سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

4 تجربه‌ گوگل برای افزایش خلاقیت کارمندان


گوگل همواره توجه ویژه‌ای به بخش آکادمیک و استفاده از تئوری‌ها و مطالب منتشر شده در فضای دانشگاهی داشته همچنین این شرکت با به کارگیری بهترین روش‌های صنعت توانسته به یک تعامل دوطرفه با جامعه‌ی دانشگاهی برسد.

 zoomit.ir - علی قدس: حتما شما هم در شبکه‌های اجتماعی با پیام‌هایی همچون سوالات مطرح شده در آزمون استخدامی گوگل روبه‌رو شده‌اید؛ سوالاتی نظیر "در یک اتوبوس چند توپ گلف جای می‌گیرد".

سوال در مورد یک اتفاق نادر یا عجیب و محک زدن نوع نگاه فرد در تحلیل موضوع در جهت استخدام خلاق‌ترین فرد، رویکردی است که شرکت‌های بزرگ و مطرح برای استخدام در پیش گرفته‌اند.

 غول دنیای اینترنت بهترین روش استخدام افراد را طرح سوالات ساختاریافته در جهت شغل مورد نیاز می‌داند. روشی که محققین علوم مدیریتی هم به آن باور دارند. مشکل مصاحبه‌هایی از این دست از نظر گوگل در نداشتن روایی لازم در طرح سوالات است.

گوگل همواره توجه ویژه‌ای به بخش آکادمیک و استفاده از تئوری‌ها و مطالب منتشر شده در فضای دانشگاهی داشته همچنین این شرکت با به کارگیری بهترین روش‌های صنعت توانسته به یک تعامل دوطرفه با جامعه‌ی دانشگاهی برسد.

4تجربه‌ی گوگل برای افزایش خلاقیت در محیط کار

در حال حاضر نیز با راه‌اندازی پروژه‌ی re:work به دنبال انتشار بهترین روش‌هایی می‌گردد که خود به آن‌ها رسیده است. در نتیجه گوگل ایده‌ی ساخت جامعه‌‌ی کاری آینده را برای تمام افراد و شرکت‌ها در سر دارد.

پروژه‌ی re:work با هدف انتشار تجربیات گوگل در زمینه‌های مختلف و انتشار مطالعات موردی به وجود آمده است.

 با مراجعه به وب‌سایت این پروژه به راحتی می‌توان به اطلاعات زیادی در زمینه‌های مختلف مدیریتی دست پیدا کرد. در این وب‌سایت همچنین می‌توان به اطلاعاتی در مورد تجربیات گوگل در مورد نحوه‌ی ایجاد یک محیط خلاق در فضای کاری دسترسی داشت.

۱. پیش‌بینی عملکرد

گوگل اولین شرکتی نبود که در مصاحبه‌ی استخدامی سوالات عجیب و غیرمرتبط مطرح می‌کرد. با این حال اولین شرکتی که به طور قطع ناکارآمدی آن را پذیرفت گوگل بود.

مشکل اصلی در برابر مدیریت خلاقیت در یک سازمان در تعریف خلاقیت نهفته است. خیلی از افراد اعتقاد دارند که خلاقیت یک استعداد درونی است و هر کسی قادر به کشف راه‌های خلاقانه در مواجه با یک مشکل نیست.

مطالعات تجربی این پیش فرض را به طور کل رد می‌کنند. امروزه می‌توان افراد خلاق در سازمان‌ها را شناسایی کرد، کارمندان را در جهت افزایش خلاقیت فردی آموزش داد و عملکرد خلاق گروه‌های کاری را مدیریت کرد.

در این بین نیز چارچوب‌های تئوریکی وجود دارند که به وسیله‌ی آن‌ها می‌توان عملکرد افراد خلاق در سطح سازمان را زیر نظر گرفت و ویژگی‌های یک فرد خلاق را در هنگام استخدام شناسایی کرد.

