سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نکاتی که درباره بهداشت میزغذاخوری باید رعایت کنیم


میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که ارتباط مستقیمی هم با سلامت جسمی اهل خانه دارد.

روزنامه هفت صبح: میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که ارتباط مستقیمی هم با سلامت جسمی اهل خانه دارد. وقتی روی زمین سفره پهن می‏کنیم، هنگام نشستن و برخاستن از روی زمین، به استخوان‏ها و مفاصل زانو و کمر فشار زیادی وارد می‏شود. به دلیل این ویژگی مثبت و همچنین به این علت که چیدن وسایل غذا، خوردن غذا و جمع‌آوری ظروف بعد از صرف غذا، با داشتن میز غذاخوری آسان‌تر است، امروزه در بیشتر خانه‌ها یک یا حتی دو میز در اندازه‌های مختلف پیدا می‌شود.

 اما در مورد میزها هم باید نکاتی را مدنظر داشته باشید.

  میزها به دلیل اینکه به طور معمول در نزدیکی آشپزخانه قرار دارند، برای قرار دادن بعضی از لوازم مانند کلیدها، کیف پول، بسته‌های خرید و پلاستیک میوه که همگی دارای آلودگی‏های زیادی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکاتی که درباره بهداشت میزغذاخوری باید رعایت کنیم

 اگر میز در آشپزخانه باشد هم، ممکن است در زمان آشپزی نیز از آن استفاده کنید. در این صورت، همواره سطح میز با مواد خام مانند مرغ و ماهی، گوشت، تخم‏مرغ یا گل و لای سبزی آلوده می‌شود. بنابراین اگر روی میزی که در آشپزخانه گذاشته‌اید، غذا می‏خورید بهتر است هنگام غذا خوردن روی آن، سفره پهن کنید.

این رومیزی بهتر است که سفره یا پارچه‏ای باشد که به راحتی بتوانید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید. همیشه بعد از صرف غذا، سفره را در سینک ظرف‌شویی بتکانید و هر چند وقت یکبار آن را با آب گرم و صابون بشویید. نور خورشید هم برای ضدعفونی کردن آن لازم است.

  پاک کردن میزهای چوبی کار مشکلی است زیرا چوب را نمی‏شود با محلول‏های شوینده آمونیاکی، سرکه یا محلول‏های شیشه پاک‏کن تمیز کرد. به همین دلیل بهتر است برای میز غذاخوری یک شیشه تهیه کنید که به راحتی قابل تمیز کردن باشد.

  اگر امکان دارد میز را در کنار پنجره یا زیر لامپ یا لوستر قرار بدهید. روشن بودن فضای بالایی میز، موجب می‌شود که آلودگی‏ها و کثیفی‏ها زودتر دیده شوند.

  ترک‏های چوب، محل مناسبی برای رشد میکروب‏ها هستند. در یک ترک بسیار باریک، تعداد زیادی میکروب جا می‏گیرد. در صورت وجود ترک روی چوب، آن را به سرعت برطرف کنید یا بخش چوبی روی میز را تعویض کنید.

  سطح میز غذاخوری را علاوه بر پاک کردن بعد از هر وعده غذایی، حداقل دو بار در هفته تمیز کنید. برای تمیز کردن آن از یک دستمال نخی تمیز، آب گرم و مایع شوینده استفاده کنید. سطح میز محیط بسیار آلوده‌ای دارد. یک فنجان آب گرم، یک فنجان الکل و یک قاشق غذاخوری سرکه را با هم مخلوط و روی میز اسپری کنید. بعد با دستمال تمیز آن را خشک کنید. بعد از تمیزکردن سطح رویی میز، لبه‏های آن را نیز تمیز کنید. در صورت لزوم برای از بین بردن لکه‏ها از فرچه استفاده کنید. سپس روی میز را با دستمال تمیز نمدار پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شود.


