سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

هزینه های جوانی چقدر بالا رفته؟


در این روزها، گرانی فقط یقه خوراکی ها را نگرفته و تقریبا تمام اسباب و وسایل لازم برای جوانی را تحت تاثیر قرار داده. بد ندیدیم نگاهی بیندازیم به قیمت گذشته، حال و آینده برخی کالاهایی که برای یک جوان 18 تا 30 ساله لازم و ضروری است

همشهری جوان: «یک سوال به سوالات مراسم ازدواج اضافه شد: عروس خانم روزانه چه مقدار نان می خورند؟»، «جهان سوم جایی است که در آن کنجد روی نان بربری آپشن محسوب می شود» و... شاید در این چند وقت اخیر که تنه گرانی ها علاوه بر پدر و مادرها به تنه ما جوان ها هم خورده از این دست اس ام اس ها به دست شما هم رسیده باشد.

جوان هایی که حالا سخت می توانند به  خرده دغدغه های گجتی شان برساند، ناگزیر زده اند به فاز خلاقیت و دارند اس ام اس های بامزه تولید می کنند.



ولی در این میان قیمت ها بدون توجه به همه این مزه پرانی ها راه خودش را می رود. تا دیروز اگر دم دست ترین غذای مجردی (دختر و پسر) تهیه غذاهایی با محوریت تن ماهی، سوسیس، تخم مرغ و گوجه (در سبک ها و ورژن های مختلف) بود، در این چند وقت اخیر هزینه ها طوری شده که خوردن املت یا سوسیس تخم مرغ در محافل مجردی نقش تهیه خوراک اردک را پیدا کرده.

البته در این روزها، گرانی فقط یقه خوراکی ها را نگرفته و تقریبا تمام اسباب و وسایل لازم برای جوانی را تحت تاثیر قرار داده. بد ندیدیم نگاهی بیندازیم به قیمت گذشته، حال و  آینده برخی کالاهایی که برای یک جوان 18 تا 30 ساله لازم و ضروری است تا ببینیم سرجمع هزینه های «جوانی» چقدر بالا رفته.

پوشیدنی ها

اگر نباشد نمی شود. پوشیدنی ها را می گوییم. هم قیمتش بالاست و هم بنجل و مارک دار دارد. این روزها اگر نیت کنید و سری به راسته های لباس و کفش فروشی بزنید می بینید که هم مغازه دارها می نالند و هم مشتری ها؛ ناله آن گروه اولی از بی مشتری ماندن اجناسشان است و این گروه دومی از گرانی؛ بنابراین پیشنهاد ویژه این است که تا مدتی همان لباس ها و کفش های انباری را دستی سر و رویش بکشید تا ببینیم چی می شود.

کفش، شلوار و تی شرت

تا همین قبل از عید اگر جوانی هم سن و سال خودمان به نیت خرید بیرون می رفت، می توانست به ترتیب با 35، 25 و 20 هزار تومان و با کیفیت مناسب برای خودش کفش و شلوار و تی شرت بخرد. اما الان همین اجناس با کیفیت پایین تر 60، 45 و 25 هزار تومان هزینه دارد.

چادر کودری

این اواخر به یکی از مدهای دخترانه تبدیل شده بود. با همه استقبالی که دخترها از این نوع چادر کردند قیمتش تا فروردین همین امسال بالا نرفت. ولی امسال افزایش هزینه ها به اینجا هم رسید و قیمت متری چادر بالا کشید.

قیمت: چادر کودری فروردین 90 حدود 18 هزار تومان بود و فروردین امسال یک دفعه 42 هزار تومان شد.



خوردنی ها



با افزایش قیمت ها از خیلی چیزها می شود چشم پوشی کرد، اما نمی شود که نخورد. ولی قیمت خوراکی ها بدون توجه به معده ما همچنان بالا می رود و همچنان ارزان ترین گزینه برای پرکردن معده (با اختلاف زیاد) همان نیمروی معروف است.

