سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

چرا زن‌ها و مردها حرف هم را نمی‌فهمند؟!


زن‌ها و مردها به لحاظ شخصیتی و روانی تفاوت‌های زیادی با هم دارند به همین دلیل احتمالا نمی‌توانید همسرتان را با خودتان مقایسه‌ كنید و انتظارات‌تان را شكل دهید اما این مشكل هم راه‌حل دارد





صبح بخیر:  زن‌ها و مردها به لحاظ شخصیتی و مهارت‌های ارتباطی تفاوت‌های زیادی باهم دارند اما بسیاری از خانم‌ها و آقایان از این نكته مطلع نیستند به همین دلیل شیوه برخورد درست با هم را نمی‌دانند و در نتیجه انتظارات و توقعات نابجایی از هم پیدا می‌كنند. این مسئله بیشتر از همه در روابط خانوادگی و زناشویی خود را نشان می‌دهد، وقتی زن و شوهر یكدیگر را درست نشناسند چگونه می‌توانند نیازهای هم را درست پیش‌بینی كنند و یكدیگر را راضی و خرسند نگه دارند؟ همین امر به مرور باعث به‌وجود آمدن اختلاف‌های جدی می‌شود و در مواردی هم زن و شوهرها به این نتیجه می‌رسند كه با هم تفاهم ندارند و این می‌تواند عواقب وخیمی به بار آورد، در این مطلب سعی می‌كنیم به شما بگوییم با همسرتان به لحاظ روانی چه تفاوت‌هایی دارید و چه توقعاتی می‌توانید از او داشته‌باشید.



قدرت‌بدنی مهم نیست

نمی‌توان گفت كه آدم‌های با اعتماد به نفس كمتر از دیگران دچار شك و تردید می‌شوند اما باید بدانید آن‌ها بهتر این شك‌ها را مدیریت می‌كنند و می‌توانند تمام انرژی خود را معطوف به حل مسئله كنند و این همان جایی است كه تفاوت‌هایی میان مردها و زن‌ها می‌بینیم.

مردها: در طول تاریخ مردها برای آنچه خواسته‌اند جنگیده‌اند،  آن‌ها با توان فیزیكی بالایی كه داشتند توانستند ثروت و منابع زیادی را به دست بیاورند. ولی در دوران مدرن كه تكنولوژی پیشرفت زیادی كرده‌است مسائل خیلی كمی هستند كه به قدرت‌بدنی نیاز داشته ‌باشند. این روزها وقتی تعارض و تضادی پیش می‌آید، مردها سعی می‌كنند با گفت‌وگویی صلح‌آمیز آن را حل كنند اما همچنان در ناخودآگاه آن‌ها این موضوع وجود دارد كه قدرت بدنی بیشتری دارند، به همین دلیل وقتی بحث و جدلی پیش می‌آید كه نمی‌توان با صحبت آن را حل كرد، ناخودآگاه قدرت بدنی آن‌ها به ذهن‌شان می‌آید و همین امر باعث افزایش اعتماد به نفس‌شان می‌شود، البته منظورمان این نیست كه آن‌ها از این نیرو استفاده می‌كنند بلكه به لحاظ ذهنی قوی‌ترشان می‌كند.



زن‌ها: زن‌ها می‌دانند كه به لحاظ قدرت بدنی توان كمتری دارند و شاید همین امر باعث می‌شود برای خیلی از خانم‌ها بحث جدی با آقایان كمی مشكل شود چون وقتی بحث بالا می‌گیرد ناخودآگاه یادشان می‌آید به لحاظ بدنی ضعیف‌تر و آسیب‌پذیرتر هستند و نمی‌توانند به خوبی در برابر آن مرد از خود دفاع كنند. ولی توصیه ما به خانم‌ها این است كه اول از همه یادشان باشد، اگر طرف مقابل حمله فیزیكی كند بیشتر نشان‌دهنده ترس اوست تا قدرتش. از طرف دیگر در طول تاریخ مردها از طریق قدرت بدنی خود زندگی را گذراندند ولی زن‌ها بیشتر از مهارت‌های زبانی خود استفاده كرده و توانسته‌اند مردها را متقاعد كنند، پس قدرت خود را در قانع كردن طرف مقابل دست‌كم نگیرید.



