سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

شوینده‌ها با پوست چه می‌کنند؟



مواد شوینده ,عوارض پوستی استفاده از شوینده ها

 

در این روزهای پایانی سال خانم‌های خانه‌دار هر روز با مواد شوینده در تماس بیشتری هستند و باید توجه بیشتر به دست‌ها و ناخن‌های خود داشته باشند. شوینده‌های مختلف که به طور مرتب توسط خانم خانه استفاده می‌شود، موجب از بین رفتن رطوبت و چربی سطح پوست می‌شود. با از بین رفتن این لایه‌های محافظ، مواد محرک حساسیت‌زای موجود در شوینده‌ها به لایه‌های عمقی پوست نفوذ می‌کند و باعث آسیب به پوست می‌شوند. آب ژاول یا وایتکس یکی از مواد شوینده اسیدی است که با دست هر فردی که تماس پیدا کند وی را دچار حساسیت می‌کند. این مواد علاوه بر اینکه روی پوست تأثیر دارد، می‌تواند به ریه‌ها نیز آسیب شدید برساند و تنفس شخص را دچار مشکل کند.

 

دکتر ولی‌ا... خسروجردی، متخصص پوست و مو بیمارستان میلاد در این‌باره می‌گوید: اگزما، همان التهاب پوست است که با خارش و خشکی و قرمزی پوست همراه است و نوعی عارضه پوستی است که می‌تواند در مدت‌زمانی کوتاه پیشرفت کند و سلامت پوست بدن را به خطر بیندازد. علت دقیق اگزما مشخص نیست، اما به نظر می‌رسد که ناشی از ناتوانی سیستم ایمنی بدن باشد.

 

اگزما واكنش آلرژیك و حساسیتی در پوست است كه باعث خارش، خشكی، پوسته‌ریزی و نقاط قرمزرنگ در پوست می‌شود. خسروجردی اضافه می‌کند: دونوع اگزما پوستی به نام‌های اگزمای تماسی و اگزمای آلرژیک که تقریبا علائم‌شان شبیه به هم است در بین مردم شایع است در نوع اول آن اگزمای تماسی به شکل خشکی پوست و کم‌کم در اثر تماس با مواد آلرژی‌زا در کف دست نشان داده می‌شود و در مرحله بعد حالت قرمزی، خارش و دانه‌های ریز و آبکی دیده می‌شود و در بعضی موارد همراه با زخم و ترشح روی پوست نمایان می‌شود.

 

اگزمای تماسی ممکن است در تمامی افراد اتفاق افتاده باشد ولی از نظر زمانی متفاوت است مثلا در بعضی افراد که پوست ضخیم‌تر دارند دیرتر علائم نمایان می‌شود در افرادی که پوست نازک دارند اگزما خودش را زودتر نشان می‌دهدو در اثر تماس با مواد شوینده به سرعت پوست علائم آلرژیک نشان می‌دهد. دراگزمای آلرژیک زمینه ژنتیکی برای بروز علائم الزامی است در این نوع از افراد تنها به دلیل تماس با مواد آلرژی‌زا، به اگزما مبتلا نمی‌شوند.

 

وی تأکید می‌کند: یکی از عوامل اصلی اگزما در خانم‌های خانه‌ تماس با مواد شوینده است که نوعی از اگزمای پوستی به نام اگزمای دست خانم‌های خانه را به‌خود اختصاص داده و در اثر تماس با خیلی از پاک‌کننده‌ها، صابون‌ها و لکه‌برها رخ می‌دهد. در بعضی از موارد مواد افزودنی مثل ادویه‌ها یا تماس دست با پیاز و گوجه‌فرنگی می‌تواند سبب حساسیت شود.

 

خسروجردی استفاده از آب داغ را دلیل دیگری بر حساسیت پوست دست در خانم‌ها دانست و می‌گوید آب داغ چربی محافظ پوست را کم می‌کند و باعث می‌شود پوست حالت خشکی داشته باشد ولی نمی‌توان گفت استفاده از آب داغ در شست‌وشو سبب اگزما شده بلکه نوعی مساعدکننده به حساب می‌آید. به گفته این متخصص پوست و مو نخستین مرحله درمان اگزما ممانعت از مواد شوینده است و70 درصد درمان بستگی به آن دارد.

 

برای جلوگیری از تماس مستقیم دست با شوینده‌ها حتما از دستکش استفاده کنید. استفاده از دستکش پلاستیکی به تنهایی تأثیری ندارد و باید یک دستکش نخی در زیر دستکش پلاستیکی استفاده شود، زیرا دستکش پلاستیکی باعث تعریق دست و افزایش عوارض بیماری می‌‌شود. مواد لاتکس موجود در دستکش‌های پلاستیکی ممکن است در بعضی افراد ایجاد آلرژی کند و برای این منظور افرادی که پوست حساس دارند بهتر است به منظور جلوگیری از قرمزی و خارش دست حتما از دستکش نخی استفاده کند.

