سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

۵ راهکار کلیدی برای سلامت مواد غذایی



 

 

۵ راهکار کلیدی برای سلامت مواد غذایی

 

 


▪ رعایت نظافت و پاکیزگی

 

دستهای خود را پیش از دست زدن به مواد غذایی و در طول آماده سازی آن به دقت بشوئید.

 

پس از استفاده از سرویس بهداشتی دستهای خود را بشوئید.

 

تمامی سطوح آشپزخانه و وسائلی که در تماس با مواد غذایی هستند را به دقت شسته و تمیز نمائید.

 

آشپزخانه (و محل طبخ و آماده سازی غذا) را از دسترسی حشرات، حیوانات خانگی و دیگر حیوانات دور نگه دارید.

 

 

▪ جدا نگه داشتن مواد غذایی خام و پخته شده

 

گوشت خام، ماکیان و مواد غذایی دریایی خام را از دیگر مواد غذایی دور نگه دارید.

 

وسائل آشپزی مانند چاقو و تخته گوشت بری که در تماس با مواد غذایی خام می باشد، را برای غذاهای پخته استفاده نکنید.

 

مواد غذایی را در ظرف گذاشته و در داخل یخچال قرار دهید، دقت کنید که مواد غذایی خام و پخته در یک ظرف قرار نگیرند.

 

 

▪ پخت کامل غذا

 

مواد غذایی به خصوص گوشت، ماکیان، تخم مرغ و مواد غذایی دریایی را به طور کامل بپزید.

 

غذاهایی مانند سوپ و خورشت را به طور کامل جوشانده و مطمئن شوید که دمای آن از ۷۰ درجه سانتیگراد گذشته است. از صورتی نبودن و شفاف بودن آب گوشت و مرغ اطمینان حاصل نمایید. برای تعیین دمای غذا از دماسنج استفاده کنید.

 

در صورت استفاده مجدد از غذاهای پخته، آنها را به طور کامل دوباره گرم کنید.

 

 

▪ غذا را در درجه حرارت مناسب قرار دهید.

 

مواد غذایی پخته شده را در بیرون از یخچال برای بیش از ۲ ساعت قرار ندهید.

 

در اسرع وقت مواد غذایی پخته شده و غذاهایی که زود فاسد می شوند، را در یخچال قرار دهید.

 

مواد غذایی پخته شده را پیش از مصرف کاملاً داغ (بیش از ۶۰ درجه) کنید.

 

مواد غذایی را برای مدت طولانی حتی در فریزر نگهداری ننمائید.

 

مواد غذایی یخ زده (فریز شده) را در دمای اتاق گرم ننمائید.

 

 

▪ از آب آشامیدنی و مواد غذایی خام سالم استفاده نمائید.

 

از آب آشامیدنی سالم و لوله کشی استفاده نمائید.

 

از دستفروش های دوره گرد مواد غذایی را خریداری نکنید.

 

در هنگام استفاده از شیر آن را خوب بجوشانید.

 

میوه ها و سبزیجات به ویژه اگر به صورت خام مصرف می شود را به دقت بشویید.

(۴ مرحله رعایت شود).

 

از مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته به هیچ وجه استفاده ننمایید.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
مواد غذایی و سلامت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مواد غذایی مضر برای سلامت دندان ها



مسواک زدن, پوسیدگی دندان

سلامت دندان ها
تا حالا به این فکر کرده‌اید اگر خدای نکرده دندان نداشته باشید صورتتان چه شکلی می‌شود؟ حتما افرادی را با دندان‌های سیاه، کثیف، کج و کوله و زرد نیز دیده‌اید. درست است که دندان‌ها در حفره‌ی دهان پنهان شده‌اند اما تاثیر مستقیمی در زیبایی صورت دارند. بدون شک یک لبخند زیبا بدون داشتن دندان‌های تمیز و مرتب امکان پذیر نخواهد بود.

 

اگر نمی‌خواهید این اتفاقات برای شما نیز بیفتند و نمی‌توانید صورتتان را بدون دندان و مانند هلوی چروکیده تصور کنید بهتر است به عادت‌های غذایی‌تان توجه بیشتری داشته باشید. درست است که مسواک زدن بهترین و ساده‌ترین و البته کم‌هزینه‌ترین روش برای حفظ سلامت دندان‌هاست اما باید بدانید برای داشتن دندان‌های سالم صرفا مسواک زدن کافی نیست. شما باید از مصرف برخی از مواد غذایی نامناسب پرهیز کنید و حتما نخ دندان بکشید. با ما باشید تا با 5 ماده ی غذایی آسیب رسان بیشتر آشنا شوید.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

چیپس بلای جان مینای دندان
همین چیپس‌هایی که زیر دندان صدا می‌دهند و دلمان غنج می‌زند برای تمام کردن بسته‌ی آن. البته فقط چیپس نیست. انواع کیک‌های ساده، شکلاتی، کوکی‌ها و غیره نیز شریک جرم هستند. تمام این مواد غذایی حاوی قند هستند و خطر بالقوه‌ای برای سلامت دندان‌ها دارند. فرقی نمی‌کند که این مواد غذایی از قند طبیعی مانند عسل باشند و یا قندهای تصفیه شده مانند قند سفید تهیه شده باشد. تاثیر مخرب آنها روی دندان‌ها یکی است. به گفته ی متخصصان دندانپزشک، باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان وجود دارند قند را به اسید تبدیل می‌کنند و به این ترتیب به مینای دندان‌ها آسیب می‌زنند. این روند را «دمینرالیزاسیون» می‌گویند. این اسیدهای تولید شده توسط باکتری‌های پلاک‌های دندان، کلسیم مینای دندان را حل کرده و از بین می‌برند. در نتیجه باعث بروز مشکلی به نام پوسیدگی دندان می‌شوند.

