سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

پوستتان را الکی نسوزانید!



 

 

 

پوستتان را الکی نسوزانید!

 

این روزها استخرهای روبازکارشان سکه است و دستگاه های سولاریوم هم با دستگاه های چاپ اسکناس رقابت می کنند! این تب چند سالی است که در ایران به وجود آمده است اما آیا استفاده کنندگان از این روش ها از خطراتش آگاه هستند؟ شاید حمام آفتاب گرفتن زیر نور آفتاب حس دلپذیری به همراه داشته باشد و مدت کوتاهی ظاهر و پوست را نیز زیباترکند اما افراط در آفتاب گرفتن، می تواند ضررهای بسیاری داشته باشد و در آینده ای نه چندان دور عوارض نامطلوب این روش ها به سراغ تان بیاید.

 

وقتی تاثیرات قرارگرفتن در مقابل آفتاب روی هم جمع می شوند، می توانند به شدت سلامت پوست و حتی بدن شما را به خطر بیندازند که از جمله می توان به آسیب دیدن سلول ها، چروک شدن زودرس، لک های پیری و از همه بدتر سرطان پوست اشاره کرد. باور کنید تمام پزشکان متخصص پوست و مو نیز چنین می گویند و ما در این جا نظرات ۲ نفر از بهترین متخصصان پوست و مو را درباره اثرات مضر این روش ها آورده ایم تا مطمئن شوید موضوع فراتر از شایعه هاست ، از آن ها پرسیدیم که با توجه به این ضررها بهترین و ایمن ترین روش برای برنزه کردن پوست کدام است. در مطلب دوم به تفصیل تمام تاثیراتی را که آفتاب روی پوست شما دارد را شرح داده ایم و راه حل درمان هرکدام را نیز گفته ایم تا اگر به هر دلیل به طور ناخواسته درگیر این مشکلات شدید بدانید بهترین برخورد با آن ها چیست و در کدام موارد باید به پزشک مراجعه کنید.

 

● چرا آفتاب نگیرید؟

 

امروزه با فرارسیدن فصل گرما جوانان اغلب به منظور برنزه شدن، خود را برای آفتاب گرفتن آماده می کنند، غافل از آنکه مواجهه بیش از اندازه با نور آفتاب می تواند باعث به وجود آمدن لک های پوستی مانند کک ومک بر روی صورت، سر شانه ها، پشت، قفسه سینه و نیز دست ها و بازوها شود، همچنین آفتاب می تواند زمینه پیری زودرس پوست و ابتلا به سرطان های پوستی در سال های آینده را فراهم کند. مضرتر از این عادت استفاده از سالن های سولاریوم است که سرطان زا بودن آن ها به اثبات رسیده است. متاسفانه تعداد قابل توجهی از افراد بدون توجه به هشدارهای متخصصان پوست همچنان از این کابین ها برای برنزه شدن موقت استفاده می کنند.

 

این روزها کرم ها، لوسیون ها و اتوبرنزه هایی وارد بازار شده اند که افراد می توانند از آن ها برای برنزه کردن موقت پوست استفاده کنند. در این حالت آن ها دیگر نیازی به آفتاب گرفتن ندارند و در نتیجه از عوارض ناشی از آن در امان خواهند بود.

 

اگر بعد از استفاده از کرم ها یا لوسیون های اتوبرنزه دچار خارش و التهاب در پوست شدید، این موضوع نشان می دهد، شما جزو آن افرادی هستید که حساسیت به این ماده دارند

 

● کدام روش برنزه از همه ایمن تر است؟

 

این روزها کابین های اتوبرنزه ای به نام کابین های کالیفرنیایی وجود دارند که پوست را توسط اسپری های پاشنده برنزه می کنند. ماده رنگ کننده این اسپری ها به نام دی هیدروکسی استون شناخته می شود. در کرم ها، لوسیون ها و اسپری های اتوبرنز نیز از همین ماده برای رنگ کردن پوست استفاده می شود. هیدروکسی استونبرخلاف نورآفتاب و اشعه فرابنفش آن به پوست آسیب نمی زند چون مانند آفتاب موجب افزایش ملانین پوست به واسطه تحریک سلول های رنگدانه ساز (ملانوئیت) نمی شود بلکه عملکرد اینگونه محصولات ها ، روی لایه شاخی یعنی خارجی ترین لایه پوست است به عبارت بهتر پوست شما به این دلیل برنزه می شود که واکنشی میان هیدروکسی استون و پروتئین های پوست به وجود می آید. چون کرم های اتوبرنزه فقط رنگ هستند و نیاز به تاباندن اشعه آفتاب یا استفاده از دستگاه سولاریوم ندارند، بی خطر هستند و می توان به جای حمام گرفتن در آفتاب یا استفاده از نور ماورای بنفش در سولاریوم از این کرم ها استفاده کرد. برای این که پوست توسط این ماده رنگ بگیرد باید حدود ۲ تا ۴ ساعت صبر کرد و این رنگ طی ۶ تا ۷ روز با دوش گرفتن و شست وشو و با ریزش لایه شاخی پوست از بین می رود.

