سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چرا پوست صورتم جوش می زند؟



از بین بردن جوش ها

بسیاری از مشکلات پوستی ناشی از سبک زندگی است

 

پوست صورت تان تروتمیز و مرتب کرده بودید؟ چند روز است که غافل شده اید و صورت تان پر از جوش شده؟ شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که به محض خوردن گرمی ها جوش می زنند. جوش هایی که با مصرف برخی مواد غذایی، لوسیون ها و حتی مواد طبیعی بهتر یا بدتر می شوند. ممکن است در مسافرت کرم ضدآفتاب را فراموش کرده باشید یا آب و هوای شهر دیگر با مذاق تان جور در نیامده باشد. دکتر علیرضا عباسیان به عنوان متخصص طب سنتی در مورد این مهمان های ناخوانده برای ما ایده هایی دارد.

طبع بدن شما چیست؟
اول از همه بهتر است بدانید که چرا جوش می زنید. خیلی از مشکلات پوستی ناشی از سبک زندگی شماست که ممکن است تغییرات زیادی کرده باشد. دکتر عباسیان، متخصص طب سنتی می گوید با اصلاح سبک زندگی و مصرف مواد غذایی مناسب می توانیداز آنها جلوگیری کنید.

برای این موضوع باید طبع بدن خود را بشناسید و روش های سنتی درمان جوش را یاد بگیرید. به کمک دکتر عباسیان راه حل های طب سنتی برای درمان جوش را مرور می کنیم.


راه حل های طب سنتی برای درمان جوش:


در مسافرت ؛ غافل شده اید!
سعی کنید همیشه به همراه غذا سبزی و سالاد مصرف کنید این مواد به دلیل فیبر فراوان و کمک به دستگاه گوارش نقش مهمی در از بین بردن جوش ها دارند. شاید در مسافرت از این مواد غذایی غافل شده باشید اما می توانید با از سر گرفتن مصرف آنها، دوباره پوست شادابی داشته باشید.

گاهی به صورت روزانه مقداری کاهو یا خیار سبز را به همراه سیب رسیده شیرین با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری آب گرفته و میل کنید. استفاده از انواع میوه ها به ویژه مرکبات و میوه هایی با طبع سرد مانند آلبالو، توت فرنگی، لیموترش، سیب، هندوانه، گلابی، نارنگی، پرتقال و گریپ فروت هم به شدت توصیه می شود.

لیموترش تازه روی پوست
مصرف لیموترش چه به صورت خوراکی و چه استفاده روی پوست نه تنها باعث درمان جوش های صورت می شود بلکه روشن شدن پوست را نیز به دنبال دارد و اثرات درمانی دیگری نیز دارد. هر روز یک عدد لیموترش را از وسط به دونیم کرده و به همراه تمام وعده های غذایی و با فشردن و آب میل کنید این عمل به هضم غذاو تصفیه خون کمک می کند.

برای استفاده از لیمو روی پوست صورت هیچ فشاری به پوست وارد نکنید. لیمو را بر پوست ماساژ دهید و چند دقیقه بعد پوست را شست وشو دهید. این عمل باعث از بین رفتن محیط آلوده ای که باکتری های سطح پوست برای زندگی استفاده می کنند خواهد شد.

این شربت را بنوشید
زرشک سیاه یا زرشک آبگیری با زرشکی که در انواع غذاها از آن استفاده می کنیم کمی متفاوت است. این زرشک که به رنگ تیره متمایل به سیاه است برخلاف زرشک پلویی، هسته دارد. کافی است مقدار۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم از این زرشک را پس از پاک کردن و شست وشو با ۸ تا ۱۲ لیوان آب به مدت ۲۴ ساعت در ظرفی چینی و یا لعابی خیس کرده و آن را صاف کنید.

آب زرشک آماده است و می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید. هر روز صبح و هر شب یک لیوان از آن را میل کنید. مصرف مداوم آب زرشک باعث رقیق شدن خون می شود که در نهایت تاثیر خود را روی پوست نشان می دهد.

