سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چگونه از شکست عاطفی جان سالم به در ببریم؟


واکنش به تمام شدن رابطه عاطفی می تواند بنا به شخصیت، جنسیت و نوع رابطه متفاوت باشد. جایگزین پیدا کردن تا 6 ماه و پناه بردن به مواد وابستگی آور از قدغن های بعد از این اتفاق است.

سپیده دانایی: «شکست عاطفی»، «شکست عشقی» یا هر نام دیگری که روی «نه شنیدن از کسی که دوستش داریم» یا «به هم خوردن یک رابطه عاطفی» بگذاریم، این پدیده یکی از رایج ترین اتفاق های دوران آشنایی یا نامزدی است. پیام های زیادی از خوانندگان دریافت کرده ایم که یا خود دچار این شکست شده اند یا اطرافیانشان. بخشی از این پیام ها در ذیل آورده شده است.



مورد  (1)

سلام. پسری 18 ساله ام. متاسفانه در ابتدای سنین نوجوانی با دختری آشنا شدم. وابستگی شدیدی تا امروز به او دارم. با اینکه او خیلی من را مورد آزار و اذیت قرار داده ولی دل کندن وفکر کردن به او من را افسرده کرده است. در حدی که با ریزش مو و سردردهای عجیبی و همینطور با بغض های عجیبی که نفسم را بند می آورند مواجهم! چاره من چیست؟ راهنمایی ام کنید. با تشکر.

مورد  (2)

با سلام. دختری هستم 27 ساله. مدتی است دچار اضطراب شدید شدم که بر اثر شکست عشقی، لرزش دست دارم. به پزشک مراجعه کردم اما نتیجه نگرفتم. چگونه دوباره خودم را بسازم که مثل قبل شاد و سرزنده باشم؟

مورد  (3)

سلام. خواهش می کنم راهنمایی ام کنید. این روزها زندگی خیلی برایم بیهوده شده است. گوشه گیر و افسرده شده ام حتی دوست دارم بمیرم چون نمی توانم با فردی که دوستش دارم ازدواج کنم. احساس می کنم اگر از او جدا شوم، خفه می شوم.

مورد  (4)

با عرض سلام. لطفا در مورد شکست عشقی مطلبی بنویسید.

مورد  (5)

سلام و خسته نباشید. لطفا در مورد کسانی بنویسید که شکست عشقی خورده اند و الان راهی جز خودکشی ندارند. با تشکر.

متاسفانه همانقدر که ما شیوه درست ارتباط برقرار کردن رابطه عاطفی را بلد نیستیم، همانقدر هم بلد نیستیم با تمام شدن یک رابطه کنار بیاییم. از افسردگی های کوتاه مدت گرفته تا خودکشی های موفق، واکنش هایی هستند که ما به تمام شدن رابطه عاطفی نشان می دهیم.

 اما آیا غیر از این واکنش های هیجانی راه دیگری هم برای کنار آمدن با این درد وجود دارد؟ روانشناسان می گویند می شود از همین اتفاق ناخوشایند حتی به عنوان یک فرصت برای شناختن خودمان و شیوه ارتباط برقرار کردنمان استفاده کرد.


یک شکست، چند واکنش


هر کسی یک جور به تمام شدن رابطه عاطفی واکنش نشان می دهد. خانم ها معمولا واکنش عاطفی تری نشان می دهند. درست یا غلط، آنها فکر می کنند چیز بیشتری از اقای طرف مقابلشان از دست داده اند. معمولا هم به «جوانی» یا «فرصت» از دست رفته برای برقراری یک رابطه طولانی مدت عاطفی دیگر اشاره می کنند.

چیزی که لااقل خانم ها مدعی اند در آقایان موضوعیتی ندارد اما در واقع اینگونه نیست. همه ما آدم ها وقتی با رابطه ای تمام شده روبرو می شویم حس می کنیم بخشی از وجودمان را در طرف مقابل جا گذاشته ایم. مرد و زن هم ندارد اما نوع واکنشی که در برابر این جا ماندن بخشی از وجود، نشان می دهیم به گذشته ما ربط دارد.

معمولا آقایانی که یک بار مادرشان را از دست داده اند، شدیدتر به تمام شدن رابطه عاطفی واکنش نشان می دهند. این «از دست دادن مادر» البته فقط به معنای از دست دادن فیزیکی مادر نیست. اگر مردی مادر نامهربان یا مستبدی داشته است در واقع انگار یک بار عاطفه مادری را از دست داده است.