۲. توسعه‌ی مهارت‌های مدیریتی

4تجربه‌ی گوگل برای افزایش خلاقیت در محیط کار

در مورد مدیران، گوگل تجربه‌ای دیگر را برای ما به اشتراک می‌گذارد. این ادعا که مدیر نقشی در مدیریت خلاقیت کارمندان خود ندارد و حتی در جاهایی به ازبین بردن خلاقیت اقدام می‌کند به طور کل اشتباه به نظر می‌سد. بدون حضور فعال مدیریت ایجاد فضای خلاق در محیط سازمان امکان پذیر نیست.

محققین دریافته‌اند توانمند سازی اعضای تیم به جای نظارت بر تک‌ تک افراد، اهمیت به وضعیت رفاهی اعضا و موفقیت آن‌ها، ایجاد دیدگاه مشترک و همچنین استفاده از نیروهای مجرب برای راهنمایی اعضا در رسیدن به اهداف مشترک از جمله عوامل مهم موفقیت و رسیدن به خلاقیت در سازمان به شمار می‌روند.

۳. مدیریت تنوع

تنوع از جمله مباحث جدید در زمینه‌ی مدیریت منابع انسانی به شمار می‌رود. تنوع در محیط کار می‌تواند به افزایش نوآوری ختم شود. با کنار هم قرار دادن افراد مختلف از نژاد‌ها، قوم‌ها و جنسیت‌های مختلف باید امید داشت که ایده‌ها و فکر‌های جدیدی در سازمان شکل گیرند.

در این بین مشکل اصلی در مسیر رسیدن به هم‌افزایی در گروه‌هایی با اعضای متنوع، خطا در فهم مشترک است. بنابراین اعضای تیم به جای بررسی و تحلیل ایده‌ها به قضاوت کردن یکدیگر تنها بر اساس پیش‌زمینه‌ی نژادی می‌پردازند.

گوگل برای رفع این مشکل راه‌کارهای متنوعی در نظر گرفته است. این شرکت با ارائه‌ی چارچوب‌ها و برگزاری کارگاه‌هایی برای کاهش خطا و ساخت ابزارهایی برای بهبود فرآیندهای کاری سعی در رفع سوتفاهمات در میان افراد و در نتیجه ایجاد فرهنگ خلاقیت در فضای سازمانی خود دارد.

۴. فعالیت‌های تیمی

4تجربه‌ی گوگل برای افزایش خلاقیت در محیط کار

گوگل در جدیدترین پست خود در وبلاگ re:work به بررسی فعالیت‌های تیمی پرداخته است. این شرکت در تحقیقات خود پنج عامل در موفقیت تیم‌ها را معرفی می‌کند.

 امنیت روانی، وابستگی، ساختارمندی وشفافیت برنامه‌ها، درک مشترک از کار و تاثیر نتیجه‌ی کار پنج عامل اصلی موفقیت تیم‌های کاری محسوب می‌شوند. در این بین امنیت روانی اعضا، راحت بودن افراد در ابراز ایده‌ها و علایق خود، اهمیت بیشتری برای موفقیت تیم دارد.

در انتها باید گفت شروع پروژه‌ی re:work توسط گوگل و تلاش این شرکت برای به اشتراک گذاری تجربیات موفق خود در زمینه‌های مختلف جای تحسین دارد و نوآوری گوگل در انتشار دانش را نشان می‌دهد.


ویدیو مرتبط :
خلاقیت کارمندان در زیباسازی دیوارهای شرکت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نقش آموزش و تجربه در خلاقیت كودكان



 

 

نقش آموزش و تجربه در خلاقیت كودكان

 

در میان توانایی های مختلف انسان بدون تردید خلاقیت سازنده ترین و بنیادی ترین آنهاست. دستیابی به قانون مندی هایی كه به شناخت و تغییر جهان منجر شده بدون استفاده از نیروی خلاق انسان ها امكان پذیر نبوده است.