خاکشیر درمانی کنید
خاکشیر یکی از دانه های گیاهی است که به علت طبع سرد و خاصیت خوبی که برای دستگاه گوارش دارد، مصرف آن در طب سنتی توصیه می شود. مقدار دو قاشق خاکشیر را به همراه یک لیوان آب خیس کرده و با مقداری آب لیموترش و عسل میل کنید. خنکی خاکشیر برای درمان جوش های چربی مفید است.

جوانه گندم بخورید
جوانه گندم را این روزها به راحتی می توانید تهیه کنید. این جوانه، به دلیل اینکه سرشار از ویتامین های گروه B و همچنین فیبر است، در درمان مشکلات پوستی تاثیر بسیار دارد. توصیه می شود که تا پایان درمان از مصرف روزانه جوانه گندم در غذا و سالاد و از نوع خشک آن به صورت ماسک استفاده کنید. برای درست کردن ماسک، مقداری از پودر جوانه گندم را به همراه مقداری شیرکم چرب روی صورت قرار داده و قبل از خشک شدن ماسک پوست را شست وشو دهید.

از این ماسک غافل نشوید
برای استفاده از تاثیر قابل توجه آلوئه ورا می توانید اصل این گیاه را روی پوست به کاربگیرید. آلوئه ورا راتازه به تازه و همراه با ساقه بلند از مغازه های عطاری تهیه کنید و برای هر بار استفاده قسمت کمی از آن را از پایین ساقه برش داده و شیره ای را که از آن بیرون خواهد آمد با همان ساقه باز شده به آرامی روی جوش ها بزنید و بگذارید خوب خشک شود. قبل از استفاده از آلوئه ورا پوست خود را تمیز کنید و برای تاثیر بهتر روزی دو بار، صبح و شب این کار را انجام دهید.

مشکلات پوستی, درمان جوش

بسیاری از مشکلات پوستی ناشی از سبک زندگی است

 

محققان از عوامل بروز جوش صورت می گویند:
مصرف انواع شیرینی به ویژه شیرینی های تر و خامه دار، گردو و انواع مغزها و شکلات صورت را پر از انواع جوش، لکه و اگزما می کند. بهترین کار این است که اگر با خوردن شیرینی دچار مشکلاتی از این قبیل می شوید، مصرف این گونه مواد را به حداقل ممکن برسانید. افرادی که طبع گرم تری دارند با خوردن میوه هایی مثل موز، خرما، انگور، انجیر، انبه، خربزه، طالبی و تنقلاتی مانند چیپس، پفک، شکلات، کیک، انواع بستنی و شیرموز دچار مشکلاتی مثل جوش می شوند. این مواد علاوه بر اینکه انرژی بالایی دارند، قند زیادی هم دارند که کبد می تواند آن را تبدیل به چربی کند که در ایجاد و تشدید جوش ها تاثیرگذار است.

لوازم و مواد آرایشی نامرغوب
مواد آرایشی راکه صورت تان به آنها حساس است بشناسید. بعضی از مواد آرایشی چربی زیادی دارند و مناسب پوست های حساس نیستند، گاهی استفاده از مواد آرایشی و پاک نکردن اصولی این مواد و اکتفا به پاکسازی پوست با دستمال و حتی با آب بدون استفاده از مواد شوینده مناسب پوست، محیطی را برای رشد باکتری ها آماده می کنند که باعث پیشرفت یا ماندگاری بیشتر جوش ها می شوند.

دستکاری جوش
یکی از بدترین عادت ها در افرادی که جوش می زنند، دستکاری کردن جوش هاست؛ در طول عید شاید زمان هایی را که در مقابل تلویزیون سپری کرده اید ناخودآگاه دست تان به سمت جوش ها و دستکاری آنها رفته باشد، دستکاری و یا ترکاندن جوش ها باعث باقی ماندن جای آنها می شود و ممکن است جوش را به محیط اطراف پخش کند؛ در صورت امکان کمتر مقابل آینه بروید برای شمارش جوش ها.

