سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

6 کرم ضدآفتابی که مفید نیستند



کرم ضدآفتاب,انواع ضدآفتاب‌ها

رتینول یا همان ویتامین A می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افرادی که در معرض نور آفتاب هستند، افزایش دهد

 

SPFفقط میزان محافظت در برابر اشعه‌های UVB که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود را نشان می‌دهد و کاربردی در مقابل اشعه‌های UVA که باعث سرطان می‌شود ندارد یا بسیار ضعیف است، اما این باور غلط وجود دارد که محصولات با SPF بالاتر، محافظت بیشتری دارند.

خیلی از افراد وقتی از ضدآفتاب‌ها استفاده می‌کنند، بر این باورند که حتما در برابر آفتاب‌سوختگی و سرطان پوست محافظت می‌شوند، در حالی که گاهی به علت سهل‌انگاری در خواندن دستورالعمل‌های کرم های ضدآفتاب و یا حتی مقررات لازم در تولید ضدآفتاب‌ها، این محصولات ضعیف‌ترین ابزار مبارزه در برابر ابتلا به ملانوما (یکی از جدی‌ترین انواع سرطان پوست) هستند تا جایی که موسسه مستقل زیست‌محیطی آمریکا آنها را تایید نمی‌كند.

این موسسه طی تحقیقی، ایمنی و اثربخشی 1400 کرم ضدآفتاب، رژلب ترمیمی ضد ترک و خشکی لب، لوازم آرایشی و لوسیون‌های SPF دار(مقاوم در برابر اشعه مضر خورشید) را بررسی كرده و نتیجه تحقیقاتش نشان داده است فقط 25 درصد از این محصولات، در مقابل اشعه‌های خورشید حفاظت کافی ایجاد می‌کنند. در اینجا شش نوع از بدترین انواع ضدآفتاب‌ها را معرفی می‌كنیم:

1- ضدآفتاب‌های حاوی رتینول
رتینول یا همان ویتامین A می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افرادی که در معرض نور آفتاب هستند، افزایش دهد، اما هنوز به علت آثار ضدپیری‌اش، آن را به ضدآفتاب‌ها و لوسیون‌ها اضافه می‌کنند.
این ماده ممکن‌است حساسیت پوست شما را در برابر نور آفتاب افزایش دهد.

این جمله باید روی جعبه این ضدآفتاب‌ها نوشته شود: «لطفا هنگام استفاده از این محصول و به مدت یک هفته پس از آن، کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید».

2- ضدآفتاب‌هایی با SPF بالاتر از 50
SPF فقط میزان محافظت در برابر اشعه‌های UVB که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود را نشان می‌دهد و کاربردی در مقابل اشعه‌های UVA که باعث سرطان می‌شود ندارد یا بسیار ضعیف است، اما این باور غلط وجود دارد که محصولات با SPF بالاتر، محافظت بیشتری دارند.

سازمان غذا و داروی آمریكا، تبلیغ محصولات با SPF بالای 50 را «دروغین و فریب دهنده» می‌داند و این نوع تبلیغ را برای شرکت‌ها ممنوع کرده است.
نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از ضد آفتاب استفاده کنید، زیرا پوست شما باید فرصت کافی برای جذب مواد تشکیل دهنده ضد آفتاب را داشته باشد.

3- ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزن
اکسی بنزن یک ماده ضدآفتاب شیمیایی است که به‌وسیله پوست جذب می‌شود، اما مشکل اینجاست که این ماده به راحتی پس از جذب وارد جریان خون می‌شود و مانند هورمون استروژن عمل می‌کند و در طولانی‌مدت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در باروری و غده تیرویید شود.

محققان روان‌پزشکی بر این باورند که این ماده شیمیایی برای سیستم عصبی سمی است.
برای دچار نشدن به عوارض این ماده، برچسب محصولات را با دقت بخوانید. این ماده ممکن است همچنین با نام هایی مانند بنزوفنون یا بنزوفنون-3 نوشته شود.

