سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نکاتی درباره حمام کردن صحیح



 

 

نکاتی درباره حمام کردن صحیح

 

شما یک روز در میان حمام می‌روید یا هر روز؟ چند دست موهایتان را شامپو می‌کنید؟ با چه شامپویی موهایتان را می‌شویید؟

 

حمام رفتن هم راه و رسمی دارد که دانستن و رعایت آن می‌تواند شما را سرحال‌تر و پاکیزه‌تر کند.

 

با دکتر حسین طباطبایی، متخصص پوست و مو، درباره روش‌های صحیح حمام کردن از منظر یک متخصص پوست به گفتگو نشسته‌ایم.

 

آقای دکتر! بعضی‌ها عادت دارند دوش بگیرند و بعضی‌ها عادت دارند در وان بخوابند. از بین این دو عادت، کدام یکی سالم‌تر است؟

 

راستش، این دو عادت، تفاوت چندانی با هم ندارند. البته یک تفاوت مختصر وجود دارد که باید به آن اشاره کنم. به‌طور معمول وقتی دوش می‌گیرید، آب روی سر و بدن‌تان جاری می‌شود و پوست و موی‌تان را شستشو می‌دهد و می‌رود. این آب، آبی است که جریان دارد و از آب لوله‌کشی شهر است و طبیعتا پاکیزه. ولی وقتی وان را پر می‌کنید و در آن دراز می‌کشید، آب راکد است و امکان آلودگی آن وجود دارد و مقداری از چرک بدن وارد آب وان می‌شود. از طرف دیگر، وقتی دوش می‌گیرید آب کمتری استفاده می‌شود تا بخواهید برای حمام کردن تمام اعضای خانواده وان را از آب پر و خالی کنید. همچنین شستشوی کامل بدن و اعمال بهداشتی زیر دوش راحت‌تر است.

 

پس به نظر می‌رسد دوش گرفتن بهداشتی‌تر است؟

 

بله. وقتی استحمام تمام و آب وان خالی می‌شود، مقداری از آلودگی‌ها به دیواره‌های وان می‌چسبد. اگر یکی دیگر از اعضای خانواده که می‌خواهد به عنوان نفر بعدی حمام کند، وان را از آب پر کند، این آلودگی‌ها دوباره وارد آب می‌شوند و آب را آلوده می‌کنند.

 

اگر همه اعضای یک خانواده عادت داشته باشند در وان حمام کنند؛ چه؟

 

باید اعضای خانواده‌ای که از وان برای حمام کردن استفاده می‌کنند، به رعایت بهداشت وان که وسیله‌ای عمومی ‌به حساب می‌آید، توجه کافی داشته باشند. لازم است هر نفر پس از استحمام، دیواره‌های وان را با وسیله‌ای زبر از آلودگی‌ها پاک و ضدعفونی کند تا برای استفاده نفر بعدی آماده باشد.

 

کیسه و سفیدآب چطور؟ واقعا کیسه کشیدن چرک‌ها را از روی پوست پاک می‌کند؟

 

ما به هیچ وجه استفاده از کیسه و سفیدآب را توصیه نمی‌کنیم؛ چون باور‌هایی که درباره آن در فرهنگ ما وجود دارد، غلط است. ما با کیسه کشیدن می‌خواهیم به زور طبقه سطحی پوست را که لایه شاخی نام دارد، از سطح پوست برداریم و خیلی‌ها وقتی به اصطلاح با کیسه چرک می‌کنند، تصور می‌کنند این چرک‌ها هستند که از پوست خارج شده‌اند؛ درحالی که ‌این لایه‌ای از پوست است که شما به زور کنده‌اید. وجود لایه شاخی پوست که سطح آن را می‌پوشاند و لایه‌ای مرده از سلول‌های پوستی است، برای حفاظت لایه‌های زیرین پوست که زنده‌اند، لازم است.

