سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

هشت نکته طلایی درباره بیمه شخص ثالث


هر کسی که بیمه‌نامه شخص ثالث خریده حق دارد آن را گم کند و المثنی رایگان بگیرد. بر اساس قانون، دریافت هر‌گونه وجهی برای ارائه المثنی بیمه‌نامه یا گواهی برای بیمه‌نامه‌های مفقودی (المثنی) توسط شركت‌های بیمه ممنوع است.

هفت صبح: براساس قوانین جدید تخفیف‌های تعلق گرفته به راننده‌های با احتیاط با فروش خودرو از بین نخواهد رفت و قبل از پایان بیمه‌نامه به اتومبیل بعدی او یا فامیل‌های درجه یک‌اش منتقل می‌شود.

هر کسی که بیمه‌نامه شخص ثالث خریده حق دارد آن را گم کند و المثنی رایگان بگیرد. بر اساس قانون، دریافت هر‌گونه وجهی برای ارائه المثنی بیمه‌نامه یا گواهی برای بیمه‌نامه‌های مفقودی (المثنی) توسط شركت‌های بیمه ممنوع است

با اینکه سال‌هاست بیمه شخص ثالث برای خودروها اجباری شده هنوز وسایل نقلیه‌ای در خیابان‌ها تردد می‌کنند که ‌این بیمه‌نامه را ندارند. آنهایی هم که بیمه دارند خیلی با کارکرد‌های آن آشنا نیستند و فکر می‌کنند فقط باید لای مدارک‌شان باشد تا به پلیس نشان دهند یا هنگام حوادث برای پرداخت خسارت از آن استفاده کنند. ما هشت نکته را در ادامه به شما یادآوری می‌کنیم که ممکن است از آنها بی‌خبر باشید. آشنایی با این موارد به شما کمک می‌کند از این بیمه‌نامه ساده استفاده‌های جادویی ببرید و از این به بعد وقتی ماشین‌تان را فروختید بیمه‌نامه‌تان را نگه دارید. این توضیح هم ضروری است که تمام این نکات شامل بیمه شخص ثالث موتور سیکلت‌ها هم می‌شود.

1. تخفیف‌های‌تان را به خودرو جدید انتقال دهید

خیلی‌ها سال‌ها تلاش می‌کنند که با کمترین استفاده از کوپن‌های بیمه‌شان تخفیف به دست بیاورند و در تمدید بیمه‌نامه از آن استفاده کنند اما یکی از مشکلات بزرگ این بود که وقتی کسی ماشین‌اش را می‌فروخت همراه با واگذاری بیمه‌نامه تمام تخفیف‌هایی که به خاطر رانندگی صحیح و کم خطر به دست آمده بود از بین می‌رفت. كارشناسان همیشه سعی داشتند كه بیمه‌نامه شخص ثالث را وابسته به راننده کنند و در هنگام ریسك سنجی آن در واقع خطر راننده را عامل اصلی قرار دهند.

البته نوع خودرو در میزان ریسك تاثیر خواهد داشت. خبر خوب اینکه بر اساس اصلاحی که در قانون بیمه شخص ثالث انجام شده از این به بعد در صورت انتقال قطعی مالكیت وسیله نقلیه، انتقال دهنده تا قبل از انقضای مدت اعتبار بیمه‌نامه می‌تواند تخفیف وسیله نقلیه منتقل شده را به وسیله نقلیه ازنوع مشابه متعلق به خود یا فامیل‌های درجه اول خود منتقل کند.

شرکت‌های بیمه مکلف شده‌اند سوابق تخفیف نداشتن خسارت وسیله نقلیه منتقل شده را به وسیله نقلیه جایگزین انتقال داده و تخفیف مربوطه را باكسر تخفیف مدت باقی مانده وسیله منتقل شده در بیمه‌نامه وسیله نقلیه جایگزین اعمال کند. حق بیمه وسیله نقلیه منتقل شده در سررسید بیمه‌نامه آن بر اساس سوابق بیمه‌گذار جدید دریافت خواهد شد.

هشت نکته طلایی درباره بیمه شخص ثالث



2. برای دریافت المثنی پول نپردازید

 برخی تخلف‌ها وجود دارد که اگر متقاضیان کمی ‌به حقوق خودشان آشنا باشند از بین خواهد رفت. هر کسی که بیمه‌نامه شخص ثالث خریده حق دارد آن را گم کند و المثنی رایگان بگیرد. بر اساس قانون، دریافت هر‌گونه وجهی برای ارائه المثنی بیمه‌نامه یا گواهی برای بیمه‌نامه‌های مفقودی (المثنی) توسط شركت‌های بیمه ممنوع است اما برخی نمایندگی‌های بیمه از اطلاع نداشتن مراجعان از این قانون سوء‌استفاده می‌کنند و برای صدور المثنی از آنها مبالغی دریافت می‌کنند. البته رویه شرکت‌ها در این زمینه یکسان نیست. بعضی از شركت‌ها در ابتدا و برای كوپن اول پولی دریافت نمی‌كنند ولی در صورت نیاز فرد به كوپن‌های بعدی از دارنده بیمه‌نامه وجه دریافت می‌کنند. دسته بعدی دستورالعملی در این خصوص برای خود تهیه كرده‌اند و با توجه به مدت باقی‌مانده از بیمه‌نامه شخص ثالث وجهی را دریافت می‌کنند.