 

توصیه می‌شود زمان گردگیری حتما دستکش نخی استفاده شود. بهترین زمان مصرف کرم‌ها بعد از هر بار شست‌وشو در حالی که پوست کمی مرطوب است توصیه می‌شود. در مراحل شدیدتر اگزما پزشک شروع به درمان با استفاده از پمادهای استروئیدی- کورتن‌دار در مدت کوتاه می‌کند تا التهاب‌های پوستی رفع شود. به گفته وی، بیماران بعد از یک بار مراجعه به پزشک مصرف داروها را به طور دائم و خودسرانه ادامه می‌دهند و به این‌ صورت ممکن است مشکلات پوستی دوچندان شود.

 

در مواردی که خارش دیده ‌شود. قرص‌های آنتی‌هیستامین برحسب شدت تجویز می‌شود، وی ادامه می‌دهد: در درمان اگزما زمان نمی‌شود تعیین کرد و درمان تا زمانی که علائم دیده می‌شود ادامه دارد. خسروجردی بهترین زمان مراجعه به پزشک و شروع درمان را هنگام مشاهده خطوط روی پوست همراه با خارش و قرمزی می‌داند و در مواردی که خشکی پوست عادی است، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها را توصیه می‌کند.

منبع:خورشید

 


ویدیو مرتبط :
درباره چین و چروک پوست - مصاحبه پوست نیوز با دکتر سعید امینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشگیری از حساسیت پوست دست ها به مواد شوینده‌