حالا اگر او یک بار دیگر یک رابطه عاطفی دیگر (این بار معشوق) را از دست بدهد واکنش شدیدی نشان می دهد. آقایانی که به شدت به مادرشان وابسته بودند هم چندان تحمل شکست عاطفی را ندارند چون برای آنها همیشه محبت مادری بیش از اندازه لازم فراهم بوده و آنها هیچ گاه شکست های کوچک عاطفی را تمرین نکرده اند.




در مورد خانم ها قضیه برعکس است. برای خانم ها بن مایه رابطه عاطفی با جنس مخالفشان، در رابطه ای که با پدرشان داشته اند شکل گرفته است. برای همین خانم هایی که در کودکی پدری به شدت مستبد داشته اند یا برعکس به شدت به پدرشان وابسته بودند، چندان نمی توانند تمام شدن یک رابطه عاطفی را تاب بیاورند.

البته همه چیز هم به گذشته برنمی گردد. معمولا آن کسی که برای تمام کردن رابطه پا پیش گذاشته بیشتر احساس گناه را تجربه می کند و آن کسی که رابطه اش تمام شده، احساس قربانی بودن می کند.

 اگر رابطه طولانی مدت تر باشد هر دو طرف حس می کنند هزینه بیشتری کرده اند و عمر بیشتری تلف کرده اند. اگر رابطه از مرز عاطفی گذشته باشد و جنسی شده باشد، خانم ها بیشتر از آقایان احساس زیان و ضرر می کنند.

دیگران و اطلاع داشتن دیگران هم بی تاثیر نیست. آنهایی که رابطه شان را در هاله ای از راز گذاشته اند و خیلی دوست داشتنشان را بروز نداده اند راحت تر با از دست دادن رابطه روبرو می شوند.



با تمام شدن رابطه عاطفی چه جور کنار بیاییم؟

راستش را بخواهید خیلی از مراجعان جوانی که این روزها به مراکز مشاوره مراجعه می کنند اولین مشکلشان تمام شدن یا به قول خودشان «کات شدن» یک رابطه عاطفی است. احساس عمیق «از دست دادن» است که آنها را راهی مراکز مشاوره کرده است. روانشناسان مختلف رویکردهای مختلفی برای درمان این حس منفی ناخوشایند دارند. اما به هر حال توصیه های زیر برای بیشتر این آدم ها کارساز است.



قدغن های بعد از کات شدن یک رابطه

خیلی ها بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی کارهای عجیب و غریبی انجام می دهند تا جایی که می توانید این کارها را انجام ندهید:

- تا 6 ماه جایگزین قدغن! شاید عمومی ترین واکنشی که به عنوان یک راه حل به ذهن کسی که رابطه عاطفی تمام شده ای در ذهنش وول می خورد، می رسد این است که با یک آدم دیگر رابطه عاطفی برقرار کند. او می خواهد به خودش یا به معشوق سابقش ثابت کند که مشکلی نداشته است و به راحتی می تواند با یک نفر دیگر به نتیجه برسد اما راستش را بخواهید این تصور کاملا غلط است.

تا وقتی که نفر جدید فقط یک واکنش به نفر قبلی باشد، هیچ وقت ما رابطه خوبی برقرار نخواهیم کرد. نفر جدید را ما معمولا یا دقیقا شبیه به آدم قبلی انتخاب می کنیم، یا دقیقا برعکسش و یا هر آدم جدیدی را با او مقایسه می کنیم.



یادتان باشد تا موقعی که خاطره معشوق قبلی در ذهن شما پررنگ است این کار در بهترین حالت یک نفر دیگر را بدبخت می کند و در بدترین حالت کلکسیون شکست های عشقی تان را کامل تر می کند.

پس لطفا مدتی که سوگوار عشق قبلی تان هستید به دنبال جایگزین نگردید. متوسط این مدت 6 ماه است اما شما خودتان دماسنج خودتان باشید. تا وقتی که حرارت رابطه قبلی به رفتار شما جهت می دهد، لطفا رابطه جدیدی برقرار نکنید.

- پناه بردن به «مواد وابستگی آور» قدغن! تمام شدن رابطه عاطفی می تواند یک نفر را به دام استفاده از مواد وابستگی آور (از مخدر بگیر تا الکل) بکشاند. خیلی ها اولین سیگارشان را بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی کشیده اند اما لطفا به خاطر خودتان هم که شده گریه ها و افسردگی های بعد از تمام شدن را به گیجی بعد از سیگار و الگل ترجیح دهید.

