سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

شیوه به آرامش رسیدن کارآفرینان موفق


آرامش و حفظ خونسردی از مواردیست که در هر شرایطی، برای شما مفید خواهد بود و از طرفی، کارآفرینان موفق می دانند که این مهم، نقش موثری در کنار آمدن با مشکلات دارد.

 دیجیاتو - نوشته بهار سرافرازی: آرامش و حفظ خونسردی از مواردیست که در هر شرایطی، برای شما مفید خواهد بود و از طرفی، کارآفرینان موفق می دانند که این مهم، نقش موثری در کنار آمدن با مشکلات دارد. مهارت حفظ خونسردی در شرایط دشوار، هنریست که مانند بسیاری از مهارت های دیگر، تنها از طریق تمرین نهادینه می گردد.

در ادامه قصد داریم به ۱۰ روشی اشاره نماییم که کارآفرینان موفق، برای حفظ آرامش خویش از آنها بهره می جویند.

شیوه دستیابی به آرامش توسط کارآفرینان موفق

1.تنفس عمیق

اکسیژن، مغز و سیستم گردش خون شما را تحریک کرده و در واقع به شما کمک می کند تا به آرامش برسید. اگر خاطرتان باشید، در فیلم های قدیمی مشاهده می کردیم که شخصی، پس از خارج شدن از حالت طبیعی و عصبانی شدن، شروع به تنفس درون یک کیسه هوا می کرد. ورود اکسیژن به بدن، جریان خون را به دنبال خواهد داشت.

در چنین شرایطی، مغز دوباره می تواند به بازدهی مناسبی دست پیدا کند. سپس اتصالات قوی بین عصب های قطع شده و در نتیجه همین موضوع، شما خواهید توانست دوباره تصمیمات بهتر و البته عاقلانه تری را اتخاذ نمایید یا دست کم، به گزینه های بیشتری فکر کنید. تنفس عمیق، آرامش فیزیکی و روحی را در برخواهد داشت؛ یکبار آن را امتحان کنید.

2.تمرکز بر نتیجه نهایی


یکی از بدترین کارهایی که می توانید در مواقع اضطراری انجام دهید، واکنش سریع نشان دادن است. با این حال، این همان کاریست که بسیاری از مردم انجام می دهند. در این میان اما کارآفرینان موفق می دانند که عکس العمل نشان دادن در شرایط اضطراری اشتباه ترین کار ممکن خواهد بود. افراد مورد بحث با فرصت دادن و تمرکز بر روی نتیجه و تصویری بزرگ تر، فضایی بهتر برای تصمیم گیری صحیح و غیر سطحی خواهند داشت. آن تصویر بزرگ و نتیجه نهایی برایشان قابی ذهنی از راههای رسیدن به نتیجه نهایی و دلخواه را ترسیم میکند.

3.ورزش کردن


حرکات فیزیکی راه خوبی برای منحدم کردن استرس، نگرانی و حتی خشم هستند. مسئله اینجاست که تمام این شرایط، در زمان سختی کاملا طبیعی هستند و کارآفرینان موفق می دانند که با انجام حرکات ورزشی و فعالیت، به راحتی می توانند به آرامش برسند. اگر نیاز به تصمیم گیری مهمی دارید یا حتی منتظر تماس تلفنی با اهمیتی هستید، سعی کنید کمی قدم بزنید یا حتی بدوید.

با انجام این حرکات ورزشی، مقدار اندروفین داخل بدن افزایش یافته که به تنظیم تعادل عصبی و روحی یاری می رساند.

شیوه دستیابی به آرامش توسط کارآفرینان موفق

4.تفکر و تمرین تمرکز حواس

یک تفکر عمیق یا تمرین تمرکز حواس به ذهن شما تعلیم می دهد تا آرامش داشتن را فرا گیرد؛ سپس شما خواهید توانست به موقع لزوم، از آن استفاده نمایید.

مدیتیشن یا همان تفکر و تمرکز حواس تمرینیست که به شما کمک می کند تا افکار خود را مدیریت و یا به عبارتی، رام کنید. افکاری که آگاهانه و یا ناخودآگاه مدام از سویی به سوی دیگر تاب می خورند.

شما با تمرین مداوم قادر هستید ذهنتان را تعلیم داده تا به موقع لزوم، به راحتی آرامتان کند. کاری که برای کارافرینان یک عادت است.

5.گوش دادن

آرام بودن و آرامش داشتن غالبا به معنی سکوت کردن و اجازه به خودتان است تا نظرات دیگران را نیز بشنوید. بیشتر مردم مایلند تا دیگران به حرفهایشان گوش دهند و در نتیجه، مرتبا صحبت کرده تا جایی که فراموش می کنند دیگران نیز نیاز به شنیده شدن دارند. شنیدن یک مهارت اکتسابیست که خیلی شرایط استرس زا و… را به راحتی دچار تغییر کرده و از بین می برد. کارافرینان موفق می دانند که یادگیری مهارت خوب شنیدن، به آنها کمک می کند تا به راحتی در بسیاری از شرایط استرس زا، آرام شوند.