 

 

همه آثار پر ارزش اصیل و ماندنی فرهنگ بشری كه زندگی انسان را معنا بخشیده ،ریشه در خلاقیت داشته است و این همه را تاریخ علم و هنر به روشنی نشان می دهد. با توجه به نقش اساسی خلاقیت در زندگی ضروری است كه این توانایی ارزشمند را در كودكان پرورش دهیم.متاسفانه نظام آموزشی _تربیتی ما در خانه و مدرسه و به تبع آن در جامعه، نه تنها این توانایی را در كودكان و نوجوانان پرورش نمی دهند، بلكه باشیوه های نامناسبی كه به كارمی برد ، آنرا سركوب می كند .



در پرورش خلاقیت كودكان چند نكته مهم را باید در نظر گرفت :


نخست :
توجه به نقش آموزش در خلاقیت است . تحقیقات روانشناسی و تجربیات انجام شده ، تا حدودی نشان داده اند كه می توان خلاقیت را پرورش داد . اعتقاد به امكان پرورش خلاقیت و سایر خصوصیت های فرد نگرش ما را نسبت به توانایی های عظیم انسانی ، در جهت مثبت تغییر می دهد و ما را به جستجوی شیوه های مناسب برای رشد و شكوفایی آنها وا می دارد .

 


نكته دوم : آگاهی از روند شكل گیری و رشد خلاقیت در كودكان ،شناخت عوامل تقویت كننده و بازدارنده آن و فراهم ساختن محیط و امكانات مناسبی برای پرورش این توانایی است . باید كودكان را تشویق كنیم كه خود به فعالیت ، تجربه مستقیم ، مشاهده و تفكر بپردازند و از عادت دادن آن ها به حفظ كردن و تكرار مطالب و نیز تحمیل افكار، راه حل ها و تجربیات خود به آن ها بپرهیزیم . بگذاریم خود تجربه كنند و بیاموزند و این اصل را بپذیریم كه خلاقیت در آزادی شكوفا می شود.

 

 

نكته سوم: اینكه پرورش خلاقیت همچون سایر خصوصیات انسانی باید از همان سال های نخست زندگی آغاز گردد. خلاقیت تدریجا شكل می گیرد و رشد می یابد. اوج خلاقیت كودكان تا سنین 6-7 سالگی است . بنابراین اگر كودكان را با شیوه های كار خلاق آشنا نسازیم نمی توانیم از آن ها انتظار داشته باشیم كه در آینده افرادی نوآور و مبتكر باشند.

 

 

و آخرین موضوع اینكه فكر نكنیم پرورش خلاقیت كودكان نیاز به امكانات خاص ، هزینه های گزاف وشیوه های پیچیده دارد. ما به عنوان پدر، مادر و معلم ، نباید به صورت منفعل در انتظار ایجاد محیط وشرایط مناسب باشیم كه خلاقیت كودكمان را بارور سازد بلكه خود باید شیوه های عملی ، ساده و درستی را در این زمینه به كار گیریم . البته این كار ، خود نیاز به خلاقیت دارد ، می توان نمونه هایی از فعالیت هایی را كه برای پرورش خلاقیت كودكان مناسب است ،ارائه داد.

 


قصه گویی، نمایش های خلاق و آزاد، تشویق كودكان به سوال كردن، پاسخ مناسب دادن به سوال های آنها، كارهای دستی، كلاژ، استفاده از اسباب بازی هایی كه كودك باید با آنها اشیایی را بسازد، فراهم ساختن امكان مشاهده ی نزدیك و مسقیم برای كودكان از طریق آشنایی آن ها با طبیعت ، زیرا هیچ چیز برای كودكان آموزنده تر و جالبتر از تماشای طبیعت نیست، تشویق آنها به جمع آوری مجموعه هایی از گل ها، برگ ها،سنگ ها،تصاویر حیوانات، اشیاء و غیره كه مشاهده و دقت كودكان را تقویت می كند، فیلم های مناسب و سایر فعالیت هایی كه هر یك از ما می توانیم با اندکی دقت و توجه آنها را مشخص سازیم و امكانش را برای كودكمان فراهم سازیم .