تن ماهی

خوشمزه ترین و مقوی ترین گزینه سر سفره جوان های مجرد هنوز هم تن ماهی معروف است. اگرچه تا یک سال پیش می شد با خیالی راحت آن را تهیه کرد اما این روزها قیمت تن ماهی بیشتر از سایر خوراکی های جوانانه بالا کشیده است.

قیمت: تا یکسال پیش با هزار و 200 تومان هم می شد تهیه کرد اما تن ماهی این روزها تا دو هزار و 800 تومان هم قیمت خورده.

نان لواش

قبل تر ها اگر کسی پول به اندازه ای نداشت که تخم مرغ و سوسیس و تن ماهی به اندازه کافی بخرد، سعی می کرد با تعداد نان بیشتر جبران مافات کند و هر طوری هست سیر از پای سفره بلند شود اما با افزایش ناگهانی قیمت آرد نان اضافی هم برای خودش ارج و قربی پیدا کرده است.

قیمت: سوپرمارکتی ها قبل از هدفمندی یارانه ها و افزایش اخیر قیمت نان، هر بسته 5 تایی لواش را 250 تومان می فروختند اما الان خریدن همان بسته 1000 تا 1200 تومان هزینه دارد.

گوجه

برای تهیه املت عنصری حیاتی است. بنابراین قبلا در اکثر منازل دانشجویی و مجردی دو چیز به وفور پیدا می شد؛ گوجه و پیاز! اما الان که قیمت گوجه فرنگی هم بالا رفته چه انتظاری از جوان دارید که این طلای قرمز را به خانه های کم رونقشان راه دهند.

قیمت: قبل از عید حداکثر 1250 تومان بود اما الان 3500 تا 4000 تومان هم می فروشند.



شیر

استاندار تهران در واکنش به افزایش قیمت شیر همان اول کاری تعجب کرده و بعد گفته: «مگر گاوها لاغر شده اند که دیگر شیر نمی دهند؟» اما هرچه هست اینکه آن جوان های باکلاسی که شب قبل از نخوابیدن و صبح قبل از سوارشدن به سرویس شیر می خوردند الان دچار مشکل شده و عادت تغذیه ایشان هم به هم ریخته.

قیمت: تا همین آبان ماه گذشته با 900 تومان شیر بطری می خریدیم اما الان همین بطری شیر با مقدار چشمگیری آب 1400 تومان شده است.



زندگی دیجیتال

بخواهیم یا نخواهیم، دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم، جوان ها برای خودشان سبک زندگی دیجیتالی راه انداخته اند. پس با افزایش قیمت ها و این جور چیزها نمی شود نسل فعلی را از داشتن این سبک زندگی محروم کرد. بنابراین جوان ها هر طور که باشد تلاش می کنند هزینه تهیه زندگی به سبک دیجیتال را برای خودشان فراهم کنند البته با مقدار زیادی چاشنی گرانی!

MP4

از گجت های مورد علاقه جوان ها یکی اش همین نسل MP4 است که قیمت اش با نرخ ارز روز به روز تغییر می کند.

قیمت: مدل مناسبش را قبلا با 30 هزار تومان هم می شد خرید ولی الان کمتر از 60 هزار تومان قیمت نمی خورد.



لپ تاپ

تهیه اش برای اعضای تحریریه یک مجله از نان شب هم واجب تر است. برای جوان های دیگر هم بسته به نوع فعالیت و تحصیلشان ضرورتش تغییر می کند. گفته می شود هرکسی یک روزی کارش بهش می افتد حتی اگر مرده باشد. حالا فکر کنید این وسیله مدرن جدید بلافاصله بعد از افزایش قیمت ارز گران تر از قبل هم بشود و آن وقت است که پشت شیشه مغازه فقط باید تماشایش کنید.

قیمت: باتوجه به مارک ها و انواع زیادی که دارد هزینه های مختلفی را رقم می زند. اما قبل از پیداشدن سر و کله دلار 2000 تومانی در بازار آزاد می شد با یک میلیون و 300 هزار تومان یک مارک معروف با کاربری فوق العاده را خریداری کرد اما الان یک مارک معمولی با کاربری معمولی را می شود با همین قیمت تهیه کرد.