یبوست های طولانی
اگر در تعطیلات به خاطر مسافرت یا حضور در مکان های ناآشنا یبوست گریبانتان را گرفته است، بهتر است بدانید که همین مساله، یکی از عوامل شایع مشکلات پوستی مانند لکه و جوش صورت است که اگر دچار این مشکل هستید باید در ابتدا با تصحیح مواد غذایی سعی در رفع یبوست داشته باشید، زیرا بسیاری از مواد چرب و مضر باید از طریق روده ها و دستگاه گوارش دفع شوند.

متخصصان چه می گویند؟
دکتر عباسیان توصیه می کند برای اینکه پوست صاف و شفافی داشته باشیم، باید علاوه بر مصرف داروهای مالیدنی، در مصرف غذاها و نوع سبک زندگی هم دقت کنیم. مصرف آب کافی، خواب مناسب در طول شبانه روز به خصوص از ساعت ۹ شب تا دو بامداد، ورزش مرتب و سبک و. . . در رفع جوش صورت نقش دارند.

همین طور می توانید عرق بید و عرق کاسنی مصرف کنید. این عرق ها در طب سنتی طبع سرد دارند و برای افرادی که طبع گرم دارند مناسب است، مخلوط عرق بید و کاسنی به صورت مساوی و مصرف روزانه تاثیر مثبتی در روند بهبودی جوش های ناشی از مصرف مواد گرم و چربی دارد. از انواع گوشت ها گوشت ماهی از نظر اصول تغذیه ای بهترین نوع است. مصرف مرتب غذاهای دریایی در درمان انواع جوش ها تاثیر مثبت دارد به شرطی که از ادویه های تند استفاده نکنید.

منبع:مجله سیب سبز

 


ویدیو مرتبط :
وقتی آب جوش در کسری از ثانیه یخ می زند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جوش زدن پوست بعد از سن بلوغ



 

 

جوش زدن پوست بعد از سن بلوغ

 

اگر چه آكنه معمولاً بعد از چند سال خود به خود خوب می‏شود ولی نمی‏توان آن را به حال خود رها كرد. زیرا از آكنه‏ای كه درمان نشود، ممكن است تا پایان عمر جوشگاه‏هایی بدشكل بر روی پوست بماند...

 

آكنه منافذ بسته شده غدد چربی (دانه‏های سرسیاه و سرسفید)، جوش‏ها و ضایعات عمیق‏تر (كیست‏ها یا ندول‏ها) است كه در صورت، گردن، سینه، پشت، شانه‎ها و حتی بازوها بروز می‏كنند. كم و بیش اكثر نوجوانان به آكنه مبتلا می‏شوند. با این ‏حال این بیماری به گروه سنی خاصی محدود نمی‏شود و بزرگسالان حتی تا 40 سالگی نیز می‏توانند به آن مبتلا شوند.

 

اگرچه آكنه بیماری وخیمی نیست اما می‏تواند باعث بدشكل شدن صورت و در نتیجه ناراحتی روحی بیمار گردد. همچنین در موارد حاد و شدید، موجب پیدایش جوشگاه‏های بسیار بدشكل و دایمی می‏شود. باید در نظر داشت كه حتی موارد ملایم آكنه نیز می‏توانند موجب پیدایش جوشگاه‏ها شوند.

 

 

چه عواملی در ایجاد یا تشدید آكنه موثرند؟

 

بهداشت پوست: آكنه بخاطر آلودگی و كثیفی پوست بوجود نمی‏آید. ماده موجود در نوك جوش‏های سرسیاه را چربی خشك شده و سلول‏های مرده تشكیل می‏دهند كه منفذ خروجی فولیكول مو را مسدود كرده‏اند. برای مراقبت طبیعی از پوست، روزی دو بار صورت خود را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید. شستشوی زیاد ممكن است سبب بدتر شدن آكنه شود. شستشوی مرتب سر با شامپو نیز توصیه می‏شود. اگر موهای شما چرب هستند، شاید لازم باشد كه دفعات شستشو را افزایش دهید. متخصص پوست می‏تواند در انتخاب شامپو و صابون مناسب به شما كمك كند.