 

پس پیشنهاد شما چیست؟

 

استفاده از یک لیف نرم و صابون، بهتر است. یک لیف نرم برای برداشتن عرق از سطح پوست کافی است. با استفاده از یک لیف نرم، آن بخش از سلول‌های سطحی پوست که آمادگی جدا شدن از سطح پوست را دارند، برداشته می‌شوند و می‌ریزند. بنابراین لازم نیست شما با یک کیسه زبر و سفیدآب زبرتر و با فشار دست به جان طبقه سطحی پوست‌تان بیفتید. این کار سلامت پوست و نقش حفاظتی آن را به خطر می‌اندازد.

 

بعضی‌ها در یک‌بار حمام رفتن، سه بار سرشان را شامپو می‌کنند. این عادت خوبی است؟

 

شامپو کردن شیوه خاصی دارد. اگر شما پوست طبیعی یا مایل به چرب دارید که اغلب جوان‌ها چنین پوستی دارند، می‌توانید از این روش استفاده کنید. اگر هر روز حمام می‌روید باید یک بار شامپو کنید. اگر یک روز در میان به حمام می‌روید باید دو بار شامپو کنید و اگر سه روز یک بار حمام می‌کنید باید سه بار شامپو بزنید؛ یعنی به ازای هر روز باید یک بار شامپو کنید. ولی بهتر است با فواصل کمتری به حمام بروید تا کمتر شامپو بزنید.

اگر هر روز حمام بروید و یک بار شامپو بزنید، بهتر از سه روز در میان سه بار شامپو زدن است.

 

درباره کسانی که پوست خشک دارند، چطور؟

 

کسانی که پوست طبیعی مایل به خشک دارند، باید بر حسب خشکی موهایشان، یک روز در میان یا دو روز در میان به حمام بروند و تعداد دفعات شامپو زدن را کمتر کنند. کسانی که به دلیل پیری، پوست و مو‌هایشان خشک شده است می‌توانند هر روز حمام کنند، ولی هر روز شامپو نزنند و با آب تنها دوش بگیرند. بهتر است به دلیل خشکی پوست و موهایشان، دو یا سه روز یک بار شامپو بزنند.

 

حرف آخر؟

 

توصیه آخرم این است که پس از استحمام، فاصله میان انگشتان پا به طور کامل خشک شود؛ به دلیل این که پس از شستن پا، اغلب رطوبت میان انگشتان پا باقی می‌ماند و این رطوبت زمینه‌ساز پرورش قارچ‌هایی در این محیط می‌شود که بیماری‌زا هستند و به سفید و لیچ شدن میان انگشتان پا منجر می‌شوند. برای پیشگیری از این مشکل باید پا را پس از شستن، خوب خشک کرد.

chamranhospital.ir


ویدیو مرتبط :
نکاتی لازم برای مصرف صحیح دارو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی برای حمام کردن صحیح کودک نوپا


حمام کردن می‌تواند یک تفریح سرگرم‌کننده و همچنین زمان خاصی برای سهیم شدن با عواطف و احساسات فرزند‌تان باشد. اگرچه باید در این کار احتیاط کرد. بنابر‌این این نکات را ذهن‌تان نگه دارید تا زمانی که کوچولوی‌تان را تر و تمیز می‌کنید، ایمن باشد.

نی نی سایت: حمام کردن می‌تواند یک تفریح سرگرم‌کننده و همچنین زمان خاصی برای سهیم شدن با عواطف و احساسات فرزند‌تان باشد. اگرچه باید در این کار احتیاط کرد. بنابر‌این این نکات را ذهن‌تان نگه دارید تا زمانی که کوچولوی‌تان را تر و تمیز می‌کنید، ایمن باشد.

12 نکته برای حمام کردن صحیح بچه‌های 12 تا 24 ماهه

1- اولین و مهم‌ترین قانون این است: هرگز، هرگز، هرگز کودک‌نوپای‌تان را برای یک دقیقه هم به حال خود رها نکنید. کودکان می‌توانند در کمتر از 3 سانتی‌متر آب غرق شوند. همه‌ی وسایل از صابون و حوله گرفته تا بقیه را جمع کرده و از دسترس بچه دور نگه‌دارید چون شما بیشتر به زمان احتیاج دارید. اگر زنگ در خانه به صدا در می‌آید یا تلفن زنگ می‌خورد و شما احساس می‌کنید که باید به آن جواب بدهید بچه‌تان را در حوله بپیچید و او را با خود ببرید.