- به شکست به عنوان یک فرصت خودشناسی نگاه کنید.
خیلی ها بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی، آدم مثبت تری می شوند. برای این آدم ها دیگر نظر طرف مقابل مهم نیست. آنها به خودشان برگشته اند و جدا از رویدادهای رابطه عاطفی شروع کرده اند به اصلاح خودشان. تمام شدن یک رابطه عاطفی آدم را تمام عیار با خودش، عواطفش و فکرهایش روبرو می کند.

تمام شدن رابطه عاطفی می تواند یک بار دیگر تمام شکست های عاطفی زندگی را بیاورد جلو چشم آدم. این هم می تواند افسرده کننده باشد و هم سازنده. یعنی اینکه آدم می تواند این مشکل های وجودی را لااقل با خودش حل کند و خودخواهی همیشگی اش را کنار بگذارد.

یادتان باشد که شیوه های تکراری ارتباط برقرار کردن ما با دیگران ریشه در رابطه ای دارد که ما در کودکی با پدر یا مادرمان داشته ایم. می توانید از بالا به این شیوه های ارتباطی نگاه کنید و ببینید چرا دارید یک راه غلط ارتباط برقرار کردن را امتحان می کنید.

- از زاویه دید طرف مقابل هم به رابطه نگاه کنید. خیلی از ما بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی به شدت خودخواه می شویم. حس می کنیم قربانی شده ایم و همه چیزمان را از دست داده ایم. نگاه کردن از زاویه دید کسی که با ما بوده است و چیزهایی که او از دست داده، می تواند این خودخواهی ویرانگر ما را تعدیل کند.

- حرف بزنید: سه راه قبلی راه حل هایی بود که می شد به تنهایی هم انجامش داد اما آدمیزاد بعد از تمام شدن رابطه عاطفی، از گیر کردن کلمه و بغض توی گلویش دارد خفه می شود. مشاور و روانشناس را برای همین موقع ها گذاشته اند. اگر پیش این متخصص ها رفتید که بهتر، وگرنه خودتان را پیش یک دوستِ صمیمی رازدارِ ترجیحا گرم و سرد چشیده روزگار، خالی کنید.



چکیده مطلب

واکنش به تمام شدن رابطه عاطفی می تواند بنا به شخصیت، جنسیت و نوع رابطه متفاوت باشد. جایگزین پیدا کردن تا 6 ماه و پناه بردن به مواد وابستگی آور از قدغن های بعد از این اتفاق است. حرف زدن و نگاه کردن به شکست به عنوان یک فرصت خودشناسی هم از راهکارهای کنار آمدن با این شکست عاطفی است.


ویدیو مرتبط :
چگونه از سقوط آزاد یک آسانسور جان سالم به در ببریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی:به مراكز هسته‌یی حمله شود دشمن جان سالم به در نمی‌برد



فرمانده قرارگاه پدافند هوایی :

به مراكز هسته‌یی حمله شود دشمن جان سالم به در نمی‌برد/حدود یكماه دیگر رزمایش برگزارمی‌كنیم

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تهدیدات دشمنان علیه ایران بویژه درباره حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌یی كشور گفت: قول می‌دهیم اگر حمله‌ای علیه تاسیسات هسته‌یی ما شود، دشمنان جان سالم به در نبرند.

 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، دلیل تهدیدات منطقه‌ای و فرا‌منطقه‌ای علیه كشورمان را ضدیت دشمنان با اسلامیت، استقلال و آزادی جمهوری اسلامی ایران عنوان كرد و افزود: 33 سال است این تهدیدات وجود دارد و شكل و ماهیت آن تفاوتی نكرده بلكه تنها الفاظ تغییر كرده است.

وی با بیان اینكه "در راس این تهدیدات، آمریكا قرار دارد"، اضافه كرد: سخنان و تهدیدات آنها به قدری عجولانه است كه حتی فراموش كرده‌اند در انتخابات گذشته آمریكا قول "تغییر" داده بود. تهدیدات آنان همچون بادی است كه خار و خاشاك با خود دارد اما عبور خواهد كرد، حال ملتی می‌تواند از این تهدیدات عبور كند كه چشم و گوش و دهان خود را به این خار و خاشاك ببندد.

