سوادآموزی را صادر كردند. در این فرمان، به همه مردم ایران، توصیه شده بود كه در این نهضت مردمی شركت كنند و در باسواد كردن افراد بی‏سواد، بكوشند. براساس آخرین گزارش‏های منتشره، میزان با سوادی در ایران به طور چشمگیری افزایش یافته و ایران اسلامی از چهارچوب كشورهای بی‏سواد جهان خارج و در ردیفِ كشورهای باسواد قرار گرفته است. در سال 1355 تنها 47 درصد جمعیت شش سال به بالا با سواد بوده‏اند كه این رقم در آغاز دهه سوم انقلاب اسلامی، هشتاد درصد می‏باشد.

زادروزها

    ۱۸۵۶ - زادروز توماس وودرو ویلسون بیست و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده
    ۱۹۰۳ - زادروز جان فون نویمان ریاضیدان و دانشمند آمریکایی مجاری الاصل
    ۱۹۵۴ - زادروز دنزل واشنگتن کارگردان و بازیگر آمریکایی

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
توماس وودرو ویلسون

    ۱۹۵۵ - زادروز لیو شیائوبو نویسنده ، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی چینی ، برنده جایزه صلح نوبل سال ۱۹۱۰
    ۱۹۶۹ - زادروز لینوس توروالدز مهندس نرم‌افزار فنلاندی ،آغازگر و توسعه دهنده هسته لینوکس و همچنین نرم‌افزار گیت

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
دنزل واشنگتن

درگذشت‌ها

    ۱۶۹۴ - درگذشت ماری دوم ملکه انگلیس ، اسکاتلند و ایرلند
    ۱۹۳۷ - درگذشت موریس راول آهنگساز و نوازنده فرانسوی

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
ماری دوم ملکه انگلیس

    ۱۹۴۷ - درگذشت ویکتور امانوئل سوم پادشاه ایتالیا
    ۱۹۶۳ - درگذشت پل هیندمیت آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده آلتو آلمانی
    ۲۰۰۴ - درگذشت سوزان سونتاگ نویسنده، نظریه‌پرداز ادبی و فعال سیاسی آمریکایی
    ۲۰۰۷ - درگذشت آیدین نیکخواه بهرامی عضو تیم ملی بسکتبال ایران

7 دی - 28 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
آیدین نیکخواه بهرامی

*****
منابع:

-پایگاه نوشیروان کیهانی زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون


ویدیو مرتبط :
در 21 دسامبر 2012 چه بر جهان گذشت؟ ,ویدئویی كه قبل از مرگ باید دید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 دی - 27 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


امروز 6 دی برابر با 27 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.