2- وقتی که شیر آب باز است و آب جریان دارد، کودک‌تان را درون تشت یا وان نگذارید چون ممکن است درجه حرارت آب تغییر کند و یا بیش از حد عمیق شود.

3- وان یا کف حمام را ایمن کنید: وان‌ها و کف حمام‌ها بسیار لیز هستند بنابر‌این یک حصیر حمام محکم را برای نشستن یا جای‌گیری بی‌خطر آماده کنید. با سرپوش‌های نرمی که به دهانه‌ی لوله‌ها می‌بندید می‌توانید سر کودک‌تان را در برابر ضربه‌های دردناک حفظ کنید. اگر حمام‌تان در‌های شیشه‌ای کشویی دارد، اطمینان حاصل کنید که آنها از شیشه‌های ایمنی ساخته شده باشند.

4- آب را به راحتی گرم کنید ( در حرارت 32 تا 42 درجه). نوزادان و کودکان نوپا معمولا آب‌های خنک‌تر از آنچه را که شما آماده کرده‌اید ترجیح می‌دهند.

5- بیش از حد آب در وان حمام یا تشت نریزید. هرگز بیش از ارتفاع کمر (در حالت نشسته) برای کودکان نوپا  کمی بزرگتر، آب نریزید.

12 نکته برای حمام کردن صحیح بچه‌های 12 تا 24 ماهه 

6- برای بچه‌هایی که می‌توانند بشینند، استفاده از یک صندلی حمام در کف وان یا تشت می‌تواند برای‌تان مانند یک دست اضافه عمل کند. اما نباید اجازه دهید که وجود این صندلی به شما یک احساس امنیت کاذب بدهد چون این وسیله هیچ‌وقت جایگزین نظارت با چشمان خودتان نمی‌شود.

7- به فرزند‌تان یاد بدهید که در وان یا تشت بنشیند و نایستد.

8- صابون‌ها،‌شامپو‌ها و کف‌ها و حباب‌های حمام ممکن است پوست کودک‌تان را خشک کنند و خارش ایجاد کنند بنابر‌این از آنها کم استفاده کنید.

9- آنها ممکن است مجرای خروجی مثانه را تحریک کنند که به نوبه‌ی خود ممکن است خطر عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهند. برای این‌که نگذارید کودک‌تان به مدت طولانی در آبی که با کف صابون پر شده و برای تجمع عفونت‌ها تحریک‌آمیز است بنشیند و بازی کند، از همان شروع حمام با او بازی کنید تا در مصرف صابون‌و شامپو‌هم صرفه‌جویی کرده باشید.

12 نکته برای حمام کردن صحیح بچه‌های 12 تا 24 ماهه

10- درجه‌ی آبگرمکن خود را تا 48 درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم کنید. تنها دو ثانیه طول می‌کشد تا کودک در آب 65 درجه‌دچار سوختگی نوع سوم شود و در آب 60 درجه تنها 5 ثانیه طول می‌کشد تا این اتفاق رخ دهد، یعنی در درجه حرارت‌هایی که معمولا آبگرمکن‌بیشتر کارخانه‌ها آب را داغ می‌کنند.

11- اجازه ندهید کودک‌تان به دستگیره‌ی شیر آب دست بزند. حتی اگر او نتواند همین حالا آن را باز کند، در نهایت برای این انجام این کار به اندازه‌ی کافی قوی می‌شود که می‌تواند به آسیب‌های جدی منجر شود. (شما ممکن است فرزند‌تان را پشت به شیر‌های آب داخل وان یا تشت قرار دهید).

12- لوازم برقی را دور از وان یا تشت قرار دهید ( لوازمی مانند سشوار و اتوی مو).