4- ضدآفتاب‌های پودری یا افشانه‌ای
زمانی که ضدآفتاب را روی بدن خود اسپری می‌کنید، سخت است بفهمید که آیا همه نقاط را پوشش داده است یا نه. این مشكل در مورد ضدآفتاب‌های پودری و آرایشی هم وجود دارد.

سازمان‌ غذا و داروی آمریكا، فروش محصولات ضدآفتاب پودری یا موجود در مواد آرایشی را بعد از پایان سال 2013 ممنوع اعلام کرده است.

5- ضدآفتاب‌های حاوی مواد دافع حشرات
افزودن این مواد به ضدآفتاب‌ها لازم نیست و حتی احتمال دارد به پوست آسیب بزند. مواد دافع حشرات می‌توانند حاوی موادشیمیایی موثری باشند، اما به این محصولات فقط یک بار در روز احتیاج دارید، در حالی که ضدآفتاب باید هر دو ساعت یک بار تمدید شود.

طبق بررسی ها هر فرد بیشتر از یک بار در روز، به استفاده از مواد دافع حشرات نیاز ندارد، مگر زمانی که قصد پیاده‌روی طولانی در بیابان یا طبیعت را داشته باشد. البته در این حالت نیز حشرات فقط صبح زود و شب می‌توانند باعث آزار شوند که در این زمان‌ها هم اشعه‌های مضر آفتاب وجود ندارند و نیازی به ضدآفتاب‌ها پیدا نمی‌کنید!

6- مرطوب‌کننده‌ها، رژلب‌های ترمیمی و مواد آرایشی SPF دار
کمتر از 10 درصد این محصولات، معیارهای موسسه مستقل زیست‌محیطی آمریكا را برای محافظت در برابر اشعه‌های UVA وUVB و... دارند و بیشتر محصولات موجود در بازار چنین کارایی‌ای ندارند.

هر گونه ادعا در این‌باره که این قبیل لوازم آرایشی می‌توانند از آسیب نور خورشید بر پوست جلوگیری کنند، اغراق‌آمیز است.

به علاوه، بیشتر خانم‌ها، از این محصولات فقط یک بار در روز استفاده می‌کنند، بنابراین اثر حفاظتی احتمالی آنها فقط برای یک مدت کوتاه (چند ساعت) است.

بدترین انواع ضدآفتاب‌ها,انواع ضدآفتاب‌ها

هیچ ضد آفتابی نمی تواند بیش از دو ساعت از شما محافظت کند

 

6 باور غلط در مورد ضدآفتاب ها
در ادامه، به 6 اشتباه رایج که موجب می شود ضد آفتاب نتواند از شما در برابر آفتاب محافظت کند اشاره می کنیم و راه حل آنها را هم ذکر می کنیم.

1- اشتباه بسیاری از شما این است که درست قبل از بیرون رفتن از خانه، از کرم ضد آفتاب استفاده می کنید و گمان می کنید که از آفتاب سوختگی در امان خواهید ماند.

در حالیکه شما باید نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، از ضد آفتاب استفاده کنید، زیرا پوست شما باید فرصت کافی برای جذب مواد تشکیل دهنده ضد آفتاب را داشته باشد تا این ضد آفتاب ها کارایی لازم را داشته باشند و بتوانند از پوست شما دربرابر نور خورشید محافظت کنند.

2- یکی دیگر از اشتباهات رایج شما این است که فکر می کنید موهایتان می تواند از تمام قسمت های پوست سر شما در برابر نور آفتاب محافظت کنند. اما حقیقت این است که پوست سر هم ممکن است دچار آفتاب سوختگی شود.

بعضی از قسمت های سر مثل خط رویش موها و فرق سر که ضخامت موها در آنجا کمتر از جاهای دیگر سر است، بیشتر ممکن است دچار آفتاب سوختگی شود. بهترین وسیله برای محافظت از پوست سر در برابر آفتاب سوختگی ، کلاه است.

3- اشتباه رایج دیگر این است که شما گمان می کنید اگر از یک ضد آفتاب با اس پی اف بالا استفاده کنید، این ضد آفتاب در تمام طول روز از پوست شما محافظت می کند و نیازی به تمدید آن ندارید.
حقیقت این است که هیچ ضد آفتابی نمی تواند بیش از دو ساعت از شما محافظت کند.

انواع ضد آفتاب ها بعد از دو ساعت تاثیر و کارایی خود را از دست می دهند. پس یک قانون مهم برای جلوگیری از آفتاب سوختگی این است که ضد آفتاب تان را هر دو ساعت یکبار تجدید کنید.

4- اشتباه دیگر شما این است که گمان می کنید اگر از یک ضد آفتاب ضد آب استفاده کنید، بعد از شنا کردن نیازی به تجدید ندارد.
حقیقت این است که ضد آفتاب های ضد آب فقط تا زمانی که شما در آب هستید، از پوست شما محافظت می کنند.
لوسیون های ضد آب فقط به مدت 40 دقیقه، آن هم تا زمانی که در آب هستید از پوست شما محافظت می کنند.

5- بسیاری گمان می کنند که اگر پوست تیره و یا برنزه دارند، از آفتاب سوختگی در امان هستند.
واقعیت این است که انواع پوست ها به محافظت در برابر نور آفتاب نیاز دارند. آفتاب تبعیض قائل نمی شود و همه انواع پوست ها را می سوزاند.

6- بسیاری از پدر و مادرها گمان می کنند که بچه ها برای استفاده از ضد آفتاب خیلی کوچک هستند.
حقیقت این است که بچه ها در هر سنی می توانند از ضد آفتاب استفاده کنند. فقط در مورد نوزادان زیر شش ماه، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

هشدار
ساعت 10 صبح تا 40 بعدازظهر در سایه و یا جایی دور از نور مستقیم خورشید قرار بگیرید، چون در طول این زمان اشعه ماورای بنفش بسیار قوی است.

همچنین بهتر است در این زمان کلاه لبه دار، شلوار و لباس آستین بلند بپوشید. به قسمت‌هایی از پوستتان که در معرض نور آفتاب قرار دارند، کرم ضدآفتاب بزنید.
منبع:تبیان

 


ویدیو مرتبط :
الله کرم: همه منتقدان بیسواد نیستند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا استفاده از کرم های ضد چروک مفید است؟



 

کرم های ضدچروک

 

در رابطه با مفید بودن یا نبودن کرمهای ضدچروک بعضی از متخصصین معتقدند که مفید هستند.بر اساس آزمایشی که در سال ۲۰۰۸ انجام شد ۱۲ نوع مرطوب کننده معمولی و ۱۲ نوع کرم ضدچروک را در نظر گرفته ، هر کرم را بر روی پوست دو گروه ۴۸ نفره به مدت ۴ هفته به کار بردند ، در مجموع ۹۶ زن این کرمها را استفاده می کردند که هیچیک نیز از نوع کرمها مطلع نبودند. در پایان دوره آزمایش از آنها خواسته شد که حدس بزنند که آیا از کرم ضد چروک استفاده کرده اند یا مرطوب کننده.

 

اکثریت این خانم ها متوجه هیچگونه تفاوتی بین این دو کرم نشده بودند و هیچ تغییر خاصی را در پوست خود احساس نکرده بودند. ۱۰ نفر از ۴۸ نفری که از کرمهای ضد چروک استفاده کرده بودند گزارش دادند که پیشرفتی در پوست خود احساس کرده اند، اما حتی بیشتر کسانی که از کرمهای مرطوب کننده استفاده کرده بودند نیز چنین احساسی داشتند. (۱۸ نفر از ۴۸ نفر). سه چهارم از همه زنان فکر کرده بودند که در حال استفاده از یک مرطوب کننده معمولی هستند. این تحقیقات نشان داد که بعضی از ادعاهایی که در مورد ترکیبات کرم های ضدچروک می شود قابل اثبات می باشد و کرم های ضد چروک کاری بیش از مرطوب سازی و آبرسانی برای پوست انجام می دهند.

