سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

4 علت اصلی طلاق چیست؟


آمارها حاکی از آن است که در دهه اخیر درصد طلاق بسیار بالا رفته، به طوری که می‌گویند در شهرها از هر 3 ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که متاسفانه پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.



صبح بخیر: می‌گویند یكی از شیرین‌ترین بخش‌های زندگی، ازدواج است اما متاسفانه برای بسیاری از جوانان این شیرینی به تلخی طلاق می‌انجامد. متاسفانه یکی از مسائلی که امروزه در جامعه پررنگ‌تر از قبل شده، پدیده طلاق است. آمارها حاکی از آن است که در دهه اخیر درصد طلاق بسیار بالا رفته، به طوری که می‌گویند در شهرها  از هر 3 ازدواج، یکی به طلاق منجر می‌شود که متاسفانه پیامدهای جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. در این مطلب به علت‌های اصلی طلاق در جامعه ایران اشاره می‌كنیم.




اگر طرف شما خیلی با شما فرق دارد احتیاط كنید

   1-  عدم شناخت از یکدیگر قبل از ازدواج


اولین علت اصلی طلاق در جامعه‌ایران، نداشتن شناخت مناسب زوج ها نسبت به یکدیگر پیش از ازدواج است. به بیان دیگر خانواده و خود فرد نسبت به خصوصیات و ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری شریک آینده زندگی‌اش آگاهی ندارد.

اما راه‌حل این مشكل چیست؟ برای شناخت صحیح، زوج‌ها ابتدا باید خود را بشناسند و زمانی که به خودشناسی رسیدند در درجه  بعد به دنبال کسی باشند که با توانایی‌ها و ارزش‌هایشان همخوانی داشته باشد. برای شناختن یکدیگر باید چند ملاک و معیار را مورد بررسی قرار دهند از جمله:

  •    از نظر فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شبیه هم باشند، زیرا نگاه و گفت‌وگوی فضای زندگی از این مدخل است
  •    به لحاظ مذهبی در یک راستا باشند و به اعتقادات یکدیگر احترام بگذارند.
  •    تفاوت سنی را در نظر بگیرند. معمولا یک ازدواج معقول آن است که پسر بزرگ‌تر از دختر باشد. برخی این سؤال را مطرح می‌کنندکه اگر سن دختر از پسر بالاتر باشد چه پیش می‌آید؟ در پاسخ باید گفت که اگر طرف مقابل تمام ملاک‌های دیگر طرف مقابل را داشته باشد و تفاوت سنی را هم دختر و هم پسر پذیرفته باشند مشكلی نیست.
  •    توجه به ظاهر: باید هر دو طرف از ظاهر و آراستگی شریک زندگی‌شان خوش‌شان بیاید. اگر چه خیلی از جوانان این مورد را به عنوان اولین و مهم‌ترین نكته در نظر می‌گیرند و بعد سراغ سایر ملاک‌ها و معیارها می‌روند که این نوع شیوه انتخاب، نادرست است.
  •   میزان یکسان انرژی: دختر و پسر باید انرژی‌های یکسان داشته باشند، زیرا این مسئله به آنها کمک می‌کند که همپا و رفیق یکدیگر باشند.
  •    توجه به عادت‌های شخصی: باید به این مسئله توجه داشت که آیا ما به عنوان یک همسر می‌توانیم با عادت‌های شریک آینده زندگی‌مان مانند نوع و نحوه صحبت کردن، لباس پوشیدن، راه رفتن و... کنار بیاییم.
  •    میزان پول خرج کردن: این را باید بدانید كه نوع، میزان و نحوه پول خرج کردن  در زندگی مشترک بسیار مهم است و اگر در این زمینه مشكلی باشد، می‌تواند حتی منجر به طلاق شود.
زوج‌های جوان باید بدانند که بعد از ازدواج هیچ تغییری رخ نمی‌دهد بلکه اصرار در تغییر باعث مقاومت طرف مقابل، لج و لجبازی، دعوا و قهر  و درنهایت منجر به طلاق می‌شود، پس اگر نمی‌خواهید با طلاق و تبعات آن روبه رو شوید، این ملاک‌ها را جدی بگیرید.

