سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

16 آذر - 7 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


امروز 16 آذر برابر با 7 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.


ویدیو مرتبط :
در 21 دسامبر 2012 چه بر جهان گذشت؟ ,ویدئویی كه قبل از مرگ باید دید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

25 آذر - 16 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


امروز 25 آذر برابر با 16 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

 
 
 
 
  صبح بخیر: امروز 25 آذر برابر با 16 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

1812 - شكست "ناپلئون بُناپارت" در جنگ با روسیه

ناپلئون بُناپارت، امپراتور فرانسه در 22 ژوئن 1812م با ارتشی مجهز به روسیه حمله كرد اما پس از برخورد با سرمای كشنده، بیماری و گرسنگی، مجبور به عقب‏نشینی شد. در این میان سربازان او به شدت از اثرات سرمای جان‏گداز روسیه صدمه خوردند به طوری كه از 530 هزار سرباز فرانسوی، فقط 32هزار نفر جان سالم به در بردند در حالی كه از ارتش 120هزار نفری روسیه، تنها 40 هزار نفر جان خود را از دست داده بودند. ناپلئون پس از این شكست با شتاب به پاریس بازگشت تا پول لازم را برای حملات بعدی خود فراهم آورد. اما این ماجراجویی تحقیرآمیز، دیگر كشورهای رقیب فرانسه را تحریك كرد تا در حال ضعف به ارتش فرانسه یورش برند و امپراتور فرانسه را سرنگون سازند.

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
ناپلئون بُناپارت

1950 - پیشنهاد ملی شدن نفت و پشتیبابی مردم

25 آذرماه 1329 (16دسامبر سال 1950) دكتر مصدق نماینده اول تهران و ده تن از یارانش به عنوان اعضای كمیسیون نفت گزارش خود را به مجلس دادند و پیشنهاد كردند كه قرارداد سال 1933 ایران و انگلستان لغو و صنعت نفت ایران ملی و در دست دولت قرار گیرد و درآمد این ثروت ملی صرف عمران، پیشرفت كشور و ارتقاء سطح زندگانی ایرانیان (نه پرداخت حقوق كارمندان و هزینه های جاری دولت) شود.

در پی اعلام این طرح و از روز بعد تشكیل اجتماعات و ایراد نطقها و انتشار مقالات به پشتیبانی از آن آغاز شد. سی ام آذرماه دهها هزارتن و عمدتا جوانان در میدان بهارستان اجتماع و فریاد نفت ما باید ملی گردد سر دادند. این اجتماعات و حمایت ها با وجود مخالفت رزم آرا نخست وزیر وقت با ملی شدن صنعت نفت ادامه یافت و سرانجام رزم آرا جان خودرا برسر این مخالفت گذارد و نفت ملی شد، اما ....

1963 - تاسیس تلویزیون دولتی در ایران

پس از چندی بررسی پیرامون امكان تاسیس یك روزنامه و یك تلویزیون دولتی سرانجام در 25 آذرماه 1342 (16 دسامبر 1963) دولت پولی در اختیار اداره انتشارات و رادیو (بعدا وزارت اطلاعات و جهانگردی و اینک وزارت ارشاد) قرارداد كه در زمینه ایجاد تلویزیون دولتی كه قطعی خواهدبود بررسی و مطالعه جدّی كند. در آن زمان در ایران تنها دو فرستنده تلویزیون (غیر دولتی) وجود داشت ـ در تهران و در خوزستان ـ كه فرستنده تهران از 1337 آغاز بکار کرده بود.

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
رضا قطبی
  
مطالعات برای تاسیس تلویزیون دولتی ادامه داشت كه در سال 1344 ناگهان هویدا نخست وزیر وقت به جای وزارت اطلاعات و جهانگردی اجرای تصمیم آذرماه 1342 را بر عهده رضا قطبی (مهندس از فرانسه و مدرّس دانشگاه صنعتی و پسر دایی فرح پهلوی) گذارد و عملی شد. تلویزیون دولتی از 1345 آغاز بکار کرد و از تابستان 1350 رادیو دولتی به آن ضمیمه شد و سازمان رادیوتلویزیون ملی بوجودآمد و .... قطبی که تا حدی تفکر ناسیونالیستی داشت و از جانب مادر یک بختیاری بود در طول ریاست بر رادیو تلویزیون ملی که تا سال انقلاب ادامه داشت سانسور اخبار را به حداقل رسانیده بود.

