سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

6 نکته مهم درباره پتو که باید بدانید!



نکاتی برای خرید پتو,راهنمای خرید پتو
معمولا این روزها دیگر پتوهایی با جنس پنبه خالص پیدا نمی‌شوند. در حال حاضر، بیشتر پتوهای پنبه‌ای موجود در بازار، ترکیبی از نخ پنبه و الیافی مصنوعی مانند اکریلیک و پلی‌استر هستند .
این پتوها بسیار گرم و نرم‌اند و کمتر از پتوهای پشمی هم پرز می‌دهند. تنوع و فراوانی این جنس پتوها، باعث شده که گوی رقابت از سایر جنس‌های پتو ربوده شود. پتوهای پنبه‌ای که با الیاف مصنوعی نامبرده ترکیب شده‌اند، بسیار سبک هم هستند و معمولا در 2 مدل یک لایه و دولایه برای فصل‌های گرم‌تر و سردتر سال عرضه می‌شوند.


1 -  پتوهای دولایه :
پتوهای دولایه بهترین انتخاب برای روزهای سرد زمستانی آن گروه از افرادی هستند که تمایل چندانی به استفاده از لحاف‌های سنگین ندارند. البته اگر مبتلا به اگزما هستید یا پوستتان به الیاف مصنوعی حساسیت دارد، امکان تشدید خارش و التهاب پوستی با استفاده از پتوهای دولایه در شما وجود خواهد داشت. در این صورت باید سری به فروشگاه‌های معتبر عرضه کالاهای خواب بزنید و پتوهای تمام پنبه ارگانیک را از آنها خریداری کنید. قیمت این پتوها کمی بالاست اما امکان ایجاد حساسیت پوستی و حتی تنفسی با استفاده از آنها تقریبا به صفر می‌رسد.

2 - پتوهای پشمی :
یکی از خاصیت‌های مهم و برجسته پشم، این است که به خوبی گرما را در خود حبس می‌کند. به همین دلیل هم پتوهای پشمی می‌توانند بهترین انتخاب برای افراد سرمایی در فصل زمستان باشند. البته ناگفته نماند که این پتوها از انواع پنبه‌ای و حتی انواعی که الیاف مصنوعی دارند، کمی زبرتر و سنگین‌تر هستند. با این حساب، استفاده از آنها برای بچه‌ها و افرادی که پوست حساسی دارند، چندان مناسب نیست.

3 - پتوهای پشم‌شیشه‌ای :
این پتوها می‌توانند بهترین انتخاب برای بچه‌ها و افراد دارای پوست حساس یا ناراحتی‌های تنفسی باشند. معمولا در این نوع پتوها یک لایه سبک پشم‌ شیشه در میان پارچه نخی بزرگی دوخته می‌شود که همین امر امکان تماس مستقیم پوستی و تنفسی را با پشم‌شیشه به صفر می‌رساند. حالا اگر پارچه رویی پتو هم نخی و با رنگ روشن باشد، دیگر امکان هرگونه حساسیتی نسبت به پتو از بین می‌رود. پتوهای پشم‌ شیشه‌ای به رغم نازکی و سبکی‌شان گرمای خوبی دارند و به همین دلیل هم می‌توانند گزینه مناسبی برای بچه‌ها و سالمندان محسوب شوند.

