سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

6 گام برای ایجاد تعامل بین کار و زندگی


همیشه این جمله را می شنویم که: موفقیت مستلزم از خود گذشتگی ست. نمی توانید همه آن را داشته باشید. اگر می خواهید در شغل یا تجارت تان موفق باشید، مجبور خواهید بود که تسلیم شوید و بهای بسیار سنگینی در زندگی شخصی خود بپردازید.





مجله پنجره خلاقیت - ترجمه افسانه محمودی یزدانی: همیشه این جمله را می شنویم که: «موفقیت مستلزم از خود گذشتگی ست. نمی توانید همه آن را داشته باشید. اگر می خواهید در شغل یا تجارت تان موفق باشید، مجبور خواهید بود که تسلیم شوید و بهای بسیار سنگینی در زندگی شخصی خود بپردازید. این روش فکری بسیاری از افراد است. اما با این وجود درصد کمی از افراد هستند که از این پس آنان را مدل نقش می نامیم، که به سوی این مصالحه غیرقابل بخشش قدیمی راه یافته اند. من این را می دانم زیرا دنیا برای یافتن این افراد جست وجو کرده ام.

کتابی درباره این که آنان چه چیزهایی می توانند به ما بیاموزند نوشته ام و این گونه بود که انتخاب کردم تا زندگی خود را زندگی کنم. در طی دهه گذشته، این مدل های نقش، از مواد بازیافتی شرکت های بزرگی به وجود آورده اند. آن ها میلیون ها دلار کسب کرده اند و این کار را از راهی بادوام و محترم به انجام رسانده اند. جالب این جاست که وقتی تجارت خود را پیش می بردند، راه هایی یافتند تا از زندگی لذت ببرند، با خود صادق باشند و در مجموع از تعادل کار و زندگی لذت بردند.

در مورد خودم بگویم که به طور متوسط 45 ساعت در هفته کار می کنم. هرسال شش هفته تعطیلات دارم و به دور دنیا سفر می کنم. وقت بسیاری را با دخترم، همسرم، خانواده ام و دوستانم سپری می کنم. در دوی ماراتن شرکت می کنم و چهار روز در هفته ورزش می کنم.

6 گام برای ایجاد تعامل بین کار و زندگی

در هفت سال گذشته، به همراه بنیانگذاران همتای خود کارهایی را آغاز کردیم و بیش از 200 نفر را استخدام کرده ایم. ما بازده بسیار خوبی داشتیم و مولف همکارم جوردن میلان و من به اتفاق کتاب «بردن بدون باختن» را نوشتیم که کتاب پرفروش بین المللی است و به 11 زبان دنیا ترجمه شده است و جایزه «کتاب مدیریت سالم را از طرف موسسه منشور مدیریت و کتابخانه بریتانیا دریافت کرده است.

موفقیت و تعامل کار و زندگی، بیش از آن چه که بتوانیم فکرش را بکنیم سازگاری می یابند. اما نیاز به استراتژی های هوشمندانه ای دارد. در این جا شش مورد از مهم ترین استراتژی ها ذکر شده اند:

1- تصمیم بگیرید

چه چیزی در زندگی تان بیشترین اهمیت را دارد؟ آن پرسش را بپرسید و بیشتر ما به سرعت پاسخ می دهیم سلامتی، عزیزان و خوشبختی. اما وقتی در کار دچار تنش و استرس می شویم چه می کنیم؟ بیشتر افراد تمایل دارند که ورزش و رفتن به باغ وحش با خانواده را منتفی کنند تا اینکه فرجه را از دست بدهند. البته انجام کاری که برایش تعهد داده اید اهمیت دارد اما اگر به تعادل بین کار و زندگی اهمت دهید، استرس نخواهید داشت.

