سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

وضع مالی طلبه ها در ایام تحصیل و پس از آن


این سال ها در افواه عمومی باب است که با دیدن یک طلبه جوان هم همه به یاد وضع خوب و پولی می افتند که از پارو بالا می رود.

مجله روشن - رضا تاران: این سال ها در افواه عمومی باب است که با دیدن یک طلبه جوان هم همه به یاد وضع خوب و پولی می افتند که از پارو بالا می رود. احتمالا به این سبب که جمهوری اسلامی ایران با مدیریت روحانیت گره خورده است اما واقعا طلبه های مشغول در فاصله مشق و بحث چگونه و از چه راه زندگی را می گذرانند؟ شهریه های مراجع؛ ولی پولی که مراجع به آنها می دهند، چقدر است و از کدام منبع تامین می شود؟

شهریه

کمک مالی است که ماهانه از طرف مراجع به طلبه ها پرداخت می شود.

نگاهی به وضع مالی طلبه ها در ایام تحصیل و پس از آن

چرا شهریه می دهند؟

دوره دروس طلبگی طولانی است و طلبه ها در ده سال اول تحصیل تمام وقت مشغول تحصیل و تبلیغ دین هستند و امکان اشتغال هم زمان ندارند. پس مراجع برای گذران نسبی زندگی و رفع ضروریات، مبلغی به آنها کمک می کنند.

شهریه کسانی که درآمدی مستمر دارند، در مسیر درس خواندن توقف کنند، بعد از تحصیل شاغل شوند، قطع می شود – جز شغل هایی که در راستای تبلیغ اسلام است مجازند بخشی از شهریه را دریافت کنند. ساز و کاری برای اجرای قواعد وجود دارد اما بسیاری اخلاقا قوانین را رعایت می کنند.

چه کسانی شهریه می دهند؟

پرداخت شهریه توسط یک عالم، نشانه ای از مرجعیت است. شهریه توسط مراجع تقلید داده می شود. هر مرجع با توجه به تعداد مقلدانش و پرداخت وجوهات توسط آنها می تواند شهریه پرداخت کند. پرداختی یک مرجع می تواند از هزار تومان شروع شود، به 50 یا صد هزار تومان برسد.

برخی از مراجع که مقلدان بیشتری دارند مستمر شهریه می دهند. برخی نیز هر از چند ماهی شهریه می دهند که بدان «تقسیمی» می گویند؛ این مراجع معمولا در منطقه ای خاص مقلد دارند با وجوهاتی اندک. با فوت مرجع شهریه او نیز قطع می شود.

چه زمانی شهریه می دهند؟

زمان پرداخت شهریه پنج روز اول هر ماه قمری است. برخی از دفترهای شهریه تا بیستم ماه شهریه می دهند. روز اول و آخر شهریه صف ها بسیار شلوغ است.

نگاهی به وضع مالی طلبه ها در ایام تحصیل و پس از آن

چگونه شهریه می دهند؟

اسم های طلبه ها در دفتر شهریه ثبت شده است. طلبه ها برای گرفتن شهریه در صف هایی بعضا طولانی می ایستند تا نوبت شان شود. دفاتر مراجع برای هر طلبه کارت شهریه صادر می کنند تا با کارت مراجعه کند. بعضی از دفاتر، شهریه را به کارت طلبه ها واریز می کنند تا از اتلاف وقت شان در صف ها جلوگیری شود.

معیارهای پرداخت شهریه چیست؟

دو معیار اصلی برای پرداخت شهریه وجود دارد؛ اولی میزان سطح علمی است. هر مقدار در سطح علمی بالاتر باشی، شهریه بیشتری می گیری. طلبه های متأهل دو برابر طلبه های مجرد شهریه می گیرند. البته قاریان قرآن و نهج البلاغه شهریه بیشتری می گیرند.

شهریه از چه منبع مالی تامین می شود؟

شهریه از محل خمس پرداخت می شود و بودجه ای دولتی نیست. یک مسلمان، یک پنجم از سود خالص سالیانه اش را به مرجع تقلیدش پرداخت می کند و تبلیغ اسلام یکی از مصارف خمس است. از نظر شیعه، خمس، واجب شرعی است. معمولا نمایندگان مراجع در استان ها مسئول جمع آوری خمس اند.

طلبه ها چقدر شهریه می گیرند؟

مقدمات مجرد: 50 هزار تومان

مقدمات متاهل: 95 هزار تومان

سطح یک مجرد: 85 هزار تومان

سطح یک متاهل: 150 هزار تومان

سطح دو مجرد: 110 هزار تومان

سطح دو متاهل: 210 هزار تومان

سطح سه مجرد: 150 هزار تومان

سطح سه متاهل: 280 هزار تومان

این ارقام، سال 90 است و ممکن است مقداری افزایش یافته باشد.


ویدیو مرتبط :
طلبه عدالتخواه تبریزی با اعلام حمایت از طلبه سیرجانی : عده ای می خواهند طلبه های انقلابی را مارک افراطی گری بچسبانند.

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضع مالی ام خراب است و به کسی عیدی ندادم!!



اخبار,اخبار فرهنگی ,داریوش اسدزاده

داریوش اسدزاده: وضع مالی ام خراب است، به هیچ کس عیدی ندادم!

داریوش اسدزاده بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون این روزها همچنان درگیر پروژه سینمایی “یتیم خانه ایران” است. پروژه ای که حدودا چهار ماهی فیلمبرداری اش ادامه خواهد داشت.

این بازیگر سینما که تعطیلات نوروز را در خانه و با مطالعه و کار بر روی پروژه های نگارشی اش سپری کرده است درباره اینکه امسال به مهمانان نوروزی چقدر عیدی داده است می گوید: امسال به علت وضعیت مالی خراب به هیچ کس حتی یک ریال هم عیدی ندادم.

وی می افزاید: البته این طور نیست که عیدی ندهم بلکه عیدی نقدی به کسی نداده ام اما خیلی وقتها به عنوان عیدی قطعه ای شعر را می نویسم و به مهمانان می دهم یا برایشان خاطره ای را نقل می کنم که اسباب انبساط خاطرشان بشود.

عیدی دادن را نباید محدود به پول دادن کرد
اسدزاده درباره سنت عیدی دادن در عید نوروز بیان می دارد: این سنت جزو سنن پسندیده ماست البته به شرطی که محدود به عیدی نقدی نشود و در عیدی دادن هایمان وجه فرهنگی کار را الویت قرار دهیم. چه خوب است که به همدیگر کتاب عیدی دهیم یا فیلم خوبی را که دیده ایم عیدی دهیم.

سال ۹۳ وقتم را صرف نگارش “تماشاخانه تهران” کردم
بازیگر سریال خاطره انگیز “همسران” در پاسخ به این سوال که سال ۹۳ را چطور گذرانده است اظهار می دارد: سال خوبی برایم بود. سعی کردم کار نگارشم را ادامه دهم و عمده وقتم را بر نگارش دومین کتابم با عنوان “تماشاخانه تهران” گذاشتم که انشاا.. اواخر فروردین ماه منتشر می شود.

وی ادامه می دهد: هیچ کس درباره پایه گذار تئاتر نوین در ایران یعنی سیدعلی خان نصر مفصل ننوشته بود و من در “تماشاخانه تهران” کوشیدم درباره این شخصیت که از ۱۳۱۹ تئاتر دائمی را در ایران ایجاد کرد بنویسم و البته یک مجموعه عکس نفیس هم در کنار متن کتاب عرضه کرده ایم.

سال جدید بر روی نگارش “تهران قدیم” کار می کنم
داریوش اسدزاده که متولد کرمانشاه است درباره برنامه هایش برای سال جدی بیان می دارد: سال جدید هم بر نگارش کتابی دیگر با عنوان “تهران قدیم” کار می کنم.

وی می افزاید: درباره تهران قدیم خیلی ها کتاب و مقاله نوشته اند اما من بر روی مفاهیمی کار میکنم که کسی به آنها نپرداخته است؛ به عنوان مثال درباره خندقها و دروازه های قدیم اطلاعات کاملی جمع آوری کرده ام و همین طور نحوه خیابان بندی تهران قدیم با ذکر جزییاتی درباره مصالح مورد استفاده شده در پوشش خیابان و حتی اینکه تیرهای چراغ برق چه شکلی بود.

اسدزاده ادامه می دهد: در نگارش “تهران قدیم” سعی می کنم درباره رفتار و سکنات مردمان آن دوران هم به مخاطب اطلاعات ارائه دهم و البته که این اطلاعات چون برآمده از مشاهدات خودم است می تواند مستند باشد.

وضعیت جسمی ام طوری نیست که بتوانم هر روز بنویسم
داریوش اسدزاده درباره برنامه زمان بندی که برای نگارش دارد می گوید: این طور نیست که هفته ای هفت روز بنویسم چون وضعیت جسمی ام طوری است که ممکن است یک روز چند ساعت مداوم بنویسم اما ۵ روز هم اصلا نتوانم قلم بردارم. در مجموع در حال خوبی نیستم که بتوانم مرتب بنویسم اما سعی ام را میکنم که این کتاب را هم تا انتهای سال جدید به اتمام برسانم.

ریاست یتیم خانه ایران را تجربه می کنم
بازیگر آثاری چون “دو نیمه سیب” و “بوی کافور عطر یاس” درباره وضعیت همکاریش با درام تاریخی “یتیم خانه ایران” بیان می دارد: این پروژه کاری معظم و وقت گیر است که فیلمبرداری اش تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت. من هم تقریبا در تمامی سکانسهای محوری فیلم حضور دارم.

اسدزاده درباره نقش اش در “یتیم خانه ایران” می گوید: در این اثر در نقش پیرمردی ظاهر شده ام که پدر خانواده ای است که اوضاع خوبی را تجربه نمی کند. منطبق با حال و هوای جسمی خودم کاراکترم در فیلم نیز وضعیت خوبی ندارد! او رییس یتیم خانه ای است که هسته مرکزی کار را شکل می دهد و به نوعی جزو بنیانگذاران یتیم خانه به شمار می رود.

اخبار فرهنگی - سینما ژورنال