موبایل

کوچولوی دوست داشتنی وصله همه لحظه های جوانانه شده است. قبلا به نسبت اندازه اش می شد هزینه هایش را تحمل کرد اما این روزها حتی تحمل کردنش هم سخت شده است.

قیمت: دیگر خیلی ها دنبال مگاپیکسل و رم و این ظرافت ها نیستند. الان در بازار تهران موبایلی که کار کند و کمترین امکانات را داشته باشد، 120 هزار تومان فروخته می شود در حالی که همین موبایل تابستان سال گذشته 65 هزار تومان بود.

هارد اکسترنال

برخلاف بازار پر رونق اوایل پیدا شدن سر و کله اش در ایران، این روزها کمتر جوانی ترجیح می دهد پولش را ببرد سمت  هارد اکسترنال. بنابراین بازار سیاه فروش انواع دست دومش در میان جوان ها حسابی رونق پیدا کرده است.

قیمت: هارد 500 گیگابایتی با مارک معتبر تابستان سال گذشته 85 هزار تومان بود و الان همین هارد 170 تا 185 هزار تومان معامله می شود.



تنقلات

همیشه خوشحال ترین و ارزان ترین کالاهایی که جوان ها تهیه می کرده اند همین تنقلات بودند. تنقلاتی که لذت پیاده روی ها، فیلم دیدن ها، باهم بودن ها و... را دوچندان می کردند و حتی گاهی باعث افزایش رفاقت و مرام و معرفت می شدند اما این اواخر همین تنقلات هم نوعی مایه داری به حساب می آیند. مهم ترین تنقلاتی که باعث شده سبد خوشحال ماندن جوان ها تغییر کند اینها هستند.

چیپس

خوش خوراک ترین و مناسب ترین کالای خوراکی برای تفریح است که خوشبختانه هنوز قیمتش زیاد تغییر نکرده. تحریریه ما چیپس همراه با ماست را ترجیح می دهد که از بخت بد این روزها، رشد صعودی قیمت ماست هم شروع شده. آخرین وضعیت قیمت چیپس به این صورت است:

قیمت قبلی: 600 تومان

قیمت فعلی با  گاز نیتروژن اضافی: 700 تومان



آدامس

به غیر از آدامس شیک که قیمتش همیشه ثابت مانده، این اواخر مارک های مختلف آدامس خارجی طرفدار پیدا کرده بودند که با افزایش نرخ دلار قیمت های این نوع آدامس ها هم به شدت دچار نوسان شد.

آدامس اوربیت: قبل از گرانی ها 500 و الان 800 تومان

آدامس فایو: قبل از گرانی ها 2 هزار و الان 5 هزار تومان

بستنی

یکی از نوستالژی های کودکی و نوجوانی و جوانی قطعا خوردن بستنی کیم یا قیفی بود. اما الان شاید ناچار باشیم در نزدیکی های فصل تابستان کمی اقتصادی تر به ماجرا نگاه کنیم.

بستنی کیم مگنوم: قبل از گرانی ها 500 تومان، الان 800 تا 850 تومان.

نوشابه های انرژی زا

با اینکه عمر زیدی از ورود مارک های مختلف نوشابه های انرژی زا نمی گذرد، اما در همین مدت کم طرفداران پر و پا قرصی بین جوان ها پیدا کرده اند. البته تهیه این نوشابه ها از همان اول هم هزینه بر بود ولی این اواخر دیگر به یک کالای لوکس تبدیل شده است.

قیمت: تا قبل از افزایش نرخ ارز 2500 تومان بود ولی الان 4000 تومان فروخته می شود.


ویدیو مرتبط :
هزینه های ترحیم چقدر تمام می شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برای یک سفر تابستانی چقدر هزینه نیاز داریم؟



 

سفر تابستانی,تور تابستانه,هرینه سفر تابستانی

 

با تمام شدن سال تحصیلی برنامه سفر خانواده ها آغاز می شود. تنوع گزینه های مختلف از شهرها و هزینه های لازم برای هرکدام، موضوع مهمی است که باعث می شود تصمیم نهایی براساس آن گرفته شود. اما موضوع مهم تر تفاوت قیمت های اعلام شده از جانب تورهای مسافرتی است که باعث سردرگمی خانواده ها می شود.

