سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

ماجرای زنان خارجی و لباس های ایرانی


سفر چند هفته پیش عضو پارلمان اروپا به ایران با جنجال‌های خبری بسیاری همراه شد. ماریچه اسخاكه، سیاستمدار هلندی در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران لباسی را انتخاب كرده بود كه در اصول بین‌المللی قابل درك نبود.


مجله زندگی ایده آل: سفر چند هفته پیش عضو پارلمان اروپا به ایران با جنجال‌های خبری بسیاری همراه شد. ماریچه اسخاكه، سیاستمدار هلندی در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران لباسی را انتخاب كرده بود كه  در  اصول بین‌المللی قابل درك نبود؛ اتفاقی كه در تمام آمد و رفت‌های زنان خارجی به ایران  کم سابقه است. زنان دیگری كه به بهانه‌های مختلف سیاسی یا شخصی به ایران سفر كردند، بدون مشكل بارزی با شرایط فرهنگی كشورمان كنار آمدند؛ زنانی كه تعدادشان كم نیست و برخی را در این گزارش مرور كردیم.

سیاستمدار تمام عیار

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

سفر وزیر امور خارجه استرالیا به ایران هم با حاشیه‌هایی درباره حجاب همراه بود؛ البته حاشیه‌های مثبت. جولی بیشاب، که 29 فروردین امسال به ایران آمد، مانتو، شال و شلواری شبیه زنان ایرانی به تن داشت. برخلاف اغلب زنانی که به ایران سفر می کنند، او مشكلی در سركردن شال و نگه داشتن سرپوش نداشت. هماهنگی او با فرهنگ پوشش ایرانی برای رسانه‌های بین المللی سوال ایجاد كرد كه جولی در پاسخ به آنها گفته بود: «در واقع، من خودم هم گاهی روسری، كلاه یا سرپوش‌های دیگر را در زندگی روزمره‌ام بر سر می‌گذارم». ست مشكی و كفش پاشنه‌دار او در دیدار با مقامات ایرانی، یك ست رسمی تمام عیار بود.


مهمان زمستانی

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

بهمن ماه سال گذشته، دولت ایران میزبان معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه كروواسی بود.  سنا پوسیچ با یك پالتو تا روی زانو به ایران سفر كرد تا نقش لباس رسمی او برای سفر كاری به یك كشور اسلامی را ایفا كند؛ البته این انتخاب بدون كمك یك مشاور استایل بود چون پالتوی خاكستری با راه‌های افقی  رنگی، انتخاب خوبی برای یك خانم با اضافه‌وزن نیست و باعث می‌شود چاق‌تر به نظر برسد. از طرف دیگر بهتر بود مانتو طرحدارش را با شال ساده‌تری ست می‌كرد تا ظاهرش رسمی‌تر به نظر برسد.


الگوی همراهی

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

كاترین اشتون كه به واسطه مسوولیتش در اتحادیه اروپا و در جریان پرونده هسته‌ای ایران، در سال‌های اخیر رفت و آمدهای متعددی به كشورمان داشته، بیش از هر كسی با فرهنگ ما آشنایی پیدا كرده است. مسوول روابط خارجی اتحادیه اروپا كه اغلب از كت و شلوار برای دیدارهای كاری اش استفاده می‌كند، هنگام سفر به ایران كت‌های بلندی می‌پوشد كه نقش مانتو را به خوبی ایفا می‌كنند. به نظر می‌رسد این سیاستمدار انگلیسی، خیاطی دارد كه دوختن مانتو با پارچه ابریشم خام را به خوبی بلد است. با گذشت زمان، او حالا شال سركردن را هم یاد گرفته و دیگر چندان با شال حریر مشكی‌اش درگیر نیست.


تلاش برای كشف حجاب

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

هواپیمایی كه وزیر امور خارجه ایتالیا را به ایران آورد، نتوانست به سرعت مسافرش را تحویل واحد تشریفات وزارت امور خارجه ایران دهد چون وقتی مسوول تشریفات با چند روسری رنگی وارد هواپیما شد، بنینو از سركردن روسری امتناع كرده و گفته بود حاضر نیست با روسری وارد ایران شود. به نقل از سایت جهان نیوز، اصرارها نتیجه‌ای نمی‌دهد و مدیر كل تشریفات در تماس تلفنی با محمدجواد ظریف خواستار حل مساله می‌شود. وزیر امور خارجه ایران یادآوری می‌كند كه رعایت حجاب بخشی از پروتكل‌های تشریفاتی برای دیپلمات‌های زن در ایران است و در صورت نپذیرفتن آن، همه قرارهای بنینو لغو خواهد شد. بنینو هم بعد از تماس با ایتالیا، شال فارسی نویسش را به بازگشت بی‌نتیجه ترجیح می‌دهد.


