سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چگونه از ریزش موها جلوگیری کنیم



ریزش موها , ریزش دائم موها,دلایل ریزش مو

 

چگونه از ریزش موها جلوگیری کنیم

ریزش مو به مقدار طبیعی در هر کسی ممکن است اتفاق افتد اما گاهی ریزش دائم و بیش از اندازه مو میتواند از علائم بیماری های گوناگون باشد. بنابر این بهتر است به این امر دقت کرده و از آن به راحتی نگذرید. در این مطلب شما را با برخی مسائل ضروری در ارتباط با از ریزش مو آشنا میکنیم.

 

عمده ترین دلایل ریزش مو چیست؟

ریزش مو ممکن است دلایل متفاوتی داشته باشد.آسیب های ناشی از حرارت سشوارها، اتوی مو ، ویو و همچنین رنگ کردن موها می تواند از دلایل عمده ریزش باشند. فشارهای عصبی یا استرس و همچنین رژیم غذایی نیز جزو علت های اصلی ریزش مو به شمار می آیند. کمبود ویتامین و پروتئین باعث می شود مو فولیکول های خود را از دست داده و ضعیف شود. دلایل متابولیکی هم می تواند از دلایل ریزش مو باشد. تیروئید نامتعادل یکی از اصلی ترین علل ریزش مو است.

 

ریزش مو تا چه اندازه ای طبیعی است؟

به طور طبیعی هر انسانی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تار مو روی سرش دارد. که روزانه ریزش بین ۳۰ تا ۵۰ عدد تار مو مشکلی ایجاد نمی کند. اما اگر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو در روز از دست دهید، باید به پزشک خود مراجعه نمایید.

 

آیا نوع مو میتواند در ریزش آن تاثیر گذار باشد؟

موهای فر بیش از موهای صاف تمایل به ریزش دارند. به خاطر اینکه اغلب زنان موهای فر خود را با اتو و سشوار صاف می کنند. که این امر به فولیکول مو آسیب میرساند . حرارت دادن موها باعث می شود که رطوبت موجود در آن گرفته شده و مو خشک و ترد و شکننده شود. موهای بلند به نظر می رسد که بیشتر از موهای کوتاه بریزد برای اینکه جرم موی بلند بیشتر است وریشه مو ضعیف تر می شود.

 

از کجا بفهمیم موهای سالمی داریم؟

بافت موی شما کلید شناسایی سلامت فولیکل مو است. با استفاده از دو یا چند آینه می توانید موهای پشت و مرکز سر را امتحان کنید. به طور طبیعی یک برآمدگی روی سر افراد وجود دارد که به آن ورم اکسیپیتال می گویند. این محل جایی است که باید تغییرات زمینه مو را بررسی نمایید. در این ناحیه مو نباید هیچ تغییری از خود نشان دهد. چنانچه کیفیت موی بقیه نقاط سر – از نظر درخشندگی یا ضخامت – با این ناحیه همخوانی نداشت، با یک متخصص مشورت نمایید. موها بین ۴ تا ۶ ماه ماندگاری دارند بنابراین اگر چیز ناخوشایندی رخ دهد، شما تا شش ماه بعد هیچ اثری از آن مشاهده نخواهید کرد. یکی از راههای بررسی مو مشاهده ریشه موی ریخته شده می باشد. اگر اطراف ریشه مو به شکل دایره حبابی شکل باشد نشان دهنده این است که مو رشد خود را کرده و ریزش آن طبیعی است.

 

علاوه بر عدم استفاده از ابزارهایی چون اتو مو و سشوار ، چه کارهای دیگری برای جلوگیری از ریزش مو میتوان انجام داد؟

همانطور که قبلا گفتیم عملکرد غده تیروئید در ریزش مو تاثیر دارد. پزشکان توصیه میکنند که از مصرف سویا پرهیز کنید. برای اینکه مصرف سویا در بیشتر افراد روی جذب عملکرد تیروئید تاثیرات منفی از خود به جا می گذارد.اما موثر ترین روش حفظ سلامت مو و جلوگیری از ریزش آن این است که به میزان کافی ویتامین b ویتامین آهن و پروتئین مصرف کنید .

منبع: پرداد


ویدیو مرتبط :
استفاده از رنگ موها باعث ریزش مو می شوند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرا موها بعد از زایمان دچار ریزش میشوند؟



علت ریزش مو پس از زایمان,درمان ریزش مو پس از زایمان

پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محرک‌های هورمونی، موها دچار ریزش میشوند

 

پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محرک‌های هورمونی تعداد زیادی از موهایی که در فاز فعال بودند وارد مرحله استراحت می‌شوند و ریزش مو آغاز می‌شود و تا حدود چهار ماه پس از زایمان اتفاق می‌افتد.

پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محرک‌های هورمونی تعداد زیادی از موهایی که در فاز فعال بودند وارد مرحله استراحت می‌شوند و در این مرحله است که ریزش مو صورت می‌گیرد و از آنجا که این مراحل در یک دوره سه تا چهار ماهه اتفاق می‌افتد، از حدود ماه چهارم پس از زایمان است که ریزش موهای مادر بیشتر شده و چون مادر، در مرحله فعال شیردهی است، ممکن است فکر کند که شیر دادن باعث ریزش موهایش شده است. در حقیقت، به علت کمتر ریختن موها در دوران بارداری، ریزش آن پس از زایمان بیشتر به چشم می‌آید و ارتباطی با شیردهی ندارد.

دکتر رباطی متخصص پوست و مو گفت: رشد مو دارای سه مرحله است مرحله اول (آناژن) مرحله رشد یا مرحله فعال -مرحله دوم ( کاتاژن) مرحله بینابینی و به مرحله سوم (تلوژن) مرحله استراحت موها گفته می‌شود و در دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی به ویژه افزایش هورمون استروژن که یک هورمون محرک رشد مو است، بیشتر موها در مرحله فعال می‌مانند و این تصور برای مادر بوجود می آید که رشد موها بیشتر شده و تراکم موهایش افزایش یافته است.

ایشان این مطلب را خاطر نشان کرد: از آنجا که این وضعیت، یک روند طبیعی محسوب می شود، نیاز به اقدام خاصی ندارد و تنها در مواردی که مشکلات زمینه‌ای مانند کمبود آهن وجود داشته باشد، برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر باید علت زمینه ای رفع شود.

رباطی ادامه داد: بر این اساس، فقط در موارد شدید ریزش مو که به دلایل مختلف، نظیر عوامل ارثی هورمونی و التهابی ایجاد می شود ارجاع به متخصص ضرورت دارد در سایر موارد باید به مادر اطمینان خاطر داد که دراین مورد (ریزش مو) نگران نباشد زیرا بیماری‌ محسوب نشده و در اکثر موارد قسمت عمده موها جایگزین می‌شود.


منبع: yjc.ir