 

مردانی كه مبتلا به آكنه هستند، باید هم ریش‏تراش برقی و هم تیغ را امتحان كنند و هر كدام را كه راحت‏تر است و جوش كمتری ایجاد می‏كند، انتخاب نمایند. اگر شما از تیغ استفاده می‏كنید، قبل از اصلاح، موی صورتتان را كاملاً با آب گرم و صابون شسته و نرم كنید و سپس از خمیر ریش برای اصلاح استفاده كنید. برای جلوگیری از زخمی شدن جوش‏ها، ریشتان را خیلی از ته نتراشید. صورتتان را فقط وقتی كه واقعاً لازم است اصلاح كنید. همیشه تیغ نو و تیز بكار ببرید.

 

رژیم غذایی: غذاهایی كه می‏خورید نقشی در ایجاد آكنه ندارند. متخصصین پوست در مورد اهمیت رژیم غذایی در درمان آكنه عقاید متفاوتی دارند اما مسلم و قطعی است كه رعایت یك رژیم غذایی شدید و سخت هیچ تأثیری در بهبود آكنه شما نخواهد داشت. از سوی دیگر، بعضی از مردم دریافته‏اند كه بعضی از غذاها باعث بدتر شدن آكنه در آن‏ها می‏شوند. در این صورت، از خوردن این گونه غذاها باید اجتناب كرد. بخاطر داشته باشید كه در قضاوت عجله نكنید. آكنه به خودی خود فراز و نشیب‏های زیادی دارد و گاهی بدتر و گاه بهتر می‏شود. داشتن یك رژیم غذایی متعادل حاوی كلیه مواد غذایی لازم برای رشد، بخصوص در سنین نوجوانی و جوانی از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

نور خوشید: برنزه شدن پوست می‏تواند آكنه را مخفی كند ولی فواید آن زودگذر است. از سوی دیگر نور خورشید موجب پیری زودرس پوست شده و می‏تواند به پیدایش سرطان در پوست منتهی شود، لذا باید از تماس زیاد با نور خورشید، استفاده از چراغ‏های خورشیدی، آفتاب سوختگی و برنزه شدن زیاد برحذر باشید. بهتر است از یك ضدآفتاب مناسب برای پوست‏های آكنه‏ای استفاده كنید.

 

فرآورده‏های آرایشی: اگر از كرم‏ پودر یا كرم مرطوب كننده استفاده می‏كنید به دنبال آنهایی باشید كه فاقد چربی (Oil- Free) هستند و تنها به اینكه پایه آبی (Water- Based) داشته باشند، اكتفا نكنید. فرآورده‏هایی را انتخاب كنید كه غیرآكنه‏زا (Non- Acnegenic) و غیر كومدون‏زا (Non-Comedogenic) باشند.

 

هر شب مواد آرایشی را با آب و صابون (و اگر صابون‏ها پوستتان را خشك می‏كنند، با شیر و لوسیون مناسب پوست‏های آكنه‏ای) از روی پوستتان پاك كنید.

 

یك لوسیون پوشاننده با رنگ ملایم (فرآورده‏هایی كه قرمزی، التهاب و جای آكنه را می‏پوشانند)، می‏تواند به خوبی و در نهایت سلامت ضایعات پوستتان را از نظرها مخفی نگه دارد. برای این منظور پوردهای مایع با پایه بدون روغن (Oil- Free) مناسب هستند.

 

در موقع استفاده از فیكساتورها، اسپری‏های و ژل‏های مو، صورتتان را بپوشانید. در صورت پاشیده شدن اسپری یا ژل مو بر روی پوست صورت، ممكن است بدلیل حساسیت به مواد آرایشی آكنه بوجود آید.