 

استروژن: استروژن پوست را جوانتر نشان می دهد پزشکان در آلمان میزان پیری در زنان هنگام یائسگی را حدس زده و سپس میزان استروژن خون را اندازه گرفتند. هر چه میزان استروژن بیشتر بوده آنها نیز جوانتر به نظر می رسیدند. در خانم هایی که میزان استروژن در بالاترین حد خود بود ۸ سال جوانتر از سن واقعی اشان به نظر می رسیدند. استروژن باعث سفتی و انقباض پوست شده و ظرفیت کولاژن و آب را افزایش می دهد در نتیجه پوست کمتر خشک و پوسته پوسته و چروک می شود.

 

اگر شما استفاده از کرم ضد پیری و ضد چروک را ادامه دهید، پوست شما تا چندماهی بهبود می یابد و پیشرفت می کند اما پس از ۶ ماه استفاده دیگر هیچگونه تغییری مشهود نخواهد بود. اگر استفاده از این کرم ها را قطع کنید وضعیت پوست به تدریج عقب نشینی کرده و به وضع سابقش برخواهد گشت. این ماده بر روی چروک های خیلی عمیق تاثیر قابل توجه و زیادی ندارد، منظور از خطوط و چروک های عمیق خطوط بین بینی و دهان و گردن می باشد.

 

بعضی از کرمهای ضد چروک و ضد پیری حاوی رتینوئید (رتینول) می باشند اما برای تاثیر بیشتر شما احتیاج به تجویز پزشک متخصص دارید. مصرف این ماده پوست را تحریک کرده و باعث سوزش و خارش آن می شود. بنابراین رتینوئید ها در پوست ایجاد خشکی و پوسته پوستگی و گاهی خارش و سوزش و قرمزی و کم آبی می کنند. در طی مصرف این مواد و کرمها شما باید از تابش مستقیم خورشید برحذر باشید. بعضی متخصصین بر این اعتقادند که طرز کار با رتینوئید ها بسیار ساده است چرا که آنها پوست را تحریک کرده و پس از اینکه پوست به حالت اولیه و نرمال خود برگشت ، چین و چروک ها را از پوست برطرف می کنند. اما بعضی دیگر از متخصصین نگران این مساله هستند که رتینوئید ها خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهند.

 

بوتولینیوم توکسین: تزریق این ماده به عنوان یک درمان شناخته شده ضدچروک و پیری به کار گرفته می شود. در واقع این ماده یک سم قوی می باشد که از فعالیت فیبرهای عصبی جلوگیری می کند.

 

یعنی با تزریق این ماده به روی چین و چروک های پوست و یا هر منطقه دیگری از پوست، پوست شما صاف می شود و دیگر در آن منطقه چروکی ایجاد نخواهد شد چرا که پوست قادر به چروک شدن نیست . البته تاثیر این ماده فوری و آنی نیست . ممکن است ۱ تا ۲ هفته زمان ببرد اما تاثیر آن تا چند ماه باقی خواهد ماند. این روش هم مانند هر روش دیگری قدری ریسک به همراه دارد. اگر این درمان به درستی و توسط متخصصین انجام شود امکان دارد که یک سمت صورت شما با سمت دیگر متفاوت به نظر برسد چرا که عضلات و اعصاب سلولهای پوستی شما تحت تاثیر این دارو قابلیت حرکت و یا هر گونه واکنشی را از دست می دهد.