بارها دیده شده است که دختران و پسران جوان برای انتخاب همسر به دنبال شخصی متفاوت از خود در واقع نقطه مقابل خود به لحاظ شخصیتی می‌گردند. به عنوان مثال ممکن است که دختری اجتماعی با روابط عمومی قوی به دنبال مردی باشد که روابط اجتماعی محدودی داشته باشد، وقتی این زوج کنار هم قرار گیرند مسلما یکدیگر را درک نمی‌کنند و در آینده همین درك نكردن، مسئله ساز خواهد شد. افراد برای انتخاب شریک زندگی‌شان باید تشابه شخصیتی را مدنظر قرار دهند و شریکی را انتخاب كنند که از هر جهت شبیه خودشان باشد.



می‌توانید با هم حرف بزنید؟ 

 2- توانایی نداشتن ارتباط موثر و سازگار نبودن(عدم تفاهم)


 دومین دلیل طلاق در جامعه‌ایران‌نداشتن تفاهم است. زوج‌ها برای ادامه یک ارتباط رضایتمند باید از مهارت‌های زندگی مانند گفت‌وگو کردن، گوش دادن و توانایی حل مسئله آگاهی داشته باشند و این را بدانند که با تشکیل زندگی «من» و «منیت» از بین رفته و «من» تبدیل به «ما» می‌شود. در زندگی‌مشترک نفع «ما» مطرح است. همچنین زوج‌ها  باید توانایی سازگاری در هر شرایطی را داشته باشند. در زندگی مشترک، گفت‌وگو کردن به عنوان یک عامل مهم در ازدواج موفق است. زوج‌هایی که بیشتر اهل گفت‌وگو هستند، توانایی حل مسئله را نیز دارند. متاسفانه از هر 10 زوج، کمتر از 3 زوج توانایی گفت‌وگو کردن به شیوه مناسب را دارند. باید به این مسئله توجه داشت که وقتی نتوان با گفت‌وگو به حل مسئله‌ای پرداخت، مشکل بغرنج خواهد شد.





تكراری نشوید


  3- آبیاری نشدن رابطه (تکراری شدن)


سومین علت اختلاف و طلاق میان زوج‌ها، تکراری شدن زن و شوهر برای یکدیگر است. این را باید دانست که رابطه زناشویی مانند یک گیاه است و باید برای رشد آن و جلوگیری از خراب شدن و پژمرده شدن به آن رسیدگی کرد. منظور این است که حس‌ها و نگاه‌های تازه که در روزهای نخست آشنایی وجود داشته را دوباره بسازیم. تازگی داشتن برای یکدیگر سبب می‌شود که هر دو طرف از لحاظ عاطفی به یکدیگر نزدیک شوند و حس مهم بودن را به یکدیگر انتقال دهند. زمانی که زوج‌ها وارد فضای طلاق می‌شوند در واقع این پیام را برای یکدیگر می‌فرستند که «تو برای من مهم نیستی.» این در حالی است كه هر دو طرف می‌توانند كارهایی انجام دهند كه برای طرف مقابل تكراری و خسته‌كننده نشوندوطرف مقابل هم اهمیت آنها‌را در زندگی خودش بداند‌.