2- باور کنید که ممکن است


مشکل بزرگ این جاست که بسیاری از ما باور نداریم که می توانیم هم موفق و هم متعادل باشیم. اگر به آن باور نداشته باشیم، شانسی نخواهیم داشت. ادراک و احساس ما، واقعیت زندگی ما می شوند. به همین دلیل است که می خواهیم از سوی آن تعداد کم که این نمونه جدید را تجربه کرده اند الهاماتی بگیریم؛ آن ها که از تعادل لذت می برند و در عین حال بسیار موفق هم هستند. دانایی آن افراد را به خود تلقین کند تا زمانی که واقعا باور کنید که تعادل کار و زندگی امکان پذیر است. برد بدون باخت منبعی برای چنین الهاماتی ست.

3- زمینه بازی را که نیاز دارید، بسازید


من اولین نفری هستم که اعتراف می کنم که نه همه شرایط امکان تعادل کار و زندگی را فراهم می سازند. ده سال قبل مشاور در یک شرکت مشاور مدیریت موفق در سطح جهانی بودم. مهم نبود که چه  کاری انجام می دادم. تعادل در آن جا غیرممکن بود. می توانستید بگویید که عدم تعادل در ژن این شرکت خاص وجود داشت و راهی نبود که یک مشاور درجه دو بتواند آن را تغییر دهد. بنابراین آن جا را ترک کردم و شرکت خودم را تاسس کردم.

از آن زمان تفریح و موفقیت بیشتری نسبت به هر زمان دیگری در موقعیت خود یافتم. نمی گویم که کار خود را رها کنید، فقط حرفم این است که برخی شرایط تعادل را غیرممکن می کنند و اگر این سناریو را ادامه بدهید شاید لازم باشد که انتخاب های خود را مجددا ارزیابی کنید.

6 گام برای ایجاد تعامل بین کار و زندگی

4- روی بسیار مهم تمرکز کنید

جالب است بدانیم که همه ما در این دام گرفتار آمده ایم که همه چیز اهمیت یکسان دارد و باید هم اکنون انجام شود. درواقع، یک یا دو چیز برای پیشرفت ما حیاتی هستند و باقی امور ممکن است حاشیه های مربوط به آن باشند.

5- ساعات جاری را بهینه کنید

بسیاری از ما می خواهیم تعداد ساعاتی را که کار می کنیم، بهینه کنیم. این رویکرد هرگز ما را به تعادلی خوب یا کارایی خارج از معمول رهنمون نمی شود. به جای آن مقدار ساعاتی را که در جریان هستند، بهینه سازید.

جریان یعنی حالتی که در آن زمان ومکان وجود ندارد زیرا شما به طور تمام و کمال در کاری که پیشروی شماست حضور دارید. در این حالت عجیب نیست که ده برابر نسبت به زمانی که کارهایی را که باید انجام دهیم با سختی به انجام می رسانیم، کارآیی داریم. تونی شاورتز توضیح می دهد که در «قدرت پرداختن کامل به کاری» چگونه می توانیم برای مدت 90 تا 120 دقیقه در حالت جاری باقی بمانیم.

سپس باید یک زنگ تفریح داشته باشیم، مانند این که ده دقیقه تمرکز کنیم یا 30 دقیقه بدویم یا در اطراف منزل پیاده روی کنیم.

6- بدترین را ابتدا انجام دهید

تعویق، این کلمه را بگویید. این کلمه قاتل خلاقیت و دشمن تلاش های ما برای رسیدن به تعادل کار و زندگی ست. اگر چیزی ست که باید انجام شود، از آن می ترسید، تنها یک استراتژی وجود دارد که به اندازه کافی کارایی دارد: آن را ابتدا انجام دهید.

قبل از چک کردن ایمیل، قبل از اولین جلسه، قبل از هر چیزی که شما را در مغاک فعالیت های روزانه فرو می بلعد. آن را اکنون انجام دهید و به پایان برسانید. افتخار خواهید کرد، آسوده خواهید شد و برای باقی روز سرشار از انرژی خواهید بود.


