سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

قلم چی: با حقوق معلمی شروع کردم


قلم چی با سرمایه زیر صفر و در واقع همان حقوق معلمی شروع کرد. ساختمان سید خندان را اجاره کرد و برای گروه بسیار کمی از داوطلبان آزمون برگزار می‌کرد.

همشهری جوان:

با حقوق معلمی شروع کردم

در سال 1334 درست همان زمانی که تعداد دانشجویان دانشگاه ها و موسسات عالی کشور محدودتر از آن بود که کسی به مدرک بنازد، حوالی میدان خراسان به دنیا آمد. در آن دوره و زمانه و با شرایط نسبتا سخت خانوادگی ای که داشت، به مخیله هیچ کس – حتی صمیمی ترین دوستانش- خطور نمی‌کرد که چندین و چند سال بعد درست در روزگاری که برای نشستن روی یکی از صندلی های دانشگاه عده ای سر و دست می‌‌شکنند، قرار است یکی از بزرگ ترین راه های گذشتن از دروازه های کنکور به دوستان او و موسسه اش وابسته باشد؛ حالا – یعنی 55 سال بعد- در نزدیکی سید خندان و میدان انقلاب او پر آوازه ترین پدر خوانده کنکور ایران است و برای خیلی ها راهی جز روش طراحی شده او برای رسیدن به دانشگاه وجود ندارد.



کودکی اش مثل یک دون کورلئونه واقعی روی خط فقر و سختی گذشت اما شروع تمام موفقیت هایش به تلاش های مادر وابسته بود؛ مادری که تا ششم دبستان درس خوانده بود. برای پنجم ابتدایی تدریس می‌کرد و ماهی 100 تومان هم حقوق می‌گرفت و ادامه تحصیل هم می‌داد. روزگار سختی را می‌گذراند، حقوق کم بود و خرج زیاد. او مجبور بود برای کمک به مادر و برادرش تابستان ها کار کند و برای دبیرستان هم سراغ مدارس شبانه برود. خودش در معدود مصاحبه هایی که با مجله هایی مثل کار آفرینان و خانواده سبز انجام داده، می‌گوید: « از دوران دبستان تابستان که شروع می‌شد می‌رفتم سر کار. حقوقم کم بود اما بالاخره به یک دردی می‌خورد. سه سال آخر دبیرستان بود که دیگر کار کردن تابستان ها به تنهایی کفافمان را نمی‌داد. همین شد که روزها کار می‌کردم و شب ها درس می‌خواندم.»

اما با تمام این احوال گویا آموزش و درس در خانواده شان حرف اول را می‌زده؛ مادر شش سال دبیرستان را سه ساله تمام می‌کند و تا فوق دیپلم، لیسانس و فوق لیسانس هم پیش می‌رود. آن طور که خودش می‌گوید، مادرش او را در مسیر آموزش قرار داده است.

قلم چی کنکور می‌دهد

با هر مشقت درس تمام می‌شود. یا باید سراغ کار برود و یک حقوق بخور و نمیر در انتهای برج راضی اش کند یا با مدرک شاگرد اولی بچه های متفرقه عزمش را جزم کند و برود توی دل کنکور؛‌ « دانشکده فنی، کعبه آمالم بود. فرق نمی‌کرد چه رشته ای، همین که وارد بشوم برایم کافی بود» همکلاسی ها همه بزرگ بودند و کافی بود دیپلم را بگیرند تا بروند پی زندگی و پول در آوردنشان. برای همین هم در سال آخر دبیرستان نه خبری از فوق برنامه بود، نه آمادگی برای کنکور؛ « می‌خواستم قید دانشگاه رفتن را بزنم و بروم دنبال زندگی. چون اصلا فکرش را هم نمی‌کردم در دانشگاه تهران قبول شوم. بدون انتظار برد، پایین ترین رشته ای که می‌شد در دانشگاه تهران قبول شد، یعنی مهندسی معدن را انتخاب کردم و در کمال ناباوری اول شدم.»



تدریس یک پدر خوانده

اولین تدریس زندگی اش در ده سالگی انجام شد؛ به پسرکی که همیشه با ریاضی مشکل داشت درس داد و او را به نمره 14-13 رساند، به عنوان موفقیت در اولین تدریس سر صف تشویق شد و همین آغازی شد برای پوشیدن ردای یک پدر خوانده در عرصه کنکور. دوره دبیرستان هم به بچه های شبانه که ده سالی از او بزرگ تر بودند، درس می‌داد؛ « چون نه جایی برای درس خواندن داشتیم و نه زمان آزاد که برای این امر بگذاریم. چهار صبح دربان پارک لاله را بیدار می‌کردیم و تا هفت صبح آن جا درس می‌خواندیم.» سعید شبقره، استاد معارف و یکی از همراهان دائمی کانون فرهنگی آموزش می‌گوید: « از ابتدا به شدت به تدریس علاقه داشت. آن طور که من از تعریف هایش شنیده ام، دوران دانشجویی با یک دو چرخه سراغ تدریس خصوصی می‌رفته.»قلم چی سپس با تنی چند از دوستانش کار تدریس خصوصی را در آموزشگاهی با نام البرز پی می‌گیرد و رسما تبدیل می‌شود به یک معلم تدریس خصوصی.