4 - شستشوی پتو :
بهتر است هنگام خرید پتو دقت کنید که عبارت « قابل شستشو در ماشین لباسشویی » یا « Machine Washable » روی برچسب آن درج شده باشد. در این صورت می‌توانید خیلی راحت کار شستشوی آن را به ماشین لباسشویی‌تان بسپارید. اگر تمایلی به این کار یا سپردن پتوهای خود به خشکشویی ندارید، می‌توانید یک تشت پر از آب ولرم و مایع شوینده تهیه کنید و پتو را داخل آن بیندازید. سپس آن را با پا کمی لگد کنید و پس از اطمینان از تمیز شدن، داخل همان تشت و بازهم با لگد کردن، کف‌های آن را از بین ببرید و آبکشی‌اش کنید.
از آنجا که خیس‌ شدن پتو باعث افزایش وزن بیش از اندازه آن می‌شود، به هیچ عنوان هنگام شستشو آن را بلند نکنید تا دچار کمردرد نشوید. در نهایت هم می‌توانید حدود 2 ساعت پتو را داخل سبدی بگذارید تا آبش کاملا کشیده شود و سپس آن را برای خشک‌شدن کامل در فضای آزاد پهن کنید. فقط حواستان باشد معمولا تمام پتوها با شستشو کمی زبر و دارای اصطکاک می‌شوند بنابراین حتما هنگام آخرین مرحله آبکشی، کمی مایع نرم‌ کننده به تشت شستشوی‌تان اضافه کنید.
در ضمن، از آنجا که الیاف پتو بسیار به هم فشرده هستند و کار شستن آن هم چندان ساده نیست، به شما توصیه می‌کنیم هرگز از پودرهای مختلف برای شستن پتو استفاده نکنید و مواد شوینده مایع را برای این منظور انتخاب کنید؛ زیرا ممکن است شوینده‌های پودری در لابلای الیاف پتو گیر کنند و به سادگی با آبکشی خانگی و سنتی حل نشوند و از بین نروند.

5 - رنگ پتو :
شاید یکی از نکته‌هایی که خیلی‌ها هنگام خرید پتو توجه چندانی به آن نداشته باشند،‌ رنگ و طرح پتو باشد. در صورتی که داشتن طرح و رنگ مناسب پتو هم می‌تواند به خواب راحت و با آرامش ما کمک کند. روان‌ پزشکان آمریکایی می‌گویند بهتر است پتو را بین رنگ‌های سبز ملایم، لیمویی، صورتی، گلبهی، یاسی، کرم یا حتی سفید انتخاب کنیم تا پیش از خواب و با دیدن رنگ پتو از نظر روانی به آرامشی نسبی برسیم.

6 - طرح پتو :
طرح پتو هم باید خلوت و آرامبخش باشد تا باعث آشفتگی ذهن، درست پیش از خواب نشود. اگر تمایلی به استفاده از پتوهای تک‌رنگ ندارید، طرح گل‌ها و طرح‌های هندسی ساده می‌توانند گزینه مناسبی برای پتوی خواب شما باشند. ضمن اینکه بهتر است از خریدن پتوهایی با عکس حیوانات ترسناک، شخصیت‌های کارتونی خشن یا رنگ‌های تند و هیجان‌انگیز مانند قرمز برای بچه‌ها خودداری کنید. عکس پتوی بچه‌ها می‌تواند از میان شخصیت‌های کارتونی دوست‌داشتنی و محبوب آنها باشد تا حس خوبی هنگام خوابیدن به آنها القا کند.

منبع : salamat.ir


ویدیو مرتبط :
5 نکته بسیار مهم در زبان بدن که باید بدانید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

7 نکته مهم درباره انزال زودرس بدانید



انزال زودرس,علت انزال زودرس,درمان انزال زودرس

7 نکته مهم درباره انزال زودرس بدانید
«مردی 40 ساله و دچار انزال زودرس هستم. من و همسرم هر دو به شدت از این موضوع رنج می‌بریم. خواهشمندم درباره درمان لازم راهنمایی كنید.»
«انواع اسپری‌های تاخیری و کاندوم را بابت انزال زودرس استفاده کرده‌ام ولی چندان موثر نبوده است. لطف کنید داروهای موثر را نام ببرید. ممنون.»


 قبل از پاسخگویی به پرسش‌های این عزیزان، لازم است درباره درمان انزال زودرس به 2 نكته مهم توجه کرد؛ اولین نکته همان تشخیص دقیق انزال زودرس است که باید در تعریف علمی آن بگنجد چون ممکن است افراد انتظارهای متفاوتی از خود یا باورهای نادرست در این زمینه داشته باشند. باید با این افراد صحبت کرد و توضیح داد که دچار بیماری خاصی نیستند و بی‌دلیل به دنبال درمان‌های مختلف نباشند.

نكته بعدی، بررسی بیمار مبتلا به انزال زودرس از نظر ابتلای احتمالی سایر بیماری‌هاست. مثلا اگر مردی دچار التهاب پروستات باشد، از درمان‌های مرسوم برای انزال زودرس سودی نخواهد برد و تجویز دارو به او توصیه نمی‌شود؛ و اما بعد:


1- هیچ دارویی انزال زودرس را صددرصد درمان نمی‌كند.