ویدیو مرتبط :
روبات کوچولو هایی که در تعامل با یکدیگر شگفتی ایجاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنیم؟



تعادل بین کار و زندگی,به دست آوردن شغل موردنظر

 

شاید شما هم جزو افرادی باشید که گرفتن یک کار برایشان اهمیت بالایی دارد و برای داشتن آن از هیچ تلاشی دریغ نمی کنند. به طور مثال، درس مرتبط با آن را می خوانند یا دوره های لازم برای به دست آوردن شغل موردنظر را می گذرانند. این افراد پس از رسیدن به شغل موردنظر، با همه وجود کار می کنند و دوست دارند به مقام های بالا برسند. برای این منظور شبانه روز تلاش می کنند، زود سرکار حاضر و دیر خارج می شوند. این افراد وجدان کاری بالا دارند اما نمی دانند زندگی خود را نادیده گرفته اند.

 

آنها خیلی راحت از دوستان خود دور می شوند و در جمع های آنها حاضر نمی شوند. همه زندگی خود را وقف کار می کنند و فکر و ذهنشان می شود پیشرفت و بالا رفتن.

 

این کار بسیار خطرناک است. شما پس از مدتی احساس خستگی زیاد ناشی از کار پیدا خواهید کرد. دیگر فرد بشاش و سرحال قبل نخواهید بود. مشکلات سلامتی پیدا می کنید و دیگر همچون گذشته تمایل و علاقه ای به شغل خود نخواهید داشت. این نوع کار کردن باعث افزایش استرس و خستگی های ناشی از آن می شود.

 

10 نشانه استرس کاری و راه های برطرف کردن آن

 

استرس ناشی از کار چیست؟

 

شاید جالب باشد بدانید بسیاری از خانم ها حتی پیش از 30 سالگی احساس خستگی می کنند. یکی از روانشناسان برجسته آمریکایی – دیوید بالارد – خستگی های فکری ناشی از کار را به عنوان دوره ای تعریف می کند که افراد حس بیزاری یا بی میلی به شغل خود پیدا می کنند و از انجام آن دلزده هستند و این احساس باعث پایین آمدن کارایی آنها نیز می شود.

 

برخی از این خستگی ها منجر به ایجاد استرس های دایمی در فرد می شوند. در چنین شرایطی همه تلاش های شما در راستای کنار آمدن و برطرف کردن مسایل استرس‌زا خواهد بود. در ضمن، استرس ناشی از کار می تواند سلامت، شادکامی، روابط و حتی کارایی شما در شغلتان را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ویرانی آنها شود.

 

برای پیشگیری از چنین معزلی بسیار مهم است بدانید که باید مراقب چه مسایل و نشانه هایی باشید. در این مطلب 10 نشانه ای که دکتر بالارد در مورد آنها هشدار داده است را ذکر کرده ایم.

 

1.   خستگی

یکی از نشانه های استرس کاری این است که همیشه احساس خستگی داشته باشید. این خستگی می تواند روحی، ذهنی یا حتی فیزیکی باشد. در این حالت تصور می کنید هیچ انرژی ای برای انجام کارهای خود ندارید.

 

2.   بی انگیزه‌گی

هنگامی که تصور می کنید برای انجام کارهای روزمره خود اشتیاقی ندارید یا دیگر هیچ انگیزه درونی برای کار کردن ندارید، احتمالا دچار خستگی ذهنی ناشی از کار شده اید. این احساس باعث می شود تا صبح سخت از خواب بیدار شوید و خیلی سخت خود را به محل کار خود برسانید.

 

3.   ناامیدی، بدبینی و دیگر احساسات منفی

ممکن است این احساس به شما دست دهد که کار شما هیچ اهمیتی ندارد یا اشتیاق خود را برای انجام کاری که همیشه دوست داشته اید را از دست بدهید. شاید تصور کنید بدبین تر از پیش شده اید. از آنجا که همه افراد بر اساس شرایط خود دچار احساسات منفی می شوند، باید تشخیص دهید چه مواقعی این احساسات در شما زیاد و غیرنرمال می شوند.