مردها برای‌شان هدف مهم است

مردها مشكلات‌شان را همانند یك ماشین اتوماتیك حل می‌كنند؛ آن‌ها روی موضوعی تمركز كرده و همه كار می‌كنند تا آن را به دست آورند و به همین دلیل، فرآیند و راهی كه آن‌ها را به خواسته‌‌شان می‌رساند برای‌شان چندان مهم نیست، مهم تنها نتیجه است اما زن‌ها توجه بیشتری به فرآیندها و طریقه رسیدن به هدف دارند و سوال مهم برای آن‌ها این است كه چطور بهتر عمل كنند؟ چگونه رفتار كنند؟ چگونه كار درست را انجام دهند؟ همه این سوال‌ها می‌تواند توجه را از هدف نهایی منحرف كند و حتی گاهی دسترسی به هدف غیرممكن می‌شود. به خانم‌ها توصیه می‌كنیم اینقدر به حاشیه‌ها فكر نكنند بهتر است تمام توجه‌تان را تنها به یك نتیجه مثبت متمركز كنید. البته باید حواس‌تان به تمام موانع ممكن و راه‌های غلبه بر آن‌ها باشد، جالب است بدانید افراد با اعتماد به نفس یك قانون مهم دارند: به جای این‌كه هنگام مواجهه با مسائل نگران پیامدها شوند تنها به حل آن فكر می‌كنند.



اعتماد به نفس با بی‌ادبی فرق دارد

مردها خیلی به ندرت به مشكلات‌شان اعتراف می‌كنند؛ آن‌ها وقتی به‌دنبال دستیابی به علائق خود هستند كم پیش می‌آید احساسات افراد دیگر را در نظر بگیرند. مردانی كه هدف برای‌شان مهم است معمولا سلطه‌جو هستند؛ آن‌ها تنها به‌دنبال دستیابی به هدف‌شان هستند و برای‌شان اهمیتی ندارد كه همكاران یا زیردستان‌شان درباره آن‌ها چه فكری می كنند، آن‌ها نمی‌ترسند كسی را بیازارند یا گستاخ به‌نظر برسند. زن‌ها در نقطه مقابل هستند، برای آن‌ها بسیار مهم است دیگران درباره آن‌ها چه فكری كنند؛ آن‌ها می‌خواهند همه را خشنود كرده و همه آن‌ها را تحسین كنند و دوست‌شان داشته باشند و در نتیجه آن‌ها حاضر می‌شوند كارهایی را كه نمی‌خواهند انجام دهند تنها به این دلیل كه همكاران و دوستان‌شان را نیازارند. نمی‌‌گوییم بیش از اندازه بر اهداف‌تان پافشاری كنید و حاضر باشید به هر دلیلی به خودتان فشار بیاورید اما حواس‌تان باشد اعتماد به نفس با بی‌ادبی یا گستاخی فرق دارد.



خانم‌ها رمزگشاتر هستند

توانایی رمزگشایی به معنای حدس زدن احساسات طرف مقابل با مشاهده رفتار غیركلامی اوست؛ برای نمونه فردی كه این توانایی را دارد كه از حالات صورت، وضعیت بدن و حركات و نیز صدای دوست خود، در می‌یابد كه او خوش و سرحال است یا محزون و افسرده. پژوهش‌ها نشان می‌دهند این توانایی در زنان به‌مراتب بیش از مردان است؛ زنان در قضاوت و استنباط هیجانات و عواطف به ویژه از حالات صورت بسیار توانمندتر از مردان هستند. این توانایی حتی در دختران دبستانی هم دیده می‌شود. زنان در رمزگشایی توان بالایی دارند برای مثال در یك جمع و در یك مهمانی اگر آقا از حرف همسرش خوشش نیاید و اشاره كند خانم سریعا متوجه می‌شود و مسیر حرف را عوض می‌كند ولی آقایان كمتر می‌توانند چنین كاری بكنند.



فرق زن‌ها و مردها در كنترل احساسات

مردها: از همان دوران كودكی معمولا پسرها را جوری تربیت می‌كنند كه در آینده بتوانند از خودشان دفاع كنند. آن‌ها یاد می‌گیرند نباید گریه كنند،  نباید از هیچ چیزی بترسند، نباید موجودات ضعیف‌تر را بترسانند و اذیت كنند. پدر و مادر به آن‌ها یاد می‌دهند باید قوی و شجاع باشند و روی خودشان كنترل داشته باشند. آدم‌ها و جامعه نیز از یك مرد انتظار دارند در هر موقعیتی آرامشش را حفظ كند، به دلیل همین باورها مردها تلاش می‌كنند كه چنین قابلیت‌هایی را در خود به‌وجود آورند اما منظور ما این نیست كه مردها در وضعیت‌های بحرانی عصبی نمی‌شوند. آن‌ها معمولا احساسات‌شان را كمتر نشان می‌دهند، در نتیجه زن‌ها احساس می‌كنند مردها اعتماد به نفس زیادی دارند و كاملا به‌خودشان مطمئن هستند.

