سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

معروف ترین ناداوری‌ها علیه ورزش ایران


از وقتی یادمان می آید در مسابقات و تورنمنت های ورزشی از این ترسیده ایم که داورهای خارجی سر تیم مان را ببرند و چندین بار هم این بلا به سرمان آمده است.





مجله همشهری جوان: از وقتی یادمان می آید در مسابقات و تورنمنت های ورزشی از این ترسیده ایم که داورهای خارجی سر تیم مان را ببرند و چندین بار هم این بلا به سرمان آمده است. در ادامه به بخشی از حق خوری های معروف که طی سال های گذشته صورت گرفته می پردازیم که البته اگر به کل ورزش و موفقیت هایی که به دست آورده ایم، نگاه کنید درصد بسیار کمی را شامل می شوند اما سروصدای شان همیشه زیاد بوده است.

المپیک 1972 مونیخ

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

ابراهیم جوادی که بر دیمیتریوف روس 10-4 برنده شده بود، برابر بلغارستان بازنده اعلام شد و برنز گرفت؛ در حالی که سال قبل و بعد از المپیک مونیخ در مسابقات جهانی صاحب مدال طلا شده بود. او که کشتی گیران آمریکایی، مغول، ترک و روس را برده بود برابر نیکلوف بلغار با ی مساوی هم قهرمان می شد اما در عرض 50 ثانیه دو اخطار به او دادند و ناکامش کردند.

مسابقات جهانی 1985

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

علیرضا سلیمانی در حالی که برابر ژوزف بالا، قهرمان اهل مجارستان در وزن 130 کیلوگرم 4- صفر پیش بود با رأی عجیب داوران سه اخطاره شد و از رسیدن به مسابقه رده بندی باز ماند. او در اعتراض به این تصمیم در دیدار مقام پنجم و ششم برابر آندریاس شرودر آلمانی دست داور را بالا برد و از تشک خارج شد.

جهانی 1991 وارنا

مجیدرضا سیم خواه کشتی گیر وزن 48 کیلوگرم فرنگی ایران در مسابقات جهانی 1991 وارنا، در حالی که تا 10 ثانیه به پایان مسابقات از گوان داک اپنگ کره ای پیش بود با رأی داوران سه اخطاره شد. سیم خواه در حالی سه اخطاره شد که از حریفش بسیار بهتر بود.

جهانی 1994 استانبول

کشتی بین امیررضا خادم 24 ساله، قهرمان 1991 وارنا و صباح الدین اوزتورک اهل ترکیه 5-5 به نفع اوزتورک اعلام شد. این در حالی بود که امیر خادم حداقل می توانست با پنج امتیاز اختلاف برنده باشد.

المپیک 1996 آتلانتا

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

عباس جدیدی در 100 کیلوگرم در حالی که برتری قابل ملاحظه ای برابر کورت انگل آمریکایی داشت، بازنده اعلام شد. مسابقه یک - یک تمام شده بود. اعلام رأی ناعادلانه آنقدر عجیب بود که جدیدی کنار میز داوران زانو زده و با اشک و زاری از میلان ارسگان خواست تا حقش را به او برگردانند. وقتی داور مغول دست آنگل را بالا برد، کشتی گیر آمریکایی خودش این قهرمانی را باور نداشت.

آسیایی دوحه 2006

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

مهدی بی باک، تکواندوکار ایرانی خیلی واضح از رقیب قطری اش در فینال بهتر بود و همه انتظار مدال طلای او را داشتند اما هر چه بی باک ضربه می زد هیچ امتیازی به او داده نمی شد و در آخر، حریف قطری برنده اعلام شد. تصویر یکی از مسئولان قطری در کنار رییس فدراسیون کره ای تکواندو هنوز در خاطر خیلی ها مانده است.

المپیک 2012 لندن

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

سعید عبدولی که قهرمان مسابقات جهانی 2011 استانبول شده بود در المپیک 2012 لندن، شانس اول رقابت های 66 کیلوگرم کشتی فرنگی بود. او در مرحله اول آتاکان بوکسل ترک را برد اما در مسابقه دوم برابر استیو گتوی فرانسوی، با رأی عجیب داوران 3- صفر بازنده اعلم شد. عبدولی بعدها گفت اگر محمد بنا نبود، می رفتم و آیهاربرل، داور بلاروسی را می زدم.

المپیک 2012 لندن

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

علی مظاهری، بوکسور کشورمان در عین ناباوری با رأی داور بازنده اعلام شد. پس از این مسابقه فرانک شارماخ، داور آلمانی جدال مظاهری با خوزه لاردوت از سوی اتحادیه بوکسورهای آماتور جهان با پنج روز محرومیت روبرو شد. آقاجان آبیف، داور فنی آذربایجان نیز به دلیل اشتباهات فاحش خود از دهکده المپیک اخراج شد.

آسیایی 2014 اینچئون

معروف ترین ناداوری ها علیه ورزش ایران

یک بار دیگر، این ناداوری بر سر سعید عبدولی نازل شد و ناعادلانه ترین رأی داوری در بازی های آسیایی 2014 اینچئون، اعلام برد جون جی هون در وزن 71 کیلو بود. عبدولی چنان از این رأی ناراحت بود که با گریه گفت کشتی را کنار می گذارم.