کانون فرهنگی آموزش وارد می‌شود

سال های بعد از جنگ است و مردم از نظر اقتصادی چندان وضعیت مناسبی ندارند. بسیاری از نیروهای مستعد و جوان کشور به شهادت رسیده اند و حالا دیگر همت جوانان بر سازندگی است و آمار رسیدگان به مرحله کنکور به حد چشمگیری بالا می‌رود. پس در چنین اوضاع و شرایطی حتما استفاده از معلم خصوصی و تدریس یک نفره ضروری به نظر نمی‌رسد؛‌« فکر کردم در تدریس خصوصی نفع به کسانی می‌رسد که معمولا وضع مالی خوبی دارند. اما تکلیف آن هایی که با استعداد های خوب امکانات مالی نداشتند چه می‌شد؟ برای همین سراغ ایده ای رفتم که به کلاس های آموزشی، امکانات مالی و مدرسه نیازی نداشت و حتی منحصر به بچه های تهرانی هم نمی‌شد؛ ایده آزمون های منظم که هر کس با هر وضعیت اقتصادی امکان استفاده از آن را داشت.» سال 72 اتفاق مهم در تاریخ کنکور ایران رقم می‌خورد؛ یک حادثه شیرین کنکوری؛ اولین آزمون به شیوه قلم چی در زیرزمین دبستان آزادگان، خیابان بوستان چهارم در منطقه پاسداران تهران برگزار شد و نزدیک به 60 نفر هم داوطلبانه آمدند و در آن شرکت کردند.

شبقره از آن روزها می‌گوید: « قلم چی با سرمایه زیر صفر و در واقع همان حقوق معلمی شروع کرد. ساختمان سید خندان را اجاره کرد و برای گروه بسیار کمی از داوطلبان آزمون برگزار می‌کرد. به گفته خودش غیر عادی به نظر می‌رسید بچه هایی که یک عمر از امتحان فراری بودند آن هم در روز جمعه بیایند و داوطلبانه امتحان بدهند.»او متوجه شده بود چیزی حدود 75 درصد بچه ها امکان استفاده از کلاس های کنکوررا ندارند و خودشان درس می‌خوانند؛ بنابراین احساس کرد بهترین حالت ممکن طراحی برنامه منظمی است که کمکشان کند تا به صورت خود آموز پیش بروند و در نوع خواندنشان نظمی ایجاد کند. در واقع شکل گیری کانون فرهنگی آموزش به همین دلیل صورت گرفت که در اکثر نقاط کشور و به خصوص در روستا ها افرادی که لیاقت و استعدادش را دارند، بیایند و درست مثل سایرین درس بخوانند و در هر وضعیت مالی و درسی از روش کانون استفاده کنند. خودش معتقد است گسترش این روند با شهریه کم باعث گسترش عدالت آموزشی می‌شد و همچنین خیلی از دانش آموزان هم که روزها کار می‌کردند و شب ها درس می‌خواندند‌، می‌توانستند همین طور درس بخوانند و موفق شوند.
کتاب هایی با نام قلم چی

آزمون ها تدوین شده اند و برنامه ریزی مدون هم در اختیار اعضاست. حالا نوبت به اطلاعاتی است که باید دانسته شود! سال 74، ده عنوان کتاب با نزدیک به 50 هزار تیراژ منتشر می‌شود. این کتاب ها سال به سال در رنگ ها و فرم های مختلف تکثیر می‌شوند تا جایی که سال گذشته به هزار و 362 عنوان کتاب در تیراژ کلی 5 میلیون و 229 هزار و 500 عدد می‌رسد. حالا دیگر پنج سالی می‌شود که میان ناشران کمک آموزشی از لحاظ تیراژ و عنوان، کتاب اول است و هر جا که قدم بگذاریم و رنگ های مختلفش میان سایر کتاب های کنکور بیشتر به چشم می‌خورد و این یعنی پدرخواندگی واقعی در زمینه کنکور رنگ حقیقی به خود می‌گیرد.



اتفاقی به نام وقف!

