سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

هفت تفاوت یک رهبر واقعی با یک رئیس


خیلی‌ها فکر می‌کنند که به هر کسی که در صدر یک شرکت بزرگ نشسته و مسئولیت امر و نهی و اتخاذ تصمیمات مهم و کلیدی را دارد، می‌شود هم رئیس گفت و هم رهبر.

سایت یک پزشک - علیرضا مجیدی: خیلی‌ها فکر می‌کنند که به هر کسی که در صدر یک شرکت بزرگ نشسته و مسئولیت امر و نهی و اتخاذ تصمیمات مهم و کلیدی را دارد، می‌شود هم رئیس گفت و هم رهبر.

اما این دو واژه به هم متفاوت هستند و هر رئیسی لزوما یک رهبر واقعی نیست.

معمولا در شرکت‌های بزرگ و نهادها از واژه «رهبر» به صورت رسمی استفاده نمی‌شود. اما بعضی از رؤسا با ویژگی‌های خاص خودشان به تدریج در دل‌ها و ذهن‌ها، جا باز می‌کنند و فراتر از ریاست، به جایگاه رهبری می‌رسند.

در اینجا با هم مرور می‌کنیم که یک رهبر باید چه خصوصیات متمایز داشته باشد.

هفت تفاوت یک رهبر واقعی با یک رئیس

۱- دوست داشتن مردم

شما نمی‌توانید بدون داشتن حس لذت از کار کردن با مردم، عملا یک گروه را رهبری کنید. مردم که مهره‌های بی‌روح شطرنج نیستند، هر یک از آنها آدم‌های با شخصیت‌های واحد و توانایی‌ها و نبوغ خاص خودشان هستند.

به عنوان یک رهبر شما باید از کمک کردن به مردم و نظاره کردن موفقیت آنها لذت ببرید.

۲- گروهتان را راهنمایی -و نه کنترل- کنید

سبک مدیریت بعضی از رؤسا این است که هر فعالیت کوچکی را کنترل کنند، آنها هیچ وقت نمی‌توانند رهبر شوند، جامه رهبری برای آنها دوخته نشده است و حداکثر می‌توانند مدیران کوچکی بشوند.

رهبران خوب می‌دانند که گروهشان می‌تواند در صورت جهت‌دهی درست و حمایت، به نتایج بزرگ برسد و نیازی به کنترل آنها نیست. این رهبران گروهشان را توانمند می‌کنند.

۳- رهبران خوب انعطاف دارند

رؤسا در مسیری که اتخاذ کرده‌اند، خیلی سفت و سخت هستند، اما رهبرهای خوب می‌دانند که به تناسب ویژگی‌های اعضای گروهشان، گاهی لازم می‌شود که راهبرد خود را تغییر بدهند.

۴- محول کردن کارها به نمایندگان خود

رهبران خوب ابایی از محول کردن کارهای مهم به معاونان و افراد زیردست خود ندارند، اما رؤسا از آنجا که اعتماد لازم به زیردستان خود را ندارند، مجبورند سررشته همه چیز را شخصا به دست بگیرند.

۵- اعتبار دادن و پذیرش اشتباه

رؤسا دوست دارند که وقتی تیمشان به موفقیتی دست یافت، این موفقیت را به حساب ریاست موفقیت خود، جا بزنند، اما اگر نتیجه رضایت‌بخش نبود، زیردستان خود را مقصر می‌دانند.

اما رهبران، در مقابل، می‌دانند که همه موفقیت‌ها نتیجه تلاش گروهی زیردستانشتان است، آنها به هنگام موفقیت تلاش زیردست‌های خود را ارج می‌نهند و هیژ گاه به هنگام شکست، مسئولیت و سهم خود را فراموش نمی‌کنند.

هفت تفاوت یک رهبر واقعی با یک رئیس

۶- آنها خطرپذیرند

رؤسا از خطر کردن همیشه پرهیز می‌کنند، مبادا که شکست احتمالی به حساب آنها نوشت شود. اما رهبرهای خوب می‌دانند که بزرگ‌ترین موفقیت‌ها به هنگامی ارسال می‌شوند که خطرهایی را بر تن هموار کنید.

