سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

همه چیز درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها


در این مطلب می خواهیم شما را با شغل بورس و بورس بازی آشنا کنیم؛ کسی چه می داند، شاید با خواندن این گزارش رغبت پیدا کردید که وارد این عرصه شوید و بخت خود را امتحان کنید.

کسب و کار: ساختمان شیشه ای بورس بوی عدد و رقم می دهد. این ساختمان به ظاهر بی روح، در تمام این سال ها، روح بسیاری از آدم های این شهر را در خود غرق کرده و لحظات بسیار شیرین و گاه تلخی را برایشان رقم زده است؛ آدم هایی که رویاهای خود را در بالا رفتن ارقام درج شده روی مانیتورهای رنگی ساختمان شیشه ای در ذهنشان پردازش می کنند و گویی سرنوشتشان با این تک تک این ارقام پیوندی ناگسستنی دارد.

این ساختمان شیشه ای تنها در طول سه ساعت شبانه روز اینچنین مرکز توجه قرار می گیرد و پس از پایان معامله در ساعت 12 ظهر، انگار نه انگار که تا همین چند لحظه پیش چه هیاهویی در آن به پا بوده!

پس از نیمروز، تالار خاموش سکوتی معنادار به خود می گیرد و به انتظار می نشیند تا صبح فردا. در این  مطلب می خواهیم شما را با شغل بورس و بورس بازی آشنا کنیم؛ کسی چه می داند، شاید با خواندن این گزارش رغبت پیدا کردید که وارد این عرصه شوید و بخت خود را امتحان کنید.

هر آنچه باید درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها بدانید

ویژگی های بورس بازی

کسانی که سرمایه شان را برای خرید و فروش سهام به کار می اندازند، با عنوان سرمایه گذار از آنها یاد می شود، ولی اگر کسی به مدت طولانی تری در بازار حضور پیدا کند و با زیر و بم این بازار آشنا باشد، به او بورس باز می گویند.

بورس بازها بسیار افراد باتجربه ای هستند و معمولا از هوش سرشار اقتصادی بهره مندند چون توانسته اند که در این بازار دوام بیاورند. کسانی که می خواهند وارد بازار بورس شوند، باید از روابط عمومی بالایی برخوردار باشند و بتوانند سرمایه های اجتماعی که همان داشتن دوستان و شریکان حرفه ای زیاد و قابل اعتماد است، برای خود ذخیره کنند. آنها باید بتوانند اعتماد کارگزاران را جلب کنند.

طبق مطالعات انجام شده، معمولا کسانی که وارد بورس می شوند و بورس باز هستند، جزو قشر ثروتمندتر جامعه هستند. بورس بازی برای کسانی که خود را آدم های باهوش اقتصادی بالایی می دانند و در ضمن حوصله کارهای فیزیکی ندارند، گزینه مناسبی می تواند باشد. بورس بازها نیاز ضروری ندارند که در محل کار حضور پیدا کنند و با یک تلفن و یا نشستن پشت سیستم و از طریق اینترنت می توانند درآمد زیادی کسب کنند.

بورس جایی است که تنها کسی که رئیس شماست ود شمائید، برعکس بسیاری از شغل ها اینجا دیگر فرد بدون یک آقابالاسر کارش را پیش می برد، بورس بازها کسانی هستندکه نیازی ندارند درصد زیادی از وقتشان را به کارشان اختصاص دهند. زمان معاملات از ساعت 9 تا 12 ظهر است. فقط لازم است که شما مقداری از وقتتان را به بالا بردن آگاهی تان اختصاص دهید؛ هر چند بورس بازان حرفه ای مطمئنا با تمرکز و وقت زیادی به این کار می پردازند. برای اینکه بورس باز شوید، کافی است که با مقداری سرمایه به هر میزان که دارید، وارد بورس شوید و در واقع ورود و خروج به بورس بسیار راحت است، هر چند تجربه شاید حرف اول را در این کار بزند، ضمن اینکه کسانی که وارد کار بورس می شوند، باید بسیار اهل مطالعه باشند و همچنین بتوانند شرایط اقتصادی و سیاسی روز را تحلیل کنند و بر اسای این تحلیل های درست اقدام به خرید و فروش سهام بکنند. یک بورس باز حرفه ای می گفت که تا زمانی که سرمایه تان به حد قابل توجهی نرسیده است، همچنان به بورس بازیتان ادامه دهید و آن زمان است که می توانید در یک شرکت یا کارخانه سهیم بشوید.

هر آنچه باید درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها بدانید



چه کسانی در بورس فعال هستند؟


اگر شما بخواهید در بورس سرمایه گذاری کنید، اولین کاری که باید بکنید این است که به یک کارگزاری مراجعه کنید. در آنجا شما را با یک Trader آشنا می کنند تا کمک کند که در بورس خرید و فروش انجام دهید. کارگزاران ضمن ارائه خدمات مشاوره ای به بورس بازان برای آنها خرید و فروش انجام می دهند و در ازای این کار کارمزد دریافت می کنند.

میزان کارمزدی که یک بورس باز به کار گزار می دهد، 4 در هزار هر ارزش معامله است و تا سقف 10 میلیون تومان می رسد. به عنوان مثال هر بورس باز برای هر صد هزار تومان معامله، باید چهارصد تومان به کارگزار بپردازد، هر یک میلیون تومان 40 هزار تومان و برای هر صد میلیون تومان 400 هزار تومان. بورس بازها تنها به کارگزاری ها کارمزد پرداخت نمی کنند، آنها باید به طور کلی، یک و نیم درصد از ارزش هر معامله پول را پرداخت کنند.

باید مقداری به حساب شرکت بورس، سازمان بورس و مقداری هم مالیات بپردازند. نکته جالب اینکه پولی که باید برای یک فروش بپردازند، بیشتر از خرید است. خرید یا فروش سهام به دو شکل است: یا اینکه از طریق مراجعه حضوری به یک کارگزاری و یا تلفن کردن به وی انجام می گیرد و یا در موارد زیادی از طریق اینترنت و آنلاین. این نکته را نیز نباید فراموش کرد که برای فعالیت اینترنتی نیز، بورس باز باید از یک کارگزاری کد رهگیری دریافت کند و یک و نیم درصد ارزش معامله را بپردازد.

هر آنچه باید درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها بدانید



بورس و فضای آن

«همه تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید»؛ این شعار اصلی کسانی است که در بازار بورس سرمایه شان را به کار می اندازند. آنها به تجربه فهمیده اند که همه سرمایه شان را در بورس به کار نبندند و یا به جای خرید سهام یک شرکت سهام چندین شرکت بخرند اما باید گفت که این بازار سرمایه، آنطور هم که می گویند از در نامردی و خشونت با فعالانش که همان بورس بازان هستند، وارد نمی شود و بسیاری را به سقف درآمد بسیار بالایی رسانده است.

یک trader حرفه ای می گوید فردی را می شناسد که در سال 86 با 20 میلیون تومان وارد بورس شده است و بر اساس تحلیل های شخصی و اطلاعات رانتی به سرمایه 4 تا 5 میلیارد تومانی رسیده است و البته در نقطه مقابل کسانی هستند که دچار سقوط وحشتناک شده اند و سرمایه شان را از دست داده اند.

برتری بورس نسبت به خیلی از بازارهای دیگر، همچون بازار سکه و ارز، در این است که نوسان بورس بسیار کمتر است؛ به همین دلیل امنیت سرمایه گذاری در بورس بیشتر است. طبق قوانین سقف ضرر در بورس 4- درصد در هر روز است و سقف سود هم 4+ است. البته در بعضی شرایط ممکناست که این رقم بسیار بیشتر باشد.



تالار شیشه ای «حافظ» و تکاپوهای درون آن

تالار شیشه ای حافظ در زیر ساختمان شرکت بورس است؛ جایی که یک بورس باز حداقل یک بار به آنجا سر زده است و همانجایی است که ما همواره از تلویزیون آن را می بینیم. اما در این بین بورس بازانی هستند که تالار شیشه ای را پاتوق خود کرده اند. بورس بازانی که در تالار شیشه ای حضور فیزیکی دارند، معمولا به چند دلیل در آنجا حضور پیدا می کنند.

اولین و شاید هم مهمترین دلیل این است که در تالار شیشه ای حجم زیادی از اطلاعات رد و بدل می شود و آنها می توانند در جریان این اطلاعات قرار بگیرند و همین امر به آنها کمک می کند که بتوانند بهترین تصمیم را بگیرند. هر چند یک دلیل دیگر هم این می تواند باشد که معمولا این افراد از تکنولوژی های روز، همچون اینترنت برای خرید آنلاین نمی توانند بهره ببرند و در واقع ناتوان هستند و چاره ای ندارند جز اینکه در خود تالار شیشه ای نشسته اند و معمولا با تلفن حرف می زنند، نمایندگان کارگزاری ها یا همان Trader ها هستند که در همانجا اقدام به خرید و فروش سهام بورس بازان می کنند.

 خیل جمعیتی که در طبقه بالا جمع شده اند و معمولا ما در صفحات تلویزیون بیشتر آنها را می بینیم، بورس بازانی هستند که به صفحات مانیتور نگاه می کنند و هنگامی که تصمیمشان را گرفتند به Trader ها زنگ می زنند و همانجاست که خرید و فروش انجام می شود. حضور trader ها در تالار شیشه ای به چند علت است: یکی اینکه آنها به عنوان نماینده کارگزاری، در واقع اعتبار آن هستند و هر کارگزاری که در آنجا نماینده ای نداشته باشد، از اعتبار خود کاسته است. دیگر این که حضور trader در تالار شیشه ای می توانید به جذب مشتریان حتی کلان برای کارگزاری بینجامد.

هر آنچه باید درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها بدانید



شگردها و بازی های بورس بازان

بورس بازان حرفه ای معمولا از یکسری شگردها استفاده می کنند تا یک بازی برد – باخت رقم بزنند و از ضرر دیگران سودی سرشار برای خود بیافرینند.

عده ای بورس باز از طرق گوناگون شایعه پراکنی و یا با پول های هنگفت شرکت های حقوقی و یا پشتوانه پول شخصی، قیمت یکسری سهام شرکت هایی را که از میزان سوددهی یا تولید بالایی برخوردار نیستند، بالا می برند و اقدام به خرید سهام شرکت می کنند و چون این کار باعث بالا رفتن ارزش سهام آن شرکت می شود، تقاضا برای خرید سهام شرکت بالا می رود و در این زمان است که آنها سهامی که به شکل غیرواقعی و یا در اصطلاح حبابی خریده بودند، به دیگران می فروشند. در این فعل و انفعال آنها پول زیادی به جیب می زنند و گروه دوم چون ارزش سهام شرکت در مرحله بعد به علت غیرواقعی بودن پائین می آید ضرر می کنند.

باید گفت که این عمل یکی از شگردهای بورس بازان در بازار بورس ایران است. البته همیشه اینطور نیست و ما در بورس بازی برد – برد هم داریم و آن زمانی است که یک شرکت بنا بر دلایلی وضعیت سودآوری و تولید بالایی را تجربه می کند و در واقع به شکل واقعی نسبت به سال گذشته، ارزش سهامش بالا می رود، در این بین همه کسانی که سهام خریده اند به سود بالایی می رسند.



کارگزار بورس چه کاری انجام می دهد؟

کارگزار یا broker شرکتی است که واسط بین سرمایه گذار و بورس است و خرید و فروش را انجام می دهد. یک بورس باز بدون کارگزار یا broker خوانده می شود، نمی تواند در بازار خرید و فروش کند. کارگزاران شرکت هایی هستند که در ازای دریافت کارمزد به بورس بازان کمک می کنند.

هر آنچه باید درباره بورس، بورس بازی و بورس بازها بدانید

کارگزارها و بورس بازها به شدت به هم نیاز دارند و در طولانی مدت تشریفات اداری هم در روابط آنها کمرنگ می شود. یک بورس باز باید در هر صورت به کارگزار مراجعه کند. در معاملات آنلاین حتما باید یک کد از کارگزار بگیرد و در غیر اینصورت باید به شکل حضوری مراجعه کند، کارگزارن خدمات زیادی انجام می دهند. آنها به خرید و فروش اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس به نمایندگی از اشخاص می پردازند و در ازای آن کارمزد دریافت می کنند.

همچنین آنها به شرکت ها راهنمایی های لازم را برای عرضه سهام در بورس ارائه می دهند اما کسانی در کارگزاری ها فعالیت می کنند که به آنها Trader می گویند. این افراد معمولا در پشت یک کامپیوتر، خرید و فروش را برای بورس باز انجام می دهد. آنها در واقع خود نیز به نوعی بورس باز هستند و از چند و چون سرمایه گذاری در بورس اطلاع دارند.

نکته ای که وجود دارد این است که کارگزاری ها و Traders طبق قانون نمی توانند به شکل مستقیم و شخصی در بورس وارد شوند؛ هر چند که بنا بر پرس و جوهایی که شد به این نتیجه رسیدیم که Traders و کارگزاری ها نیز با اسامی دیگر و در زیر پوشش افراد نزدیکشان به بورس بازی هم روی می آورند.


ویدیو مرتبط :
حمایت روحانی از بورس و ضرر خوردن 6 میلیون نفر در بورس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفته‌بازی در بورس هم‌چنان خطرناک



اخبار ,اخبار اقتصادی ,سفته‌بازی در بورس

 

اخبار اقتصادی - سفته‌بازی در بورس هم‌چنان خطرناک

طی ماه گذشته بازارهای سه‌گانه داخلی روند کم نوسانی را سپری کردند و قرمزپوش به کار خود پایان دادند؛ در این میان، شاخص کل بورس، دلار و سکه طرح جدید به ترتیب با 8/0، یک و 6/1 درصد افت مواجه شدند. بنابر‌‌این سپرده‌های بانکی با سود سالانه 22 درصد (ماهانه 8/1 درصد) همچنان بیشترین بازدهی و جذابیت را برای سرمایه‌گذاران دارند.

شاید بتوان انتظار معامله‌گران و سرمایه‌گذاران در رابطه با اوضاع اقتصادی- سیاسی کشور را عامل اصلی این روند عنوان کرد. در این شرایط، آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای (مهم‌ترین عامل اثرگذار بر بازارهای مزبور) ورود به فاز اجرای بسته رکودزدایی غیرتورمی دولت، روند رو به بهبود ناآرامی‌های منطقه‌ای و توجه بیشتر به وضعیت اقتصاد جهانی می‌توانند بارزترین عواملی باشند که در ادامه بتوانند از مسیر جدید این بازارها رونمایی کنند. بر این اساس، هم اکنون سرمایه‌گذاران حالت انتظاری خود را حفظ کرده و برای جهت‌گیری‌های جدید آماده هستند و تعیین تکلیف درخصوص هر کدام از مسائل یادشده می‌تواند تغییرات جدی را در روند بازارها ایجاد کند.

  سه سناریو برای دلار
طی ماه گذشته، مطابق با پیش‌بینی‌های «دنیای اقتصاد» دلار در محدوده 3090 تا 3190 تومانی به حرکت خود ادامه داد و در بازه محدودی نوسان کرد اما در حال حاضر، با شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای سه سناریو متفاوت برای ارز وجود دارد. در حالت خوش‌بینانه، دیپلمات‌های کشور به زودی به توافق جامع رسیده و با لغو تحریم‌ها و گشایش‌های ارزی، دلار با افت ناگهانی مواجه می‌شود و در زمان کوتاهی به حدود 3000-2900 تومان می‌رسد. در ادامه نیز دولت در مسیر یکسان‌سازی نرخ ارز مبادله‌ای و آزاد گام‌های جدی تری برداشته و مسیر نزولی قیمت دلار تداوم می‌یابد.

 

در سناریوی دوم، عدم رسیدن به توافق جامع و ادامه مذاکرات به‌صورت خنثی در نظر گرفته می‌شود. در این حالت، بار دیگر شاهد افزایش تقاضا از سوی افراد منتظر خواهیم بود و احتمالا با توجه به نرخ تورم که هنوز بالای 20 درصد است، دولت به منظور حمایت از تولید داخلی، اقدامی جهت کنترل شدید قیمت ارز نخواهد کرد. زیرا عدم متعادل‌سازی قیمت ارز با توجه به تورم بالای 20 درصد، ممکن است مجددا بر جذابیت واردات و در نتیجه «بیماری هلندی» در اقتصاد افزوده شود. در این شرایط، ممکن است قیمت دلار حتی تا مرز 3300 تومان نیز افزایش یابد.

اما سناریوی سوم، حالت بدبینانه و تشدید تحریم‌ها است که بار دیگر شوک قیمتی به ارز وارد می‌کند و ممکن است قیمت دلار به سطوح 3500 تومانی در اوایل سال 92 برسد. عوامل مزبور نشان می‌دهند که اتفاقات پیش رو ممکن است محدوده نوسان قیمت دلار را افزایش دهد که مطمئنا دولت از کانال بانک مرکزی تدابیر لازم جهت جلوگیری از هیجانات را در نظر خواهد گرفت.

  افزایش دامنه نوسان سکه
طی ماه گذشته، سکه نیز که از دو عامل دلار و طلای جهانی اثر می‌پذیرد در محدوده پیش‌بینی شده 940 تا 975 هزار تومان حرکت کرد و فقط در آخرین روز معاملات ماهانه، با توجه به افت شدید قیمت طلای جهانی از این محدوده خارج شد. در رابطه با دلار، سناریوهای یادشده می‌تواند اثرات خود را روی سکه داشته باشد.

 

از سوی دیگر، روند رو به بهبود ناآرامی‌های منطقه‌ای نشان از نگاه معامله‌گران طلا به عوامل اقتصادی به ویژه اقتصاد آمریکا دارد. به این ترتیب، در صورتی که بانک مرکزی آمریکا و اروپا نرخ بهره را افزایش دهند، احتمال ریزش قیمت اونس و در پی آن سکه در بازار داخلی تقویت می‌شود. از سوی دیگر، تشدید عوامل ژئوپلیتیک می‌تواند بار دیگر از افت قیمت طلای جهانی جلوگیری و آن را به بالای 1300 دلار بکشاند. بنابراین می‌توان انتظار داشت قیمت سکه نیز مشابه دلار دامنه نوسان بزرگ‌تری را در ادامه تجربه کند و از قفل قیمتی اندکی رهایی یابد.

  نوسانات ملایم شاخص بورس
در مرداد‌ماه، شاخص کل که 25 روز در محدوده 74 هزار واحدی نوسان می‌کرد، طی روزهای پایانی وارد کانال 73 هزار واحدی شد تا در این 31 روز (19 روز کاری)، افت ملایم 620 واحدی (معادل 8/0 درصد) را تجربه کند. تحلیلگران تکنیکال، برای شاخص کل محدوده 70 هزار و 500 واحد تا 78 هزار واحدی را تا پایان تابستان پیش‌بینی کرده‌اند. این در حالی است که از منظر بنیادی عوامل متعددی بر روند بازار اثرگذار خواهند بود.

  گام‌های مثبت صنایع
در این میان می‌توان به عدم اجرای کیفی‌سازی محصولات پالایشی تا پایان سال، عدم کاهش قابل توجه قیمت خودروها و همچنین احتمال رونق بازار مسکن که افزایش ساخت‌و‌ساز، رشد گروه‌هایی نظیر انبوه‌سازی، کاشی، سیمان و کانی غیر‌فلزی را در پی خواهد داشت اشاره کرد.


درخصوص گروه پالایشگاهی، بازگشایی نمادهای مربوط به آن‌که احتمالا با تعدیل مثبت سودآوری همراه هستند می‌تواند اثرات مثبتی بر شاخص کل داشته باشد.

 تیغ دو لبه سود سپرده بانکی
از سوی دیگر، افزایش سه برابری بدهی‌های بانک‌های تجاری به بانک مرکزی نشان از عدم تعادل منابع و مصارف در بانک‌ها در فصل بهار دارد. این مساله نشان‌دهنده نبود توانایی لازم بانک‌ها برای پرداخت سود سپرده‌ها و ناکافی بودن تقاضا جهت دریافت تسهیلات است. این امر در کنار روند کاهشی نرخ تورم (دولت هدف جدید تورم در پایان سال 93 را 20 درصد تعیین کرد) احتمال کاهش نرخ سود بانکی را تقویت می‌کند.

به این ترتیب، گرچه ممکن است سودآوری بانک‌ها به‌عنوان یکی از گروه‌های بزرگ بورسی تحت تاثیر قرار گیرد، اما امکان دریافت تسهیلات با سود پایین‌تر می‌تواند به صنایع جهت تامین مالی کمک کند و همزمان جذابیت سرمایه‌گذاری در بورس را افزایش دهد.

 بزرگان بورس، نگران از اقتصاد جهانی
در این شرایط، کند شدن روند رشد اقتصادی چین از یکسو و کاهش قریب به 10 درصدی قیمت نفت طی یک ماه گذشته از طرف دیگر، می‌توانند باعث کاهش نرخ فروش محصولات پتروشیمی و فلزات اساسی شوند. این امر ممکن است منجر به کاهش سودآوری دو گروه محصولات شیمیایی و فلزات اساسی با بیش از 36 درصد ارزش کل بازار شود که اثرگذاری قابل توجهی روی شاخص کل بورس خواهند داشت.

 محرک‌های اصلی بورس تهران
با این حال، همان‌طور که بارها اشاره شده است، مهم‌ترین عاملی که در شرایط فعلی می‌تواند محرک جدی رونق بورس تهران واقع شود، توافق‌های هسته‌ای است. گرچه، دولت در زمینه خروج از رکود برنامه‌هایی در نظر گرفته است، اما به گفته خود مسوولان در صورت دست نیافتن به توافق هسته‌ای، این مسیر بسیار کُند خواهد بود. بسته رکودزدایی غیرتورمی دولت، کاملا واقع‌بینانه و بدون تکیه بر رفع تحریم‌ها تدوین شده است و هدف اصلی آن توسعه صنعت داخل و استفاده از ظرفیت‌های واقعی آن است که طی سال‌های اخیر به شدت مورد بی‌عنایتی قرار گرفته است. این اقدامات می‌تواند به‌طور مستقیم آثار خود را بر بازار سهام نشان دهد که چاشنی آن توافق‌های هسته‌ای خواهد بود. در غیر این‌صورت، باید انتظار داشت روند کم‌نوسان شاخص کل ادامه یابد.

 سایه احتیاط در معاملات
طی ماه گذشته، 11 هزار و 332 میلیون سهم به ارزش 31 هزار و 833 میلیارد ریال در 865 هزار و 999 دفعه با در نظر گرفتن معاملات بلوکی معامله شد. بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد متوسط حجم و ارزش معاملات روزانه در مرداد ماه نسبت به تیرماه افزایش ملایمی را تجربه کرده است که علت اصلی آن را می‌توان معاملات بلوکی و حق تقدم‌هایی نظیر «خودروح» و «وخارزمح» عنوان کرد. این در حالی است که به ویژه طی روزهای پایانی این ماه، حجم معاملات افت قابل توجهی داشته است. این امر نشان از تداوم حالت انتظاری بازار سهام در این دوران دارد.

 رفتار متعادل سهامداران
از سوی دیگر، بررسی رفتار بازیگران حقیقی و حقوقی نشان می‌دهد در مجموع ماه گذشته، تغییر مالکیتی به ارزش 685 میلیارد ریال (معادل 15/2 درصد ارزش کل معاملات) از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی انجام شده است. رفتار متعادل سهامداران (حضور بیشتر حقوقی‌ها در نقش خریدار هنگام افت و مشارکت در نقش فروشنده در زمان صعود شاخص کل) در معاملات کاملا به چشم می‌خورد. این امر، به وضوح نشان از وضعیت متعادل بازار سهام در حال حاضر دارد. در این رابطه، نسبت قیمت به درآمد (P/E) متوسط بازار نیز حدود 6/5 مرتبه است که گواهی بر این ادعا به شمار می‌آید.

 افت دسته‌جمعی صنایع بزرگ
طی مرداد ماه، در حالی بیشترین میزان سودآوری را عموما صنایع کوچک در اختیار داشتند که در میان صنایع زیان‌ده، نام گروه‌های بزرگ بورسی کاملا به چشم می‌خورد. به این ترتیب، بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد طی این دوران، شاخص 20 صنعت مثبت بودند، در حالی که 16 صنعت روند منفی را پشت سر گذاشتند؛ بنابراین، بیشتر بودن ارزش بازار صنایع زیان‌ده منجر شد تا شاخص کل نیز روند منفی را طی کند.

 

  در این میان، صنعت چاپ، ابزار پزشکی و کانی غیرفلزی به ترتیب با 4/60، 8/23 و 9/19 درصد رشد توانستند بیشترین بازدهی ماهانه را در میان صنایع بورسی به ثبت برسانند. این در حالی بود که صنعت چاپ و ابزار پزشکی جزو زیان‌ده‌ترین صنایع ماه گذشته بودند که نشان از ریسک بالای صنایع کوچک دارد. از سوی دیگر، خودرو، سایر مالی (لیزینگ‌ها) و بانک‌ها به ترتیب با 7/8، 7/6 و 1/6 درصد افت، منفی‌ترین گروه‌های ماه گذشته شدند. همچنین، خودرویی، بانکی و سرمایه‌گذاری‌ها بیشترین حجم معاملات را طی ماه گذشته در اختیار گرفتند.

 حمایت حقوقی‌ها از عمده صنایع
در یک بررسی دیگر، «دنیای اقتصاد» روند حضور سهامداران در صنایع مختلف را بررسی کرد. بر این اساس، مشاهده می‌شود در 21 صنعت، سهامداران حقوقی حضور فعال‌تری در نقش خریدار داشته‌اند (تغییر مالکیت به نفع حقوقی‌ها). این در حالی است که فقط 12 صنعت با اقبال بیشتر سهامداران حقیقی همراه بودند و تغییر مالکیت از سوی سهامداران حقوقی به حقیقی صورت گرفت. این امر نشان می‌دهد سهامداران حقوقی در بیشتر صنایع در نقش حمایت‌کننده ظاهر شدند. در این میان، می‌توان به سه گروه فرآورده نفتی، لیزینگ‌ها و مخابرات اشاره کرد که به خوبی از سوی سهامداران حقوقی خود مورد حمایت قرار گرفته‌اند.
اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد