سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

شوره سر مشکلی که رفع می‌شود



نوع شوره ,شوره خشک,شوره چرب

شوره سر مشکلی که رفع می‌شود

وجود ذرات سفید روی سر، شانه و لباس و خارش مدام سر، مشکل شایعی است که گاهی بسیار آزاردهنده می‌شود، بویژه از لحاظ زیبایی و اجتماعی که شما را مجبور می‌کند به پزشک مراجعه کنید. شاید شما درمان‌های زیادی را تجربه کرده‌اید از انواع شامپوهای ضد شوره گرفته تا داروهای مختلف، اما مشکل شما برطرف نشده، اما آیا شوره سر یک بیماری است؟

شوره سر می تواند یک مشکل طبیعی قلمداد شود که ناشی از ریزش دائم لایه بیرونی پوست به منظور بازسازی پوست در سراسر بدن است که گاهی این امر در سطح سر به شکل شوره قابل مشاهده می شود.

دو نوع شوره وجود دارد؛ شوره خشک که قابل دیدن و معمولا همراه خشکی مو است و شوره چرب معمولا در افراد با پوست چرب دیده می شود و به پوست سر چسبیده است.

خاراندن و جدا کردن آن باعث خارش بیشتر، زخمی شدن پوست و ریزش موها می شود بنابراین باید از خارش سر پرهیز کرد.

شوره سر می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله اختلالات هورمونی، شست وشوی ناکافی یا ناکامل سر، شامپوی نامناسب، باقی ماندن مواد شوینده روی پوست سر، سیگار و تغذیه نامناسب.

همچنین روش هایی که باعث آسیب سر می شود نیز می تواند در ایجاد شوره سر موثر باشد، مانند سشوار زدن طولانی مدت، رنگ کردن مداوم سر، فرزدن یا مش کردن مدام سر، استفاده از مواد آرایشی، شیمیایی و استفاده طولانی از کلاه گیس و کلاه.

نکته مهم این که اگر علت شوره سر قارچی نباشد مسری نخواهد بود، اما از خارش پوست سر با ناخن باید بشدت پرهیز کرد، زیرا این امر باعث ایجاد زخم های کوچک و عفونی شده و به ریزش مو منجر می شود در عوض خارش پوست سر با نوک انگشتان می تواند نوعی ماساژ محسوب شود و مفید باشد.

استفاده از دوش آب گرم روزانه با فشار زیاد روی سر برای حدود ده دقیقه نیز می تواند مفید باشد. استفاده از آب با دمای مناسب شست وشوی کافی پوست سر، انتخاب شامپوی مناسب بر حسب خشکی یا چربی پوست سر و استفاده نکردن طولانی از سشوار نیز از نکاتی است که باید هنگام استحمام به آن توجه کرد.

بهداشت سر، عوض کردن رو بالشی هر چند روز یک بار و ترک مصرف سیگار نیز کمک کننده است. تغذیه سالم، مصرف کمتر مواد چرب و مصرف بیشتر سبزیجات و نیز ویتامین های a و b نیز مفید است.

همچنین باید از مصرف رنگ موهای حاوی الکل خودداری کرد، چون الکل پوست سر را خشک می کند.

یک روش درمانی ساده این است که روزی 20 دقیقه کف سر خود را ماساژ دهید و سپس با شانه یا برس به صورت کاملا ملایم موها را برای چند دقیقه شانه کنید به طوری که دندانه های شانه پوست سر را ماساژ دهد.

همچنین می توانید پوست سر را با سرکه سیب یا آبلیموی تازه برای حدود دو دقیقه ماساژ دهید و سپس سر را بشویید.

ماساژ پوست سر با روغن های گیاهی نیز مفید است؛ روغن نارگیل، بادام، رزماری، گل مریم و بابونه برای شوره خشک و روغن های اکلیل کوهی، مریم گلی و سدر برای شوره چرب مفید است.
منبع:جام جم/ سلامت نیوز (تندرستی)

 


ویدیو مرتبط :
‫طریقه رفع شوره سر یا سبوس‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهكارهاى رفع استرس سر جلسه امتحان



 

اضطراب امتحان

 

بيشتر مواقع ديده شده است كه تعدادى ازدانش آموزان یا دانشجويان به رغم آمادگى قابل توجه براى امتحان به دليل استرس فراوان در جلسه امتحان قادر به پاسخ دادن نمیباشد.

 

استرس و فشار روانی در زمان امتحان مسئله ای است که مربوط به سن خاصی نیست. در هر دوره‌ای از زندگی گذراندن امتحان می تواند موجب بروز استرس شود. افزایش مراجعه دانشجویان به درمانگاه در دوران امتحانات پایان ترم مبین شیوع این مسئله در بین دانشجویان است.

 


● استرس یا فشار روانی چیست

 

استرس به خودی خود نه مثبت است نه منفی و در حقیقت پاسخ طبیعی بدن در بحث ها، جدل ها، تهدیدها و تحریک ها است. پاسخ بدن به فشار روانی و استرس زمانی موجب ناراحتی می شود که:

 

مدت استرس طولانی باشد.

به دفعات زیاد تکرار شود.

همراه با فشار و تحریک باشد.ترشح هورمونی به نام آدرنالین در بدن در زمان وقوع حوادث به منظور تسریع در انجام، و بهتر انجام شدن کارها صورت می گیرد.

 

اضطراب امتحان


● تغییرات فیزیکی بدن در نتیجه ترشح این هورمون در بدن شامل:


۱) عرق کردن کف دست

۲) افزایش ضربان قلب

۳) احساس دلشوره داشتن

 

۴) برافروخته شدن صورت

۵) بی اشتهایی

۶) سردرد

 

۷) بی خوابی

۸) از دست دادن تمرکز

۹) حملات ترس

 

۱۰) اشکال در تنفس

۱۱) سرگیجه

 

الزاماً تمام علائم فوق با هم در شخصی که استرس دارد دیده نمی شود اما به طور خلاصه در صورتی که علائم سرگیجه و تپش قلب ظاهر شد نیاز به مراجعه به مراکز درمانی جهت کنترل آن است. غالب اوقات علائم استرس یا به صورت فیزیکی و یا به صورت روحی ظاهر می شود.بنابراین اشتباه است که سعی در درمان استرس نماییم و یا آن را به طور کامل از بین ببریم.چراکه: وجود آن لازم و ضروری است تا بتوانید با حداکثر انرژی تلاش نمایید.

 


اما برای اینکه بتوانید از آن بهتر نتیجه بگیرید باید:


۱) یاد بگیرید اتفاقاتی که در بدن شما می افتد از قبیل افزایش ضربان قلب و عرق کردن کف دست و دلشوره داشتن امری طبیعی است و آن را مثبت تلقی نمایید.

 

۲) بدانید در چه سطحی از این امر باعث تحریک بیشتر می شود و در چه سطحی شما را منفعل می کند.

 

۳) اگر متوجه شدید میزان استرس در شما زیاد است و شما را منفعل می کند، آن را در حد قابل قبول پائین بیاورید