 

 

درمان

 

درمان آكنه یك فرآیند مداوم و طولانی است. تمام درمان‏های آكنه برپیشگیری از بروز ضایعات جدید متكی هستند. ضایعات موجود باید خودشان بهبود یابند و این بهبودی، زمان می‏طلبد. تا یك ماه پس از شروع درمان مناسب و موثر، بیشتر از 10 درصد بهبودی در ضایعات، مورد انتظار نمی‏باشد و كنترل كامل ضایعات تا شش ماه می‏تواند طول بكشد. اگر جوش‏ها پس از 6 تا 8 هفته بهتر نشدند، شاید لازم باشد روش درمان شما تغییر كند.

 

روش درمانی كه توسط متخصص پوست و مو پیشنهاد می‏شود، بسته به نوع آكنه تفاوت خواهد داشت. بندرت، مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی پوست و یا داروهای خوراكی، ضایعات شبیه آكنه ایجاد می‏كنند.

 

همچنین آكنه می‏تواند بدلیل اختلالات هورمونی در بدن نیز بوجود آید. آگاه كردن پزشك از نوع موادی كه به پوستتان می‏مالید و یا نوع داروهایی كه مصرف می‏كنید می‏تواند در انتخاب روش صحیح درمان آكنه بسیار حائز اهمیت باشد. تغییرات عادت ماهیانه در زنان نیز در آكنه موثرند و باید پزشك را از آنها آگاه كرد.

 

بسیاری از كرم‏ها و لوسیون‏های ضدآكنه غیرنسخه‏ای موجود در بازار به درمان موارد خفیف آكنه كمك می‏كنند. با این وجود بعضی از این فرآورده‏ها در صورت مصرف مداوم موجب خشكی پوست می‏شوند. اگر از این گونه محصولات استفاده می‏كنید، به دقت دستورالعمل آن را مطالعه و براساس آن عمل كنید.

 

ممكن است متخصص پوست برایتان كرم‏های موضعی و لوسیون‏هایی از قبیل «اسید ویتامین‏آ» و «بنزوئیل پراكسید» را تجویز كند تا منافذ بسته شده را باز كنند و تعداد باكتری‏های روی پوست را كاهش دهند. این داروها ممكن است موجب خشكی و پوسته پوسته شدن پوستتان شوند. متخصص پوست روش صحیح كاربردی این فرآورده‏ها و نیز چگونگی مقابله با عوارض جانبی آنها را به شما توضیح خواهد داد.

 

همچنین آنتی‏بیوتیك‏هایی هم موجود هستند كه به صورت موضعی بر روی پوست بكار برده می‏شوند. از این داروها برای درمان مواردی از آكنه كه چندان حاد نیستند استفاده می‏شود. زمانی كه آكنه كه چندان حاد نیستند استفاده می‏شود. زمانی كه آكنه به صورت توده‏های قرمز و ملتهب خود را نشان می‏دهد، ممكن است متخصصین پوست با تزریق مستقیم بعضی داروها در داخل ضایعه، به بهبود آن كمك كنند. پزشك شما ممكن است تصمیم به تخلیه جوش‏ها و یا دانه‏های سرسیاه و سرسفید بگیرد، ولی هیچوقت خودتان اقدام به فشردن كندن یا تخلیه محتویان جوش نكنید. زیرا ممكن است به تشدید تورم و التهاب و به جای گذاشتن جوشگاه منجر شود.

 

آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی از قبیل داكسی سیكلین، تتراسیكلین یا اریترومایسین اغلب در موارد متوسط یا شدید آكنه و به خصوص وقتی تعداد زیادی جوش بر روی پشت و قفسه سینه وجود دارد، تجویز می‏شوند.

