سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

10 راه کاهش چین‌وچروک صورت



چین‌وچروک صورت,کاهش چین‌وچروک صورت, پوستی صاف و شفاف

10 راه کاهش چین‌وچروک صورت

ممکن است شما هم اطرافتان افرادی را دیده باشید که با وجود سن بالا، همچنان پوستی صاف و شفاف دارند و چین و چروک های صورتشان آنقدرها هم به چشم نمی آید. مطلب زیر را مطالعه کنید تا ابتدا علت به وجود آمدن این خطوط نازیبا را دریابید و بعد هم راهکارهایی برای مقابله با آنها بیاموزید.

خوشبختانه یا متاسفانه اولین و پررنگ ترین عامل ایجاد چین و چروک ها، ریشه در ژنتیک دارد و اولین نشانه های این چروک ها هم معمولا از سن 35 سالگی شروع می شود.

با افزایش سن، معمولا پوست کلاژن و الاستین کمتری می سازد و به دنبال آن، صورت کمی لاغرتر می شود و همین لاغری باعث می شود لایه های ریزی روی پوست به وجود آید.

رعایت توصیه های زیر به تعویق و کاهش روند تشکیل چروک های چهره کمک می کند.


1- سیگار نکشید.
سیگار کشیدن باعث آسیب رشته های کلاژن و الاستین می شود که به پوست قابلیت ارتجاع و کشیدگی می دهند.
پس اگر می خواهید چین و چروک ها دیرتر سراغتان بیایند، سیگار را کنار بگذارید.

2- عینک آفتابی بزنید.
همیشه در محیط خارج از خانه عینک آفتابی بزنید، چرا که از پوست شما در برابر نور آفتاب محافظت کرده و به کاهش چروک های پوستی کمک می کند. بهتر است پوستتان از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر در برابر آفتاب محافظت شود.

زدن عینک آفتابی را به یک عادت تبدیل کنید و حتما از کرم ضدآفتابی با SPF 30 به بالا استفاده کنید، حتی در روزهای ابری و فصل زمستان.

 

3- خوب بخوابید.
اگر به اندازه کافی استراحت نکنید، بدنتان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را بیش از حد ترشح می کند، هورمونی که باعث مرگ زودرس بسیاری از سلول های پوست می شود.

برعکس، اگر به اندازه کافی استراحت کنید، بدنتان بیشتر هورمون رشد ترشح می کند که به بافت های پوست کمک می کند ضخیم تر شوند و خاصیت کشسانی شان حفظ شود، در نتیجه پوست دیرتر چروک می شود.

 

4- ماهی بخورید.
ماهی منبع غنی اسیدهای چرب (مخصوصا امگا 3) است که به رشد سلول های پوست، جوانسازی و چاق نشان دادن صورت کمک و از ایجاد چروک های زودرس جلوگیری می کند.

5- کرم مرطوب کننده بزنید.
شاید به نظرتان مرطوب کننده ها در کاهش چروک چندان موثر نباشند، اما حقیقت این است که کرم مرطوب کننده از پوست شما حتی در برابر اشعه های فرابنفش که باعث ایجاد لکه های قهوه ای و چروک زودرس می شوند، محافظت می کند.

چین‌وچروک صورت,کاهش چین‌وچروک صورت, پوستی صاف و شفاف

6- آنتی ایجینگ بزنید.
کرم های آنتی ایجینگ یا ضدپیری، حاوی آلفاهیدروکسی اسید هستند. این اسیدهای میوه باعث می شوند سلول های مرده پوست از بین بروند و به صورت محسوسی چروک های صورت خصوصا دور چشم، کم شود. اما اگر پوست خشکی دارید، ممکن است این مواد باعث خشکی بیشتر آن شوند. پس قبل از مصرف آنها حتما با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.