 

● محصولات اتوبرنزه ضرر دارند؟

 

برنزه شدن پوست توسط دی هیدروکسی استون عارضه خاصی ندارد. البته احتمال دارد بعضی از پوست ها بعد از استفاده از اینگونه محصولات به دلیل ماده موجود در آن ها خشک شوند و این کمی برای شخص آزاردهنده باشد اما خوشبختانه بسیار کم پیش می آید که باعث به وجود آمدن آلرژی و حساسیت در فرد بشود هر چند در بعضی موارد اتفاق می افتد.

 

اگر بعد از استفاده از کرم ها یا لوسیون های اتوبرنزه دچار خارش و التهاب در پوست شدید، این موضوع نشان می دهد، شما جزو آن افرادی هستند که حساسیت به این ماده دارند، بنابراین باید برای درمان به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید و ادامه مصرف آن ماده را هم کنار بگذارید چون ممکن درصورت استفاده مجدد پوست شما واکنش حساسیتی بیشتری از خود نشان دهد.

 

● محصولات اتوبرنزه چه تفاوتی با هم دارند؟

 

هنگام مراجعه به داروخانه با انواع متفاوتی از این نوع محصولات مواجه خواهید شد که قیمت های متفاوتی دارند، علت این تفاوت غلظت متفاوت مواد موجود در آنهاست. معمولا در فرآورده های اتوبرنزه از غلظت های ۵/۰ تا ۵ درصد DHA استفاده می شود اما اگر رنگ برای تان مهم است باید بدانید که خوش رنگ ترین آن ها مربوط به غلظت ۳ درصد است همچنین کرم های اتوبرنزه مرغوب چرب نیستند و پایداری رنگ دارند. باید یادآور شوم که استفاده از غلظت های بالاتر و استفاده به دفعات کمتر باعث به وجود آمدن رنگ یکنواخت تری روی پوست شما می شود و استفاده از غلظت های کمتر و به دفعات بیشتر نمی تواند چنین رنگ یکنواختی را به وجود بیاورد. بنابراین بهتر است در روز یک بار از یک لایه کرم یا لوسیون یا اسپری روی پوست تان استفاده کنید نه چند بار چون زیبایی و دوام آن بیشتر خواهد بود.

 

● چه کسانی از اتوبرنزه ها استفاده نکنند؟

 

استفاده از محصولات اتوبرنزه محدودیت سنی ندارد اما بیمارانی که به ماده دی هیدروکسی استون حساسیت و آلرژی دارند نباید به هیچ وجه از این فرآورده ها استفاده کنند. همچنین توصیه می شود، اطفال و خانم های باردار از این ماده استفاده نکنند.

 

استفاده طولانی مدت از این ماده به شرط این که همراه مصرف کرم ها و فرآورده های ضدآفتاب باشد معمولا خطر خاصی ندارد و در مجموع برنزه کردن پوست با این روش بی خطرترین برنزه کردن به نسبت نورآفتاب و سولاریوم است.

 

● همراه با اتوبرنزه ها نیازی به خوابیدن زیرآفتاب هم هست؟

 

اصلا لازم نیست پس از مالیدن کرم های اتوبرنزه به پوست تان زیرآفتاب دراز بکشید یا در اتاقک های سولاریوم قرار بگیرید. این کرم ها خودرنگ هستند و پوست شما را رنگ می کنند و بلافاصله پس از مالیدن این کرم ها به پوست تان، پوست به رنگ برنزه در می آید. نکته مهم دیگر آن است که اگر فردی به این وسیله پوست خود را برنزه کند، نباید استفاده از ضد آفتاب را فراموش کند چون این محصولات و فرآورده ها به هیچ وجه جای ضد آفتاب را نمی گیرند و پوست شما همچنان نیاز دارد تا در مقابل آفتاب محافظت شود. اگر می خواهید مواد اتوبرنزه بیشتر روی پوست تان باقی بماند باید حداقل ۶ ساعت بعد از استفاده از مواد اتوبرنزه از دوش گرفتن، شناکردن، مرطوب کردن و نیز ورزش کردن پرهیز کنید. اما اگر شما از رنگ آن راضی نبودید می توانید، پوست تان را با صابون بشویید که در این صورت زودتر در عرض ۲ تا ۳ روز پاک شود.

 

● آیا برنزه شدن بی خطر وجود دارد؟

 

برای برنزه شدن، ۳ راه یا ترکیبی از آن ها پیش روی افراد قرار دارد:

 

یکی آفتاب گرفتن در هوای آزاد، دوم استفاده از محصولات شیمیایی (لوسیون، اسپری، پودر، کرم و حتی قرص) و سوم استفاده از دستگاه های برنزه کننده «سالن سولاریوم» است، در این دستگاه ها با استفاده از لامپ آفتابی و سطح بستر دستگاه مربوطه، مشتری در مواجهه با طیف های مختلف اشعه ماورای بنفش قرار می گیرد تا پوستش تیره یا به اصطلاح برنزه شود.سولاریوم برای هر نوع پوستی مناسب است، به جز افرادی با پوست های حساس. نسبت بین اشعه های خورشید متعادل است که خطر آسیب را به حداقل کاهش می دهد.

 

با این حال تحقیقات سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد، استفاده از سولاریوم راه مناسبی برای برنزه کردن پوست نیست. این روش هیچ گونه مصونیتی در مقابل سرطان پوست ندارد.آنچه که امروزه مورد تائید بیشتر متخصصان پوست و مجامع علمی ـ پزشکی است، ارتباط بین سولاریوم و سرطان های پوستی است. هر چند سولاریوم و برنزه کردن پوست با هدف تیره شدن پوست و تحریک سلول های پوست به سمت پررنگ شدن است اما تکرار و انجام مداوم آن نتیجه ای خلاف این هدف را دارد. یکی دیگر از عوارض استفاده از سولاریوم که در دراز مدت خود را نشان می دهد: پیری پوست، افزایش چین و چروک های پوست، شلی و افتادگی پوست است که مجموع آن ها تصویری نازیبا و ناخوشایند از پوست را نشان می دهد.

 

● روش بی خطر وجود دارد؟

 

در نتیجه برنزه شدن بی خطر وجود ندارد و توصیه می شود از برنزه کردن چه به صورت سولاریوم و چه به صورت حمام آفتاب پرهیز شود. در صورتی که خیلی تمایل دارید که رنگ پوست تان برنزه باشد، از کرم های مخصوص برنزه کردن استفاده کنید تا ضمن در امان ماندن از اشعه آفتاب، رنگ دلخواه تان را نیز به دست آورید؛ این کرم های برنزه کننده حاوی ترکیباتی است که سبب برنزه شدن می شود وبه نام اتوبرنزه عرضه می شود.

منبع: bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
با رعایت تا سالها پوستتان جوان می ماند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراقب خشكی پوستتان باشید.



 

 

مراقبت از خشکی پوست

 

 

متخصص بیماری‌های پوست و مو، خشكی و كاهش رطوبت هوا در فصل سرد را اصطلاحا "ثانویه به استفاده از وسایل گرم كننده در منازل و ادارات" دانست و افزود: به موجب استفاده از وسایل گرمایشی، آب موجود در هوا تبخیر می‌شود كه نتیجه آن خشكی پوست است.

 


دكتر سید مسعود داوودی در گفت‌وگو زبری و خشكی پوست، پوسته ریزی و شوره و در موارد شدیدتر ترك خوردگی را از نشانه‌های خشكی پوست برشمرد و افزود: این ترك‌ها باعث نفوذ مواد حساسیت زا به داخل پوست و نهایتا ایجاد اگزما می‌شوند.

 


وی با اشاره به شیوع خشكی پوست در فصول سرد سال (پاییز و زمستان) گفت: در این فصول حتی پوست‌های چرب خشك می‌شوند؛ اما نوجوانان در سنین پیش از بلوغ به علت كم بودن ترشحات غدد چربی ساز پوست و سالمندان به علت كاهش ضخامت چربی زیر پوست، بیشتر مستعد از دست دادن آب از پوست هستند.

 


این متخصص بیماری‌های پوست و مو به این افراد توصیه كرد تا از تعداد دفعات استحمام در این ایام خودداری كنند.

 


همچنین در محل‌هایی چون زیر بغل و كشاله ران از شوینده‌ها و شامپو بدن استفاده نكنند.

 


دكتر داوودی با بیان اینكه شوینده‌ها ضمن رفع آلودگی، برطرف كننده چربی‌ها هم هستند، ‌افزود: بهترین زمان برای استفاده از كرم‌های مرطوب كننده ۲ تا ۳ دقیقه پس از استحمام است تا رطوبت موجود حفظ شود.

 


وی استفاده از دستگاه بخور را عاملی برای افزایش رطوبت هوای داخل منزل و پیشگیری از بروز خشكی پوست عنوان كرد و یادآور شد: چنانچه پوست براثر سرما و كاهش رطوبت هوا به عارضه خشكی پوست دچار شد باید از كرم‌های مرطوب كننده با جنبه طبی و درمانی با تركیبات اوره و اسید سالیسیك استفاده شود.