هر اندازه تهدید كنند، متناسب با آن آماده می‌شویم

اسماعیلی درباره آمادگی پدافند هوایی در مقابل تهدیدات با تاكید بر اینكه دكترین ما دفاعی است، گفت: دفاع حق مسلم هر كشوری است و ما همیشه در مقابل تهدیدات آماده‌ایم. به هر اندازه كه دشمن ما را تهدید كند، ما نیز متناسب با آن آماده می‌شویم.

اسماعیلی با تاكید بر اهمیت توجه به تكنیك‌ها، تاكتیك‌ها و نیروی انسانی در مقابله با تهدیدات، ادامه داد: باید تجهیزاتمان را بومی كنیم و البته علاوه بر بومی كردن حفظ امنیت آنها نیز مهم است. جدای از تجهیزات، نیروی انسانی مخلص و متعهد نیز باید به گونه‌ای آموزش ببیند كه قوه پایداری و سلامت فكری آنها محكم باشد.

اشراف اطلاعاتی، اولین و مهمترین موضوع در برابر تهدیدات است

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء خاطرنشان كرد: اشراف اطلاعاتی نسبت به دشمن نیز اولین و مهمترین موضوع در برابر تهدیدات است. اشراف اطلاعاتی به ما دیكته می‌كند كه دشمن با توجه به گستره پهناور كشور و اینكه به دنبال چه دستاوردی است، از كجا، به چه شكل و در چه میزانی حمله خواهد كرد و ما بر این اساس باید خود را آماده كنیم.

قبل از تحقق تهدید آماده هستیم، نه هنگام وقوع

وی درباره سطح برخورد در صورت حمله دشمن به كشور گفت: دعا می‌كنیم همه كشورها در صحت و سلامت فكری و با تعامل و تفاهم در كنار یكدیگر زندگی كنند اما مطمئنا اگر حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در یك كشور یا آبهای آزاد بیش از پیش باشد ما بیش از پیش هوشیار خواهیم بود. ما همیشه به دنبال این هستیم كه قبل از تحقق تهدید آماده باشیم نه هنگام وقوع تهدید.

وی ادامه داد: دكترین ما دفاعی است بنابراین اگر هر تهدیدی اتفاق افتد بلافاصله دفاع خواهیم كرد و پاسخ قاطع خواهیم داد. ما معتقدیم حضور مردم در صحنه محكمترین پاسخ است؛ همانطور كه در فتنه 88 كه یك جنگ تمام عیار علیه جمهوری اسلامی بود، مردم به خوبی در صحنه حاضر شدند و پاسخ دشمنان را دادند.

به تاسیسات هسته‌یی ما حمله شود، دشمن جان سالم به در نمی‌برد

اسماعیلی در واكنش به تهدیدات دشمن نسبت به مراكز هسته‌یی كشورمان نیز اظهار كرد: درباره تهدیدات فیزیكی علیه تاسیسات هسته‌یی صلح‌آمیز ایران كه حیثیت ملی ما را به دنبال دارد، ما با حیثیت خود دفاع می‌كنیم و با آنچه از خون و جان داریم، در برابر حملات می‌ایستیم. قول می‌دهیم اگر حمله‌ای علیه تاسیسات هسته‌یی ما شود، دشمنان جان سالم به در نبرند.

طرح‌های آفندی و پروازی رزمایش خلیج فارس را به خوبی رصد می‌كنیم

وی در ادامه درباره رزمایش حدود 30 كشور به همراه آمریكا در خلیج‌ فارس نیز گفت: رزمایش‌ها برای آمادگی نیروهای مسلح هر كشوری است و این حق مسلم هر كشور است. در بحث رزمایش آمریكا و چند كشور دیگر در خلیج فارس، هدفی كه دنبال می‌كنند برای ما اهمیت چندانی ندارد، آنچه برای ما مهم است طرح‌های پروازی و طرح‌های آفندی آنهاست كه با سامانه‌های شنود الكترونیكی و راداری پیشرفته كه به تازگی به آنها دست پیدا كرده‌ایم به خوبی رصد و تجزیه و تحلیل می‌كنیم.

وی افزود: بارها همین تجزیه و تحلیل‌ رزمایش‌ها و دیگر اقدامات دشمنان ما را به تغییر تاكتیك‌ها واداشته است، این تغییر تاكتیك‌ها ما را به‌روز می‌كند تا در شرایط مختلف غافلگیر نشویم.