 

کرم های ضدچروک

 

پرکننده ها : پرکننده ها مکمل هایی هستند مانند کولاژن که به زیرپوست تزریق می شوند تا منافذی را که می توانند ایجاد خط و خطوطی بر روی پوست بنمایند، پر کنند. این پر کننده ها برای پر کردن چروک های عمیق اطراف بینی و دهان و خط های اخم بین ابروها و پیشانی بسیار موثرند. کولاژن توسط بدن جذب می شود و در نتیجه درمان برای مدت طولانی باقی نخواهد ماند و باید که هر ۳- ۶ ماه تکرار شود. این کار ممکن است دردناک باشد و ایجاد ساییدگی و درد کند. اغلب پس از تزریق روی پوست قرمزی و التهاب مشاهده میشود اما خوشبختانه موقتی است ویک روز بعد از بین خواهد رفت. در مورد بعضی ها علائم آلرژیک بشکل خارش پوست و التهابات پوستی بروز می کند. کولاژن تنها نمونه پرکننده ها نیست. مواد جانشینی بسیار دیگر نیز به عنوان پرکننده مورد استفاده قرار می گیرند.

 

تزریق سلیکون: تزریقات این ماده معمولا در طول ۵ جلسه ماهی یکبار انجام می شود. عوارض این ماده در طولانی مدت هنوز مشخص نشده ا ست.

 

پیلینگ شیمیایی:برای مقابله با پیری چین و چروک های پوست در کلینیک های خصوصی انجام می شود. البته این راه درمان از هنگام متداول شدن روش لیزری و موفقیت آن کمتر مورد استفاده قرار گرفته اما به هر حال دوباره در حال رواج یافتن است . پوسته برداری شیمیایی با تولید یک سوختگی شیمیایی بر سطح پوست شروع می شود. در التیام پوست بعضی از چروکهای ریز و نافرمی های پوست صاف شده و از بین می روند.

 

لیزر: در مسطح کردن دوباره و احیای پوست به روش لیزیک بخشی از لایه بیرونی پوست (اپیدرم) برداشته می شود. این لایه طی ۳ تا ۶ هفته از بقایای آن در فولیکول مو و غدد چربی دوباره رشد خواهد کرد. در طی این مدت شما ظاهرا آفتاب سوخته به نظر می رسید چون پوست شما قرمز می شود.

 

در فرآیند ترمیم کلاژن پوست تغییر می کند. با بلند کردن و از بین بردن چروک های ریز از سطح پوست در مدت ۴ ماه ترمیم پوستی انجام میشود. در ضمن شما باید همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید تا از پوستتان محافظت نماید.

روش درمان لیزری: ممکن است عوارض جانبی مانند روشن شدن و یا تیره شدن پوست را به دنبال داشته باشند. تمام لیزرها دارای حفره های ماندنی هستند که شامل دو عدد آینه که بطور موازی روبروی هم قرار گرفته اند می باشند.

 

گاهی این روش به عنوان یک لایه برداری لیزری می تواند در از بین بردن خطوط ریز و چروک های سطحی روی گونه ها، پیشانی ، چشمها و اطراف لبها موثر باشد. این روش می تواند در پاک کردن و از بین بردن خطوط صورت ، مویرگ های پاره شده ، رگهای نازک ، لکه های پیری پوست و رنگدانه های ناخواسته استفاده گردد. این جریان لیزری لایه های آسیب دیده بیرونی پوست را برطرف کرده و به سلولهای جدید پوست اجازه بروز می دهد. دوره بهبودی به درجه لایه برداری بستگی دارد. آنچه واضح و مشهود است این واقعیت است که درمان اثر دائمی ندارد.

 

جراحی پلاستیک: تنها روش درمان قبل از درمان توسط ریتنوئید بود. این روش باعث از بین رفتن چروک های دور چشم ها به طور محسوس می شود اما بر روی تمام سطح پوست بطور یکپارچه انجام پذیر نیست. در این روش درمانی قبل و بعد از جراحی باید از صورت عکس گرفته شود تا تمام وضعیت پوست مورد نظر چک شود.