حساسیت پوست دست‌,علائم حساسیت پوست دست,درمان حساسیت پوست دست

حساسیت پوست دست‌ها به مواد شوینده‌
 شوینده‌های مختلف که به طور مرتب توسط خانم خانه استفاده می‌شود، موجب از بین رفتن رطوبت و چربی سطح پوست می‌شود. با از بین رفتن این لایه‌های محافظ مواد محرک حساسیت‌زای موجود در شوینده‌ها به لایه‌های عمقی پوست نفوذ می‌کنند و باعث آسیب می‌شوند. از این مرحله است که مشکلات خانم خانه شروع می‌شود. وقتی پوست خشک شد، حتی مواد بی‌ضرری مانند آب و شامپوی بچه هم می‌توانند موجب تحریک بیشتر پوست و بدتر شدن ضایعه شوند.
حساسیت دست‌ها به مواد شوینده‌
مواد مضر برای پوست دست
عوامل زیادی می‌توانند به پوست دست آسیب برسانند. تماس زیاد با آب و هوای خیلی خشک، صابون‌ها، مواد پاک‌کننده، پودرهای رختشویی، حلال‌ها، مواد شیمیایی، دستکش‌های لاستیکی و حتی مواد به کار رفته در کرم‌ها و فرآورده‌های بهداشتی می‌توانند موجب حساسیت دست‌ها شود.
علائم حساسیت پوست دست
بعد از تحریک اولیه توسط مواد حساسیت‌زا، ابتدا پوست معمولا خشک و پوسته‌پوسته شده و دچار خارش می‌شود. پوست نوک انگشتان و پشت دست که حساس‌تر هستند قبل از بقیه نقاط دچار این مشکل می‌شوند.
قرمزی، ترک‌خوردگی و براق شدن پوست در مراحل بعد رخ می‌دهند.
در موارد شدید ممکن است پوست دچار تاول‌های ریزی شود و کف دست و لای انگشتان نیز درگیر شوند.
معمولا بعد از چندین بار ایجاد علائم، پوست ناحیه مبتلا ضخیم‌تر از سایر نقاط بدن خواهد شد.
خارش زیاد بزرگترین مشکل این بیماری است که مبتلایان را آزار می‌دهد. شدت خارش به حدی است که معمولا در اثر خاراندن زیاد، خونریزی و زخم‌های کوچک در دست دیده می‌شود.
مواد شوینده در تماس با پوست دست، چربی‌های موجود بر روی پوست را از بین می‌برد و آن را در برابر عوامل خارجی نفوذپذیر می‌کند
درمان حساسیت دست
معمولا حساسیت دست با قطع تماس با ماده محرک به مرور زمان خودبه‌خود بهبود می‌یابد، اما با تماس مجدد با ماده محرک علائم مجددا تکرار می‌شود.ممکن است پزشک برای درمان و ترمیم پوست شما از مجموعه‌ای از روش‌ها استفاده کند.در درمان، کرم یا پماد مرطوب کننده معمولا استفاده می‌شود. این کرم باید به تنهایی مصرف شود و آن را نباید همراه با سایر کرم‌های دست به پوست مالید.
گاهی پزشک از پمادهای حاوی کورتون جهت درمان حساسیت دست استفاده می‌کند.
گاهی نیز برای درمان مشکل پوست باید آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی مصرف شود.
در پاره‌ای موارد زمانی که ضایعات پوستی دست‌ها در حال ترمیم هستند، منظره ناخوشایندی (به خاطر دلمه بستن) پیدا می‌کنند که به تدریج برطرف می‌شود. گاهی هم این ضایعات پس از بهبودی دوباره عود می‌کنند.
در صورت عود بیماری، حتما پزشک خود را از عود مجدد ضایعه پوستی دست‌هایتان مطلع کنید.
ضایعات پوست دست‌ها معمولا دیر درمان هستند. ادامه درمان، رعایت دستورات پزشک و نیز حفظ ارتباط بیمار با پزشک در مدت درمان، بسیار اهمیت دارد.
حساسیت دست‌ها به شرط رعایت نکات فوق، درمان شدنی است. اما به یاد داشته باشید که حتی پس از بهبودی کامل حساسیت دست در صورت عدم رعایت، احتمال عود آن زیاد است. پس سعی کنید نکات زیر را به صورت عادت روزمره درآورده و همیشه آنها را رعایت کنید.
برخی مواد شوینده می‌توانند به درون پوست نفوذ کرده و التهاب شدید پوستی و سوختگی‌های شیمیایی را سبب شوند.
پیشگیری از حساسیت پوست دست
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پوست دست‌هایتان توصیه‌های آسان زیر را اجرا کنید:
- با پوشیدن دستکش می‌توان از دست‌ها در برابر صابون‌ها، پاک‌کننده‌ها و سایر مواد شیمیایی مراقبت کرد. در فواصلی که از دستکش استفاده نمی‌کنید، آنها را در هوای آزاد آویزان کنید تا خشک شوند.
- زمان کار با مواد شوینده علاوه بر دستکش مناسب و نفوذناپذیر، از کرم‌های مرطوب‌کننده نیز استفاده کنید.
- در انجام کارهای روزمره منزل مثل سبزی پاک کردن یا آب‌لیمو ‌گرفتن، دستکش نخی دست کنید.
- در صورت امکان حتما برای شستشوی لباس‌ها از ماشین لباسشویی استفاده کنید.
- در موقع شستن دست‌ها از آب ولرم استفاده کنید و مقدار کمی صابون به کار ببرید.
- در هر بار شستشوی دست، حلقه و انگشتر را از دست خارج کنید. حلقه و انگشتر، صابون و رطوبت را در زیر خود جمع کرده و موجب آزرده شدن پوست می‌شوند.
- به منظور حفظ رطوبت پوست پس از شستن دست‌ها، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
- زمستان‌ها از دستکش استفاده کنید تا مانع از خشکی و پوسته شدن دست‌هایتان شود.
- به خاطر بسپارید که تماس با کدام فرآورده یا انجام کدام فعالیت سبب ایجاد حساسیت می‌شود.
در صورت مشاهده علائمی مانند تغییر رنگ پوست ، سوزش ، خارش و درد ، به منظور جلوگیری از بیماری‌های پوستی لازم است سریع به پزشک مراجعه شود
مواد شوینده به ریه آسیب می‌رسانند
شوینده‌هایی مانند وایتکس که خانم‌های خانه‌دار از آنها برای شست‌وشوی زمین و در و دیوار استفاده می‌کنند، علاوه بر این‌که می‌توانند به علت داشتن ترکیبات قلیایی موجب سوختگی و آسیب پوست شوند، استنشاق آنها نیز به خاطر تبخیر سریع، می‌تواند به بافت‌های ریه آسیب برساند.
جوهرنمک نیز خواصی مانند وایتکس دارد. اگر جوهر نمک به صورت تصادفی با دست تماس پیدا کرد، بهترین اقدام درمانی این است که ناحیه موردنظر به سرعت با آب شسته شود.
چنانچه هنگام استفاده از موادی چون وایتکس و جوهرنمک در فضای بسته فرد دچار سوزش چشم و سرفه شد، باید به‌ سرعت از آن فضا که مملو از گازهایی با غلظت اسیدی و قلیایی بالاست، خارج شود. بهترین راه پیشگیری از آن هم، زدن ماسک است.
منبع: seemorgh.com