زن‌ها: خانم‌ها به‌طور طبیعی، ‌احساساتی‌تر و حساس‌تر هستند، عصبی بودن آن‌ها كاملا آشكار است و خیلی راحت می‌توان آن‌ها را آشفته كرد و بعد نقطه ضعف‌های‌شان را به رخ كشید. اگر به‌عنوان یك خانم دوست ندارید كسی بتواند با شما چنین كاری كند باید یاد بگیرید در جمع به‌خود مسلط باشید و خودتان را كنترل كنید. حواس‌تان به تمام حركت‌ها، حالت‌های صورت و صدای‌تان باشد. وقتی عصبی می‌شوید، سعی كنید عمیق نفس بكشید و حواس‌تان باشد كه كاری نكنید كه بعدا از خودتان خجالت بكشید. باید سعی كنید احساسات‌تان را تا زمانی كه به خانه می‌روید یا جایی كه غریبه‌ای نیست درون‌تان نگه دارید و آن‌ها را بروز ندهید. البته حواس‌تان باشد نباید احساسات منفی را درون خودتان نگه دارید بلكه باید به نحوی آن‌ها را تخلیه كنید و اما هیچ‌گاه افراد با عزت نفس این كار را در مقابل غریبه‌ها انجام نمی‌دهند. البته فراموش نكنید هیچ‌كس از شما انتظار ندارد كه همچون مردها رفتار كنید ولی اگر بتوانید در موقعیت‌های بحرانی خودتان را كنترل كنید، برای‌تان نقطه قوت بزرگی است.





مردها پیام‌ها را می‌سنجند و زن‌ها فراپیام را

زنان و مردان با وجودی كه از كلمات مشابه استفاده می‌كنند ولی حرف یكدیگر را نمی‌فهمند. كلماتی كه ما به كار می‌بریم 2 قسمت دارند: به اطلاعاتی كه به وسیله معانی كلمات منتقل می‌شوند «پیام» می‌گویند و آنچه درباره روابط مخابره می‌شوند، تلقی در قبال یكدیگر، موقعیت و حرفی كه می‌زنیم، حالت چهره و وضعیت بدنی ما هنگام صحبت‌كردن، «فراپیام» نامیده می‌شود. در حالی كه كلمات اطلاعاتی را منتقل می‌سازند، طرز سخن ما،  بلندی صدا، سرعت حرف زدن، لحن و ادای كلمات و تاكیدها، ذهنیت ما را مشخص می‌سازند؛ حالتی كه به مخاطب ما می‌فهماند عصبانی هستیم یا احساس دوستانه داریم و می‌خواهیم صمیمی‌تر شویم همان فراپیام است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند، زن‌ها بیشتر از پیام به فراپیام اهمیت می‌دهند در حالی كه برای مردها خود پیام اهمیت بیشتری دارد. زنان برای بیان احساسات به‌خود حق می‌دهند از انواع صفات عالی و مبالغه‌آمیز استفاده كرده و احساسات خود را غلیظ جلوه دهند؛ مثلا می‌گویند:« تو هیچ وقت به فكر من نبودی»، « تو همیشه دیر می‌آیی»، «100 بار به شما گفتم.» زن محدودیتی در استفاده از لغات نمی‌بیند در صورتی كه مردان این كلمات را واقعی پنداشته و واكنش نامناسب نشان می‌دهند؛ مثلا می‌گویند: «در یك ماه گذشته فقط یك شب دیر آمدم.»