این رویه‌های متفاوت در حالی است که بر اساس اعلام رسمی ‌بیمه مرکزی شرکت‌های بیمه مجاز نیستند به هیچ وجه پولی از متقاضی صدور المثنی بیمه‌نامه دریافت کنند. پس اگر بیمه‌نامه‌تان گم شد برای المثنی آن پول اضافی نپردازید. در صورت اصرار شرکت‌های بیمه می‌توانید از طریق سایت اینترنتی بیمه مرکزی شکایت کنید.



3. بیمه‌نامه شما برای وثیقه کافی است
 
یکی از مزیت‌های داشتن بیمه‌نامه شخص ثالث هنگام وقوع تصادف و حوادث این است در صورتی كه راننده مسبب حادثه، بیمه‌نامه معتبر داشته و باعث خسارت بدنی به شخص ثالث شود، مراجع قضایی و دادگاه‌ها آن را به عنوان وثیقه می‌پذیرند. پس اگر تصادفی کردید و در دادگاه از شما درخواست وثیقه اضافی کردند این را بدانید بر اساس قانون و توافق بیمه مرکزی و مراجع قضایی بیمه‌نامه شما به عنوان وثیقه در هر سطحی حتی اگر تصادف منجر به مرگ شده باشد کافی است. البته ‌این در شرایطی است که قبلا پرونده دیگری در جریان نباشد یعنی بیمه‌نامه شما به عنوان وثیقه در اختیار مرجع دیگری قرار نگرفته باشد. در این صورت هم البته اگر خسارت قبلی کم باشد با گرفتن یک معرفی‌نامه باز هم می‌توانید از این بیمه‌نامه به عنوان وثیقه استفاده کنید.



4. بیمه‌نامه‌تان را قبل از پایان مهلت قانونی تمدید کنید

خیلی‌ها برحسب یک عادت قدیمی ‌همه کار‌های‌شان را دقیقه 90 انجام می‌دهند، این عادت را در مورد تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث فراموش کنید. بهتر است بدانید اگر در تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث وقفه ‌ایجاد شود باید جریمه پرداخت کنید. البته ‌این جریمه تا یک ماه تاخیر زیاد نیست اما اگر یک ماه بگذرد بهتر است قید همه تخفیف‌ها و... را بزنید و از یک شرکت دیگر یک بیمه‌نامه جدید بدون تخفیف بخرید چون جریمه یک ماه به بالا تقریبا بیشتر از نصف حق بیمه است.
 


5. منتظر رای دادگاه نمانید

بر اساس اصلاحات جدید در قانون بیمه شخص ثالث در حوادث رانندگی منجر به صدمات بدنی، شرکت بیمه موظف است پس از دریافت گزارش پلیس بلافاصله حداقل 50 درصد از دیه تقریبی را به زیاندیده پرداخت كند و باقی‌مانده آن را پس از معین شدن میزان قطعی دیه بپردازد. برای پرداخت بقیه خسارت هم در صورتی که فرد صدمه دیده اعتراضی نداشته باشد نیازی به رای دادگاه نیست و برآورد پزشکان و کارشناسان بیمه کافی است.در حوادث رانندگی منجر به فوت هم شركت‌های بیمه می‌توانند در صورت توافق با راننده مسبب حادثه و ورثه افراد فوت شده، بدون نیاز به رای مراجع قضایی، دیه و دیگر خسارت‌های بدنی وارده را پرداخت کنند. پس در صورتی که صدمه دیده اعتراضی نداشت منتظر رای دادگاه نمانید و مقدمات پرداخت خسارت را از طریق شرکت بیمه‌ای‌تان فراهم کنید.

هشت نکته طلایی درباره بیمه شخص ثالث



6. تمدید بعد از دریافت خسارت

در صورتی که شخصی از بیمه‌نامه‌اش در سال قبل استفاده کرده باشد برای تمدید آن در سال بعدی باید قید تخفیف‌هایش را بزند ضمن اینکه اگر خسارت بدنی داشته باشد، هنگام تمدید از او جریمه هم دریافت می‌شود. اگر رابطه شما با شرکت بیمه فقط خرید بیمه‌نامه شخص ثالث است و تعلق خاطر خاصی هم به‌این شرکت ندارید توصیه ما این است به جای تمدید از یک شرکت بیمه دیگر شخص ثالث بخرید. نکته مهم دیگر اینکه بیمه مركزی سقف حق بیمه شخص ثالث را با تعهدات پایه تعیین كرده است و شركت‌های بیمه مجاز نیستند حق بیمه‌ای بیشتر از آن دریافت كنند.
 