ویدیو مرتبط :
ناداوری ها علیه ایتالیا - جام جهانی2002

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح معروف به پلان B آمریکا علیه ایران چیست؟



طرح معروف به پلان B آمریکا علیه ایران

استراتژی مهار کننده در صورت شکست سیاست بازدارندگی

طرح معروف به پلان B آمریکا علیه ایران چیست؟

گزارش جدیدی که از سوی مرکز امنیت جدید آمریکا منتشر شده، حاکی از آن است که بازدارندگی باید در سیاست آمریکا باشد ، اما ایالات متحده باید استراتژی مهار و محدود نگاه داشتن را نیز توسعه دهد تا در صورت شکست استراتژی بازدارندگی، آن را به کار ببرد.

دیپلماسی ایرانی: باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بارها اعلام کرده که سیاست وی بازداشتن ایران از تولید سلاح هسته ای است. این در حالی است که گزارش جدیدی که از سوی  مرکز امنیت جدید آمریکا منتشر شده، حاکی از آن است که بازدارندگی باید در سیاست آمریکا باشد ، اما ایالات متحده باید استراتژی مهار و محدود نگاه داشتن را نیز توسعه دهد تا در صورت شکست استراتژی بازدارندگی، آن را به کار ببرد.

به گزارش المانیتور، در بخش های کلیدی این گزارش آمده است که استفاده از زور در صورت شکست دیپلماسی می تواند به نوبه خود افزایش انگیزه ایران برای تولید سلاح هسته ای را به همراه داشته باشد. تصمیمی که جامعه اطلاعاتی آمریکا می گویند هنوز از سوی رهبران ایران اتخاذ نشده است.

کولین کال،مقام سابق وزارت دفاع آمریکا در گفت و گو با المانیتور در این زمینه اظهار داشت: حتی یک حمله نظامی موثر نیز نمی تواند برای همیشه بر برنامه های هسته ای ایران مهر پایان بزند.

به گفته وی،گزینه نظامی می تواند برای آینده نزدیک برنامه های هسته ای تسلیحاتی ایران را به تعویق بیاندازد، اما به طور حتم انگیزه تهران برای دستیابی به سلاح هسته ای برای مقابله با حمله های آتی را تقویت می کند.

این در حالی است که ایران می تواند با خروج از پیمان منع اشاعه هسته ای و کاهش همکاری های خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی به چنین حمله ای واکنش نشان دهد. به این ترتیب با اخراج احتمالی بازرسان از ایران، توانایی جامعه بین المللی برای نظارت بر پیشرفت برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی، بسیار محدود می شود.

به همین دلیل، کال می گوید تنها زمانی باید از گزینه نظامی استفاده کرد که دیگر گزینه ها برای متوقف کردن اهداف هسته ای ایران به شکست انجامیده باشد و شواهد معتبری دال بر حرکت جمهوری اسلامی به سوی تولید بمب هسته ای وجود داشته باشد. همچنین آمریکا و متحدانش باید تمامی راه ها برای دستیابی به راه حل دیپلماتیک را آزموده باشند.

با این حال اعلام طرحی که به پلان B ، معروف است، بدون ریسک سیاسی نخواهد بود. هرچند که ریسک های استراتژیک در مقایسه با طرح حمله، پایین تر خواهد بود. به گفته کال، در صورتی که دولت بخواهد از پلان B، در صورت شکست طرح بازدارندگی استفاده کند، شاید این تصور غلط ایجاد شود که کاخ سفید به طور محرمانه برنامه هسته ای تسلیحاتی ایران را پذیرفته است.

به طور همزمان، شکست در استراتژی بازدارندگی ایران می تواند بد باشد اما آماده به نظر رسیدن برای پذیرش ایران هسته ای بسیار بدتر خواهد بود. اما در نهایت آنچه اهمیت دارد این است که آمریکا برای آنچه می خواهد اتفاق بیافتد برنامه ریزی کند، نه حاشیه هایی که ممکن است ایجاد شود.

کال در ادامه اظهار داشت: ظهور ایران هسته ای به بی ثباتی بیشتر منطقه می انجامد که هم اکنون نیز آتش در آن زبانه می کشد. از سوی دیگر ریسک به راه افتادن چرخه هسته ای در خاورمیانه نیز از دیگر پیامدهای ایران هسته ای است.

اما یک استراتژی مهار کننده می تواند بسیاری از این خطرها را مدیریت کرده و حتی آنها را از بین برد. البته این استراتژی بسیار پیچیده و پرهزینه خواهد بود. همچنین پیامدهای نشای از ریسک اندک شکست استراتژی مهار کننده نیز بسیار وخیم است.

علاوه بر این، کال بر این باور است که دنبال کردن استراتژی مهار کننده، ایالات متحده را ناگزیر می کند تعهدات امنیتی به متحدان در خاورمیانه را دو برابر کند. به این ترتیب برقراری توازن مجدد در سیاست خارجی آمریکا در قبال آسیا دشوار تر خواهد شد.

از سوی دیگر تقویت روابط آمریکا با برخی کشورهای منطقه که سطح دمکراسی در آنها پایین است، واکنش واشینگتن به بهار عربی را پیچیده تر خواهد کرد.

استراتژی مهار کننده همچنین نقش تسلیحات و بازدارندگی هسته ای در استراتژی امنیت ملی آمریکا را پررنگ تر می کند و این در شرایطی است که اواباما امیدوار است در جهت مخالفی حرکت کند.

بنابر همه این دلایل، تعهد به استفاده از تمامی ابزارها شامل گزینه نظامی برای بازداشتن ایران از ورود به باشگاه هسته ای، سیاست صحیحی است.

اما در صورت شکست بازدارندگی، باید طرحی برای مهار ایران وجود داشته باشد و کسی نباید این مساله را با دنبال کردن استراتژی مهار کننده در شرایطی که امکان پرهیز از آن وجود دارد، اشتباه بگیرد./دیپلماسی ایرانی