وقتی دیگران زندگی را خراب می‌كنند

  4- دخالت‌هایی از بیرون

چهارمین علت اصلی طلاق را می‌توان دست‌های دخالت‌گری از بیرون دانست، دخالت‌ها می‌تواند شامل موارد ذیل باشد:
  •  دخالت خانواده: متاسفانه بسیاری از زوج‌ها این مجال و اجازه را به خانواده‌هایشان می‌دهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگی‌شان مداخله كنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده نخستینش بازمی‌گردد. دختر و پسر وقتی درصدد تشکیل زندگی مشترك هستند، باید وابستگی خود را از خانواده کم كنند و هر کدام از آنها برای پایداری زندگی شان به مدیریت خانواده خود بپردازند.
  •  دخالت امور شغلی و کاری: اهمیت دادن بیش از اندازه به کار و شغل سبب می‌شود که زوج‌ها نتوانند وقت مفید و کافی کنار یکدیگر داشته باشند که بالطبع این مسئله باعث می‌شود محبت در خانواده کمرنگ شود. این را باید دانست که شغل همه زندگی نیست بلکه ابزاری برای زندگی است.
  • دخالت اهداف شخصی: گاهی یکی از زوجین اهداف خود را بزرگ جلوه داده و به آن بها می‌دهد، مثلا ممکن است یکی از همسران دوست داشته باشد به خارج از کشور مهاجرت کند یا اینکه در منطقه خاصی خانه داشته باشد، در حالی كه طرف مقابل چنین تفكری ندارد. وقتی به این مسائل  بیش از حد پرداخته شود عملا سکان زندگی از دست زن و شوهر خارج می‌شود و روابط به سمت گسسته شدن پیش می‌رود. بهترین راه‌حل برای این دسته از زوج‌ها این است که امیال و اهداف خود را در خانه مطرح کنند و تصمیم مشارکتی بگیرند. امروزه فضا، فضای مشارکتی است.
  • دخالت فرزندان: زوج‌ها برخی اوقات به فرزندان‌شان بیش از اندازه بها می‌دهند، به طوری که تصمیمات را فرزندان بر عهده می‌گیرند تا جایی که حتی زن و شوهر به دلیل توقعات بالای فرزندانشان لحظه‌ای نمی‌توانند با همسرشان خلوت كنند.



ویدیو مرتبط :
طنز علت طلاق - قسمت نهم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناباروری؛ یكی از ۵ علت اصلی طلاق



 

ناباروری؛ یكی از ۵ علت اصلی طلاق در كشور

 

 

ناباروری

 

 

نخستین كنگره بین‌المللی باروری و ناباروری ایران در حالی برگزار شد كه به گفته مسوولان این كنگره ۳ میلیون زوج نابارور در ایران هنوز در انتظار ارائه خدمات بیمه‌ای برای درمان ناباروری هستند.

 


دكترمحمدرضا نوروزی، دبیر نخستین كنگره بین‌المللی باروری و ناباروری ایران و شانزدهمین كنگره ملی باروری و ناباروری كشور در جمع خبرنگاران، در شیراز گفت: سالانه ۱۵۰هزار نفر به جمعیت زوج‌های نابارور در ایران افزوده می‌شود كه هزینه‌های سنگین درمان از مهم‌ترین مشكلات آنهاست چرا كه فقط هزینه‌های داروی هر سیكل درمان ناباروری حدود ۵۰۰ تا۷۰۰ هزار تومان است.

 


نوروزی با اشاره به این‌كه ناباروری یكی از ۵ علت اصلی طلاق در میان زوج‌های كشور است، افزود: بسیاری از مشكلات روحی، روانی و افسردگی‌های زنان و مردان نابارور نیز ریشه در بیماری‌شان دارد.

 


وی با بیان این‌كه اكثر بیمه‌ها این هزینه‌ها را پرداخت نمی‌كنند، افزود: بعضی از هزینه‌ها مانند ویزیت پزشك یا سونوگرافی تحت پوشش بیمه است.

 


نوروزی با توجه به تلاش‌های انجام شده در خصوص پوشش بیمه‌ای اظهار كرد: با توجه به این‌كه نظر موافق رئیس‌جمهور برای تحت پوشش قرار دادن درمان‌های ناباروری جلب شده كمیسیونی در وزارت رفاه تشكیل شده است تا شرح خدمات درمان ناباروری تهیه و ارائه شود.