تنهاترین بازیگر

ماجرای زنان خارجی و لباس های ایرانی

رفت و آمدهای ایرانی با سایر كشورها در عرصه هنری برابر نبوده است. با وجود آنکه بازیگران ایرانی در جشنواره‌های خارجی زیاد حضور پیدا می‌كنند اما فرصت میزبانی همتایان خارجی خود را نداشتند. می‌توان گفت ژولیت بینوش تنها ستاره مطرح سینمای جهان بود كه به دعوت عباس كیارستمی به ایران آمد. بینوش در مدت حضور در ایران پوشیدن انواع شال و روسری را یاد گرفت و تبدیل به یك حرفه‌ای در حجاب شد.


با حفظ میراث

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

زمان زیادی از سفر وزیر روابط و همكاری‌های بین‌المللی آفریقای جنوبی به كشورمان نمی‌گذرد. مایت ماشابانه در اردیبهشت ماه امسال به ایران سفر و با دولتمردانی چون حسن روحانی، محمد جواد ظریف و علی لاریجانی دیدار كرد. او در هر كدام از دیدارهای رسمی‌اش لباسی متفاوت به تن داشت كه طراحی آنها برگرفته از لباس سنتی آفریقای جنوبی بود. كت و پیراهن‌هایی با دامن بلند كه می‌شد ردپای نقوش سنتی و هنر دست آفریقای جنوبی را روی آنها دید. این بانوی خوش‌سلیقه برای سرپوش از همان دست پیچ‌های سنتی زنان آفریقای جنوبی استفاده كرده بود. استفاده از لباس سنتی كشورها در دیدارهای بین‌المللی آزاد است و یك لباس رسمی محسوب می‌شود.


 جوانی و جهالت

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

ماریچه اسخاكه، سیاستمدار 36 ساله، هر  قدر هم به دلیل جوانی‌اش تجربه اندكی در عرصه دیدارهای بین‌المللی داشته باشد، به خوبی می‌داند كه پوشیدن لباس‌های رسمی در چنین دید و بازدید‌هایی ضروری است و استثنا نمی‌شناسد. طبق قوانین بین‌المللی در دیدار سیاستمداران دو كشور، میزبان و ‌مهمان باید لباس كاملا رسمی به تن كنند؛ به همین منظور آقایان باید كت و شلوار و خانم‌ها هم بهتر است كت همراه دامن، شلوار یا پیراهن بپوشند. كت و شلوار آقایان بهتر است در رنگ‌های خاكستری یا سورمه‌ای باشد اما دست خانم‌ها برای انتخاب رنگ باز است. براساس آموزه‌های دانشكده‌های علوم سیاسی پیراهن و ساپورتی كه ماریچه اسخاكه برای دیدار با علی لاریجانی انتخاب كرده بود، مفهومی جز زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی نداشت.


خانم همسایه

ماجرای زنان خارجی و تن‌پوش ایرانی

حنا ربانی، وزیر امور خارجه كشور همسایه که با لباس‌ سنتی پاكستان در دیدارهای بین‌المللی حضور پیدا می‌كند در سفر به ایران یك مانتوی بلند مشكی شبیه مانتوی عربی را به لباس همیشگی‌اش ترجیح داده بود. جوان‌ترین وزیر پاكستان همیشه شالی حریر هم رنگ لباس سنتی‌اش به تن دارد ولی در ایران شالی مشكی و بسته‌تری بر سر داشت.


ویدیو مرتبط :
تا کردن لباس به روش ایرانی و خارجی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تبعیض میان زنان ایرانی و خارجی برای تماشای والیبال؛ لطفا توضیح بدهید



اخبار اجتماعی - تبعیض میان زنان ایرانی و خارجی برای تماشای والیبال؛ لطفا توضیح بدهید

اگر این ممنوعیت برای ورود زنان و دختران اعمال می شود چرا برخی از زنان غیرایرانی به ویژه برزیلی و زنان کادر سفارت برزیل در تهران از این موضوع مستثنی شده اند و به راحتی وارد ورزشگاه شده و ضمن مشاهده مسابقات والیبال، به تشویق تیم های حاضر در رقابت ها پرداخته اند.

 تهران این روزها میزبان مسابقات بین المللی والیبال است. براساس اعلام مقامات فدراسیون والیبال ایران، ورود زنان به ورزشگاه محل مسابقات ممنوع است. با این حال تصاویر تلویزیونی و رسانه ها نشان می دهد شماری از زنان احتمالا غیرایرانی در ورزشگاه حضور دارند و به تشویق تیم برزیل می پرداختند. این در حالی است که فدراسیون بین المللی والیبال ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه را نمی پذیرد و از این رو به زنان غیرایرانی اجازه ورود به استادیوم را می دهند.

به نوشته رسانه ها، تعدادی از زنان غیرایرانی و به ویژه برزیلی پس از نشان دادن گذرنامه خود به مسؤولان کنترل ورودی ورزشگاه، توانسته اند وارد سالن مسابقات شوند و همزمان از ورود زنان و دختران ایرانی جلوگیری شده است.