فرق میان گوش دادن زن و مرد

تحقیقات نشان می‌دهند زن‌ها و مردها از روش‌های متفاوتی برای نشان دادن گوش‌كردن خود به حرف‌های دیگران استفاده می‌كنند. زن‌ها حین گوش دادن بیشتر سر تكان می‌دهند و از كلماتی مانند آهان، بله و... استفاده می‌كنند و مقصودشان نیز از استفاده این كلمات این است كه «دارم به حرف های شما گوش می‌دهم.» ولی مردها كمتر این حركات انجام می‌دهند و بیشتر زمانی از این اصوات و كلمات استفاده می‌كنند كه بخواهند توافق خود را اعلام كنند بنابراین بیشتر اوقات زن‌ها شكایت می‌كنند كه همسرشان به حرف‌های‌شان گوش نمی‌دهد یا حوصله شنیدن حرف‌های آن‌ها را ندارد. در صورتی كه نحوه گوش دادن در زن و مرد متفاوت است.


ویدیو مرتبط :
راه حلی برای اینکه مردها حرف گوش بدهند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مردها حرف می‌زنند، زن‌ ها پیامک می‌دهند


با یک دست گوشی تلفن همراه را نزدیک گوش گرفته، با دست دیگر فرمان را، هرازگاهی از همان دست برای جابه‌جا کردن دنده کمک می‌گیرد و همچنان در تلاش است تا از میان خودروهای گره خورده درهم‌ راهی برای عبور پیدا کند.

خبرگزاری تسنیم: با یک دست گوشی تلفن همراه را نزدیک گوش گرفته، با دست دیگر فرمان را، هرازگاهی از همان دست برای جابه‌جا کردن دنده کمک می‌گیرد و همچنان در تلاش است تا از میان خودروهای گره خورده درهم‌ راهی برای عبور پیدا کند.

ترافیک خیابان به حالت قفل درآمده، برخی رانندگان هیچ ابایی ندارند برای خلاصی از این وضع بی محابا راه را بر دیگران ببندند که این کار گاه با بوق اعتراض آمیز دیگر رانندگان همراه می شود.

در این میان، اما راننده ما به هیچ قیمتی حاضر نیست تلفن همراه را از کنار گوشش بردارد، او آنقدر خودش را حرفه ای می داند که حتی تصورش را هم نمی کند صحبت با تلفن همراه تا چه اندازه می تواند هنگام رانندگی حادثه ساز شود.

عامل یک سوم تصادفات رانندگی

این روزها دیگر تماشای رانندگانی که در میان ترافیک ناشی از انبوه خودروهای گره خورده به هم در سر چهارراه ها یا هنگام رانندگی با سرعت بالای ۱۰۰ کیلومتر در بزرگراه های شهر، با خونسردی کامل و بی توجه به اطراف، همزمان با یک دست گوشی تلفن همراه و با دست دیگر فرمان خودرو را گرفته اند، صحنه ای عادی شده است.

همان رانندگان قانون گریزی که در معابر و بزرگراه های شهری با مشاهده پلیس یا دوربین های ثبت تخلفات از ترس جریمه شدن بلافاصله برای چند ثانیه ای هم که شده، گوشی را از نزدیک گوش خود برمی دارند و به محض رد شدن از مقابل چشمان افسر راهنمایی و رانندگی بلافاصله به صحبت خود ادامه می دهند، بی توجه به این که این کارشان تا چه اندازه خود و سایر رانندگان را در معرض وقوع حادثه رانندگی مرگبار قرار می دهد.

مشاهده چنین صحنه هایی از یک سو و گزارش های کارشناسی پلیس از صحنه تصادفات رانندگی که بی توجهی به جلو را در صدر دلایل وقوع حوادث رانندگی عنوان می کند، موجب شد مسئولان پلیس راهور هنگام بازنگری در قانون جرایم رانندگی، موضوع تخلف استفاده از تلفن همراه حین رانندگی را به طور جدی در دستور کار قرار دهند.

هرچند براساس قانون جدید، استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی جریمه ۵۰ هزارتومانی و نمره منفی به همراه دارد، اما فراوانی تصادفات رانندگی جرحی و فوتی که بی توجهی به جلو و حواس پرتی رانندگان عامل آن بوده است، از یک سو و جریمه بیش از ۵۰ هزار راننده متخلف آن هم فقط در پایتخت، گویای این واقعیت است که با وجود اقدامات پیشگیرانه هنوز پای فرهنگ ترافیک در بحث استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی می لنگد.

گزارش های پلیس از تصادفات رانندگی نیز نشان می دهد بی توجهی به جلو عامل یک سوم تصادفات رانندگی در کشور است.