6.همدلی کردن

همدلی، اندکی بیشتر از شنونده خوب بودن است. همدل بودن به این معنیست که واقعا حس کنید جای طرف مقابل هستید. گاهی مردم به اشتباه فکر می کنند همدلی یعنی کاری برای دیگری انجام دادن؛ این به معنی حل کردن مشکلات دیگران نیست اما وقتی بتوانید به طور موثری به حرفهای طرف مقابل گوش بدهید، به نقطه ای خواهید رسید که ذهن شما، با ایده ی یک پیشنهاد و راه حل آرامش بخش مواجه خواهد شد؛ راهکارهایی که به معنی واقعی کلمه مفید باشند.

یادگیری همدلی به شما کمک می کند تا آرام بمانید به این دلیل که شما در این حالت یاد می گیرید تا مسایل و مشکلات را شخصی تلقی نکنید. گاهی جریانات و اتفاقاتی که در گذشته برایتان رخ داده باعث می شوند تا حس کنید حرفهایی که طرف مقابل می زند، مربوط به شماست، در حالی که واقعا چنین نیست. گاهی اطرافیان صرفا از مشکلاتی می گویند که خودشان با آنها دست به گریبان هستند.

7.ثابت قدم بودن

مهم اینکه همدلی و شنونده بودن به این معنی نیست که شما از تصمیم خود منصرف شوید. کارآفرینان موفق می دانند که پس از تصمیم گیری نهایی آرامش حق اولیه و مسلم آنهاست. این افراد باور دارند که می توانند ثابت قدم باشند و از انتخاب و تصمیمشان به راحتی دفاع کنند. ثابت قدم بودن به داشتن آرامش، کمک فراوانی می کند.

8.دانستن ارزش واقعی خود

وقتی شرایط پرتنش و استرس زا می گردد، افراد موفق همواره ارزش واقعی خودشان را به یاد می آورند و به همین طریق، اجازه نمی دهند تا برخی گفته ها یا شریط دشوار، بر روحیه آنها تاثیر گذارد. وقتی به ارزش خود باور دارید، موانع و مشکلات رسیدن به هدف را موقت دانسته و بنابراین، در آرامش خواهید توانست تصمیمات بهتری اتخاذ کنید.

شیوه دستیابی به آرامش توسط کارآفرینان موفق

9.به راحتی بخشیدن

کارآفرینان موفق می دانند که همه ی ما گاهی آرامش خود را از دست می دهیم. به همین دلیل است که آنها به راحتی می بخشند و کینه توزی نمی کنند. وقتی شما به راحتی ببخشید، درونتان صلح و آرامشی به وجود می آید که در دوران مشکلات و سختی ها به راحتی خونسردی خود را حفظ خواهید کرد.

10.تمرکز بر خوبی ها

تمرکز بر و خوبی ها همیشه کلید بزرگی برای پیشرفت و توسعه [شخصیت] است. توجه به این مهم به شما کمک می کند تا همه روزنه های روشن زندگی را مشاهده کرده و تمام مشکلات را فرصتی برای پیشرفت خود ببینید و البته در این صورت است که شما توانایی حفظ آرامش در شرایط سخت و دشوار را خواهید داشت.


ویدیو مرتبط :
موفق ترین کارآفرینان چه کسانی هستند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

والدین موفق و شیوه های تربیتی موثر



 

 

والدین موفق

 

 

چگونه می توان کودک را طوری تربیت کرد تا در منزل و اجتماع برخورد خوبی داشته باشد؟ همه ما دوست داریم بچه های شاد و مودبی داشته باشیم تا در کودکی و بزرگسالی از سوی دیگران مورد احترام قرار گیرند.هیچ کس دوست ندارد که در مورد او بگویند که فرزندان بی ادب و بی تربیتی دارد.گاهی اوقات پدر و مادرها در تربیت فرزندانشان دچار افراط و تفریط می شوند کارشناسان تاکید می کنند که از تشویق و به کار بردن واژه مثبت استفاده کنیم و اگر تنبیهی هم اعمال می شود، باید متناسب با خطای انجام شده و وضعیت کودک باشد. در سایت Parenting به برخی از شیوه های تربیتی موثر اشاره شده است که در ذیل می آید.

 

 

● چطور باید کودک را تربیت کرد؟

▪ آموزش رفتارهای قابل قبول و تعیین رفتارهای غیرقابل قبول شاید پاسخ پذیرفته شده ای برای این سوال باشد. تربیت به بچه ها می آموزد که چگونه از مقررات اطاعت کنند و به همه احترام بگذارند. این فرآیند هم تنبیه و هم پاداش را دربر دارد و هرچند که ساده به نظر می آید اما بسیار مهم و اساسی است هر یک از والدین بعضی اوقات در برخورد با مسائل مربوط به تربیت بچه ها احساس ناامیدی می کنند. والدین با دو نوع از فرزندان روبه رو هستند. نوع اول که بی ادبند و به حرف های بزرگترها توجه نمی کنند و نوع دوم که به حرف والدین توجه اما نافرمانی می کنند. وظیفه والدین آموختن اتکای به نفس، احترام و انضباط به فرزندان است. کارشناسان تربیت فرزند را به ٣ روش تقسیم می کنند:

 

 

الف) والدین مقتدر: آنان انتظارها و خواسته های روشنی از فرزند خود دارند و به او ابراز محبت می کنند. والدین مشکلات را با انعطاف پذیری و به طور مشترک به همراه فرزند خود حل می کنند. این روش موثرترین شیوه تربیت فرزند است.

