سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

22 راهنمایی برای نوشتن رزومه‌ای بهتر


رزومه هنوز هم یکی از رایج ترین ابزار هایی است که در فرایند جستجو به دنبال شغل تازه به کار گرفته می شود.

وب سایت دیجیاتو - پیام ادیب: رزومه هنوز هم یکی از رایج ترین ابزار هایی است که در فرایند جستجو به دنبال شغل تازه به کار گرفته می شود. با این حال کمبود اطلاعات کافی و عدم بررسی ویژگی های یک رزومه ی خوب و قابل دفاع از سوی کسانی که اقدام به نوشتن و فرستادن آن می کنند در بسیاری از موارد شانس آنها را برای به دست آوردن شغل مورد نظرشان از بین می برد.

۲۲ راهنمایی برای نوشتن رزومه ای بهتر

۱- نام فایل رزومه ی خود را «رزومه» نگذارید.

۲- از ذکر ویژگی ها و علاقمندی های بی ربط، آن هم درست در وسط رزومه ی خود خودداری کنید. سعی کنید هر موضوع بی ارتباط یا خارج از محدوده ای را وارد رزومه ی خود نکنید.

۳- نامه ی پوششی یا Cover Letter بخشی از رزومه ی شما نیست؛ بلکه متنی جداگانه است که باید در فایل دیگری ذخیره شود.

۴- اطلاعات مربوط به جزئیات تحصیل ۲۰ سال پیش شما نباید بخش اعظم رزومه تان را به خود اختصاص دهد. این دست جزئیات کم کاربرد درباره ی گذشته های دور را کوتاه کنید.

۵- بهتر است سایز فونت رزومه ی شما ۱۱، ۱۲ و یا حداکثر ۱۳ باشد. استفاده از فونت ۱۴ باعث می شود مسئول مربوطه فکر کند قصدتان صرفاً پر کردن صفحه بوده است.

۶- در یک رزومه تنها از یک نوع فونت استفاده کنید.

۷- از فونت های فانتزی یا کمتر شناخته شده و غیر رسمی بپرهیزید و سعی کنید از فونت های رسمی و معمول نامه نگاری های اداری استفاده کنید.

۸- هیچگاه از رنگ های مختلف برای های لایت کردن بخش های خاصی از رزومه ی خود استفاده نکنید.

۹- از ذکر جزئیات خسته کننده، بیش از حد طولانی و غیر کاربردی بپرهیزید.

۱۰- شاید باور کردنی نباشد اما یکی از اشتباهات رایج افراد در نوشتن رزومه این است که فراموش می کنند نام خود را در آن ذکر کنند.

۱۱- رزومه هایی که تنها نصف صفحه را گرفته اند بیش از اندازه مختصر و برای مسئول بررسی کننده به نشانه ی اخطار است.

۱۲- اگر در رزومه ی خود از عکس استفاده می کنید، اما عکستان کوچک، بی کیفیت، کج، مات و دور است یا اصلاً در آن خوب نیافتاده اید، استفاده از عکس را به کلی فراموش کنید. اگر داشتن عکس از سوی مرجع مورد نظر شما الزامی اعلام شده است، حتماً عکس مناسبی برای آن تهیه کنید.

۱۳- اگر شغل قبلی شما در منطقه ای کمتر شناخته شده بوده است، ذکر نام خاص آن منطقه به بررسی کننده ی رزومه ی شما کمکی نخواهد کرد. به یاد داشته باشید حتماً نام منطقه یا استان آن را ذکر کنید که برای هر کسی شناخته شده تر است.

۱۴- برای توصیف خود هرگز عبارات محاوره ای و غیر رسمی به کار نبرید.

۱۵- در قسمت اطلاعات تماس، از مناسب بودن آدرس ایمیل خود اطمینان حاصل کنید. اگر آدرس ایمیل تان مناسب نیست، یک ایمیل تازه با آدرس مناسب برای خود بسازید.

۲۲ راهنمایی برای نوشتن رزومه ای بهتر

۱۶- اگر سابقه ی تمام موقعیت های شغلی قبلی تان را ذکر می کنید، اطلاعات تماس، شماره تلفن یا ایمیلی از هر کدام آنها را نیز به آن بیفزایید.

۱۷- از بیش از حد درشت نوشتن کلمه ی «رزومه» در بالای برگه ی رزومه ی خود بپرهیزید.

۱۸- نه ذکر جزئیاتِ بیش از اندازه خوب است و نه ذکر نکردن جزئیات ضروری. در این مورد تعادل را حفظ کنید.

۱۹- «سخت کوش، با انگیزه، منظم، و علاقمند به کار گروهی» در همه ی رزومه ها یافت می شوند. سعی کنید چیز متفاوت تری بنویسید.

۲۰- جملات خود را کوتاه نگه دارید و از به کار بردن عبارات بیش از حد طولانی یا پیچیده بپرهیزید.

۲۱- فرمت فایل ارسالی خود را به یکی از فرمت های کاملاً شناخته شده مثل وُرد یا ترجیحاً پی دی اف تغییر دهید.

۲۲- باز هم شاید عجیب باشد اما از استفاده از نام های خودکار مثل New Microsoft Office Word برای فایل رزومه ی خود اجتناب کنید.


ویدیو مرتبط :
آموزش نوشتن رزومه کاری - نحوه نوشتن رزومه کاری برای استخدام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند نكته در مورد نوشتن رزومه مؤثر



رزومه نوشتن,رزومه کاری نمونه

 

در زیر نكاتی ارائه می شود كه به خلق رزومه ای مؤثر كمك می كند.اگر تاكنون نتوانسته اید رزومه مناسبی بنویسید و اگر می خواهید بدانید افراد موفق چگونه رزومه می نویسند ، مطالب زیر را بخوانید.


1 – پاكیزه و تمیز و خالی از اشتباه بنویسید.

 

متن خود را با دقت بخوانید و آن را از لحاظ گرامر و تایپ بررسی كنید، . در صورت امكان از شخص دیگری بخواهید كه رزومه شما را از نظر املائی و مفهومی بررسی نماید. كوچكترین اشتباه ممكن است موجب بی ارزش شدن رزومه شود.

 

2 – هدف و منظور خود را به طور مشخص شرح دهید.

 

به طور كلی، مشخص بودن هدف و منظور ، كمك شایانی به مهم جلوه دادن صحبتهای شما در رزومه می كند . هدف شما به طور خلاصه تواناییهایتان را بیان می كند و به قدرت و نیرویتان در كار اهمیت می بخشد.

 

3 – نقاط قوت خود را برای كارفرمایان معین نمایید.

 

روی هنر و توانایی های خود بیشتر تاكیید نمایید زیرا به این ترتیب كارفرما را در پاسخگویی به این سؤال كه : “ این كارجو چه كارهایی می تواند برای پیشبرد اهداف مد نظر انجام دهد ؟ ” كمك می نمایید.

 

4 – اطلاعات مهم تر را مشخص نمایید.

 

به طور متوسط هر كارفرما به مدت 30 ثانیه روی هر رزومه وقت می گذارد. كارفرمایان غالبا بیشتر به تجربه های موفق كاری شما در گذشته اهمیت می دهند تا تحصیلات متنوع و اطلاعات گوناگون ، به همین دلیل مهمترین تجربیات خود را در ابتدای رزومه قرار دهید مانند ق ابلیتها، توانائیها و تجربیات و حتی تحصیلات كه همگی به نوعی با هم در ارتباطند.

 

5 – به تواناییهای خود اهمیت بدهید.

 

رزومه خود را بر طبق قابلیتها و تواناییها درجه بندی كنید و استعدادهای خود را به طور خلاصه و مفید و با رعایت حق تقدم بیان كنید. به تواناییها و استعدادهای شخصی خود اهمیت دهید و خود را در بهترین وضعیت توصیف كنید . این گونه وانمود كنید كه تواناییها ،واقعیتی در شما هستند.

 

6 – از كلمات كلیدی بهره ببرید.

 

سعی كنید از كلمات كلیدی مشخصی برای بیان تواناییها و تجربیاتتان استفاده كنید، مانند مدیریت حسابداری، عرضه محصولات ، ویژوال بیسیك، اكسل، پردازش داده ها، طراحی گرافیك و روشهای تبلیغات حرفه ای.

 

7 – از كلمات اختصاری مربوط به حرفه استفاده نمایید.

 

از كلمات اختصاری و اصطلاحات خاص حرفه تان استفاده كنید تا نشان دهید آشنایی مناسب و كافی با حرفه تان دارید. اما دقت كنید رزومه شما مملو از این گونه كلمات نباشد كه خواندن آن سخت و غیر قابل فهم گردد همچنین بهتر است جلوی  ) اینگونه واژه ها كلمات اقتباس شده را نیز به طور كامل در پرانتز بیان كنید مثل:    Information Technology ) )I.T(

 

8 – از كلمات تایید برانگیز بهره ببرید.

 

خود را فعال و پر جنب و جوش، با كمال، با هوش و به عنوان كسی كه در هر كمك و همكاری سهمی دارد توصیف كنید، این گونه به نظر كارفرما ازهر جهت مفید جلوه گر می شوید.

 

9 – از آوردن ضمیر مثل ”من” پرهیز كنید.