آمارهای تکان دهنده

وقوع ۱۳۰ فقره تصادف فوتی و بیش از ۷۵۰۰ سانحه جرحی در سال ۹۱ که به دلیل بی توجهی به جلو اتفاق افتاده است، مصداق انکارناپذیری بر این واقعیت است که سهم استفاده از تلفن همراه در تصادفات رانندگی تا چه اندازه چشمگیر است و رانندگان چگونه جان خود و دیگر سرنشینان خودروها را با مکالمه یا پیامک زدن هنگام رانندگی به بازی می گیرند.

رئیس پلیس راهور تهران در این باره می گوید: هرچند خوردن و آشامیدن، سیگار کشیدن و هر چیزی که باعث بی توجهی به جلو می شود، عامل چنین تصادفات است، اما صحبت کردن با تلفن همراه متاسفانه در این میان سهم بیشتری دارد.

حسین رحیمی در گفت وگو با «جام جم» توضیح می دهد: در بسیاری مواقع رانندگان تصور می کنند استفاده از تلفن همراه به دلیل این که دست هایشان را درگیر می کند، باعث تصادف می شود و اگر بلندگوی گوشی یا هدست استفاده شود، این خطر کمتر خواهد بود، اما واقعا چنین نیست؛ چون مهم ترین چیزی که در این شرایط باعث تصادف می شود، پرت شدن حواس راننده به دلیل گفت وگوست.

سال ۹۰ بیش از ۴۴ هزار راننده به دلیل استفاده از تلفن همراه حین رانندگی اعمال قانون شده اند که این رقم در سال ۹۱ با جدیت پلیس به بیش از ۵۳ هزار مورد رسیده است.

رئیس پلیس راهور تهران می گوید: در دو ماهه اول امسال هم بیش از ۸۰ هزار راننده به دلیل استفاده از تلفن همراه حین رانندگی ، جریمه شدند که این آمار نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است.

مردها حرف می زنند، زن ها پیامک می دهند

مردها بیشتر از زن ها هنگام رانندگی از تلفن همراه استفاده می کنند و در مقابل، زنان در ارسال پیام کوتاه از آقایان جلوترند!

مدیر گروه ترافیک و حمل و نقل دانشگاه علوم انتظامی با یادآوری تاثیر مخرب استفاده از تلفن همراه بر حواس پرتی رانندگان به تحقیقی که در این زمینه انجام شده اشاره می کند که براساس آن مشخص شده است رانندگان جوان شانزده تا بیست و چهار ساله نسبت به رانندگان مسن بیشتر با تلفن همراه صحبت می کنند.

علیرضا اسماعیلی ضمن بیان این که صحبت کردن با تلفن همراه از گفت وگو با سرنشینان خودرو خطرناک تر است، می گوید: سرنشینان خودرو صحبت های خود را براساس شرایط رانندگی تنظیم می کنند و به راننده نسبت به خطرات قریب الوقوع هشدار می دهند، اما در گفت وگوهای تلفنی چنین امکانی وجود ندارد.

وی با اشاره به این که حواس پرتی راننده به عنوان یکی از مهم ترین دلایل تصادفات مطرح می شود، می افزاید: تقریبا یک چهارم از علل کل تصادفات، صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی و بی توجهی به جلوست که این مساله از طریق پژوهش های بسیاری به اثبات رسیده است.

مدیر گروه ترافیک و حمل و نقل دانشگاه علوم انتظامی با اشاره به این که کارشناسان تاکید دارند صحبت کردن با تلفن همراه هنگام رانندگی بسیار خطرناک است، خاطرنشان می کند: خطر پیام کوتاه زدن هنگام رانندگی به مراتب از صحبت کردن با تلفن همراه بیشتر است؛ به طوری که آزمایش ها نشان می دهد زمان واکنش رانندگان هنگام فرستادن پیام کوتاه به ۳۰ درصد و هنگام مکالمه با تلفن همراه به میزان ۹ درصد افزایش می یابد و به این ترتیب رانندگان با تاخیر بیشتری واکنش نشان می دهند.

افزایش ۸ برابری خطر تصادف

اگر شما هم جزو آن دسته از شهروندانی هستید که حتی هنگام رانندگی هم نمی توانید از پیامک زدن یا صحبت کردن با تلفن همراه دست بردارید، بد نیست بدانید که با این کار، احتمال تصادف خود را تا هشت برابر افزایش می دهید و شاید این هشداری باشد برای این که از این پس برای صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی به طور جدی تجدیدنظر کنید.

معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در این باره می گوید: رانندگانی که از تلفن همراه استفاده می کنند، بیشتر باعث تصادف شده و خود نیز دچار حادثه می شوند و در این میان، ارسال پیامک چه بسا خطرناک تر است؛ چراکه در این هنگام راننده مجبور است چشم های خود را از مسیر و دست های خود را از فرمان بردارد، ضمن این که فکر راننده نیز مشغول می شود.

شهرام جباری زادگان در گفت وگو با ایسنا، یکی از پرخطرترین رفتارها هنگام رانندگی را ارسال پیامک می داند و با اشاره به پژوهشی که در کشور آمریکا انجام شده، توضیح می دهد: احتمال این که رانندگانی که هنگام رانندگی پیامک می دهند، دچار رویداد حادثه ساز شوند، نسبت به دیگر رانندگان تا ۲۳ برابر افزایش می یابد.

وی معتقد است: راننده ای که هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت می کند، همانقدر احتمال تصادف دارد که راننده ای در حالت مستی رانندگی می کند.

جباری زادگان تصریح می کند: راننده ای که پیامک می خواند، دو برابر و راننده ای که پیامک می فرستد، چهار برابر یک راننده مست طول می کشد تا ترمز کند، چون رانندگان هنگام ارسال پیامک معمولا در هر شش ثانیه چهار ثانیه چشم های خود را از مسیر برمی دارند.

معاون آموزش سازمان ترافیک تاکید می کند: رانندگی یک فعالیت بصری است و متمرکز کردن چشم ها روی مسیر، بهترین راه مقابله با مشکل بی توجهی در راننده است و ایمن ترین حالت رانندگی زمانی است که هیچ گونه عاملی برای پرت کردن حواس راننده وجود نداشته باشد.

جریمه ۵۰ هزار تومانی و نمره منفی

تحقیقات نشان داده است در زمان مکالمه با تلفن همراه به لحاظ این که افراد به طور طبیعی قادر به انجام چند کار در آن واحد نیستند و تمرکز و توجه شخص به انجام چند عمل تقسیم و معطوف می شود، این وضع خودبه خود میزان دقت در انجام صحیح کارها را به حداقل رسانده و به این ترتیب صحبت با تلفن همراه احتمال افزایش تصادف را تا سه برابر افزایش می دهد و دریافت و ارسال پیامک این عدد را تا پنج برابر افزایش می دهد.

به دلیل همین خطرات است که مکالمه با تلفن همراه هنگام رانندگی تخلف محسوب شده و پلیس با متخلفان بشدت برخورد می کند.

به گفته رئیس پلیس راهور تهران، استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی اگر با سرعت بالاتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت باشد، تخلفی خطرآفرین محسوب می شود که ضمن جریمه ۵۰ هزار تومانی، نمره منفی نیز دارد.

سردار رحیمی البته به این موضوع نیز تاکید دارد که خوشبختانه تخلف صحبت با تلفن همراه هنگام رانندگی با فرهنگسازی و کار جدی پلیس بسیار کم شده است و کمتر از ۲درصد استفاده از تلفن همراه در سرعت بالای ۶۰ کیلومتر اتفاق می افتد.

مکالمه با تلفن همراه هنگام رانندگی تخلفی است که پلیس به این سادگی ها از آن چشم پوشی نمی کند تا جایی که به گفته رئیس پلیس راهور تهران، امسال ضمن این که پلیس همچنان با جدیت کار فرهنگسازی رانندگی را ادامه خواهد داد و تلاش می کند با ارتقای فرهنگ رانندگی، میزان تخلفات و تصادفات را هرچه بیشتر کاهش دهد، با رانندگان متخلفی که هنگام رانندگی با تلفن همراه صحبت کنند یا پیامک ارسال کنند نیز براساس قانون برخورد می کند.

مشکل از کجاست؟ پلیس که به اندازه کافی درباره خطرساز بودن استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی هشدار نمی دهد؟ ضعف فرهنگسازی؟ یا سهل انگاری رانندگانی که همچنان نسبت رعایت قوانین و مقررات بی توجه اند؟

افزایش مبلغ جریمه و نمره منفی، قطعا تا زمانی که حساسیت رانندگان نسبت به حادثه ساز بودن این تخلف برانگیخته نشود، به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد و رانندگان بی احتیاط همچنان تاوان بی توجهی خود به رعایت قوانین رانندگی را با گذاشتن جان خود بر سر تصادفات مرگبار خواهند پرداخت.