اسماعیلی كه پیش از این نیز در نشست خبری خود به مناسبت سالروز تاسیس قرارگاه پدافند هوایی، از ردیابی دو هواپیمای جاسوسی آمریكا در رزمایش نیروی دریایی ارتش در سال 89 و هشدار به آنها خبر داده بود، در این رابطه گفت: وظیفه هواپیماهای جاسوسی این است كه به حریم كشورهای هدف وارد شوند و این نه تنها در رزمایش‌ها و شرایط خاص بلكه در روزهای عادی هم وجود دارد.

وی افزود: هر هواپیمایی، چه جاسوسی و چه غیر آن، اگر قصد نزدیك شدن به مرزهای هوایی ایران را داشته باشد بلافاصله با اخطار هوایی رادارهای پدافند هوایی مواجه می‌شود. در طول روز از این مدل اخطارها داریم و آنها هم تمكین می‌كنند، چراكه در غیر این صورت با اقدام تاكتیكی ما یعنی شلیك موشك یا پرواز هواپیماهایمان برای كنترل آنها مواجه خواهند شد.

اواخر مهر یا اوایل آبان رزمایش برگزار می‌كنیم

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء درباره رزمایش آتی مدافعان آسمان ولایت نیز اظهار كرد: این رزمایش اواخر مهرماه یا اواسط آبان ماه سال جاری به صورت نیمه سراسری با اهداف سراسری و با شركت همه عناصر پدافندی ارتش و سپاه برگزار می‌شود.

به هرچه می‌خواهیم دست پیدا می‌كنیم

اسماعیلی همچنین در رابطه با رزمایش مشترك این نیرو با كشورهای دیگر گفت: به دنبال برگزاری رزمایش مشترك با هیچ كشوری نیستیم. پدافند هوایی به چیزی كه فكر می‌كند، داشتن لایه‌های پنهان است. لایه‌های پنهان با مشاركت كشورهای دیگر مخدوش و كشف می‌شود. نیاز به تبادل اطلاعات با كشوری نیز نداریم و هرآنچه می‌خواهیم، به آن دست پیدا می‌كنیم چراكه دانش بومی آن در كشور وجود دارد اما آفند كشورهای فرامنطقه‌ای را به طور كامل رصد می‌كنیم تا غافلگیر نشویم و متناسب با آن سیستم‌های پدافندی خود را تقویت و به‌روز كنیم.

سامانه جدید و كم‌نظیری در بخش شنود الكترونیكی داریم

وی با بیان اینكه "سامانه‌های راداری ما در طیف‌های مختلف فركانسی فعال است و اكنون در تمام طیف‌ها فركانس داریم"، خاطرنشان كرد: در بخش شنود الكترونیكی نیز سامانه جدید و كم‌نظیری را در میدان مستقر داریم كه اكنون نیز در شبكه یكپارچه پدافند در حال كشف و ضبط است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء افزود: سامانه شنود الكترونیكی صیاد 40 و رادارهای شهاب و ثامن از دستاوردهای پدافند هوایی است كه با همكاری دانشگاه، صنایع دفاعی و قرارگاه پدافند ایجاد شده است. سامانه‌های جنگ الكترونیك صباح و شاهد هم پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته‌اند و در نوع خود كم‌نظیر هستند. سامانه‌های موشكی شلمچه‌ و مرصاد را نیز گسترش داده‌ایم و سامانه‌های توپخانه‌ای، دوش پرتابی و ارتفاع كم نیز در حال بهینه‌سازی است.

اسماعیلی درباره اینكه چرا سامانه پدافندی "رعد" در رژه هفته دفاع مقدس ذیل یگان محمول پدافند هوایی رونمایی نشد، تصریح كرد: یگان‌های محمول قرارگاه پدافند هوایی ارتش و سپاه در تعامل كامل با یكدیگرند و بخشی از دستاوردها را آنها و بخشی را ما نمایش می‌دهیم.

وی ادامه داد: البته حدود 3 برابر یگان‌ محمولی را كه به نمایش گذاشته شد، اصلا نمایش ندادیم، چراكه ما به لایه‌های پنهان فكر می‌كنیم. بسیاری از دستاوردهایی كه نمایش داده می‌شوند، چیزی است كه می‌خواهیم ببینند و بسیاری از دست‌آورد‌هایمان را علنی نكرده‌ایم و نمی‌كنیم.

