سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

فنونی برای شست و شو و نگهداری پارچه های گرانقیمت



فنونی برای شستشوی پارچه های گرانقیمت, نحوه نگهداری پارچه های کارشده

پارچه‌هایی که روی آنها ملیله دوزی شده ، به هیچ وجه قابل شست و شو نیستند

 

دیر زمانی است که انواع دوخت‌های سنتی نظیر تابلوهای ملیله دوزی ، سرمه دوزی و منجوق دوزی ،رومیزی‌های گلابتون یا سوزن دوزی ، جانمازهای ترمه ، جلیقه‌های مخمل و بقچه‌های گلدوزی ، زینت بخش زندگی ما ایرانیان است و در بین خانواده‌های ما از جایگاه ارزشمند برخوردار می‌باشد ، اما خیلی از مردم به ویژه خانم‌های جوان ، یا شیوه نگهداری این نوع صنایع دستی آشنا نیستند و برای تمیز کردن آنها دچار مشکل می شوند . به همین دلیل ما سعی کرده ایم به نکاتی درباره طرز شست و شو ، لکه گیری ، اتوکشی این نوع دوخت‌های سنتی بپردازیم .


شست وشوی چنین پارچه هایی در ماشین لباسشویی اصلاً عاقلانه نیست. به علاوه گاه لازم نیست برای حفظ و تمیز کردن آنها هزینه ای بپردازید. خودتان می توانید به راحتی از عهده نگهداری و تمیز کردن وسایل و پارچه های باارزش برآیید.


شستن پارچه های گران قیمت و قدیمی فوت و فنی دارد که از ارزش آن پارچه کم نشود. در این مقاله شما را با این فوت و فن آشنا می کنیم.

 

اغلب دیوارکوب‌ها ، پرده‌ها و تابلوهایی که در آنها دوخت‌های سنتی به کار رفته است به مرور ایام گرد و غبار می‌گیرند که این امر از جلوه کار کم می‌کند . در عین حال برخی از انواع این صنایع دستی را نمی‌توان شست و شو کرد پس چاره کار چیست ؟ برای این منظور ابتدا پارچه موردنظر را در هوای آزاد آویزان کرده ، به آرامی‌ضرباتی با چوب به پشت آن بزنید تا گردو غبار موجود از آن کاملاً زدوده شود ، سپس پارچه را بدون آنکه مچاله یا تا کنید در آب ولرم فرو ببرید ،این عمل را تا آنجا ادامه دهید که آب تمیز و صافی از آن خارج شود . بعد آن را درون حوله ای لوله کنید تا آب اضافی اش خوب گرفته شود .اگر لازم باشد از دو یا سه حوله می‌توانید برای این کار استفاده کنید ، سپس پارچه را درمعرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود .

 

نحوه شست و شوی پارچه مخمل نیز به همین صورت است ، چه روی پارچه سوزن دوزی باشد چه نباشد .

 

دقت کنید پارچه‌هایی که روی آنها ملیله دوزی شده ، به هیچ وجه قابل شست و شو نیستند .

 

برای شست و شوی پارچه های دست دوزی حتماً باید از ثبات رنگ نخ‌ها و یا خود پارچه اطمینان حاصل کنید .برای این کار یک پارچه نخی سفیدرنگ را مرطوب کرده ، به آرامی‌به پشت پارچه یا دوخت بکشید ، در صورتی که رنگ پارچه و نخ کار ثابت بود اثری روی پارچه سفید نمی‌گذارد ، در غیر این صورت از شستن آن صرف نظر کنید .


پارچه مورد نظر را به شکل مربع یا مثلث تا کنید و به حدی آن را کوچک کنید که وقتی پارچه را خیس کردید، قادر به حمل آن در دستان خود باشید. سپس با نخی که با جنس و رنگ پارچه همخوانی داشته باشد، لایه های پارچه را با دقت و احتیاط به هم کوک بزنید. حتماً دقت کنید که نخ مورد استفاده رنگ پس ندهد.