همه باید درس بخوانند؛ حتی فقیرترها. پس « پیشنهادی به شان می‌کنیم که نتوانند ردش کنند.» این پدر خوانده برای اینکه همه بتوانند درس بخوانند، دو پیشنهاد اساسی دارد؛ اول این که دانش آموزانی که مشکل مالی دارند و سرپرستی شان به عهده مادرشان است، بورسیه می‌شوند تا رایگان درس بخوانند. دوم هم ساخت مدارس و و کتابخانه است تا نه تنها بعد از خودش این مسیر ادامه پیدا کند، یلکه طوری باشد که همه دانش آموزان نیازمند بتوانند از آن بهره مند شوند. به گفته او تا به حال 300 نمایندگی کانون در سراسر کشور وقف شده. برای همین هم هست که پرونده قلم چی این روزها مثل بسیاری از وقف های دیگر روی بورس است!

نهایت یک پدر

آزمون ها، کتاب ها، برنامه ها و از همه مهم تر تبلیغات به نهایت خود رسیده اند. دیگر نمی‌شود اسم کنکور را آورد و از بردن نامش طفره رفت. از این جا به بعد برنامه ای که قلم چی برای آینده اش در نظر دارد، این است؛ به جایی برسد که اگر کسی نام او را بشنود، یاد آموزش به معنای کلی اش بیفتد. حالا دیگر او آرزو دارد به جایی برسد که دانش آموزان روش فکر کردن را بیاموزند و بتوانند برای خودشان برنامه ریزی کنند؛ فکر کردن به روش قلم چی حد نهایت چیزی است که یک پدر خوانده به آن می‌اندیشد.


ویدیو مرتبط :
اولین دفاعیه دکتر معلمی پور از حقوق مرزنشینان در مجلس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح امنیت اخلاقی تعطیل نشد كه دوباره شروع شود/ حقوق سربازان در مناطق مرزی 50 درصد افزایش می یابد



طرح امنیت اخلاقی تابستان 92,افزایش حقوق سربازان مرزی

احمدی مقدم:

طرح امنیت اخلاقی تعطیل نشد كه دوباره شروع شود/ حقوق سربازان در مناطق مرزی 50 درصد افزایش می یابد

فرمانده نیروی انتظامی كشور با اشاره به اینكه طرح امنیت اخلاقی تعطیلی نداشته كه بخواهد دوباره شروع شود، ادامه داد: بحث امنیت اخلاقی كاری مستمر است.

به گزارش مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران در همدان عنوان كرد: طرح امنیت اخلاقی مربوط به فصل خاصی نیست و همواره وجود داشته و امور در حال كنترل است.

 

وی با اشاره به اینكه هنجارشكنی ها و رفتار های ضد اخلاقی همیشه وجود داشته و نیروی انتظامی نیز تلاش خود را برای مبارزه با آنها به كار برده است، اذعان داشت: با كارهای فرهنگی، تذكر و ارشاد به دنبال اصلاح كردن رفتار ها هستیم.

 

فرمانده نیروی انتظامی كشور اظهار داشت: مراكز مبارزه با مفاسد اخلاقی در حال انجام كارهای خود هستند و طرح خاصی برای زمان مشخصی نداریم.

وی با تاکید بر اینکه اولویت اول نیروی انتظامی برخورد با جرائم خشن و ناامنی های اجتماعی است، ادامه داد: هر استانی در كشور اقتضائات خود را دارد و حوزه های امنیتی هر یك با دیگری متفاوت است.

 

فرماندهان انتظامی هر استان باید مطالبات امنیتی مردم آن ناحیه را پاسخگو باشند

فرمانده نیروی انتظامی كشور با اشاره به اینكه فرماندهان انتظامی هر استان موظفند مطالبات امنیتی مردم آن ناحیه را پاسخگو باشند، عنوان كرد: در اسفند ماه هر ساله مطالبات همه ساله مردم مورد بررسی قرار می گرد.

احمدی مقدم بیان داشت: وجود سرقت خودرو، مواد مخدر و ناهنجاری های اجتماعی مهم ترین دغدغه های مردم در كشور است.

 

فرمانده نیروی انتظامی كشور با اشاره به اینکه مرزبانی از مرزها تاثیر زیادی در امنیت داخلی دارد، اذعان داشت: هر چقدر تلاش ها در مرزها بیشتر شده آثار امنیتی بیشتری در داخل شاهد بودیم و در برنامه های آینده نیز تمركز بر مرزهای آبی و خاكی خواهد بود.

احمدی مقدم بیان داشت: مجموعه برنامه های اجرا شده در بخش تصادف باعث شده كه شاهد كاهش مستمر آمار تصادفات باشیم.

