سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند...


هر کسی گفته مهریه را کی داده و کی گرفته دستش را بگیرید و به ستاد دیه مراجعه کنید تا کاملا توجیه شود که مهریه را هم خوب داده اند و هم خیلی خوب گرفته اند.

خبرگزاری مهر - سید هادی کسایی زاده: مهریه را کی داده؟ کی گرفته؟ ... با اینکه این ضرب المثل و یا جمله غلط و کلیشه ای هنوز در فرهنگ ما شنیده می شود اما در واقع باید گفت که اتفاقا خیلی اوقات مهریه را هم خوب گرفته اند به نحوی که هم اکنون حدود ۲ هزار زندانی مهریه و نفقه در زندانهای کشور محبوسند!

اما حقیقت آن است که مهریه مالی است که مرد هنگام وقوع عقد نکاح یا به عبارتی ازدواج، به همسر خود تقدیم می کند و مکلف است آن را بپردازد.

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند/روش بخشش مهریه توسط عروس

 اگر فکر می کنید که مهر زن فقط سکه یا پول است اشتباه می کنید، زیرا شما می توانید هر آنچه ارزش مالی یا اجتماعی داشته باشد، مهر خود قرار دهید، مثل طلا، نقره، املاک، پول رایج، لوازم زندگی و حتی آموزش قرآن یا مهارتی ویژه... یا به تعریف حقوقی باید گفت که هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک باشد می توان مهر قرار داد (ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی)؛

امروزه بیشتر سکه طلا را مهر زن می کنند. به قول جهانشاهی وکیل دادگستری که در گفتگو با ما می گوید: این روش ثبت مهریه در کشور غلط است و نباید اجازه داد مردی که توانایی پرداخت مهریه بالا را ندارد هر رقمی دلش خواست ثبت کند به امید اینکه همسرش را از دست ندهد یا اینکه اگر مهریه کم باشد به همسرش جسارت شده است! اما سوال این است چطور مردان به دلیل عدم پرداخت مهریه راهی زندان می شوند؟

اعسار مرد تائید شود مهریه را باید دولت به زن پرداخت کند

بگذارید با قانون حمایت از خانواده صحبت کنیم. در فصل ازدواج، ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده آمده است که اگر مهریه تا ۱۱۰ سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد وصل آن بر اساس ماده قانون محکومیتهای مالی الزامی است و اگر مهریه بیش از ۱۱۰ سکه باشد پرداخت آن مشروط به توانایی مالی زوج است.

جهانشاهی می گوید: اگر مرد توانایی پرداخت مهریه کمتر از ۱۱۰ سکه را هم نداشته باشد در هرحال باید زندانی شود مگر اینکه بعد از زندانی شدن درخواست اعسار داده و دادگاه پس از بررسی به این نتیجه برسد که واقعا این آقا داماد هیچ آهی در بساط ندارد آن وقت این وظیفه دولت است که این هزینه را از بیت المال تامین کند.

 اما آیا دولت اینقدر بودجه دارد این هزینه ها را پرداخت کند؟ تعیین اعسار هم البته به همین آسانی ها نیست و باید دو شاهد به اعسار مرد گواهی دهند و قاضی در این خصوص بسیار حساس و موشکافانه وارد می شود.

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند/روش بخشش مهریه توسط عروس

اعسار مرد پذیرفته شود اصلا پایش به زندان نمی رسد

علی اصغر حیدری وکیل دادگستری در گفتگو با ما می گوید: بر اساس قانون جدید محکومیتهای مالی که از مرداد ۹۴ اجرایی شده نیاز نیست مرد حتما زندان برود تا دادخواست اعسارش پذیرفته شود بلکه می تواند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ اجراییه دادخواست اعسار بدهد و اگر این کار را کرد و اعسارش پذیرفته شد دیگر زندان نمی رود.

با این حال اگر اعسار پذیرفته نشود باید زندانی مهریه در زندان بماند تا اینکه انجمن ها و نهادهای مردمی مانند ستاد دیه با کمک خیرین زندانیان مهریه را آزاد کنند در حالی که باز هم اولویت آزادی با زندانیان دیه در جرایم غیر عمد است چون آنها غیرعمد مرتکب جرم شده و در حبس هستند اما زندانی مهریه با علم و دانسته مهریه را تعیین و ثبت قانونی کرده است.