 

4.   مشکلات ادراکی

خستگی های ناشی از استرس های زیاد کاری باعث می شود تا افراد قدرت تمرکز و توجه خود را تا حدی از دست بدهند. هنگامی که استرس داریم همه حواس ما پرت مسایل منفی است و آنها را تهدیدی برای خود می دانیم. به طور کوتاه مدت این نوع ترس ها می تواند ما را در حل مشکلات کمک کنند اما مغز و بدن انسان طوری طراحی شده که فقط در مدت کوتاهی این کار را انجام می دهد و پس از زمانی به حالت و عملکرد عادی خود باز می گردد. هنگامی که اضطراب همه وجود فرد را فرامی گیرد، تمرکز روی نگرانی ها ادامه پیدا می کند و دیگر قادر نیست به راحتی روی مسایل دیگر تمرکز کند.

 

اضطراب باعث می شود تا افراد قدرت تصمیم گیری و تمرکز خود را از دست بدهند. ممکن است احساس کنید فراموشکار شده اید و خیلی سخت خاطرات و اتفاقات را به یاد بیاورید.

 

5.   در رفتن از زیر کار

آیا مطمئن نیستید که دچار استرس ناشی از کار شده اید؟ خیلی ساده می توانید عملکرد کنونی خود را با عملکرد سال های پیش مقایسه کنید. از آنجایی که استرس ناشی از کار در طولانی مدت ایجاد می شود، سعی کنید دوره طولانی تری را مورد بازبینی قرار دهید تا متوجه شوید آیا از تلاش خود کم کرده یا دچار استرس حاد شده اید یا خیر.

 

6.   مشکلات ارتباطی در خانه یا محل کار

این مشکل به دو شکل خود را نشان می دهد: یا با همکاران و اعضای خانواده خود همیشه مشکل دارید و با آنها بحث و دعوا می کنید، یا عقب نشینی و سعی می کنید با همکاران یا حتی در خانه کمتر حرف بزنید و ارتباط نزدیک با کسی برقرار نکنید.

 

7.   مراقب خود نبودن

هنگامی که افراد از استرس های ناشی از کار رنج می برند بسیار تمایل به آسیب رساندن به خود دارند. به طور مثال، زیاد سیگار می کشند، غذاهای غیرمفید می خورند، تحرک ندارند یا درست و کامل نمی خوابند. خوددرمانی نیز از دیگر اشکالات این افراد است: آنها خودسرانه قرص خواب مصرف می کنند. یا صبح ها برای سرحال بودن قهوه زیاد می نوشند.

تعادل بین کار و زندگی,به دست آوردن شغل موردنظر

8.   بیش از حد به کار فکر کردن ... حتی وقتی سرکار نیستید

اگر حتی زمانی که کار نمی کنید نیز همچنان کار و مسایل کاری هستید، احتمالا دچار استرس ناشی از کار شده اید. برای دروی از این وضعیت بغرج باید پس از انجام کارها به خود و نیازهایتان توجه کنید.

 

9.   کاهش رضایت و شادکامی عمومی

استرس ناشی از کار می تواند رضایت و خرسندی شما از شغل و حتی زندگی شخصیتان را از بین ببرد. این مساله می تواند در همه مراحل و شرایط زندگی شما مشکل ایجاد کند و از هیچ رابطه ای یا حتی زندگی رضایت نداشته باشید و همیشه تصور کنید در مخمصه گیر افتاده اید.

 

10.   مشکلات سلامتی

استرس های طولانی مدت، دایم و جدی می تواند به سلامت فرد آسیب برساند. از جمله می توان به مشکلات گوارشی، ناراحتی های قلبی و چاقی مفرط اشاره کرد.

 

نشانه های مبتلا بودن به استرس ناشی از کار را از دید دکتر بالارد برایتان ذکر کردیم. اکنون زمان آن رسیده که بدانید آیا خسته‌ی کار هستید یا خیر؟ اگر تشخیص دادید که این نشانه ها در شما وجود دارد و شما نیز انسان مضطربی هستید، می توانید از راهکارهای زیر برای برطرف کردن آن استفاده کنید.

 

•   به طور مرتب تمدد اعصاب کنید

مهم نیست که برای تمدد اعصاب خود کتاب می خوانید، به ملاقات دوستان می روید یا مدیتیشن، پیاده روی یا به موسیقی گوش می کنید. مهم این است که همیشه و به طور مرتب برای ریلکس کردن زمان بگذارید.