1347 ش - اعلام اجرای یک نظام نوین آموزش و پرورش در ایران

25 آذرماه 1347 وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که اجرای نظام نوین آموزش و پرورش کشور قطعی شده و با اجرای این نظام تحصیلات عمومی که شامل دو دوره شش ساله است به سه دوره تبدیل خواهد شد: ابتدایی 5 سال، راهنمایی تحصیلی 3 سال و متوسطه 4 سال. قبلا و در سال 1345 هدف و برنامه های این نظام به صورت یک کتابچه برای اصحاب نظر ارسال شده بود تا نظر خودرا به کمیسیون مربوط بفرستند. هادی هدایتی و منوچهر تسلیمی (وزیر مربوط و معاون او) مبتکر نظام تازه آموزش و پرورش کشور بودند. هدف از دوره راهنمایی تحصیلی کشف استعداد نوجوان و شکوفا ساختن آن و هدایتش به دوره متوسطه مربوط بود که قرار بود چندین رشته داشته باشد. در دی ماه 1347 اعلام شد که برای تدریس در دوره راهنمایی، یک دانشسرای دو ساله (فوق دیپلم) تشکیل خواهد شد و .... نگارنده این سایت در همین ماه (دی ماه 1347) تمامی صفحه پنجم روزنامه اطلاعات را اختصاص به بحث درباره نظام تازه آموزش و پرورش داد و بعدا در مقالات متعدد نوشت که یک فوق دیپلم نخواهد توانست هدف های دوره راهنمایی تحصیلی را تامین کند. این دوره به مدرس متخصص و روانشناس نیازدارد.به علاوه در ایران، تاسیس دهها نوع دبیرستان با امکانات موجود عملی نخواهد بود و ....

1944 - نبرد بالژ Bulge

16 دسامبر سال 1944 به تصمیم هیتلر كه در انتظار تكمیل سلاحهای تازه اش از جمله بمب هسته ای بود، سه ارتش آلمانی مركب از 20 لشكر با تانكهای تازه ساز در جبهه بلژیك ـ لوکزامبورگ، در خط «آردنزArdennes» به طول 110 کیلومتر دست به یك ضد حمله شدید زدند تا خود را به«آنتورپ Antwerp» برسانند. این بزرگترین ضد حمله هیتلر در آن سال بود كه پایان كار اورا نزدیكتر كرد.

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

برخلاف تصور هیتلر، دو ارتش راست و چپ او پس از آغاز تعرض، بر اثر مقاومت نیروهای متفقین بویژه ارتش نهم آمریکا متوقف شدند و ارتش میانی به یك پیشروی عمیق برق آسا نایل آمد، اما پشت سر خودرا خالی گذارد و به همین سبب عنوان این ضد حمله را «بالژ Bulge » به معنای پیشرفتگی گذارده اند. در این ضد حمله آلمان، لوفت وافه با صدها شکاری ـ بمب افکن و نیز یکانهای چتربار شرکت داشتند.

متفقین از خالی ماندن پشت جبهه ارتش میانی آلمان استفاده کرده و با فرستادن چترباز، از این محل به واحدهای این ارتش آسیب فراوان وارد ساختند و نقشه هیتلر که تجربه و اطلاعات کافی نظامی نداشت شکست خورد. نبرد بالژ که 16 دسامبر 1944 آغاز شده بود چهل روز طول کشید و 25 ژانویه 1945 (سه ماه پیش از افتادن شهر برلین به دست روسها و خودکشی هیتلر) پایان یافت. اسنادی كه بعد از جنگ به دست آمد نشان داد كه ژنرالهای هیتلر با این ضد حمله به صورتی كه انجام گرفت موافق نبودند.

۱۸۹۹ - باشگاه فوتبال آ. ث. میلان ایتالیا تاسیس شد.

۱۹۷۱ - با پیروزی ارتش آزادی‌بخش بنگلادش، در جنگ استقلال با پاکستان، کشور بنگلادش تشکیل شد.

1991 - روز استقلال "قزاقستان" از اتحاد جماهیر شوروی سابق

قزاقستان تا اوائل قرن سیزدهم میلادی محل سكونت اقوام مختلف بود و پس از آن به مدت بیش از 200 سال تحت حكومت مغول‏ها قرار داشت. از قرن پانزدهم قزاق‏ها در این منطقه سكونت گزیده و به گسترش قلمرو خود پرداختند. این منطقه در نیمه قرن هجدهم به تصرف روس‏ها درآمد و پس از انقلاب كمونیستی شوروی، به تدریج به عنوان یكی از جمهوری‏های پانزده گانه شوروی شناخته شد. سرانجام به دنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، قزاقستان نیز در 16 دسامبر 1991م اعلام استقلال كرد. نظام سیاسی حاكم بر این كشور، جمهوری با دو مجلس قانون‏گزاری است. قزاقستان با 2/717/300 كیلومتر مربع مساحت در همسایگی چین، روسیه، ازبكستان، قرقیزستان و تركمنستان قرار دارد. جمعیت این كشور بیش از 16 میلیون نفر بوده و پیش‏بینی می‏شود كه جمعیت آن تا سال 2025م 18 میلیون نفر گردد. پایتخت قزاقستانْ، آستانه نام دارد و واحد پول آن تنگه است. قزاق‏ها سكنه بومی قزاقستان هستند و بیش از 45درصد جمعیت این كشور را تشكیل می‏دهند. بقیه جمعیت قزاقستان را سایر ملیت‏ها از جمله روسی، اوكراینی و... تشكیل می‏دهند. قزاق‏ها پیرو آیین اسلام بوده و زبان رسمی آن‏ها قزاقی و روسی است.

