سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

راههای کاهش زباله خانگي



 

 

برای کاهش زباله خانگی

 

 

براي کاهش حجم زباله‏هاي ‌تر و کمک به تفکيک زباله‏هاي تر و خشک از چند سطل زباله با رنگ‏هاي مختلف در کنار هم استفاده کنيد.

 

 

?) براي حفظ محيط زيست بهتر است از ابتدا هنگام خريد و انتخاب مبلمان خانه دقت کنيد و وسايلي را انتخاب کنيد که بتوانيد مدت زمان بيشتري از آنها استفاده کنيد. مبلماني که به سرعت از مد مي‏افتند و پس از مدت کوتاهي ديگر نمي‏توان از آنها استفاده کرد، انتخاب مناسبي نيستند.

 


?) براي تنوع و تغيير مبلمان از تغييرات جزيي مانند تغيير رنگ رويه مبل استفاده کنيد.

 


?) مقواها و بسته‏بندي‏ها را دور نريزيد و در صورت امکان از آنها استفاده کنيد. مي‏توانيد جعبه کفش را با کاغذ کادو و يا کاغذ رنگي بپوشانيد و براي نگهداري سي‌دي و لوازم شخصي بچه‏ها از آن استفاده کنيد.

 


?) قوطي‏هاي شيشه‏اي و پلاستيکي را پس از مصرف شسته و خشک کنيد و براي نگهداري مواد غذايي از آنها استفاده کنيد. شيشه مربا، عسل و سس مايونز براي نگهداري سبزي‏هاي خشک مناسب است و موجب مي‏شود عطر سبزي مدت زمان بيشتري حفظ شود.

 


?) هنگام خريد به برچسب قابل بازيافت دقت کنيد و محصولاتي را خريداري کنيد که زباله کمتري توليد مي‏کنند. برخي توليدکننده‏ها محصولاتي مانند عسل و سس مايونز و شکلات صبحانه را در ظرفي شبيه ليوان بسته‏بندي مي‏کنند. پس از استفاده از اين محصولات نه تنها زباله توليد نمي‏شود بلکه يک دست ليوان هم به لوازم آشپزخانه اضافه مي‏شود که قابل استفاده است و دور ريخته نمي‏شود.

 


?) کنار سينک ظرفشويي و دستشويي سرويس بهداشتي جاي مايعي پمپي نصب کنيد. با اين کار مي‏توانيد مايع دست‌شويي و مايع ظرف‌شويي را در بسته‏بندي بزرگ خريداري کنيد و به تدريج در اين ظروف بريزيد و علاوه بر استفاده راحت‏تر جاي چندقوطي‏ پلاستيکي را در سطل زباله‏تان خالي کنيد‏.

 


?) با ظرف ماست و قوطي شير براي بچه‏ها اسباب بازي و جامدادي ليواني و قلک درست کنيد و با رنگ اکريليک روي آن را به سليقه خودتان تزيين کنيد.

 


?) براي کاهش حجم زباله‏هاي ‌تر و کمک به تفکيک زباله‏هاي تر و خشک از چند سطل زباله با رنگ‏هاي مختلف در کنار هم استفاده کنيد. پيشنهاد ما اين است که از يک سطل زباله سبز براي پسماندهاي خشک و يک سطل زباله قرمز براي زباله‏هاي تر استفاده کنيد. در صورتي که در خانه باغچه داريد يک سطل هم براي سبزي‏ها و پوست‏ميوه‏ها بگذاريد و از آن براي تهيه کمپوست استفاده کنيد. براي حفظ بهداشت، پيشگيري از آلودگي و مبارزه با حشرات زباله‏هاي تر را در سطل در دار قرار دهيد.

 

 

 


ویدیو مرتبط :
‫راههای کاهش استرس‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضطراب امتحان و راههای کاهش آن



 

اضطراب امتحان

 

* آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که چرا از امتحان می‌ترسید؟

* آیا تابحال به صورت عمیق به این موضوع فکر کرده‌اید که چه عواملی در ترس و اضطراب نسبت به امتحان مؤثر بوده‌اند؟

* آیا در زندگی تحصیلی راههایی برای کاهش این نوع اضطراب یافته‌اید؟

 

بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است و می‌توان گفت مهمترین علت این موضوع ، نتیجه‌ای است که از امتحان بدست می‌آید. نتیجه‌ای که مدرک قبولی یا مردودی محسوب گردیده و باعث ارتقاء ، تهدید ، تشویق و یا تنبیه می‌گردد. گاهی اوقات این نتیجه می‌تواند سرنوشت را نیز رقم زند. به همین علت هر چه نتیجه ، حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت می‌تواند اضطراب و ترس از امتحان گردد، که برخی از آنها عبارتند از:

 

ترس از فراموش کردن مطالب خوانده شده.

سختگیری مدرسین در طی سال تحصیلی.

انتظار بیش از حد والدین.

عدم وجود خود باوری در فرد.

نامشخص بودن سؤالات.

 

اکنون که برخی از عوامل ایجاد کننده ترس از امتحان مشخص شدند، لازم است عوامل کاهش دهنده این نوع ترس را نیز بدانیم. در خصوص روشهای کاهش ترس از امتحان نظرات مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

 

ایجاد محیطی آرام و به دور از تشنج

علاوه بر تلاش والدین برای ایجاد چنین محیطی برای مطالعه فرزندان ، فرزندان نیز بایستی کوشش نمایند.

 

تنظیم برنامه خواب و استراحت

برخی با این تصور که هنگام امتحانات برای مطالعه بیشتر اصلا نباید خوابید و یا خیلی کم خوابید ، خود باعث خستگی ذهنی و در نتیجه فراموشی بیشتر در مطالب خوانده شده می‌گردند. کاهش زمان خواب در حد متعادل مطلوب است، اما افراط در آن هرگز مفید نخواهد بود.