 

چه باید کرد؟

آب بنوشید. به عقیده‌ی متخصصان آب باعث دفع بخشی از اسیدهای موجود در دهان می‌شود. آب کشیدن دهان بعد از خوردن این مواد غذایی باعث می‌شود که بقایای آن‌ها دفع شود و بین دندان‌ها یا روی آن‌ها گیر نکنند. اگر می‌خواهید از تمیزی بیشتر آن‌ها مطمئن شوید می‌توانید حدود بیست الی سی دقیقه بعد از مصرف مواد غذایی دندان‌هایتان را مسواک بزنید. توجه داشته باشید که بزاق ما نیز نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. به خاطر اینکه باعث خنثی شدن اسیدهای دهانی دارد.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

میوه‌های خشک که کنه ی دندان‌ها می‌شوند
آبنبات‌های کاراملی، شکلات و میوه‌های خشک نیز جزو خوراکی‌های سرشار از قند هستند که در داخل دهان و به کمک باکتری‌های موجود در آن به اسید تبدیل می‌شوند. حالا چسبندگی این مواد غذایی را به میزان قند آن اضافه کنید. خطر این است که دندان به مدت طولانی در مجاورت بقایای این مواد غذایی قرار می‌گیرد که به اسید تبدیل شده‌اند. نتیجه این می‌شود که مینای دندان آسیب می‌بیند و به مرور دندان‌ها از درون می‌پوسند.

 

چه باید کرد؟
روزانه دو مرتبه(صبح و شب) دندانهایتان را با دقت و حوصله مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در طول روز بعد از هر بار که غذا یا هله هوله میل می‌کنید دهان تان را با آب خالی شستشو دهید. این کار باعث دفع اسیدهای سنتز شده توسط باکتری‌ها می‌شود. بهتر است در طول روز از ریزه‌خواری بپرهیزید. میزان مواد غذایی مصرفی چندان مهم نیست بلکه تعداد دفعات مصرف آن‌ها تاثیر زیادی روی سلامت دندان‌ها دارد. توصیه می‌کنیم مواد غذایی شیرین را حین غذا خوردن میل کنید. چون در این زمان بزاق بیشتری تولید می‌شود که این مسئله باعث خنثی شدن عملکرد باکتری‌ها می‌شود.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

پاستیل‌های نعنایی خیلی شیرین
اگرچه پاستیل‌های نعنایی برای داشتن نفس خوشبو بسیار موثر‌ند اما مانند آب نبات‌های شیرین دیگر، قند باقی مانده در دهان می‌تواند به مرور باعث آسیب رسانی به دندان‌ها شود. از آنجایی که این پاستیل‌ها به مدت زیادی گوشه‌ی دهان جا خوش می‌کنند تا آب یا جویده شوند به همین دلیل تماس بیشتری با دندان‌ها دارند و آن ها را آسیب‌پذیر می‌کنند. به خاطر اینکه چسبیدن تکه‌ای از پاستیل‌ها به دندان‌ها همان و تجمع اسید زیاد در این نقطه همان.

 

چه باید کرد؟
بهتر است از آب نبات‌ها و پاستیل‌های بدون قند استفاده کنید. اگر چه این نوع آب نبات‌ها نیز حاوی قندهای جایگزین هستند اما باکتری‌های دهان آن‌ها را به اسید تبدیل نمی‌کنند.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

آب میوه‌های ترش و اسیدی
اگر حواستان نباشد مصرف نوشیدنی‌ها مانند آب مرکبات ترش(پرتقال، لیموترش، گریپ فروت، نارنگی و غیره) به مرور باعث آسیب دندان‌ها می‌شوند. نوشابه ها نیز حاوی قند زیادی هستند که در تماس با باکتری‌های دهان به اسید تبدیل می‌شود.

 

چه باید کرد؟
بهترین کار این است که آب میوه‌ها و نوشابه را با نی بنوشید تا کمترین تماس ممکن را با دندان‌ها داشته باشند. بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها حتما آب بنوشید و یا دهان‌تان را با آب خالی شستشو دهید. توصیه می‌کنیم نیم ساعت بعد از مصرف این نوشیدنی‌ها دندان‌ها را مسواک بزنید. اگر بلافاصله بعد از خوردن غذا یا مصرف نوشیدنی‌ها مسواک بزنید مینای دندان حساس‌تر و آسیب پذیرتر می‌شود.

 

مسواک زدن, پوسیدگی دندان

 

امان از قهوه و لک شدن دندان‌ها
قهوه یکی از نوشیدنی‌های مفید است که خواص خودش را دارد. اما قهوه و همچنین چای و ادویه‌ها و غیره می‌توانند باعث لک شدن دندان‌ها شوند. ترکیبات این مواد غذایی بخصوص تانین موجود در چای و غیره به مرور زمان تاثیر خود را گذاشته و دندان‌ها را لک می‌کنند.

 

چه باید کرد؟
حدود 20 دقیقه بعد از نوشیدن و مصرف این نوشیدنی‌ها دندان‌هایتان را مسواک بزنید. می‌توانید یک لیوان آب بنوشید و یا دهان‌تان را با آب شستشو دهید تا بقایای آن‌ها از دهان دفع شود.
منبع:tebyan.net