 

 

برای یک سفر تابستانی چقدر هزینه نیاز داریم؟

کیش، مشهد و اصفهان سه شهر پرطرفدار برای خانواده های ایرانی است که معمولا سفرهای تابستانی خیلی از خانواده ها به یکی از آنها انجام می شود. برای پیشگیری از این سردرگمی و راهنمایی بیشتر برای برنامه ریزی ها هزینه لازم برای سفر از راه های زمینی و هوایی این سه نقطه را برایتان جویا شدیم و نرخ اقامت خانواده از طریق تورها و هتل ها را برایتان آورده ایم. می توانید با یک حساب و کتاب سرانگشتی مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید، دیگر ریش و قیچی دست شماست.

 

کیش

سفر به جزیره کیش همیشه جذاب بوده مخصوصا از وقتی که نوسانات قیمت ارز باعث شد تا سفرهای خارجی دیگر برایمان به صرفه نباشد. برای مسافرت به این جزیره راه های مختلفی وجود دارد. قبل از هر چیز انتخاب یک تور مناسب و محاسبه قیمت آنها است. قبل از هر چیز بهتر است گول پیامک های تبلیغاتی از تورهای مختلف را نخورید و دنبال یک آژانس مسافرتی مناسب بگردید.

 

اگر اهل سفر با تورهای مسافرتی نیستید بهتر است بدانید که به صرفه ترین راه برای آمدن به کیش و سیاحت در این جزیره انتخاب یکی از همین تورهاست که دلیلش را مفصل خدمت تان عرض می کنیم. قیمت بلیت یکسره کیش در پروازهای مختلف متفاوت است. این قیمت ها در هرکدام از آژانس ها با تفاوت سه، چهار هزار تومانی فروخته می شود و صندلی های تک باقی مانده در پرواز در ساعت های پایانی با رقم های بسیار ارزان تری به فروش می رسند. با وجود این بی ثباتی قیمت ها بهتر است خیلی خودتان را درگیر این ماجرا نکنید و یکراست از همین تورها اسفاده کنید.

 

بلیت یکسره به کیش برای بزرگسالان از 45 هزار تومان تا 103 هزار تومان عرضه می شود و همین بلیت برای افراد دو تا 12 سال 54 هزار تومان هزینه دارد. اگر کودک زیر دو سال هم داشته باشید مبلغ به 15 هزار تومان می رسد. بلیت های 45 هزار تومانی از همان بلیت هایی است که با تعداد محدود و تنها چند ساعت به پرواز نرخ شان پایین می آید.

 

اگر قصد سفر با خانواده را دارید نمی توانید روی آنها خیلی حساب باز کنید چون ممکن است برای تعداد کافی بلیتی با این نرخ موجود نباشد. سفر به این دوری آن هم در فصل تابستان اصلا عاقلانه نیست که از راه زمینی انجام شود. تورهای مسافرتی در روزهای اول هفته نرخ های ارزان تری دارند که مناسب ترین گزینه برای انتخاب هستند.

 

می توانید برگه مرخصی تان را طوری تنظیم کنید که یک سفر با هزینه مناسب تر در روزهای ابتدایی هفته داشته باشید. برای سفر چهارشب و سه روز به جزیره کیش و اقامت در هتل سه ستاره حدودا نفری 250 هزار تومان هزینه نیاز است و این مبلغ در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 25 هزار تومان گران تر می شود.

 

برای رفتن به مشهد با هواپیما قیمت بلیت افراد بزرگسال از 66 تا 80 هزار تومان است و این بلیت اگر برای افراد دو تا 12 سال باشد 38 تا 43 هزار تومان قیمت دارد

 

مشهد مقدس

برای سفر به مشهد می توانید از هواپیما، قطار و اتوبوس استفاده کنید که هزینه هرکدام به ترتیب ارزان تر از دیگری است. هزینه به روز تمام این سفرها و جزییات نحوه تهیه آسان بلیت را برای تان در آورده ایم. برای رفتن به مشهد با هواپیما قیمت بلیت افراد بزرگسال از 66 تا 80 هزار تومان است و این بلیت اگر برای افراد دو تا 12 سال باشد 38 تا 43 هزار تومان قیمت دارد.