 

•   پرورش زندگی غیرکاری

مسایل غیرکاری در زندگی غیرکاری خود پیدا کنید که شما را درگیر و مشغول کنند؛ همچون یک سرگرمی، ورزش یا حتی فعالیت های داوطلبانه در گروه های خاص.

 

•   قطع اتصال

با اینکه فناوری های ارتباطی کارکردهای مفید بسیاری دارند اما می توانند در زندگی خصوصی، مسافرت و روابط اجتماعی افراد مضطرب ناشی از کار، اشکال ایجاد کند. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است مثلا هنگام شام موبایل یا کامپیوتر خود را کنار بگذارید و همه حواس خود را به خانواده و غذای بدهید که صرف می کنید.

 

•   به اندازه کافی خوابیدن

محققان اعلام کرده اند خواب کمتر از شش ساعت در شب یکی از دلایل ایجاد استرس های ناشی از کار است زیرا خواب کم در عملکرد کاری فرد و پایین آمدن کارایی او تاثیر مستقیم دارد. خواب کم منجر به خستگی، کاهش انگیزه، حساسیت زیاد نسبت به اتفاق های استرس‌زا، ضعیف شدن قابلیت های مغزی و باعث افزایش اشتباه و تصمیم گیری های غلط می شود. برعکس این مساله نیز کاملا درست است: خواب کافی باعث افزایش عملکرد و بهبود حافظه افراد می شود. یکی از روشهای کاهس استرس کاری داشتن خواب کامل و مناسب در شبانه روز است.

 

•   منظم بودن

اغلب افرادی که از اضطراب های ناشی از کار رنج می برند، بیشتر مواقع کارهایی که باید انجام شوند را فراموش می کنند یا آنها را درست و کامل انجام نمی دهند. باید برنامه ریزی داشته باشید و منظم باشید. ذهن خود را خالی و فهرستی از کارهای خود را تهیه و در آخر آنها را اولویت بندی کنید. برای راحتی بیشتر می توانید از سیستم های الکترونیک یادآوری کننده استفاده کنید. به این ترتیب نگران عقب افتادن کارهای خود نخواهید بود.

 

•   شناخت مسایل

بسیار مهم است که شرایط و نشانه های فیزیکی ناشی از استرس زیاد را بشناسید: سردردهای زیاد، گرفتگی شانه ها، گردن درد و معده دردهای مداوم و شدید. در مورد سلامت ذهنی باید بدانید که استرس باعث ایجاد افسردگی می شود و افسردگی به بیشتر شدن استرس ها و خستگی های ناشی از کار می افزاید. بنابراین، اگر مشکلات شما جدی هستند و هر روز بیشتر می شوند باید حتما از متخصص کمک بگیرید. فقط به خانواده و دوستان اکتفا نکنید و حتما نزد مشاور یا روانشناس بروید.

 

•   مرز بین خود و دیگران را بشناسید

استرس می تواند درونی یا برگرفته از مسایل بیرونی باشد. در مورد منشا داخلی باید از خود بپرسید: «این از کجا آمده است؟» پاسخ این سوال کمک می کند تا متوجه شوید چه چیزی باعث استرس شما شده است و چگونه می توانید آن را برطرف و انگیزه کاری خود را حفظ کنید.

 

اما برخی از اضطراب ها ناشی از کار هستند. در تحقیقاتی که در سال 2011 میلادی در آمریکا صورت گرفت، بیش از دوسوم کارمندان اعلام کردند کارفرمایان آنها می خواهند در نتیجه رکود اقتصادی، هزینه ها را تا حد امکان کاهش دهند. این هدف نیز به صورت تعدیل نیرو، کم کردن دستمزدها، دادن اضافه کار، زیاد کردن ساعات کاری و ... انجام می شود. این مساله باعث افزایش تقاضا از کارکنان و باعث می شود تا نیروی کار متوجه شود میزان حقوق دریافتی با کار و تلاشی که انجام می دهد برابر نیست و همین باعث استرس و خستگی زیاد می شود.

منبع:برترین ها