 

نحوه نگهداری پارچه های گرانقیمت,شستن پارچه های گرانقبمت

برای شست وشوی پارچه های دست دوزی هرگز آنها را چنگ نزنید


اگر پارچه قدری ضخیم است، شب آن را در محلول پودر صابون و آب گرم خیس کنید (پیش از این که آن را در محلول قرار دهید، مطمئن شوید که خرده های صابون به طور کامل در آب حل شده باشد). روز بعد محلول را به طور کامل خالی کنید و پارچه تاخورده را با دقت در ته تشت فشار دهید. ظرف را دوباره با آب ولرم یا سرد پر کنید و پارچه را آرام آرام آبکشی کنید. هر بار مراقب باشید تا پارچه صاف باقی بماند. آن قدر این عمل را تکرار کنید تا همه مواد صابونی از پارچه بیرون برود. هرگاه مطمئن شدید که دیگر در پارچه اثری از محلول صابون نیست، با دست تا حد امکان آب اضافی پارچه را بگیرید. البته اصلاً پارچه را نچلانید و باز هم آن را صاف نگه دارید. سپس آرام آرام کوک های آن را بشکافید و پارچه را همان طور صاف روی حوله ای قرار دهید تا خشک شود. می توانید آن را در هوای آزاد خشک کنید، اما مراقب باشید که در معرض نور خورشید نباشد.

 

برای شست وشوی دست دوزی ها هرگز آنها را چنگ نزنید و از مواد پاک کننده مانند آب ژاول ، کلر و دیگر مواد سفیدکننده استفاده نکنید .


برای شستن پرده های توری که به مرور زمان در معرض نور خورشید مقاومت خود را از دست داده و نازک شده اند نیز می توانید از همین روش استفاده کنید. با این تفاوت که پیش از آبکشی آخر، چند قاشق نمک در آب بریزید تا پارچه صاف و شق و رق باقی بماند و کمتر چروک شود.

اگر می خواهید پارچه قدیمی و باارزشی را اتو کنید، بهتر است زمانی که هنوز خیس است این کار را انجام دهید. پارچه باید نه خیس خیس و نه مرطوب باشد؛ بلکه باید کمی آبدار باشد.

نکته:

تا آنجا که ممکن است از شست وشوی پارچه گرانقیمت دست دوزی شده ترمه یا مخمل خودداری کنید .

 

گردآوری : بخش خانه داری صبح بخیر


منبع : khorasannews.com
shamsehplus.ir


ویدیو مرتبط :
شست و شو با dofi

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فوت و فن صحیح شست و شو و نگهداری از مو



شست و شو و نگهداری از مو

 

بهترین روش برای شستن موها بسیار ساده است؛ ابتدا موها را خیس می‌کنیم، شامپو می‌زنیم، با آب شستشو می‌دهیم، به آنها نرم‌کننده می‌زنیم، دوباره با آب می‌شوییم، با حوله (و بعضی‌ها با سشوار) خشک می‌کنیم، آنها را شانه کرده و حالت می‌دهیم، درست است؟ خیر درست نیست! یا شاید بهتر است بگوییم تا حدی درست نیست، زیرا شستن موها چند فوت کوزه‌گری دیگر نیز دارد که در اینجا قصد داریم آنها را برای شما بازگو کنیم، پس با ما همراه شوید.

 

شانه کردن موها

ابتدا قبل از حمام کردن و خیس شدن موها، آنها را با دقت شانه کنید، زیرا موهای خیس بسیار حساس و آسیب‌پذیرند. شانه کردن موها در حالت خشک امکان آسیب رسیدن به آنها را بسیار کاهش می‌دهد، زیرا در این حالت موهای گره خورده بسیار راحت‌تر از هم باز می‌شوند، در حالی‌که شانه زدن موها در حالت خیس آسیب فراوانی به آنها وارد می‌کند. گرمای زیاد نیز برای موها مضر است، با وجود اینکه آب داغ همانند سشوار یا نور مستقیم خورشید به موها آسیب نمی‌زند، اما ضررهای خاص خود را دارد. برای پیشگیری از هرگونه آسیب جدی موهایتان را با آب گرم و تا حدی ولرم بشویید. هیچ چیز لذت بخش‌تر و خوشایندتر از دوش گرفتن با آب داغ نیست، اما به شرطی که موهایتان به طور مستقیم با آن تماس نداشته باشند.

 

شامپو کردن موها

قبل از شامپو کردن نوع موهایتان را کاملا بشناسید. به طور مثال اگر پوست سرتان چرب ولی خود موهایتان خشک است، از شامپو کردن مستقیم موها خودداری کنید و به جای آن ابتدا کف فراوان درست کنید و شامپو را تنها به بخش چرب پوست بزنید و سپس با آب شستشو دهید. هنگام شستشو با آب، شامپو در طول موها و به سمت پایین حرکت می‌کند و همین میزان برای زدودن هرگونه آلودگی از روی آنها کافیست.

 

استفاده صحیح از نرم‌کننده‌ها و حالت‌دهنده‌ها

حالت‌دهنده‌ها را ابتدا به ریشه موها بزنید و سپس به سمت انتهای آنها حرکت کنید. توجه کنید به انتهای موها (که بسیار آسیب‌پذیرتر از سایر نقاط مو هستند) حالت دهنده بیشتری بزنید. سپس به آرامی موها را با حالت‌دهنده‌ها و نرم‌کننده‌ها ماساژ دهید.

 

در صورتی که دارای پوست سر چرب هستید، مقدار کمی از حالت دهنده را روی پوست سر بزنید. پس از ماساژ دادن یک تا سه دقیقه صبر کنید و سپس با آب شستشو دهید. اگر دوست دارید موهایتان درخشان‌تر از همیشه به نظر برسند آنها را با آب سرد شستشو دهید، زیرا آب سرد باعث می‌شود تا کوتیکول‌های مو (پوشش لایه‌لایه خارجی مو) کاملا صاف و لطیف بمانند. در نتیجه موها درخشان‌تر به نظر می‌رسند.

 

اگر از نرم‌کننده‌ها و حالت دهنده‌هایی استفاده می‌کنید که روی برچسب آن نوشته شده است برای پخش شدن بهتر محصول باید موهایتان را هنگام مصرف شانه کنید، دقت کنید شانه زدن را از انتهای موها شروع کنید. موهای خیس زود کشیده می‌شوند، بنابراین زودتر به هم گره خورده و آسیب می‌بینند. برس‌ها حتی در شرایط عادی نیز به موها آسیب وارد می‌کنند، در نتیجه توصیه می‌شود تحت هیچ شرایطی از برس برای شانه زدن موهای خیس استفاده نکنید.

 

خشک کردن موها

خب نوبتی هم که باشد، نوبت خشک کردن موهاست، بعضی از افرادی که دارای موهای بلند هستند عادت دارند پس از شستن موها، آنها را بچلانند تا زودتر خشک شوند. باید خدمت این دسته از دوستان عرض کنیم موها رخت و لباس نیستند که نیاز به چلاندن داشته باشند و اگر بدانند با این کار چه بلایی سر موهای خود می‌آورند دیگر هرگز این کار را تکرار نخواهند کرد. چلاندن موها باعث کشیده شدن بیش از حد آنها، ضعیف شدن و به اصطلاح شکستن آنها می‌شود. توصیه می‌شود به جای این کار موها را با انگشتان دست (از طرف ریشه مو) گرفته و به آرامی تکان دهید و در همین حالت دست را به سمت انتهای موها حرکت دهید تا به این ترتیب آب موها گرفته شود.

 

از حوله برای ماساژ دادن شدید موها و برای خشک کردن آنها استفاده نکنید، زیرا این کار باعث گره خوردن موها و حتی کنده شدن آنها می‌شود. به جای این کار، حوله را دور سر بپیچید و به آرامی روی موها فشار دهید، با این کار موها زودتر خشک می‌شوند.

همان‌طور که قبلا ذکر شد گرما آسیب زیادی به موها وارد می‌کند، بنابراین استفاده از سشوار برای خشک کردن موها به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. اما اگر همچنان می‌خواهید از سشوار استفاده کنید حداقل سعی کنید در استفاده از آن زیاده‌روی نکنید و آن را خیلی نزدیک موهایتان نگیرید. فرقی نمی‌کند از چه روشی برای خشک کردن موها استفاده می‌کنید و تا چه حد در استفاده از سشوار دقت می‌کنید، در هر صورت سشوار و گرمای حاصل از آن به موها آسیب می‌رساند.

 

زیاده‌روی نکنید

نیازی نیست تا هر روز موهایتان را بشویید، شستن بیش از حد موها با شامپو باعث می‌شود تا چربی‌هایی که برای سلامت موها مفیدند از روی آنها پاک شوند. گاهی تنها شستشوی موها با آب خالی یا نرم‌کننده و حالت‌دهنده‌ها کافی است. همچنین می‌توانید مقدار کمی شامپو را در یک بطری کوچک آب گرم حل کنید و سپس آن را به آرامی روی پوست سرتان بزنید.

 

بشنو از شامپو

شستن موها با شامپو از اوایل قرن بیستم رواج پیدا کرد، دلیل این امر افزایش آلودگی هوا به دلیل گسترش کارخانه‌ها و سایر صنایع است.

تا قرن‌ها شستن موها تنها در مواقع ضروری انجام می‌شد و در برنامه روزانه، هفتگی و حتی سالیانه انسان‌ها قرار نمی‌گرفت. حتی در قرون وسطی شستن موها با آب امری ناپسند و مضر برای سلامت محسوب می‌شد. بنابراین نشستن موها با آب و شامپو به مدت یک یا دو روز در مقایسه با استانداردهای قرن‌های گذشته نه تنها اشکالی ندارد بلکه نوعی وسواس به شمار می‌رود.

منبع : 3nasl.com