حالا این چند سؤال مطرح می شود.
اول – ممنوعیت ورود زنان و دختران به ورزشگاه میزبان مسابقات بین المللی والیبال از کجا آمده است؟ آیا این موضوع، مصوبه مجلس شورای اسلامی است یا سلیقه برخی مدیران و تصمیم گیران در وزارت ورزش.

به نظر می رسد بهتر است مقامات وزارت ورزش با تجدید نظر در این تصمیم خود، مانع از این تبعیض شوند و به نیمی از جامعه اجازه بدهند با ورود به ورزشگاه، مسابقات بین المللی والیبال را از نزدیک مشاهده کنند.

زنان غیرایرانی در ورزشگاه سرپوشیده 12 هزار نفری آزادی تهران محل مسابقات بین المللی والیبال

اخبار,اخبار ورزشی,تماشای والیبال

 
دوم – اگر این ممنوعیت برای ورود زنان و دختران اعمال می شود چرا برخی از زنان غیرایرانی به ویژه برزیلی و زنان کادر سفارت برزیل در تهران از این موضوع مستثنی شده اند و به راحتی وارد ورزشگاه شده و ضمن مشاهده مسابقات والیبال، به تشویق تیم های حاضر در رقابت ها پرداخته اند.

علاوه بر این شماری از زنان نیز در بخش های مختلف از جمله فنی در ورزشگاه محل مسابقات والیبال حضور دارند.

مقامات مسؤول در وزارت ورزش پاسخ دهند دلیل این تبعیض و اعمال تفاوت میان شهروندان ایرانی و غیرایرانی چیست؟ اعمال این تبعیض برچه مستند قانونی صورت می گیرد؟

اگر ورود زنان به ورزشگاه ها و حتی محل مسابقات والیبال ممنوع است (که به طور قانونی نباید باشد) چرا زنان دیگر کشورها مجاز هستند این ممنوعیت را نادیده بگیرند.

جالب اینجاست که براساس قوانین بین المللی هم نمی توان ممنوعیتی برای ورود زنان به ورزشگاه ها اعمال کرد.

به راستی در کدام نقطه دنیا، مانع از ورود زنان خود به استادیوم ها به ویژه برای مسابقات والیبال می شوند.

به این اظهار نظر مقام مسؤول توجه کنید: "اصغر ناصر بخت معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری تهران درباره ورود زنان به استادیوم مسابقات بین المللی والیبال گفت: "مقرر شد استعلامی از شورای امنیت کشور به عمل آید. در عین حال، تدابیر و تمهیدات لازم برای حضور بانوان در ورزشگاه اندیشیده شده ‌و تا عصر امروز با اعلام نظر قطعی شورای امنیت کشور، مجوز حضور بانوان در ورزشگاه برای تماشای مسابقات لیگ جهانی والیبال صادر می‌شود."

آیا حضور زنان در استادیوم ها موضوع امنیتی است که شورای امنیت کشور و شورای تامین شهرستان درباره آن اظهار نظر کند. موضوع و اتفاقی که در تمامی کشورهای اسلامی (و حتی کشور دارای مردم به شدت متعصب سنتی و دینی مانند یمن) زنان به راحتی وارد ورزشگاه می شوند و مسابقات والیبال می بینند اما در کشورمان ایران به موضوع امنیتی تبدیل می شود و منتظر نظر شورای امنیت کشور است.

زنان غیرایرانی در ورزشگاه سرپوشیده 12 هزار نفری آزادی تهران محل مسابقات بین المللی والیبال

اخبار,اخبار ورزشی,تماشای والیبال


با مرور مسئله ممنوعیت ورود زنان به استادیوم مسابقات والییبال ناخودگاه به یاد عربستان سعودی و مسئله رانندگی زنان در این کشور افتادم. مسئله ساده ای که در تمام دنیا موضوع ساده، پیش پاافتاده و معمولی است اما در عربستان سعودی به معضل امنیتی تبدیل شده است.

سوم - مسابقات بین المللی والیبال در سال سرپوشیده 12 هزار نفری آزادی تهران برگزار می شود. فضای ورزشگاه سرپوشیده 12 هزار نفری با  استادیوم 100 هزار نفری بسیار متفاوت است و نباید این دو را یکی دانست. علاوه بر این افرادی که به عنوان تماشاچی برای مسابقات والیبال به ورزشگاه می روند قطعا تفاوت زیادی با تماشاگران بازی فوتبال در استادیوم 100 هزار نفری دارند.

علاوه بر این مسابقات بین المللی جاری والیبال، تیم ملی و نه باشگاهی ایران مشارکت می کنند بنابراین تماشاگران قرار نیست علیه تیمی شعار بدهند بلکه همه تماشاگران برای پیروزی تیم ملی ایران شعار می دهند و صحنه رقابت "شعاری" تماشاگران نیز وجود ندارد.

اخبار اجتماعی- عصر ایران