 

این آنتی‏بیوتیك‏ها تعداد باكتری‏های موجود در فولیكول را كاهش داده و ممكن است مستقیماً موجب كاهش قرمزی جوش نیز بشوند. بر اساس گزارش مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذامدر زمان مصرف آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی، بعضی زنان ممكن است دچار عفونت‏های قارچی دستگاه تناسلی شوند. در این صورت ضمن قطع مصرف آنتی‏بیوتیك، باید به پزشك خود مراجعه كنند تا عفونت قارچی را درمان كند.

 

توجه داشته باشید كه آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی برای درمان آكنه باید مدت طولانی مصرف شوند. مصرف طولانی این داروها اگر با تجویز و تحت نظر متخصص پوست باشد، عوارض جانبی مهمی نخواهد داشت و ترس بیجا از عوارض این داروها باعث اختلال در روند درمان خواهد شد.

 

زنانی كه قرص ضدبارداری خوراكی مصرف می‏كنند ممكن است متوجه بهبودی چشمگیر در آكنه خود بشوند. حتی گاهی قرص‏های ضدبارداری خوراكی به طور اختصاصی برای درمان آكنه بكار برده می‏شوند.

 

یك نكته مهم كه باید در نظر گرفته شود این است كه آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی ممكن است موجب كاهش تأثیر و كارآیی قرص‏های جلوگیری از بارداری بشوند. این عارضه اگرچه شایع نیست ولی احتمال آن وجود دارد و به خصوص اگر تغییر در عادت ماهیانه ایجاد شود، حتماً باید به پزشك مراجعه كرد.

 

مانند سایر داروها، در صورت حاملگی یا شیردهی حتماً در مورد مصرف و عدم مصرف آنتی‏بیوتیك‏ها با پزشك خود مشورت كنید. در موارد آكنه شدید ممكن است داروهای دیگری هم به صورت خوراكی تجویز شوند. یكی از آنها هورمون‏های جنس مونث و یا داروهایی هستند كه سبب كاهش اثرات هورمون‏های مردانه می‏شوند.

 

یك داروی خوراكی دیگر كه برای آكنه بسیار مقاوم تجویز می‏شود، ایزوترتینوئین (با نام تجاری آكوتان) است. بیمارانی كه این دارو را مصرف می‏كنند باید كاملاً به عوارض جانبی آن آگاه باشند.

 

معاینات پزشكی و بررسی‏های آزمایشگاهی مكرر برای پیگیری سیر درمان و جلوگیری از عوارض ناخواسته در حین مصرف این دارو ضروری است. جلوگیری از حاملگی الزامی است زیرا مصرف این دارو در زمان بارداری آثار غیرقابل جبرانی بر روی جنین خواهد داشت.

 

نكته مهم در مورد این دارو، كامل كردن دوره درمان است زیرا در غیر این صورت احتمال عود آكنه به دنبال قطع دارو زیاد می‏باشد.

 

 

درمان جوشگاه های آكنه

 

متخصصین پوست برای درمان جوشگاه‏های آكنه از روش‏های مختلفی استفاده می‏نمایند. به عنوان نمونه می‏توان از لیزر، تراشیدن پوست و لایه‏برداری (پیلینگ شیمیایی) برای صاف كردن جوشگاه‏های فرورفته نام برد. با تزریق كلاژن یا چربی نیز می‏توان جوشگاه را صاف نمود. با استفاده مناسب از مجموعه این روش‏ها می‏توان به طور قابل ملاحظه‏ای جوشگاه‏ها را ترمیم نمود.

 

صرفنظر از درمان اختصاصی كه پزشكتان برای شما تجویز می‏كند، به خاطر داشته باشید كه شما بایستی مراقبت از پوستتان را مادامی كه دوره آكنه خاتمه نیافته، ادامه دهید. هیچ درمان سریع یا دایمی برای آكنه وجود ندارد ولی این بیماری قابل كنترل است و درمان مناسب مانع از برجای ماندن جوشگاه‏های بدشكل بر روی پوست می‏شود.

منبع :jamejamonline.ir