 

ب) والدین دیکتاتور: این والدین انتظارها و خواسته های روشنی دارند اما عاطفه کمتری نسبت به فرزند خود نشان می دهند.

 

ج ) والدین آسان گیر: محبت بیش از حدی به فرزند خود نشان می دهند و تلاش زیادی برای تربیت او نمی کنند. انتخاب روش تربیت فرزند وابستگی به نوع رفتاری که فرزند دارد، سن و سال، خلق و خو و نوع تربیتی که خود شما اعمال می کنید، ارتباط دارد. کارشناسان شیوه های ذیل را برای تربیت فرزندان توصیه می کنند:

▪ قدردانی از فرزند برای رفتارهای خوبش؛ بهترین راه تشویق کردنش برای ادامه دادن به رفتار خوب اوست.

▪ بدون نیاز به موعظه کردن؛ بگذارید فرزند نتیجه رفتار خود را تحمل کند. به عنوان مثال، با شکستن وسیله سرگرم کننده شخصی خود دیگر نخواهد توانست از آن وسیله استفاده کند.

▪ تکنیک های منطقی که به طور مستقیم به رفتار فرزند ارتباط دارد به عنوان مثال، به فرزند خود بفهمانید که در صورت جمع نکردن وسایل سرگرمی خود، به مدت یک هفته از آنان محروم خواهد شد.

 

 

● آیا تنبیه بدنی برای فرزندان بدرفتار توصیه می شود؟

کارشناسان معتقدند، شیوه های تربیتی غیرفیزیکی نتایج بهتر و پیامدهای منفی کمتری دارند. تنبیه بدنی باعث پرخاشگرتر شدن کودک می شود. آنان با این شیوه تصور می کنند که آسیب رساندن به کسی که دوست دارند مانعی ندارد و حتی امکان دارد کنترل از دست والدین خارج شود و بر اثر شدت تنبیه به کودک آسیب برسد. برای موثر بودن اصول تربیتی، لازم است به نکته های ذیل توجه شود:

▪ شیوه های تربیتی باید با وضعیت کودک هماهنگی داشته باشد. موثرترین روش، پی بردن به خلق و خوی کودک است. توجه داشته باشید که هدف تبدیل کردن او به شخصی دیگر نیست.

▪ این روش ها را یک باره برای فرزند خود اعمال نکنید. برای فرزندان بزرگتر با توضیح دادن این روش ها، علت استفاده از آن و نتایج امیدوارکننده را بگویید. حتی می توانید از آن ها بخواهید که درخصوص پاداش و پیامدهای آن پیشنهاد دهید.

احترام گذاشتن حتی هنگام تربیت کردن وی به او می آموزد چگونه به بزرگترها احترام بگذارد. اگر به علت از دست دادن کنترل، به او بی احترامی کردید، بلافاصله از او پوزش بخواهید.

▪ در صورتی که در امر تربیت فرزند خود محکم نباشید از عهده این کار برنمی آیید. به عنوان مثال اگر فرزند خود را به علتی یک هفته از تماشای تلویزیون محروم می کنید، باید روی حرف خود پافشاری کنید و در غیر این صورت در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. درخصوص روش تربیتی فرزند، والدین باید اتفاق نظر داشته باشند.

▪ پس از سپری شدن زمان تنبیه، از فرزند خود انتظار معذرت خواهی نداشته باشید و از سرزنش کردن او به طور جدی خودداری کنید.

▪ قبل از تنبیه کردن، از این که خواسته های شما را درست فهمیده یا نه؟ مطمئن شوید. انجام برخی از خواسته های والدین از توانایی فرزندشان خارج است.

▪ علت بدرفتاری او را جویا شوید. در صورتی که متوجه نمونه های زیادی از رفتارهای نامطلوب شدید، علت آن را جویا شوید. به عنوان مثال شاید یکی از دوستان نزدیک او از محل سکونت شما رفته و یا شاید در مدرسه مشکلی داشته باشد و یا این که مشکلاتی که در خانواده به وجود آمده، او را پرخاشگر کرده است. هرچند که این مسائل بهانه ای برای بدرفتاری نیست اما پی بردن به مشکل او و حل کردن آن ها می تواند برای حل مسائل و مشکلات او در آینده مفید باشد.

▪ هرچقدر هم فکر می کنید که از بهترین روش های تربیتی برای فرزند خود استفاده می کنید اما بعضی از روزها پیش می آید که به نتیجه نمی رسید. در این هنگام به خود استراحت دهید و فراموش نکنید که تربیت کودک به زمان، حوصله و تمرین زیادی نیاز دارد.

منبع: khorasannews.com