 

وی با تاكید براینكه كاهش تصادفات بخشی مربوط به فعالیت های پلیس و استاندارسازی خودورها، رعایت قوانین از سوی مردم، سرعت عمل اورژانس و تلاش در توسعه  راهها بوده است، ادامه داد: امیدواریم تا پایان برنامه پنجم توسعه به كاهش 10 درصدی تلفات سالیانه دست پیدا كنیم.

میزان وقوع جرائم خشن در كشور رو به كاهش است

سردار احمدی مقدم با تاكید براینكه ماه رمضان می تواند باعث حاكم شدن فضایی معنوی در جامعه شود، ادامه داد: میزان جرائم خشن در كشور رو به كاهش است.

وی با اشاره به اینكه در كاهش این گونه جرائم قاطعیت نیروی انتظامی و همراهی قوه قضائیه موثر بوده است، ادامه داد: در سه ماهه گذشته 11 تا 12 مورد از موارد جرائم خشن در استان همدان روی داد است.

فرمانده نیروی انتظامی كشور اذعان داشت: كشور به نسبت دو دهه گذشته با كاهش جرائم مواجه است.

سردار احمدی عنوان كرد: بالارفتن صبر و حوصله مردم و همینطور ارتقا فرهنگ جامعه باعث شده شاهد بهبود رفتارها در جامعه باشیم.

 

استان همدان از كم جرم ترین استانهای كشور است

وی با اشاره به اینكه استان همدان جزء كم جرم ترین استانهای كشور است، گفت: اگر كاركنان نیروی انتظامی نیز تخلفاتی داشته باشند مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

فرمانده نیروی انتظامی كشور با اشاره به كاهش یافتن تعداد جرائم در این دستگاه اجرایی كشور، اذعان داشت: هر ساله شاهد كاهش10 درصدی میزان جرائم در بین كاركنان نیروی انتظامی هستیم.

وی در ادامه اذعان داشت: روزه خواری در جامعه امری شایع نیست هر چند كه با گسترش شهر ها و روستاها مواجه هستیم.

 

عذر شرعی مجوزی برای روزه خواری در ملاء عام نیست

فرمانده نیروی انتظامی كشور با تاكید بر اینكه تنها یك سوم از مردم به طور معمول عذر شرعی برای روزه گرفتن دارند، بیان داشت: عذر شرعی مجوزی برای روزه خواری در ملاء عام نیست.

سردار احمدی مقدم اذعان داشت: در سالهای اخیر كمتر شاهد ظهور جلوه های روزه خواری بوده ایم.

 

70 درصد جرائم اینترنتی در كشور كشف می شود

وی با اشاره به توسعه اینترنت در كشور، اذعان داشت: 70 درصد جرائم اینترنتی در كشور كشف می شود و این در حالی است كه میانگین میزان كشف این گونه جرائم در دنیا 30 درصد است.

فرمانده نیروی انتظامی كشور در خصوص افزایش حقوق سربازان مطابق با قراردادهای نیروی كار، گفت: این در قانون نیز پیش بینی شده و منوط به تامین اعتبارات است.

 

حقوق سربازان در مناطق مرزی 50 درصد افزایش خواهد یافت

سردار احمدی مقدم با اشاره به اینكه در سال جازی تنها شاهد ضریب افزایش 25 درصدی حقوق سربازان خواهیم بود، بیان داشت: با تصویب قرارگاه خاتم الانبیاء در مناطق عملیاتی و مرزی در نیروی انتظامی حقوق سربازان 50 درصد افزایش خواهد یافت.

وی بیان داشت: نیروی های مسلح به دنبال اجرای قانون هستند تا حقوق سربازان حداقل حقوق پرداخت شود، اما چون دولت با محدودیت های مالی مواجه است نتوانسته این میزان را تخصیص دهد.

 

فرمانده نیروی انتظامی كشور در خصوص حركت به سوی انجام سربازی غیر اجباری نیز بیان داشت: این تصمیم گیری باید در حوزه ستاد كل نیروی های مسلح روی دهد.

سردار احمدی مقدم اظهار داشت: هرچه نیروهای مسلح به سمت حرفه گرایی بروند نیاز به سرباز غیرحرفه ای كمتر می شود.

 

مسیر حركت از سربازی اجباری به اختیاری به آرامی طی خواهد شد

وی با تاكید براینكه مسیر حركت از سربازی اجباری به اختیاری به آرامی طی خواهد شد، در پایان گفت: این اتفاق نیازمند تامین منابع انسانی است چرا كه به ازای هر سرباز  یك و نیم نیروی كادر نیاز است./مهر