2- برای درمان انزال زودرس هیچ دستگاهی که مورد تایید مراجع معتبر علمی باشد، وجود ندارد.


3- هدف پزشک درمان است، نه تسکین موقت. این موضوع از این نظر ذکر می‌شود که در حال حاضر تبلیغات گسترده‌ای در مورد بعضی کرم‌ها و اسپری‌ها می‌شود که ترکیب بیشتر آنها ماده بی‌حس‌کننده‌ای بنام «گزیلوکائین» یا «لیدوکائین» است. این کرم‌ها و اسپری‌ها نه‌تنها اثر درمانی ندارند، بلکه 4 عارضه نیز دارند؛ اول اینکه رفته‌رفته بیمار به مصرف آنها عادت می‌كند، دوم اینکه میزان رضایت‌مندی جنسی در فرد و همسر او کاهش می‌یابد، سوم اینکه به‌تدریج آثار درمانی آنها کاهش می‌یابد و فرد باید مقادیر استفاده را افزایش دهد که این كار خطرناک است چون مواد بی‌حس‌کننده از راه پوست و مخاط به راحتی جذب خون می‌شوند و مصرف مقادیر بیش از حد آنها خطر مسمومیت دارویی دارد.

نکته آخر هم اینکه استفاده از کرم‌ها و اسپری‌هایی که گاهی در مراکز غیرمجاز تولید می‌شوند، احتمال ابتلا به عفونت‌های دستگاه تناسلی را به‌ویژه در خانم‌ها، افزایش می‌دهد.

 

4- از نظر علمی 3 درمان شناخته‌شده برای انزال زودرس وجود دارد؛ روان‌درمانی، رفتاردرمانی و دارودرمانی. در حال حاضر در شروع، درمان استاندارد دارودرمانی است. دارودرمانی اگر صحیح انجام شود، در 80-70 درصد بیماران موثر است و برای همیشه درمان خواهند شد. در مواردی که دارودرمانی موثر نباشد، بیمار باید به‌وسیله متخصص مربوطه روان‌درمانی یا رفتاردرمانی شود.


5- در علوم پزشکی، برای بسیاری از بیماری‌ها که لازم است دارودرمانی انجام شود، یک یا چند داروی انتخابی وجود دارد، ولی این مساله در مورد انزال زودرس صدق نمی‌کند چون انزال زودرس درمان دارویی انتخابی ندارد و برای درمان آن داروهای مختلف از خانواده‌های دارویی متفاوت وجود دارند. ممكن است درمانی برای یك فرد موثر باشد اما بیمار دیگری از آن سود نبرد بنابراین پزشک باید پس از گرفتن شرح حال و بررسی‌های لازم، تصمیم بگیرد بهترین دارو برای بیمار کدام است.


6- در حال حاضر بیشترین داروهایی که برای درمان دارویی انزال زودرس تجویز می‌شوند، داروهایی هستند که میزان سروتونین را در مغز بالا می‌برند. مورد استفاده اصلی این داروها در درمان افسردگی است ولی با مقادیر و رژیم درمانی متفاوت در بیماران مبتلا به انزال زودرس تجویز می‌شوند. ضمن اینکه انواع مختلف از این داروها در بازار وجود دارند، هر بیماری با توجه به شرایط بالینی، از یک نوع به‌خصوص از آنها سود خواهد برد.


7- درمان دارویی انزال زودرس روزانه است، یعنی لازم است بیمار داروی تجویزشده را هر روز تا موقعی که پزشک معالج صلاح می‌داند، مصرف كند. به عبارت دیگر، مصرف دارو چند ساعت قبل از برقراری رابطه زناشویی، جایگاهی در درمان انزال زودرس ندارد. درمان این بیماری درازمدت است و برای ظهور آثار درمانی داروی تجویزشده معمولا حداقل دو هفته باید منتظر شد. ضمنا داروی تجویزشده به هیچ‌وجه نباید یکباره قطع شود و نحوه قطع دارو و زمان آن را پزشک معالج مشخص خواهد کرد.
منبع : هفته نامه سلامت - دكتر صفری نژاد
سیمرغ