 

تهیه بلیت کودکان زیر دو سال برای سفر به مشهد هم 12 هزار تومان آب می خورد. نرخ بلیت اتوبوس برای مشهد در تعاونی های مختلف از 15 تا 25 هزار تومان است. بسته به تجهیزات اتوبوس و نوع تعاونی این نرخ گران تر می شود. بلیت های 25 هزار تومانی مخصوص اتوبوس هایی است که شرایط ویژه ای را برای مسافران در نظر گرفته اند.

 

این اتوبوس ها کاملا جدید است و با سیستم تهویه مناسب و پذیرایی از مسافران. اگر با دفاتر آژانس ها تماس بگیرید و زحمت تهیه بلیت را به کارکنان آن دفتر بسپارید هزینه تان حدود سه تا پنج هزار تومان گران تر می شود اما دیگر خیال تان راحت است که شما تنها تاریخ سفر را مشخص کرده و در آخر هزینه را پرداخت می کنید.

 

برای اقامت در مشهد نیز می توانید علاه بر آژانس های مسافرتی از همین تهران و منزل خودتان به فکر اقامت باشید. تلفن های زیادی در اینترنت وجود دارد که می توانید از طریق آنها سوئیت، هتل آپارتمان، یا هتل رزرو کنید.

 

برای اقامت از شبی 15 تا 100 هزار تومان هزینه نیاز است که این مبلغ به جیب مبارک بستگی دارد. هزینه بلیت قطار از تهران به مشهد از هشت هزار و 500 تومان برای واگن های اتوبوسی تا 33 هزار تومان برای واگن های لوکس متغیر است. اگر دوست داشته باشید که واگن مجهز به سیستم صوتی و تصویری باشد نیز می توانید گزینه 27 هزار تومانی را انتخاب کنید.

 

اصفهان

اصفهان هم یکی از شهرهایی است که همیشه توریست های داخلی و خارجی خود را دارد. از آن شهرهایی که معمولا مردم تا چند روز تعطیلی گیرشان می آید یا تصمیم به سفر می گیرند این شهر هم یکی از گزینه های انتخابی است. فاصله تهران تا اصفهان آن قدر زیاد نیست که تحمل مسافرت در اتوبوس برای تان مشکل باشد. مخصوصا اگر برای این سفر اتوبوس های لوکس را انتخاب کنید و با هزینه مناسب از امکانات ویژه ای نسبت به اتوبوس های قدیمی برخوردار شوید.

 

قیمت بلیت اتوبوس های لوکس برای هر نفر حدود 12 هزار تومان هزینه دارد اما این مبلغ برای اتوبوس های معمولی از هشت هزار تومان است. برای اقامت هم می توانید از همین محل سکونت تان با هتل ها یا آژانس های مسافرتی تماس بگیرید و شرایط را باتوجه به هزینه و امکانات انتخاب کنید.

 

قطار گزینه دوم برای سفر به اصفهان است. تهیه یک بلیت قطار از تهران به اصفهان از 7 هزار تومان تا 14 هزار تومان است. دست کم دو روز قبل از تا ریخ سفر آن هم در شرایط عادی و کم مسافر باید برای تهیه بلیت قطار اقدام کنید.

 

اگر درآمدتان به حدی است که می توانید این سفر را با هواپیما بروید و زمان کمتری را در مسیر بگذارید که باید به دفاتر فروش بلیت هواپیما بروید. خرید یک بلیت یکسره به اصفهان برای افراد بزرگسال حدود 58 هزار تومان هزینه دارد. این بلیت برای افراد دو تا 12 سال 32 هزار تومان قیمت دارد و برای کودکان زیر دو سال نیز 10 هزار تومان است. تصمیم نهایی با شما و کیف پولتان است.

 

منبع:tebyan.net