7. درمان رایگان مصدومان

پرداخت هزینه‌های درمانی با استفاده از بیمه‌نامه شخص ثالث یکی از مجهولات مهم برای دارندگان آن است. خوب است بدانید که 10 درصد از حق بیمه‌های پرداختی برای بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت واریز می‌شود و این وزارتخانه مكلف است این امکان را فراهم کند که مصدومان ناشی از حوادث رانندگی بدون دریافت وجه در بیمارستان‌ها پذیرش شوند. بنابراین در صورت درخواست پرداخت وجه از سوی بیمارستان در این موارد، این ماده قانونی را یادتان باشد. هر نوع عکسبرداری، عمل جراحی و وسایلی هم که از داروخانه بیمارستان قابلیت تهیه داشته باشد باید به صورت رایگان در اختیار مصدومان حادثه قرار بگیرد. فرد مقصر هم هیچ تعهدی به بیمارستان ندارد و بیمارستان با وزارتخانه و آنها هم با بیمه مرکزی طرف حساب هستند.



8. بیمه‌نامه نداشته باشید از چه خدماتی محروم می‌شوید؟

خیلی‌ها فکر می‌کنند نداشتن بیمه شخص ثالث فقط محروم شدن از پرداخت خسارت توسط بیمه در هنگام حوادث را به دنبال خواهد داشت اما بهتر است بدانید که علاوه بر جریمه‌هایی که در هر بار بازرسی توسط راهنمایی و رانندگی به خاطر نداشتن بیمه باید بپردازید و معطلی به خاطر خواباندن خودرو در پارکینگ ارائه هرگونه خدمات به دارندگان وسایل نقلیه موتوری که بیمه‌نامه شخص ثالث ندارند توسط راهنمایی و رانندگی، دفاتر اسناد رسمی، سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حمل و نقل ممنوع است و ثبت معامله ‌این وسایل نقلیه امكانپذیر نیست. یعنی نداشتن بیمه شخص ثالث چیزی شبیه نداشتن سند است.


ویدیو مرتبط :
بیمه شخص ثالث

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رفع بلا تكلیفی نرخ حق بیمه ها با ابلاغ آیین نامه ماده هشت بیمه شخص ثالث



 

 

رفع بلا تكلیفی نرخ حق بیمه ها با ابلاغ آیین نامه ماده هشت بیمه شخص ثالث

 

مدیر عامل بیمه آسیا گفت: بلا تكلیفی صنعت بیمه با ابلاغ آیین نامه ماده هشت قانون شخص ثالث كه مربوط به تعیین نرخ های حق بیمه در مقابل پوشش ها است رفع می شود.

'محمد علیپور' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، با بیان آنكه ماده مذكور جزء مواد اصلی محسوب می شود ، افزود: در نبود این آیین نامه، بسیاری از تعهدات این قانون به شركت های بیمه ای اضافه شده بود .

وی با بیان آنكه ،‌ این امر مشكلاتی را برای شركت های بیمه ای ایجاد كرده است ،‌ اظهارداشت: این در حالی است كه شركت های بیمه بدون اینكه حق بیمه ای محاسبه شده باشد باید بسیاری از تعهدات را انجام دهند.

به گفته مدیر عامل شركت بیمه آسیا ،‌ مجموعه بیمه هم اكنون درگیر این مشكل است و دولت با ابلاغ آن، این مشكل را حل می كند.

وی با بیان آنكه‌،‌ هر قانونی دارای نقاط قوت وكاستی هایی است، ‌گفت: این قانون دارای مواد زیادی است به نحوی كه در آن علاوه بر آنكه تساوی دیون زن و مرد دیده شده برخی از استثناتات بیمه شخص ثالث نیز برداشته شده است.

علیپور ادامه داد: در ازای این امر باید میزان حق بیمه شخص ثالث نیز در آن در ابتدا دیده می شد تا قانون كامل اجرایی شود و نقاط ضعف و قوت آن مشخص شود.

به گفته وی ،‌هم اكنون این قانون به صورت ناقص اجرایی شده است كه با ابلاغ آ یین نامه ماده هشت این مشكل رفع می شود.

گفتنی است ؛ با ابلاغ قانون جدید بیمه شخص ثالث از دو سال و نیم پیش، كمیته‌ای متشكل از كارشناسان صنعت بیمه با تشریح آثارمفاد قانونی آن بربخش پرداخت خسارات؛ پیشنهادات خود را مبنی برافزایش 60 درصدی نرخ حق بیمه شخص ثالث با توجه به تثبیت آن طی سال‌های گذشته به شورای‌عالی بیمه ارائه كردند و به این ترتیب بسته پیشنهادی ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث كه شامل تعرفه حق بیمه و نحوه تقسیط و تخفیف در حق بیمه موضوع این قانون با رعایت نوع و خصوصیات وسیله نقلیه و فهرست تخلفات حادثه‌ساز و ضریب خسارت این رشته بود برای اخذ موافقت به هیات دولت ارایه شد.

هر چند این بسته بیش از دو سال پشت درهای بسته ماند اما بالاخره چندی پیش 'جواد فرشباف ماهریان' رییس‌كل بیمه مركزی از ابلاغ قریب الوقوع آن خبرداده و گفت: رییس جمهور شخصا خواستارآماده شدن آیین‌‌نامه اجرایی آن تا قبل از شروع سال 90 شده است.... / تحلیل : ایرنا