مردی که ۲۰۰۰ سکه مهر زنش می کند اگر داشته باشد باید پرداخت کند

حالا اگر مهریه بالای ۱۱۰ سکه باشد اول باید داماد ۱۱۰ سکه را پرداخت کند و اگر دادگاه تائید کرد مرد تمکن مالی دارد با حکم دادگاه الباقی مهریه هم به نحوی باید پرداخت شود. اگر بخواهیم راحت تر بیان کنیم این است که مثلا مردی مهریه همسرش را ۲۰۰۰ سکه تعیین کرده و حالا زن مهریه را به اجرا می گذارد و اگر دادگاه به این نتیجه برسد مرد تمکن مالی دارد یا زوجه اموال مرد را به دادگاه معرفی کند تمام مهریه باید پرداخت شود و ۱۱۰ سکه ملاک نیست.

البته بعد از بازداشت زوج می تواند درخواست اعسار کند یعنی اینکه به قاضی بگوید من واقعا اموال و درآمدی برای این پرداخت مهریه ندارم. قاضی وقتی به این نتیجه رسید متهم آزاد شده و مهریه تقسیط می شود.

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند/روش بخشش مهریه توسط عروس

مراحل بخشیدن مهریه همسر

اما یک موضوع دیگر هم اینجا مطرح است و آن اینکه زوجه در طول زندگی دلش بخواهد مهریه اش را به هر دلیلی ببخشد. اما این اقدام هم برای خودش راه و رسمی دارد.

مثلا تا قبل از ثبت عقد امکان بخشش مهریه وجود ندارد. نکته دوم اینکه اصلا نیاز نیست به دادگاه مراجعه کنید مثلا همسر شما روی یک کاغذ می نویسد من مهریه خودم را به همسرم بخشیدم و بعد امضا و اثر انگشت می زند و این خودش مدرک است.

 با این حال داماد برای محکم کاری بهتر است راهی دفترخانه اسناد رسمی شود و این کار را ثبت کند. این اقدام همان اقرارنامه ثبتی است و بعد از ثبت٬ نامه ای به دفتر ثبت ازدواج که قبلا آنجا ازدواجشان ثبت شده نوشته شده تا آنها هم در دفتر خود ثبت کنند و در عقدنامه نوشته شود.

اما این راه کمی درد سر دارد و اگر واقعا عروس خانم قصد دارد که مهریه اش را ببخشد، بهتر است با آقای داماد راهی دفتر اسناد رسمی شود و این کار را قانونی کند. محضردار اعتراف همسر برای بخشش مهریه را در قالب «اقرارنامه ثبتی» تنظیم می کند؛ البته کار به همین جا ختم نمی شود، زیرا برای محکم کاری باید نامه ای از آنجا برای دفترخانه رسمی ازدواج- که عقد در آن مکان ثبت شده - برده شود تا در آنجا مفاد نامه در «صفحه ملاحظات» عقدنامه ثبت شود.

بخشش مهریه با اجازه پدر لطفا!

البته توصیه می شود خانمی که قصد دارد مهریه اش را به شوهرش ببخشد، بدون اجازه پدر این کار را انجام ندهد. در این راستا دفاتر اسناد رسمی در صورت اجازه پدر عروس خانم مهریه را به شوهر می بخشند و آن را ثبت می کنند.

 می دانیم که طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی شما از زمانی که عقد کردید و هنوز مُهر ازدواجتان خشک نشده است، مالک مهرتان می شوید و می توانید هر دخل و تصرفی که خواستید در آن داشته باشید، اما اذن پدر در این مورد خاص لازم است هر چند این موضوع نه جنبه قانونی دارد و نه جنبه شرعی، اما دفاتر اسناد رسمی به دلیل اینکه گاهی این بخشش مهریه از روی اجبار یا از روی احساسات آنی رخ می دهد، این شرط را برای این موضوع می گذارند که یک شرط لازم نیست، اما از بروز مشکلات بعدی پیشگیری می کند.

مراقب باشید که  ثواب می کنید٬ کباب نشوید!

اما گاهی زنی که با عشق رفته و مهرش را بخشیده کباب می شود. فرض کنید دختری در دوره عقد مهریه اش را می بخشد و بعد از عروسی به هر دلیلی تمایلی به ادامه زندگی با همسرش ندارد و تقاضای طلاق می کند! در این میان چون زن خواهان طلاق است که در قانون به آن «طلاق خلع» می گویند، زن باید معادل مهریه یا مبلغی کمتر یا بیشتر از آن را به داماد پرداخت کند.

 به این ترتیب زن برای رهایی از زندگی ای که تمایلی به آن ندارد نه تنها مهریه ای نمی گیرد، بلکه باید رقمی را نیز برای جدایی به مرد بپردازد. پس قبل از بذل و بخشش، کمی بیشتر تامل کنید.

گاهی زن و مرد در زندگی آنقدر دچار اختلاف می شوند که زن می گوید «مهرم حلال جونم آزاد!» اما یک سوال اگر عروس خانم مهرش را ببخشد آیا واقعا طلاق به سرعت انجام شده و کار تمام است؟ اتفاقا کاملا در اشتباه هستید.