رهبرها بنابراین، تیمشان را برای انجام کارها نو توانمند می‌کنند و تشویقشان می‌کنند. آنها هر اشنباه یا ناکامی را فرصتی برای پیشرفت‌های بعدی، به حساب می‌آورند.

۷- رهبران خوب انگیزه می‌دهند و تهییج می‌کنند

رؤسا با سیاست ترس افکندن در دل‌های زیردستان می‌خواهند آنها را مجبور به انجام درست کارها کنند. اما رهبرهای خوب، به درستی شناسایی کرده‌اند که چه چیز باعث می‌شود که هر عضو گروهشان با بهترین شرایط کار کند. آنها می‌کوشند که به تک تک کارمندهای خود بزرگی و شخصیت بدهند، حتی اگر آنها در بدو امر، بزرگی را در درون خود حس نکنند.

رهبران خوب، موفقیت‌ها بزرگ یا کوچکگروه را تبریک می‌گویند یا جشن می‌گیرند، آنها بزرگ‌ترین طرفدار گروهشان هستند.

هفت تفاوت یک رهبر واقعی با یک رئیس


ویدیو مرتبط :
تفاوت بین رهبر با رئیس در چیست؟؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقی رهبر: به خاطر حجاب تا مرز سوال از رئیس​جمهور هم پیش​می​رویم...



تقی رهبر: به خاطر حجاب تا مرز سوال از رئیس​جمهور هم پیش​می​رویم/زن ها بلوز کوتاه می پوشند و موهایشان را افشان می کنند!

 

سوال از رئیس​جمهور را اینبار رئیس فراکسیون روحانیون مجلس مطرح کرد.

خبرآنلاین - سوال از رئیس​جمهور که پیش از این بارها به دلیل اعلام دوستی با مردم اسرائیل از سوی رئیس​سازمان میراث فرهنگی، اعلام «مکتب ایرانی» از سوی رئیس​دفتر رئیس​جمهور و موارد دیگری مطرح شده بود؛ اینبار با هدف پیگیری برای اجرای قانون عفاف و حجاب در جامعه پیگیری خواهد شد.

موضوعی که از دغدغه​های همیشگی روحانیون مجلس بوده و از سوی کمیسیون فرهنگی مجلس با ریاست غلامعلی حدادعادل نیز پیگیری شده است. اما نگرانی​های علما و مراجع از وضعیت بدحجابی در جامعه که در دیدار اخیرشان با نمایندگان روحانی مجلس، تکرار شد، نشان از ان داشت که پیگیری​های نمایندگان در مجلس مثمر ثمر نبوده است.

محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس، اگرچه پرهیز دارد که از مشایی نامی  برد اما ریشه این بی​توجهی را در رفتارهای او جستجو می کند. آنجا که با ناراحتی از رابطه او با «هنرپیشه​های هزار چهره پررنگ و لعاب» سخن می گوید و با تاسف از بودجه​های کلان تخصیص یافته به آنها از جیب بیت​المال سخن می​راند.

همه این نارضایتی​ها و تاسف​هاست که این روحانی اصولگرای اصفهانی را برآن می دارد تا اعلام کند برای اجرای قانون عفاف و حجاب نه تنها وزرای مربوطه را استیضاح خواهند کرد بلکه تا مرز سوال از رئیس​جمهور نیز پیش خواهند رفت.

مشروح گفت​وگو با وی را در ادامه می​خوانید:

موضوع بی​توجهی به اجرای طرح عفاف و حجاب، در دو دیدار روحانیون مجلس با علما و مراجع عظام تقلید در قم که در سال جاری برگزار شد، مطرح گردید و هربار هم اعلام نگرانی​هایی شد. برای پیگیری نگرانی علما و مراجع، با دولت چه رایزنی هایی داشتید و چقدر از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده کردید؟

ما پیگیری​های زیادی کردیم. کما اینکه بیانیه​ای با امضای 236 نماینده در مجلس خطاب به رئیس​جمهور تنظیم شد و خواستار توجه به اجرای این قانون شدیم. همچنین اگرچه تذکر به رئیس​جمهور در مجلس کم سابقه است، اما به ایشان هم دادیم و بیش از 70 نماینده آن را امضا کردند. علاوه بر این وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم و تحقیقات و وزیر کشور و همچنین مسئولان نیروی انتظامی را به جلسات کمیسیون فرهنگی فراخوانده و از آنها توضیح خواستیم.