 

هر گز از صمائر شخصی و انعكاسی مثل “من“ در رزومه خود استفاده نكنید و سعی كنید جملات خودرا كوتاه كنید.

 

10 – كلمات كلیدی را در متن مشخص جلوه دهید.

 

به جای پررنگ كردن و یا كج نوشتن كلمات جهت اهمیت دادن به آنها در بررسی اجمالی اندازه قلمها را افزایش دهید و یا از گیومه و یا علامت * برای اهمیت دادن به نكات كلیدی در رزومه بهره ببرید.

 

11 – اطلاعات را خلاصه كنید.

 

وقتی كه رزومه شما از یك یا دو صفحه بیشتر می شود، محدودیتهایی برای تبدیل آن به شكل الكترونیكی ایجاد می شود. بنابراین همواره توصیه می شود كه رزومه خود را در یك صفحه تهیه كنید.

 

12 – لیستی از تجربیات اخیر را مهیا كنید.

 

تجربیات 10 یا 15 سال كاری پیش را به طور خلاصه ذكر نمایید.

 

13 – به تجربیات خود كمیت بدهید.

 

اعداد ابزارهای قویی هستند، به جای اینكه بگویید: “ توانایی‏های من باعث افزایش میزان فروش در محل كار قبلی بود “ بهتر است كه از اعداد نیز استفاده كنید و مثلاً بگویید: “ افزایش فروش 150% در 6 ماه “   از جمله تجربیات من در محل قبلی بوده است.

 

14 – زیاده گویی نكنید.

 

از گزاف گفتن و استفاده از لغات حساس و دقیق پرهیز كنید .به زبانی دیگر برای تحت تاثیر قرار دادن كارفرما لازم نیست كلمات ژرف و عمیق بكار گیرید .از كلماتی استفاده كنید كه برای همه قابل فهم باشد.

 

15 – در مورد حقوق خود در رزومه مطلبی را بیان نكنید.

 

هرگز نوع و میزان حقوق خود را در رزومه تان مشخص نكنید.

 

16 – از مطرح نمودن مسائل شخصی پرهیز كنید.

 

هرگز در مورد اطلاعات شخصی و خصوصی مثل عقیده و مذهب ، وضعیت ازدواج، سن و مال ثروت خود موردی را ذكر نكنید یا حتی نظرات شخصی خود را نیز مطرح نكنید . همچنین از شوخی و مزاح و بكاربردن كلمات مبتذل پرهیز كنید.

 

17 – صادق باشید.

 

دروغ گفتن و گزاف گویی و مبالغه در مورد توانایی ها، همیشه خطری جد ی است كه به خود شما باز می گردد.

 

18 – رزومه را خودتان بنویسید.

 

رزومه ای درست كنید كه منعكس كننده فكر شما باشد.سعی كنید رزومه را با فكر و دست خودتان بنویسید.اگر اولین رزومه تان را شخصا بنویسید بسیار مهم است و به زودی حرفه ای هم خواهید شد.

 

19 – ویژگی های شخصی وابسته به شغل خود را اعلام كنید.

 

اگر تصمیم دارید كه خصیصه های شخصی خود را در رزومه قرار دهید مانند “مسئولیت پذیری” یا “قابلیت اطمینان” ،“برنامه ریزی دقیق در كار“ و … فقط سعی كنید تمامی آنها وابسته به نوع شغل مورد نظر باشند.

 

20- سازگاری خود را با محیط كاری نشان دهید.

 

به منظور كم اهمیت جلوه دادن مدت زمان بیكاری و فواصل بین كار ، بهتر است قابلیت ها و تواناییهای كاری خود را عنوان كنید و از ذكر تاریخ وار تجربیات خود بپرهیزید.

 

21- رزومه ای متعادل بسازید.

 

رزومه ای مؤثر است كه متعادل باشد، پاكیزه باشد، سازگار و جذاب و خوشایند باشد، تقسیم بندی شده باشد و عنوانهای هر بخش هوشمندانه انتخاب شده باشند.

 

22- عنوانها را كلی انتخاب كنید.

 

عنوانهای هر قسمت از رزومه را كلی و مناسب برگزینید مثلا: تجربیات ، سوابق كاری، تواناییها، خلاصه تحصیلات، هنر و فضیلت، تعلیم و تربیت، پیوستگی های حرفه ای ،امتیازات تحصیلی و حرفه ای، كتابها و مقالات اختصاصی، گواهی های دانشگاهی و …

 

23- مثبت بنویسید.

 

تمام نكات منفی و با بیان غیر مثبت را از رزومه خود حذف كنید و به یاد داشته باشید كه هر چه بیشتر تواناییها و نكات مثبت در مورد خود را عرضه كنید، موفق تر خواهید بود.

 

منبع : bazarekar