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند/روش بخشش مهریه توسط عروس

 اصلا معلوم نیست بعد از بخشش مهریه مرد حاضر به طلاق همسر شود، یا زمان عده دوباره رجوع نکند! برای این که در این حوزه مشکلی ایجاد نشود، شرع و قانون راه آن را پیش بینی کرده است. بد نیست بدانید که طلاق «خلع» و «مبارات» دقیقا همین هدف شما را به طور کامل و بدون ضرر و خطر تامین می کند. در این نوع طلاق، زن و شوهر توافق می کنند در عوض مهریه یا کمتر یا بیشتر از آن از یکدیگر جدا شوند.

در این روش دیگر شوهر حق رجوع ندارد و به این ترتیب زن با بخشیدن مالی معادل مهریه، یا بیشتر و کمتر از آن به شوهر، او را راضی به طلاق می کند. البته اگر این بیزاری از ادامه زندگی دو طرفه باشد، اما زن تقاضای طلاق بدهد باز هم باید مهریه اش را ببخشد تا این طلاق که مبارات نام دارد، جاری شود.

می خوام دوباره مهریه ام برگردد...چیکار کنم؟


شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که مهریه خود را بخشیده و اکنون پشیمان شده اید و برایتان این سوال پیش آمده است که راه بازگشت دارید یا خیر؟ باید بگویم چند فرض را باید در نظر بگیرید:

۱. اگر زن به مرد بگوید که وی تکلیفی برای پرداخت مهریه ندارد، مرد دیگر این تکلیف را نخواهد داشت.

۲. تصور کنید زن مهریه را به مرد ببخشد (هبه کند)، باید این لفظ را بگوید که «من مهر خود را به تو بخشیدم».

در این حالت، تکلیف مرد در پرداخت مهریه به طور کامل از بین نمی رود، زیرا زن می تواند تحت شرایطی از این هبه برگردد و مهریه خود را مطالبه کند. البته این مسئله مشروط بر این است که زن، طی قرارداد دیگری، این حق را از خود نگرفته باشد، وگرنه راه دیگری وجود ندارد.

مهریه را هم داده اند و هم گرفته‌اند/روش بخشش مهریه توسط عروس

یک وکیل دادگستری: بیمه مهریه را اجباری کنید

حسن عرب وکیل پایه یک دادگستری در گفتگو با مهر می گوید: یک پیشنهاد دارم و آن هم این است که موضوع بیمه مهریه کمی متفاوت تر و بهتر اجرایی شود. امروزه شرکتهای بیمه ای در کشور اقدام به ارائه خدمات بیمه ای می کنند و چند سالی است که بیمه مهریه را در برنامه  های خود قرار داده اند اما این مسئله به دلایل نامعلوم متوقف شد که بهتر است قوه قضائیه برای پیشگیری از وقوع جرم و زندان زدایی روی اجباری کردن این مهم پیش قدم شود.

وی افزود: مهریه با حداقل ۱۱۰سکه بسیاری از مشکلات زوجین را حل کرد و امروز مهریه چه قبل ازدواج و چه بعد ازدواج به عنوان یک ابزار تهدید تبدیل شده است و دختر به دنبال مستحکم کردن جایگاه خود در زندگی مشترک هست. حالا از سویی مرد در ترس مهریه در کل جریان زندگی گیر کرده که منشا برخی اختلافات خانوادگی از همین مهریه شروع می شود.

راهکار چیست؟ چگونه زن و مرد را از کابوس مهریه نجات دهیم؟ معتقدم باید موضوع مهریه را با ساز و کارهای قانونی حل کنیم و زوجین بدون دغدغه و نگرانی سر سفره عقد بشینند و بدون ترس و واهمه به زندگی ادامه دهند.


ویدیو مرتبط :
مهریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرداخت مهریه همسر، بهانه سرقت



 

 

پرداخت مهریه همسر، بهانه سرقت‌های سریالی

 

مردی معتاد كه برای پرداخت مهریه همسرش، با همدستی ۲ مرد اقدام به سرقت‌های سریالی منازل در تهران می‌‌كرد، همراه همدستانش دستگیر شد.



نیمه شب یازدهم آذر سال گذشته اعضای یك خانواده تهرانی پس از مهمانی، وقتی به خانه بازگشتند، مشاهده كردند قفل آپارتمانشان تخریب و اثاثیه خانه به هم ریخته و برخی اقلام قیمتی منزل از قبیل طلا، جواهر و برلیان به ارزش ۱۰ میلیون تومان به سرقت رفته است.



مرد مالباخته در پی این اتفاق به كلانتری ۱۰۱ تجریش تهران مراجعه و از ماموران تقاضای كمك كرد.