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

2011 - سنای آمریکا متعاقب مجلس نمایندگان این کشور رای به تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران داد. قبلا کانادا و انگلستان این بانک را تحریم کرده بودند. شاید این نخستین بار در تاریخ بانکداری باشد که بانک مرکزی یک کشور تحریم می شود.

مناسبت ها:

روز پژوهش

25 آذر در تقویم جمهوری اسلامی به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده است. هفته پژوهش از 25 آذر ماه با شعار «بدون پژوهش و مطالعه تصمیم گیری نکنیم» آغاز می‌شود و تا 29 آذر ادامه دارد. موفقیت روزافزون علم در شناخت جهان هدفدار و قانونمند که با تکیه بر ابتکارات خلاقیت‌های به ودیعه نهاده شده از سوی خدای متعال در وجود بشر و بهره برداری از قدرت شگرف اندیشه آدمی صورت گرفته، فضای زندگی جدیدی را برای انسان‌ها به ارمغان آورده است. این فضای جدید و این تمدن نوظهور که خود برخاسته از تعاملات عمیق میان تمدنی و میان فرهنگی است، موجد خواست‌ها، نیازها، اندیشه‌ها مسائل و مشکلاتی است که به نوبه خود توسعه علم و اندیشه را می‌طلبند. در این مسیر اندیشه‌های ژرف در قالب پژوهش‌های بنیادین صورت بحث پذیر به خود می‌گیرند و دستمایه انجام پژوهش‌های کاربردی می‌شوند تا خواست‌ها و نیازها را پاسخ گویند و راه‌حل‌های بهتر و بیشتری برای مسائل و مشکلات جوامع بشری پیشنهاد کنند و همین جاست که نقش موثر و سهم بسزای بخش تحقیقات در روند تحولات جوامع آشکار می‌شود.‌ تحولات زندگی بشر در قرن بیستم نشان از گسترش روز افزون اهمیت علم و تحقیق داشت، به ویژه در نیمه دوم این قرن کشورهای صنعتی و در حال توسعه با آگاهی از نقش پژوهش در خلق فن‌آوری و شتاب‌دهی برای توسعه، عمده توجه خود را مصروف تقویت و ارتقای بخش تحقیق نموده اند. از این روست که می‌توان گفت بین پیشرفت بخش تحقیق و شتاب توسعه فراگیر و پایدار در هر کشور ارتباط مستقیم برقرار است. نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست. اما علی رغم اعتراف و اذعان نسبت به اهمیت مقوله پژوهش، این حوزه با دشواری‌های ساختاری و عملکردی فراوانی مواجه است.

زادروزها

    ۱۳۲۹ ش - بهرام شاه‌محمدلو، کارگردان و هنرپیشه‌ی ایرانی تئاتر و تلویزیون
    ۱۴۸۵ - زادروز کاترین آراگن نخستین همسر و شهبانوی هنری هشتم پادشاه انگلستان
    ۱۷۷۵ - زادروز جین آستن نویسنده بریتانیایی

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
بهرام شاه‌محمدلو

    ۱۷۹۰ - زادروز لئوپولد یکم نخستین پادشاه بلژیک
    ۱۸۶۶ - زادروز واسیلی کاندینسکی نقاش و نظریه‌پرداز هنری روس
    ۱۹۱۷ - زادروز آرتور سی. کلارک نویسنده، مخترع و دانشمند بریتانیایی

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
جین آستن

    ۱۹۲۸ - زادروز فیلیپ کی. دیک نویسنده آمریکایی


درگذشت‌ها

    ۱۴۷۴ - درگذشت علی بن محمد سمرقندی منجم و ریاضی‌دان ایرانی
    ۱۶۷۲ - درگذشت ژان دوم کازیمیر واسا شاه لهستان و مدعی سلطنت سوئد از ۱۶۴۸ تا ۱۶۶۰ میلادی
    ۱۸۹۷ - درگذشت آلفونس دوده نویسنده فرانسوی ، پدر نویسندگان، لئون دوده و لوسین دوده

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟

    ۱۹۲۱ - درگذشت کامی سن-سانس آهنگساز فرانسوی دوره رمانتیک
    ۱۹۶۵ - درگذشت ویلیام سامرست موآم داستان‌نویس و نمایشنامه‌نویس انگلیسی
    ۱۹۸۹ - درگذشت لی وان کلیف بازیگر آمریکایی

24 آذر - 15 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
آلفونس دوده

*****
منابع:

-پایگاه نوشیروان کیهانی زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون