سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

صداهایی که تحمل شان را نداریم...!


بلندی صدای، شکل فرکانس آن، دامنه زمانی طولانی و مرکب بودن از فرکانس های مختلف برخی از عوامل دخیل در میزان آزاردهندگی صداها هستند. وقتی همه این موارد را در کنار هم بررسی کنیم، می توانیم با برخی از گوش خراش ترین صداها آشنا شویم.





کتاب دانستنیها: یکی از بزرگ ترین معضلات زندگی در شهرهای بزرگ صداهای گوش خراش و نابهنجاری است که ممکن است وقت و بی وقت مزاحم کار و زندگی شما شوند. البته همه جای دنیا چنین صداهای گوش خراشی وجود دارد. اما فکر می کنید گوش خراش ترین صداهای دنیا چیستند؟ گوش خراش ترین صداها همان هایی هستند که بیشتر از بقیه آرامش را از شما سلب می شکنند و باعث به هم ریختن اعصاب، مانع استراحت و مخل آسایش می شود.

بلندی صدای، شکل فرکانس آن، دامنه زمانی طولانی و مرکب بودن از فرکانس های مختلف برخی از عوامل دخیل در میزان آزاردهندگی صداها هستند. وقتی همه این موارد را در کنار هم بررسی کنیم، می توانیم با برخی از گوش خراش ترین صداها آشنا شویم. خیلی از این صداها غیرطبیعی و برخی مربوط به خود طبیعت هستند. ولی فراموش نکنید آنچه این صداها را گوش خراش می کند، عملکرد طبیعی مغز خود ما انسان هاست.

9- صدای مداوم موسیقی در شب

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

یکی از شایع ترین شکایت هایی که به «پلیس» ارجاع می شود مربوط به موسیقی های بلندی است که همسایه ها در شب و به مدت طولانی گوش کرده یا در مهمانی شان استفاده می کنند. هرچند برای کسانی که در مهمانی هستند، صدای موسیقی، حتی به صورت بلند دلپذیر است، اما خوب همسایه ها و دیگر کسانی که در جو مهمانی نیستند هم گناهی ندارند.

 از طرفی این آلودگی صوتی در دسته صداهای خارج محیط دسترسی قرار می گیرد. به این معنی که شخص آزاربیننده کنترلی روی کمی و زیادی و قطع صدا ندارد و مجبور است بسوزد و بسازد و این شرایط را سخت تر می کند. حتی در مواردی که صدای موسیقی کم است (یا صدای کمی به خانه همسایه می رود) باز هم مدت طولانی و مداوم صدا، آزاردهنده و برهم زننده آرامش خواهدبود.البته قانونی در این باره در کشور ما وجود ندارد. ولی در اروپا اگر صدای موسیقی بعد از ساعت 10 شب از خانه ای خارج شود، حتی به میزان خیلی کم، پلیس به مدت صاحب خانه رسیدگی می کند.


8- پارس سگ وحشی

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

صدای پارس سگ، آن هم سگ وحشی از چند جهت بد است؛ چرا که هم می تواند بلند و غافلگیرکننده باشد و هم می تواند نشانه خطر و تهدید باشد. خاطره و ذهنیت ناخوشایند مردم از صدای سگ باعث شده شنیدن صدای آن نیز رنجش آور و تحمل آن سخت باشد. البته طبیعت و ذات صدای سگ به خودی خود گوش خراش و خشن است.

اضافه شدن مولفه خشونت به هر صدایی، ناخودآگاه ماهیت آن را برای گوش انسان آزاردهنده تر می کند. متخصصان فیزیک صوت و آواشناسان، خشونت صدا را با سرعت نوسانات در ثانیه اندازه گیری می کنند. برای همین آواشناسی خشونت صدا و مفهوم انتقال شده توسط آن برای آواشناسان سخت تر از اندازه گیری بلندی صداست.


7- رعد و برق

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

دلیل اصلی اینکه صدای رعد و برق یکی از ترسناک ترین صداهایی است که هر کودکی سراغ دارد، این است که ناگهان و بلند نواخته می شود. صداهایی با کیفیت رعد و برق را تنها در آتش بازی های بزرگ و شلیک گلوله تفنگ می توان یافت. هر صدایی اگر خیلی بلند باشد، آزاردهنده خواهدبود. قسمت حلزونی گوش که دربخش داخلی سیستم شنوایی ما قراردارد توسط صدای بلند آسیب می بیند. بنابراین هرگاه دامنه صدا به آستانه بالایی تحمل حلزونی گوش می رسد، با ارسال پیام درد و رنجش به مغز اعلام هشدار می کند.


6- گریه بچه

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

فرگشت به تدریج باعث شده که انسان نسبت به صدای گریه کودکان حساس شود. طیف صدای گریه معمولا فرکانسی بین 200 تا 4000 در ثانیه است. این صدا در آواشناسی به عنوان صدای «تیز» (مقابل خشن که بین 20 تا 200 در ثانیه) تعریف می شود و همین تیزی بیش از حد خود عامل آزاردهنده بودن آن است. البته حساس شدن انسان در فرگشت تکاملش به صداهای خیلی تیز و خیلی خشن قطعا به نفع او و در جهت افزایش طول عمر و احتمال بقاست. اما به هرحال این موضوع آزاردهنده بودن صدای گریه نوزاد را نفی نمی کند.


5- جیغ بنفش

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

صدای جیغ خانم ها، حتی آشفته کننده تر از صدای گریه نوزادهاست. از نظر فرگشت، این صدای هشدار نشانگر شرایط بسیار خطرناک و آگاه سازی و کمک خواهی از اطرافیان قوی تر است.در طول انجام این تحقیق و هنگام همکاری خانم های داوطلب، بارها پیش آ»د که خاطرات فیلم های ترسناک هالیوودی به طور عینی برای محققان تداعی شد. البته اکنون دیگر کاربرد این هشدار کرکننده گوش از آنچه در فرگشت منظور بوده، کمی فاصله گرفته و کاربردهای نوین آن، موجبات افزایش آزاردهندگی آن را فراهم کرده است.


4- کشیدن چاقو روی بطری

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

در یک مطالعه که دکتر سوکبیندر کومار و همکارانش در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه نیوکاسل انجام دادند، مشخص شد صدای کشیدن چاقو روی بطری حتی از صدای کشیدن ناخن روی تخت سیاه هم تیزتر است. در تحقیق او، صدای ترمز قطار روی ریل آهن، صدای آسیاب و نوشتن روی آهن به وسیله سنگ، سایر صداهای آزاردهنده معرفی شدند.


3- کشیدن ناخن روی تخته سیاه

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

این صدای فرساینده گوش در دسته صداهای بسیار تیز قرار می گیرد. با این وجود تیزبودن تنها دلیل شکنجه کننده بودن این صدا نیست. این صدا در عین حال بسیار خشن نیز هست. تولید مصنوعی صدای کشیده شدن ناخن روی تخته سیاه کاری بسیار مشکل است؛ چرا که ناخن و تخته سیاه متقابلا صدایی تولید می کنند که خصوصیاتی منحصر به فرد دارند و صداهای آزمایشگاهی هیچ گاه به آزاردهندگی صدای طبیعی آن نیستند.

برخی دانشمندان تصور می کنند صداهایی از جنس ناخن روی تخته سیاه و چاقو روی بطری، یادآور صدای یکی از شکارچیان باستانی اجداد ما انسان ها هستند و ترس از این شکارچی آن قدر مهم بوده که در حافظه ژنتیک ما هم ثبت شده و ما کماکان از آن می ترسیم.


2- فیدبک میکروفون

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

وقتش ما صدای کرکننده فیدبک یا همپوشانی صدایی میکروفون و آمپلی فایر را می شنوید، حتما موهای تنتان سیخ می شود و اولین کاری که می کنید این است که انگشت هایتان را تا جایی که می شود در داخل گوشتان فرو می کنید. اگر بخواهیم از نظر آزمایشگاهی بررسی کنیم، این صدا بلندترین و تیزترین صوتی است که فهرست می شود. این آماری است که تحقیقی در دانشگاه سالفورد آن را ثابت کرده است.


1- استفراغ

صداهایی که تحمل شان را  نداریم...!