 


نایب رئیس شورای عالی نظام پزشكی كشور علاوه بر مشكلات اقتصادی به مشكلات فرهنگی و فقهی و حقوقی در خصوص انواع روش‌های درمان ناباروری اشاره و اظهار كرد: در روش‌های درمانی اهدای تخمك و رحم اجاره‌ای با وجود قانونی بودن آن در كشور هنوز مشكلات عرفی و حقوقی وجود دارد.

 


به گفته نوروزی حدود ۵۰ مركز درمان ناباروری در كشور فعال است كه بیشتر آنها خصوصی و نیمه دولتی هستند.

 


وی ایران را در ردیف ۱۰ كشور برتر دنیا در زمینه درمان ناباروری و سلول‌های بنیادی خواند و گفت: در صورت نبود مشكلات اقتصادی بیش از ۹۰ درصد زوج‌های نابارور كشور می‌توانند با روش‌های درمانی مختلف بچه‌دار شوند.

 

 


● ۶۰ درصد علت ناباروری‌ها در زنان

 


همچنین در این كنگره كه پس از ۳ روز فعالیت،‌دیروز به كار خود پایان داد، عنوان شد در ایران و جهان به طور متوسط ۴۰ درصد علت ناباروری‌ها مردانه و ۶۰ درصد زنانه است و در بین زنان نابارور نیز در دنیا علت اصلی ناباروری عفونت‌های لوله‌ رحمی است كه بیشتر به علت بی‌بند و باری‌های اخلاقی به وجود می‌آید و در كشورهای غربی بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد علت ناباروری زنان به همین خاطر است. در كشور ما این میزان به علت رعایت اصول اخلاقی بین ۱۲ تا ۱۵ درصد است.

 


رئیس اولین كنگره بین‌المللی باروری و ناباروری ایران افزود: در كشور ما حدود ۳ میلیون زوج نابارور وجود دارد و حدود ۱۲ تا ۱۵درصد زوج‌هایی كه هر سال ازدواج می‌كنند نیز با این مشكل رو‌به‌رو هستند.

 


محمدابراهیم پارسانژاد گفت: گروه سنی كه ناباروری در آن تعریف می‌شود، زوج‌های در سن ۱۹ تا ۴۷ ساله هستند.

 


به گفته وی، از جمله روش‌های جدیدی كه برای درمان ناباروری در دنیا در حال بررسی است، روش تولید اسپرم مرد از سلول‌های بنیادی خود اوست كه ۳گروه از محققان در دنیا اكنون روی این پروژه مهم در حال فعالیت هستند كه یك گروه آن در ایران مشغول كارند و یك گروه ایرانی نیز در اروپا روی این پروژه كار می‌كند.

 


به گفته وی، تولید اسپرم از سلول بنیادی بعد از موفقیت در فاز حیوانی، چشم‌انداز روشنی برای درمان كامل این عارضه در مردان در سال‌های آینده به وجود آورده است.

 


رئیس اولین كنگره بین‌المللی باروری و ناباروری اضافه كرد: به نظر می‌رسد اتمام این پروژه تحقیقاتی بزرگ جهانی حداقل به ۵/۲ سال دیگر زمان نیاز داشته باشد.

 


اولین كنگره بین‌المللی ‌باروری و ناباروری ایران، همزمان با شانزدهین كنگره ملی باروری و ناباروی ۱۲ تا ۱۴ اسفند در شیراز برگزار شد و حدود هزار متخصص زنان و زایمان، اورولوژی، ژنتیك، جنین‌شناسی، پزشك عمومی، پرستار و ماما در آن شركت كردند.

 


این كنگره ۱۰ مهمان خارجی نیز داشت و از بین ۷۰۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این كنگره ۱۲۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۲۴۰ مقاله به صورت پوستر ارائه شد.