باور 373 عهده‌دار بخشی از كار دفاع از مراكز هسته‌یی خواهد شد

اسماعیلی درباره سامانه موشكی باور 373 كه به عنوان جایگزین سامانه S300 مطرح بود، پاسخ داد: چیزی به عنوان سامانه جایگزین نداریم، بلكه ما به وجود چنین سامانه احساس نیاز می‌كردیم، یعنی به یك سیستم موشكی دفاعی خوب كه متناسب با تهدیدات روز باشد.

وی افزود: ساخت باور 373 را به همكاری دانشگاه، صنایع دفاعی و قرارگاه پدافند كلید زدیم و اكنون این پروژه 30 درصد پیشرفت كرده است و امیدواریم هرچه زودتر در راستای تقویت سامانه‌های دفاعی موشكی ارتفاع متوسط به بالا، باور را در شبكه پدافندی وارد كنیم.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش درباره ماموریت و برد این سامانه نیز گفت: ما نقطه گلوگاهی نداریم. ارتفاع متوسط و بالا یعنی‌ بخشی از وظیفه دفاع در برابر هرآنچه را كه قرار باشد مراكز هسته‌یی یا دیگر نقاط حساس كشور ما را تهدید كند، به این سامانه موشكی محول می‌كنیم.

مساله اشیاء نورانی، پدیده‌ای پیچیده است

اسماعیلی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگار ایسنا، درباره برخی اشیاء نورانی كه در آسمان ایران مشاهده شده بود اظهار كرد: ماهواره‌ها بطور مداوم در مدارهای زمین بر فراز همه كشورها در حال گردش هستند و اكنون نیز بالغ بر 50 ماهواره جاسوسی در مدار زمین قرار دارند. كسی كه می‌داند خانه‌اش با دوربین تحت نظر است، اگر عاقل باشد باید پرده خانه‌اش را بكشد. وجود ماهواره‌های جاسوسی نیز عادی است. مهم این است كه ما چقدر خود را تجهیز كرده باشیم تا اطلاعاتی را كه می‌خواهند به دست آورند، دست پیدا نكنند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء یادآور شد: اگر دشمن اشراف اطلاعاتی مناسبی نسبت به ما داشت، قطعا سرنوشت ایران همانند بسیاری دیگر از كشورهایی می‌شد كه خودشان را باور ندارند.

وی توضیح داد: اشیاء نورانی پدیده‌ای پیچیده است و اینطور نیست كه همه اشیاء نورانی مشاهده شده، ماهواره باشند. ممكن است برخی ماهواره‌ و برخی دیگر، ستارگان یا اجرام آسمانی كه فاصله عبور و گذر آنها كوتاه است باشند. تجزیه و تحلیل‌ها در مورد آنها همیشه صددرصد نیست. مهم این است كه قرارگاه پدافند هوایی وظیفه دارد از هوا و فضای ایران صیانت كند تا آسیبی به مراكز حساس و حیاتی به ویژه مراكز هسته‌‌یی نرسد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء همچنین درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال پارازیت‌ در كشور نیز گفت: در شبكه یكپارچه پدافند هوایی پارازیت نداریم.

وی درباره توان ردیابی هواپیماهای رادارگریز یا هواپیماهایی كه در ارتفاع بالا پرواز می‌كنند نیز گفت: هواپیماهای استراتژیك نمی‌توانند در همه طیف‌های فركانسی اخلال ایجاد كنند، چراكه به هر حال خود نیز برای برقرای ارتباط باید در یك طیف، رادار‌های خود را روشن كنند و یكی از افتخارات پدافند، استفاده از طیف‌های مختلف فركانسی است. ممكن است هواپیماهای دشمن در یك طیف اخلال ایجاد كنند اما در طیف دیگر حتما كشف می‌شوند.

اگر دشمن بتواند سامانه‌های پدافندی ما را مختل كند، راه خودش را هم پیدا نخواهد كرد

اسماعیلی همچنین درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های الكترو مغناطیسی در جنگ علیه ایران تاكید كرد: اگر قرار باشد جنگ الكترونیك دشمن و تهدیدات آینده آنقدر قدرتمند باشد كه همه سامانه‌های پدافندی موجود در كشور را مختل كند، مسلم بدانید كه استفاده‌كننده آن هم راه خودش را پیدا نخواهد كرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء در پایان تصریح كرد: مهم این است كه هواپیمایی كه بخواهد چنین اخلالی ایجاد یا از بمب الكترومغناطیسی استفاده كند، اجازه ورود پیدا نكند و ما هم این اجازه را نخواهیم داد./ایسنا