آیا با شنیدن صدای استفراغ، حالت تهوع به تان دست می دهد در یک نظرسنجی اینترنتی که 385هزار نفر در آن شرکت کردند، از بین 34 صدای ناخوشایند درنظر گرفته شده، صدای استفراغ به عنوان گوش خراش ترین، آزاردهنده ترین و منفورترین صدا انتخاب شد. صدای استفراغ خیلی بیشتر از آنکه به خاطر بلندی یا تیزی و خشونتش آزاردهنده باشد، به خاطر تداعی کردن خاطره و ذهنیت بسیار بدش در ذهن شما گوش خراش است.

این صدا به طور ناخودآگاه موجب عکس العمل معده و مجاری آن می شود و تا حدود زیادی از کنترل افراد خارج است. جالب این است که از نظر آواشناسی و در مقایسه با سایر صداهای آزاردهنده، صدای تهوع به هیچ عنوان تحریک کننده حلزونی گوش نیست. جالب است که وجود حس متقابل تهوع (به دلیل شنیدن صدای استفراغ دیگران) نیز در مراحل فرگشت برای خودداری از خوردن غذاهای نامطلوب به وجود آمده است.


ویدیو مرتبط :
آقاجونم تولدت مبارک**آقاجون ما تحمل اشکاتو نداریم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحمل شنیدن نداریم، می‌خواهیم دادگاه آزاد تشکیل دهیم؟!



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

اخبار سیاسی - پزشکیان:

تحمل شنیدن نداریم، می‌خواهیم دادگاه آزاد تشکیل دهیم؟!

وزیر سابق دولت اصلاحات تاکید کرد: عده‌ای از آدم‌هایی که حتی ۷ دقیقه تحمل این را ندارند که کسی پشت تریبون برود و حرف بزند اتفاقا خوب است٬ زیرا متوجه می‌شوند چه کسانی و چگونه و با چه ادبیاتی حرف می‌زنند و این خودش میدانی است برای نشان دادن هر آنچه دیگران در چنته خود دارند. .

مسعود پزشکیان در گفت‌و‌گو با ایلنا٬ و در خصوص اهانت‌های و حاشیه‌هایی که دیروز در صحن علنی مجلس و در نطق میان‌دستور علی مطهری از سوی بعضی نمایندگان رخ داد گفت: چنین اتفاقی را فقط باید نگاه می‌کردم و تاسف می‌خوردم، این به ضرر کسانی بود که داشتند علیه آقای مطهری رفتار می‌کردند حتی اگر حق با آنها بود.

نماینده مردم تبریز ادامه داد: روندی که در مجلس است این را نشان می‌دهد که مجلس محل اظهار عقاید نظرات و نمایندگان است.

وی افزود: عده‌ای از آدم‌ها حتی ۷ دقیقه تحمل این را ندارند که کسی پشت تریبون برود و حرف بزند حتی حرف مخالف. اتفاقا دیدن اینها برای جامعه و همه کسانی که این سیستم را می‌بینند خوب است٬ زیرا متوجه می‌شوند چه کسانی و چگونه و با چه ادبیاتی حرف می‌زنند و این خودش میدانی است برای نشان دادن هر آنچه دیگران در چنته خود دارند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد این سوال خبرنگار ایلنا٬ مبنی براینکه آیا نطق در مجلس و صحبت کردن نمایندگان پشت تریبون آزادانه و بدور از محدودیت‌های خاص نیست٬ اظهار داشت: چنین بستری در برخی نطق‌ها در مجلس نشان می‌دهد که بسیاری از ما تحمل شنیدن حتی ۷ دقیقه از حرف‌های مخالف خود را حتی اگر غلط باشد نداریم که البته ما می‌گوییم غلط است اصلا شاید غلط نباشد.

پزشکیان خاطر نشان کرد: وقتی حتی تحمل شنیدن حرف مخالف را نداریم چگونه می‌خواهیم محاکمه و دادگاهی تشکیل بدهیم که عادل و آزاد باشد و طرف مقابل بتواند در آن حرف بزند؟ بالاخره من به آنها می‌گویم که شما اگر دارید من را متهم می‌کنید٬ حداقل گوش دهید شاید اشتباه می‌کنید و ما انگار تحمل شنیدن حرف‌های دیگران را نداریم.

اخبار سیاسی - ایلنا