7- کرم لایه بردار بزنید.
رتینول ها یک شکل طبیعی از ویتامین A هستند که در کرم های لایه بردار موجود است. رتینوییدها به کلاژن سازی بیشتر پوست کمک می کنند و از طرف سازمان غذا و دارو هم برای درمان چین و چروک و زیان های آفتاب مناسب تشخیص داده شده است.

 

8- ورزش کنید.
ورزش مستمر، روند پیر شدن پوست را کند می کند پس هر روز ورزش کنید. استرس را نیز از خودتان دور کنید، چون وقتی افراد استرس دارند از نظر تغذیه ای دچار مشکل می شوند و طبیعتا خواب و فعالیتشان هم تحت تاثیر قرار می گیرد و در نهایت همه این عوامل باعث ایجاد چین و چروک های زودرس می شوند.

 

9- به پشت بخوابید.
آکادمی پوست امریکا تایید کرده که خواب مداوم در وضعیت های خاص، منجر به ایجاد خطوط خواب (sleep lines) می شود.این خطوط، چین هایی هستند که روی سطح پوست حک می شوند و وقتی که از خواب برمی خیزید، از بین نمی روند.

خوابیدن روی یک پهلو، باعث افزایش چین و چروک روی گونه ها و چانه می شود، در حالیکه خوابیدن روی صورت باعث چین و چروک ابرو می شود. برای کاهش ایجاد چین و چروک، آکادمی پوست امریکا توصیه می کند به پشت بخوابید.

10- بیش از حد صورت خود را نشویید.
طبق گفته متخصصین پوست مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، آب موجب از بین رفتن رطوبت و چربی های طبیعی پوست که محافظت علیه چین و چروک ها را به عهده دارند، می شود.

در ضمن، اگر صابون شما حاوی مرطوب کننده های محافظ پوست نیست، به جای صابون از پاک کننده های صورت (facial cleanser) استفاده کنید.
منابع:هفته نامه سلامت /تبیان

 


ویدیو مرتبط :
از بین بردن چین وچروک پوستی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راه های شگفت انگیز برای کاهش چین و چروک صورت



کاهش چین و چروک صورت

راه های شگفت انگیز برای کاهش چین و چروک صورت
گر چه در بسیاری از موارد برای درمان چین و چروک های صورت به جراحی یا لیزر یا روش های دیگری مثل تزریق بوتاکس یا ژل یا چربی متوسل می شویم،شما می توانید با رعایت نکته های زیر روند ایجاد چین و چروک را کند نمایید:

۱- به پشت بخوابید:
خواب مداوم در وضعیت های خاص، منجر به ایجاد خطوط خواب (sleep lines) میشود.این خطوط، چین هایی هستند که روی سطح پوست حک می شوند و وقتی که از خواب برمی خیزید، از بین نمی روند. خوابیدن روی یک پهلو، باعث افزایش چین و چروک روی گونه ها و چانه می شود، در حالیکه خوابیدن روی صورت باعث چین و چروک ابرو می شود. برای کاهش ایجاد چین و چروک، به پشت بخوابید.

 2- بیشتر ماهی مصرف کنید، بخصوص سالمون:
سالمون(مثل دیگر ماهی های آبهای سرد) یک منبع غنی پروتئین است که یکی از ملزومات پوست خوب می باشد.این ماهی همچنین یک منبع عالی یک اسید چرب ضروری به نام امگا 3 می باشد. اسیدهای چرب ضروری پوست را تغذیه کرده و آن را پُر و جوان نگاه داشته و به کاهش چین و چروک کمک میکنند.
 
3- اخم نکنید- از عینک مطالعه استفاده کنید:
آکادمی پوست امریکا می گوید حرکات مکرر صورت- مثل اخم کردن – باعث فعالیت بیش از حد عضلات صورت و ایجاد شیار زیر سطح پوست میشود. این شیار نهایتا" تبدیل به چین و چروک خواهد شد. بنابراین اگر به عینک مطالعه نیاز دارید از آن استفاده کنید تامجبور به در هم کشیدن ابروها نداشته باشید.مخصوصا" ارزش عینک آفتابی را در نظر داشته باشید چون هم پوست اطراف چشم را از صدمه آفتاب حفظ می کند و هم از اخم کردن شما در مقابل نور جلوگیری می کند.