 

پرهیز از کاهش تغذیه

افراط و تفریط در تغذیه اثرات نامطلوبی در بر خواهد داشت. بایستی با خواب و استراحت کافی و نیز تغذیه مناسب ، از لحاظ روحی و جسمی ، خود را آماده امتحان کرد.

 

آماده شدن برای امتحان

داشتن برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه در طول سال تحصیلی و رعایت روشهای صحیح مطالعه.

 

مطالب درسی را بتدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعه فشرده بپردازید.

از یادداشتهای خود ، یادداشتهای فشرده‌ای بردارید، تا بازسازی ذهنی ، رمز گردانی و مرور مطالب برایتان مفید واقع شود.

سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید، تا بتوانید مطالعه خود را متناسب با آن پیش ببرید.

 

پرهیز از فشرده خوانی

فشرده خوانی با مرور کردن مطالب متفاوت است. فشرده خوانی متضمن کوششی است برای یادگیری مطالب تازه بلافاصله قبل از شروع امتحان. و یا به عبارتی آخرین کوششهای شخص در آخرین لحظات قبل از امتحان.

 

تأکید بیشتر بر مطالبی که انتظار دارید جزء سؤالات امتحانی باشد.

می‌توانید محدوده سؤالاتی را که در امتحان مطرح خواهد شد، حدس زده و بیشتر به آنها پرداخته شود. برای این منظور سؤالات امتحانی سالهای گذشته کمک خواهند کرد. همچنین توجه به مطالب و موضوعاتی که استاد و یا معلم در کلاس درس بیشتر روی آنها تکیه می‌کند.

 

اضطراب امتحان

 

شرکت در جلسات آخر درس

حتما در جلسات آخر درس پیش از امتحان در کلاس شرکت کنید. زیرا اغلب ، مطالب مهمی را احتمال بیشتری در طرح سؤالات دارند، در جلسات آخر مرور و توضیح داده می‌شوند.


پرهیز از اضطرابهای متفرقه

مثلا شب امتحان مسابقات فوتبال را دنبال نکنید. اگر امتحان قبلی رضایت بخش نبوده است، به آن نیندیشید و تحلیل امتحان قبلی را به فرصت مناسب خودش موکول کنید.


داشتن تصور ذهنی مثبت از خود

بجای پرداختن به جنبه‌های منفی ، همواره یک تصویرز ذهنی مثبت از خودتان داشته باشید و پس از تلاش کافی جهت مطالعه مطالب به موفقیت خود امیدوار باشید.

 

حال که برخی از عوامل کاهش ترس از امتحان مطرح شدند، بایستی مواردی را در جریان امتحانات و هنگام پاسخگویی به سؤالات مد نظرمان باشد، که رعایت این موارد می‌تواند در موفقیت بیشتر و کاهش اضطراب نسبت به امتحان مؤثر باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

 

* به موقع و سر وقت به جلسه امتحان بروید و پیش از آغاز امتحان با خاطری آسوده در جای خود مستقر شوید.

 

* کلیه وسایل و ابزارهایی که در امتحان مورد نیاز است همراه خود به جلسه ببرید.

 

* دستورالعملها را با دقت بخوانید و اگر دستورات شفاهی است، با توجه و التفات کامل به آن گوش دهید و عینا همان کاری را که از شما می‌خواهند انجام دهید. در مورد سؤالات تستی ، اگر نمره منفی داشته باشند، حدس زدن کار عاقلانه‌ای نیست.

 

* به زمان بندی سؤالات دقت کنید، تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید.

 

* اگر زودتر از زمان تعیین شده سؤالات را پاسخ دادید، عجله نکنید و مجددا مروری داشته باشید.

 

* خود را برای پاسخ گویی به هر گونه سؤالی آماده سازید، اما نه با این برداشت که باید صد درصد سؤالات را جواب دهید. برای پاسخگویی به سؤالات به طرح چهار مرحله‌ای زیر دقت کنید:

 

1. ورقه سؤالات را نسبتا با سرعت بخوانید و به تمام سؤالات که پاسخ آنها برایتان روشن است جواب بدهید. برای این مرحله حداقل نیمی از وقت امتحان را در نظر بگیرید.

 

2. دوباره ورقه را بخوانید و به تمام سؤالات که تا آن موقع پاسخشان به یادتان آمده است پاسخ دهید.

3. در نوبت سوم باید به تمام سؤالاتی که باقی مانده پاسخ دهید.

4. در نوبت چهارم یکبار دیگر نیز کنترل کرده و ببینید که آیا سؤالات را همانگونه که می‌خواستیم پاسخ داده‌ایم.

 

* برای پاسخ گویی به آزمون تشریحی پیشنهاد می‌شود، موضوع را بطور کامل یاد گرفته و پرسش را به دقت بخوانید. و قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، پاسخ خود را سازمان بندی کنید.

 

* برای پاسخگویی به آزمون تستی پیشنهاد می‌شود:

 

سؤالات ساده را جواب داده و از سختها بگذرید.

 

وقتی به سؤالات نیمه مشکل رسیدید، مقابل آن علامت (+) (در پاسخ نامه) به معنای قابل حل و در مقابل سوالات مشکل علامت (-) به معنای غیر قابل حل بگذارید.

 

وقتی تمام سؤالات در یک درس خاص را پاسخ دادید، به سراغ سؤالاتی بروید که جلوی آنها علامت (+) گذاشته‌اید و سپس به سؤالاتی که علامت (-) دارند، پرداخته شود.