با تشكیل پرونده قضایی در این رابطه در شعبه هشتم بازپرسی دادسرای ناحیه یك تهران، پرونده در اختیار كارآگاهان پایگاه یكم آگاهی تهران قرار گرفت و تحقیقات در این رابطه آغاز شد.



جستجوهای پلیسی در این رابطه ادامه داشت تا این كه چند روز بعد از وقوع سرقت، مالباخته دوباره به اداره پلیس مراجعه و عنوان كرد، سارقان خانه‌اش یك قطعه از برلیان مسروقه متعلق به همسرش را در یكی از طلافروشی‌های شرق تهران با فاكتور مربوطه فروخته‌اند.



● فروش برلیان مسروقه راز گشود

ماموران پایگاه یكم آگاهی تهران با به دست آوردن این اطلاعات، به مغازه طلافروشی رفته و از مرد طلافروش تحقیق كردند كه مشخص شد، مردی جوان با ارائه فاكتور یك قطعه برلیان را به ارزش یك میلیون و ۲۰۰ هزار تومان فروخته است.



ماموران برای مشخص شدن هویت فروشنده ـ متهم به سرقت ـ به بازبینی فیلم دوربین مداربسته نصب شده در طلافروشی پرداختند و متهم را شناسایی كردند.



با مشخص شدن تصویر متهم فراری، ماموران در تحقیق مجدد از مرد طلافروش پی بردند وی از فرد فروشنده فقط یك شماره دارد. ماموران در تماس با صاحب شماره تلفن متوجه شدند مالك آن یك زن است.



پس از گفتگو با این زن، او را برای ادامه تحقیقات به اداره پلیس تهران احضار كردند.



با حضور این زن در پایگاه یكم آگاهی تهران، وی در بازجویی از سرقت خانه شاكی اظهار بی‌اطلاعی كرد.



ماموران كه احتمال می‌دادند متهم فراری با این زن آشنایی داشته باشد، تصویر وی را به زن جوان نشان دادند كه او به محض دیدن تصویر سارق فراری او را شناسایی و بیان كرد تصویر متعلق به شوهر سابقش به نام محمد است.



با مشخص شدن هویت متهم فراری، پاتوق‌های احتمالی او زیرنظر گرفته شد كه در ادامه تحقیقات مخفیگاه وی در یكی از محله‌های كرج شناسایی و وی چند هفته قبل دستگیر شد.



با انتقال این متهم به پایگاه یكم آگاهی تهران، وی در بازجویی به سرقت از خانه شاكی اعتراف كرد.



● اعتراف به سرقت‌های سریالی


محمد ـ متهم پرونده ـ در اظهاراتش به پلیس گفت: من به موادمخدر (شیشه) اعتیاد داشتم. چندی قبل به دلیل اختلاف با همسرم، او مهریه خود را در دادگاه به اجرا گذاشت و از هم جدا شدیم و قرار شد هر ماه مبلغی از مهریه او را بپردازم؛ اما میزان مهریه‌اش بسیار بالا بود.



متهم ادامه داد: برای تامین هزینه پرداخت مهریه همسرم، بناچار تصمیم به سرقت گرفتم.



بنابراین، با همدستی برادرم مصطفی و دوستم شاهین خانه شاكی را شناسایی و شبانه با تخریب قفل آپارتمان، اموال خانه‌اش را سرقت كردیم و شماره تماس همسر سابقم را به مرد طلافروش دادم، تا او را دچار دردسر كنم. با ثبت اظهارات وی، ۲ همدست دیگر متهم تحت تعقیب قرار گرفتند و هفته گذشته در ۲ محله تهران دستگیر شدند.



با انتقال آنها به پایگاه یكم آگاهی تهران، متهمان در بازجویی به همكاری با یكدیگر اعتراف كردند.


● اموال مسروقه ۸۰۰ میلیون تومان بود

سرهنگ محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران درباره این پرونده به خبرنگار ما گفت: در ادامه تحقیقات از این ۳ سارق معتاد معلوم شد آنها علاوه بر سرقت از خانه مالباخته، با پرسه زدن حوالی مجتمع‌های مسكونی در زعفرانیه، شهرك غرب، جنت‌آباد، تهرانپارس، پیروزی و خیابان دماوند، افرادی را كه برای مهمانی یا مسافرت از منازلشان خارج می‌شدند، شناسایی و در غیاب آنها، با تخریب قفل منازل اموالشان را سرقت می‌كردند. سرهنگ محمدیان ادامه داد: متهمان تاكنون به ده‌ها فقره سرقت از منازل اعتراف كرده‌‌اند و ارزش اموال مسروقه، ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.



متهمان اكنون در زندان به سر می‌برند. تحقیقات تكمیلی از آنها ادامه دارد..../ مصاحبه : جام‌جم آنلاین