ویدیو مرتبط :
بهداشت دهان در بارداری، نکاتی که باید رعایت کنیم!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه بهداشت را در پخت، توزیع و مصرف غذاهای نذری رعایت کنیم؟



بهداشت در تهیه غذاهای نذری, غذاهای نذری
چگونه بهداشت را در پخت، توزیع و مصرف غذاهای نذری رعایت کنیم؟، چگونه غذای نذری درست کنیم؟، رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، غذای نذری، نذر، چگونه نذر خود را ادا کنیم؟، چگونه نذر خود را ادا کنیم، رعایت نکات بهداشتی در تهیه غذاهای نذری

نکات بهداشتی در تهیه غذاهای نذری
آیا می دانید؟ : پخت، توزیع و مصرف غذاهای نذری در فرهنگ ما ارزش خاصی دارد. این غذاها در حجم زیادی پخته می‌شوند و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، سلامت مصرف‌کنندگان به خطر خواهد افتاد.

نکاتی در مورد اصول تهیه، نگهداری و مصرف غذاهای نذری وجود دارد که تأثیر مستقیمی بر سلامت افراد می‌گذارد. در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:
۱- کسانی که مسوول تهیه، طبخ و توزیع غذای نذری هستند، باید از لحاظ سلامت و بهداشت در شرایط مطلوبی باشند یعنی کارت تندرستی را از مراجع ذی‌صلاح دریافت کرده باشند.
۲- تجهیزات پخت‌وپز باید استاندارد باشد و با رعایت اصول بهداشتی مورد استفاده قرار گیرند.
۳- آلودگی مواد اولیه به خصوص گوشت و مرغ، علاوه بر خطر ایجاد مسمومیت، تأثیر نامطلوبی بر کیفیت غذا می‌گذارد. گوشت قرمز مورد استفاده در نذری معمولاً به صورت گوشت گرم (لاشه) یا دام زنده تهیه می‌شود. اگر گوشت به صورت لاشه خریداری می‌شود، باید حتماً آن را از مراکز مجاز و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور تهیه کرد. اگر به صورت زنده هم فراهم می‌شود باید از میادین دایمی عرضه دام آن را خرید.
۴- معمولاً فاصله بین پخت و مصرف غذاهای نذری زیاد است و این غذاها اغلب بیرون از یخچال نگهداری می‌شوند در نتیجه این مسئله باعث افت کیفیت بهداشتی مواد غذایی می‌شود. در این حالت میکروارگانیسم‌ها فرصت رشد پیدا کرده و از خود سم ترشح می‌کنند و در صورت مصرف غذای آلوده به سم این میکروارگانیسم‌ها، فرد دچار مسمومیت غذایی خواهد شد.
اگر قصد نگهداری نذری را برای وعده‌های بعد و مصرف سایر افراد خانواده دارند، آن را در ظروف دردار کوچک بریزند و در اولین فرصت، پس از گرم کردن حدود دمای ۷۵ درجه سانتی‌گراد مصرف کنند. حداکثر زمان مجاز برای نگهداری مواد غذایی حدود ۷۲ ساعت است
۵- معمولاً غذاهای نذری در ظروف یک‌بار مصرف ریخته می‌شوند در بسیاری از موارد، حرارت و چربی غذا، باعث تشدید پدیده میگریشن (مهاجرت مواد از ماده پلاستیکی به مواد غذایی) می‌شود. بنابراین بهتر است بعد از تهیه غذا، بلافاصله آن را در ظروف غیر پلاستیکی (ترجیحاً از جنس سلولز و زیست‌فناپذیر) بریزید.
۶- کسانی که بعد از گرفتن نذری آن را به منزل می‌برند، بهتر است آن را در همان وعده مصرف و از گرم و خنک کردن‌های مکرر آن پرهیز کنند و اگر قصد نگهداری نذری را برای وعده‌های بعد و مصرف سایر افراد خانواده دارند، آن را در ظروف دردار کوچک بریزند و در اولین فرصت، پس از گرم کردن حدود دمای ۷۵ درجه سانتی‌گراد مصرف کنند. حداکثر زمان مجاز برای نگهداری مواد غذایی حدود ۷۲ ساعت است. لازم به یادآوری است اگر غذا در همان وعده دوباره مصرف نشد، از نظر بهداشتی، نگهداری و سرد کردن و باز گرم کردن مجدد آن درست نیست.
۷- در مورد غذاهای خورشی، اگر نیاز به نگهداری در یخچال است بهتر است خورش و پلو هر کدام جداگانه نگهداری و از مخلوط کردن آن‌ها خودداری شود.

منبع : ayamidanid.com