4- هر چه می توانید آلفا- هیدروکسی اسید استفاده کنید:
این اسیدها که در میوه هایی مثل سیب و پرتقال و حتی در شیر وجود دارند، لایه فوقانی سلول های مرده پوست را برمیدارند و بنابراین موجب کاهش ظهور خطوط ظریف و چروک ها بخصوص در اطراف چشم می شوند. شواهد جدید نشان می دهند که در مقادیر بالاتر، آلفاهیدروکسی اسیدها ممکن است به تحریک تولید کلاژن کمک کنند.

5- به جای قهوه، کاکائو مصرف کنید:
در یک مطالعه که در سال 2006 در ژورنال تغذیه منتشر شد، محققین دریافتند که کاکائو حاوی مقادیر بالایی از دو فلاوونول تغذیه ای است(Catachin- Epicatchin)  که از پوست در مقابل صدمه نور خورشید جلوگیری می کنند، موجب بهبودی گردش خون سلول های پوستی میشوند، آبرسانی پوست را بهتر می کنند، و باعث می شوند پوست صاف تر به نظر برسد.

6-  بیش از حد صورت خود را نشویید:
طبق گفته متخصصین پوست مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، آب شیر موجب از بین رفتن رطوبت و چربی های طبیعی پوست که محافظت علیه چین و چروک ها را به عهده دارند میشود. در ضمن، اگر صابون شما حاوی مرطوب کننده های محافظ پوست نیست، به جای صابون از پاک کننده های صورت(facial cleanser) استفاده کنید.

7- از ویتامین C موضعی استفاده کنید:
مطالعات نشان داده اند که ویتامین C میتواند تولید کلاژن را افزایش دهد، از آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش A  و B جلوگیری کند، اشکالات رنگدانه ای را تصحیح نماید، و مشکلات التهابی پوست را بهبود بخشد. نکته اساسی اما، ممکن است نوع ویتامین C استفاده شده باشد. تا امروز، اکثر تحقیقات قویترین ویتامین C برای رفع چین و چروک را L-ascorbic acid می دانند.

8- سویای بیشتری میل نمایید:
تحقیقات نشان می دهند که سویا ممکن است به محافظت علیه آسیب پیر شدن پوست ناشی از نور خورشید کمک کرده یا آن را بهبود ببخشد. یک مطالعه که در ژورنال اروپایی تغذیه منتشر شده، گزارش کرده که یک مکمل غذایی دارای سویا ( که علاوه بر سویا حاوی ویتامین، پروتئین ماهی، و عصاره چای سفید، دانه انگور و گوجه فرنگی هم بوده ) ، بعد از فقط 6 ماه باعث بهبودی ساختمان پوست و سفتی آن شده است.

9- نکات اساسی مراقبت از پوست را رعایت کنید:
اگر می خواهید ظاهر جوان پوست و زیبایی صورت خود را حفظ کنید، توصیه های اساسی مراقبت از پوست را به کار گیرید. اصول اساسی مراقبت از پوست عبارتند از:

• اجتناب از نور خورشید

• استفاده از ضد آفتاب ها

• عدم مصرف دخانیات

• استفاده از مرطوب کننده ها

توجه داشته باشید که نکاتی که ذکر شدند، راه های پیشگیری کننده می باشند و در صورتی که چین و چروک ها ایجاد شده اند، برای درمان می توانیم از روشهای تزریق ژل و چربی یا جراحی و یا لیزر استفاده کنیم. تزریق بوتاکس از راه های پیشگیری از بدتر شدن چین و چروک ها(به خصوص در اطراف چشم ها و پیشانی و خط اخم) می باشد.
منبع: وب سایت دکتر طرزی

 drtarzi.com