و نتیجه این پیگیری​ها به کجا رسید؟ یعنی خروجی این تلاش​ها در مجلس چه بود؟

متاسفانه علی​رغم پیگیری مجدانه نمایندگان در مجلس، مصاحبه​ها و گفت​وگوها و فشارهایی که وارد اوردیم تا قانون عفاف و حجاب اجرایی شود، کمتر از سوی دولت اثر دیدیم. متاسفانه نگاه دولت به مساله بدحجابی قابل قبول نیست و هربار به ما می​گویند که مشغول کار فرهنگی هستند. نه ما نمایندگان و نه هیچ آدم عاقل دیگری منکر کار فرهنگی برای حل مشکل بدحجابی نیست. اما در حکومت اسلامی باید به رعایت حدود اسلامی، نگاه نظارتی داشت. اما متاسفانه دولت نگاه نظارتی حکومتی بر حجاب زنان را قبول ندارد.

این بی​توجهی متوجه شخص رئیس​جمهور است یا کسان دیگری در دولت را مسئول این بی​توجهی می​دانید؟

وقتی رئیس دفتر با هنرپیشه​های هزار قلم رنگ و لعاب زده می​نشیند و می​گوید و می​خندد، ما باید چه توقعی از توجه دولت به حجاب داشته باشیم؟ وقتی آقای مشایی مبالغ کلان به هنرپیشه​های هزار چهره و هزار نقش هدیه می دهند و در جشنواره فیلم آن ناهنجاری​ها رخ می​دهد، چی بکنیم؟ وقتی دولت نیروی انتظامی را از برخورد با بی​حجابی و بدحجابی و برهنگی و نیمه برهنگی زنان نهی می کند ما چه بگوییم؟

طرح​ها و فکرهایی که از سوی مسئول دفتر رئیس​جمهور مطرح می​شود که همه دینداران را رنج می​دهد. ولی آقای احمدی​نژاد علی​رغم تذکرات پیاپی به رفتارهای این شخص از سوی مراجع، مخالفتی با اقدامات مسئول دفترش نمی​کند و همین باعث گلایه مندی  دیدنداران از دولت اصولگرا شدهکه رفتارهایش جامعه مذهبی کشور را رنج می​دهد.

همین الان من در خیابان هستم و می​بینم که زن​ها با بلوزهای کوتاه و شلوارهای تنگ چسبان در حال قدم زدند هستند و موهایشان را هم افشان کرده​اند! اصلا کسی به کسی نیست انگار! در حالیکه این دولت و این حکومت در پیشگاه خدا و مردم مسئول است. اینکه مدام توجیه کنند که مشغول کار فرهنگی هستند که قابل قبول نیست. متاسفانه کار فرهنگی هم نکرده​اند و این​ها همش شعار است. خود شما بروید در دانشگاه​ها و ادارات دولتی ببینید وضعیت چگونه است؟ در همین تره​بارها که در تمامی مناطق شهری هست، ببینید وضع حجاب چیست؟ آیا احدی تذکر لسانی می​دهد؟ نه یک خانم محجبه به یک خانم بد حجاب تذکر می​دهد نه یک پلیس به این زن​های نیمه برهنه می گوید که این چه وضعی است. در حالی که امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دینی و مذهبی ماست و در یک نظام اسلامی وظیفه ملی نیز محسوب می​شود.

حال که شما می گویید دولت به شعارهایش برای کار فرهنگی عمل نکرده و پیگیری​های نمایندگان تا این مقطع نیز راه به جایی نبرده است، پس نمایندگان چطور می​خواهند به توصیه​های مراجع و علما جامه عمل بپوشانند؟

ما دیگر به وعده​های کار فرهنگی دلخوش نیستیم. چون دولت اعتقادی به خالی شدن جامعه از بدحجابی بی​حجابی و برهنگی و نیمه برهنگی ندارند. ما آنقدر اعتراضاتمان را خواهیم گفت تا بالاخره دولت به ان توجه کند.

صرف تکرار اعتراضات کافی​است؟ مگر نمایندگان برای اجرای قوانین مصوب از سوی دولت نمی​توانند از ابزارهای نظارتی مجلس استفاده کنند؟ این که دیگر بودجه مترو نیست که حساب صندوق ذخیره ارزی خالی باشد و دولت از اجرایش سر باز بزند.

اتفاقا اگر به اعتراضاتمان توجه نشود، سراغ استفاده از ابزارهای نظارتی مجلس هم خواهیم رفت. آنقدر به دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب فشار می​آوریم تا وضعیت حجاب در جامعه در شان یک حکومت اسلامی شود. حتی تا استیضاح وزرای مربوطه نیز پیش می​رویم وحتی در قالب سوال از رئیس جمهور نیز این موضوع را پیگیری می​کنیم.

اما مدت​هاست که موضوع سوال از رئیس جمهور در مجلس به فراموشی سپرده شده و هر تلاشی در این زمینه بنا بر مصلحت​سنجی​هایی مسکوت می​ماند.

چندی پیش نماینده​ای در پی سوال از رئیس​جمهور بود به دلیل ضرورت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه​ها در فضایی ارام و بدور از تنش گفتیم که فعلا دست نگه دارند. اما الان که می بینیم دولت اعتقادی به اجرای قانون عفاف و حجاب ندارند، دیگر باید وارد عمل شویم. خانواده​های خود این آقایان را در دولت ببینید، همه محجبه و چادری هستند و فقط نصف صورتشان پیداست آنوقت در جامعه، زنان «مکشفه» هستند به جای «محجبه»! و همین آقایان در مقابل این زنهای مکشفه، سکوت می کنند!

متاسفانه وضعیت حجاب در جامعه از دوره اصلاحات  هم بدتر شده است. می​گفتیم آن دولت، لیبرال است و بی​توجه است. به این دولت اسلامی اصولگرا چه بگوییم؟

نگفتید که تلاش برای سوال از رئیس جمهور را چگونه پیگیری خواهید کرد. آن هم با وجود مصلحت سنجی​های «یارانه​ای» و در پیش رو بودن بررسی قانون بودجه 90 در مجلس؟

طرح سوال از رئیس​جمهور بیش از 70 امضا داشت که یکی از محورهای آن هم بی​توجهی به اجرای قانون عفاف و حجاب بود. هیات داوران فراکسیون اصولگرایان مجلس که بنده هم یکی از اعضای ان هستم، یکی دو ماه قبل از نماینده​ای که این طرح را دنبال می کرد، دعوت کرد و از او خواست که فعلا کمی دست نگه دارد تا قانون هدفمند کردن یارانه​ها فارغ از این نوع مسائل و حاشیه​ها و جنجال​ها اجرا شود.

اما متاسفانه عیل رغم فرصتی که ما به دولت دادیم، آنها برای اجرای صحیح قانون عفاف و حجاب هیچ کاری نکردند. به عوض  دهها میلیون و صدها میلیون تومان از بودجه بیت المال را صرف هنرپیشه​ها و به اصطلاح هنرمندان و مکتب ایرانی و تزهای ضد اسلامی کردند! دولت علی​رغم وعده​هایی که داده بود زیر بحث توافقاتش با مجلس بر سر اصلاح فضای موسیقی زد.

ما در اینباره اعلام خطر جدی می کنیم. علما و مراجع هم از ما نمایندگان روحانی مجلس خواسته​اند که با شجاعت این مساله را پیگیری و با بدحجابی و مسائل خلاف عفت، برخورد کنیم. خود ما خواستیم فعلا در مورد سوال از رئیس​جمهور دست نگه دارند و الان خود ما فکر می کنیم که برای پیگیری وضعیت حجاب در جامعه باید این کار را بکنند.

الان که زمستان است و هوا سرد است، این نیمه برهنگی​ها را در میان زنان شاهدیم. حالا سال نو و تابستانشان را هم خواهیم دید. مطمئنا هرچه پیشتر برویم، وضعیت بدتر خواهد شد. این وضعیت قابل قبول نیست و ضرورت طرح سوال از رئیس​جمهور احساس می​شود.../خبرآنلاین