سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

راهنمای گام به گام برای خرید فرش


از آنجا که خرید یک تخته فرش کار چندان ساده ای نیست و نمی شود هر سال آن را تکرار کرد باید موقع انتخاب کمی حساس تر عمل کنیم. برای پیشگیری از این اتفاقات ناخوشایند اطلاعات ساده اما مهمی را برایتان داریم.

هفت صبح: فرش های ایرانی در تمام دنیا زبانزد هستند اما قیمت بالای آنها باعث شده تا رقیب های تازه ای در بازار پیدا کنند. مدت زیادی نیست که پای فرش های تزئینی و کفپوش های مدرن به خانه ها باز شده است. فرش هایی که شکل ظاهری قابل قبولی دارند اما ممکن است پس از خرید و استفاده از آنها پشیمان شویم.



از آنجا که خرید یک تخته فرش کار چندان ساده ای نیست و نمی شود هر سال آن را تکرار کرد باید موقع انتخاب کمی حساس تر عمل کنیم. برای پیشگیری از این اتفاقات ناخوشایند اطلاعات ساده اما مهمی را برایتان داریم. اطلاعاتی که با دانستن آنها می توانید بین یکی از فرش های دستباف، ماشینی یا مدرن باتوجه به بودجه ای که در اختیار دارید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

بهتر است قبل از خرید فرش این نکات را جدی بگیرید تا انتخاب اقتصادی انجام دهید. این اطلاعات از فرش فروش های بازار جمع آوری شده و به راحتی می توانید در مورد آنها از فروشندگان سوال کنید.

با تار و پودها آشنا شوید

آن دسته از فرش هایی که در بافت شان نایلون به کار رفته است بادوام تر از نمونه های دیگر هستند. این نوع فرش ها در برابر تغییر شکل بسیار مقاوم هستند و نسبت به دیگر فرش ها قیمت ارزان تری دارند. ایرادی که به اینگونه فرش ها می گیرند این است که گرد و خاک را به سادگی به اطراف منتقل می کنند.

فرش هایی که در بافت شان اولفین به کار رفته، در برابر رطوبت مقاوم بوده و به سادگی تمیز می شوند. به مرور زمان حالت اصلی این فرش ها از دست می رود و به اصطلاح کش می آیند.

فرش های پشمی دارای ماندگاری زیادی هستند و در برابر عوامل محیطی مقاومت بالایی دارند اما گرد و خاک به سختی از آنها جدا می شود. در برابر رطوبت نیز بوی بدی می گیرند و شست و شوی آنها خاص است.

فرش های اکریلیک و پلی استر از آن مدل فرش هایی هستند که در اثر استفاده پرزهای زیادی از آنها جدا می شود. حجم این فرش ها به مرور کم شده و زیبایی خود را از دست می دهند.



چند قدم تا یک انتخاب مناسب

برای انتخاب فرشی مناسب و ایده آل اولین قدم این است که شیوه استفاده از اتاق و نوع کاربرد آن را در نظر داشته باشید. فرشی که در یک اتاق پذیرایی پر رفت و آمد و یا در یک اتقا ناهارخوری شلوغ انداخته می شود حتما باید قابلیت پاخوربودن را داشته باشد و برای استفاده های طولانی مدت و مقاوم بودن در برابر گرد و غبار انتخاب شود ولی برای فضایی مانند اتاق خواب که مکانی برای استراحت است و همچنان پر رفت و آمد هم نیست می توانید فرشی با جنسی لطیف و از طیف رنگ های روشن استفاده کنید.



به سبک زندگی تان توجه خاصی داشته باشید، اگر در خانه تان کودک دارید و یا اعضای خانواده تان ورزشکار هستند بهتر است از طرح ها و نقش هایی استفاده کنید که شلوغ و تیره هستند و کثیفی را نمایان نمی کنند. باید توجه داشته باشید که این سبک زندگی شما با افرادی که تنها زندگی می کنند بسیار متفاوت است ولی اگر از آن دسته افرادی هستید که خانواده کم جمعیت دارید و عادت به رفت و آمد و شلوغی ندارید بهتر است از فرشی که دارای نقوش کم و به رنگ روشن است، استفاده کنید.

فرش های تک رنگ تیره، مانند آبی نفتی، مشکی یا قهوه ای مایل به شکلاتی به سادگی لکه های روشن و یا دوده ها را نمایان می کنند. فرش هایی که دارای رنگ های بسیار روشن هستند، مانند سفید و یا کرم گرد و غبار و جای پا را نشان می دهند. اگر فرشی را برای محوطه بیرونی خانه می خواهید، بهتر است محیط خارج خانه و میزان آلودگی را درنظر بگیرید تا فرش جلوی در کثیف نمایان نشود. محیط داخلی خانه را هم بررسی کنید تا ببینید که بیشتر چه نوع کثیفی شامل آن می شود و سپس رنگ فرش را انتخاب کنید.

اگر فضای کوچکی در خانه دارید و می خواهید بزرگ تر نمایان شود، بهتر است از فرش هایی که داری رنگ های روشن هستند، استفاده کنید. به طور معمول این نوع از فرش ها فضا را بزرگ تر جلوه می دهند.

اگر فضای خانه تان بسیار بزرگ و کم اثاثیه جلوه می  کند، بهتر است از فرش هایی استفاده کنید که دارای رنگ های تیره هستند، این نوع فرش ها فضایی دنج، گرم و صمیمی به وجود می آورند. فرش هایی که دارای چند رنگ مختلف هستند یا طرح هایی تو در تو دارند، ذرات کوچک، غبار و خاک را کمتر از دیگر فرش ها نشان می دهند. اگر خانه ای دارید که در معرض گرد و غبار و دوده قرار دارد، بهتر است یکی از همین انواع فرش ها را انتخاب کنید.





قبل از خرید بدانید

نمای مطلوب اتاق را در نظر بگیرید. اگر شما با یک اتاق کاملا خالی شروع می کنید، یک فرش انتخاب کرده و بعد دیوارها را با رنگ هایی که در فرش پیدا می کنید رنگ یا کاغذ دیواری کنید.

فرش باید اندازه اتاق باشد. ملاحظه کنید اتاق چگونه مورد استفاده قرار می گیرد. چقدر ترافیک دارد و زیر چه نوری قرار می گیرد.

مبلمانی انتخاب کنید که طرح و رنگ های به کار رفته در فرش را نشان دهد. اگر با وسایل و مبلمان شروع می کنید، فرشی انتخاب کنید که رنگ یا نقش مبلمان و وسایل شما را دارد. نقش ها می توانند مخلوط شوند به شرطی که بتوانند توسط رنگ ها هماهنگ شوند.



به اندازه اتاق یا مکانی که می خواهید بپوشانید فرش بگیرید و نه کوچکتر یا حتی بزرگتر از آن اندازه. وجود سایزهای مختلف انواع فرش ها در بازار انتخاب های بیشتری پیش پایتان قرار داده است.

فرش های روشن باعث بزرگ نشان دادن اتاق می شوند و رنگ های تیره باعث دنج و کوچک نشان دادن فضا. این موضوع مهمی برای انتخاب نوع رنگ است.

فرشی را انتخاب کنید که کارایی آن خوب باشد، با تراکم، شانه و الیاف خوب باشد. هرچه الیاف فرش بیشتر باشد (با گره ها و دسته شده)، فرش شما دوام بیشتری پیدا می کند.

نخ های مصنوعی– نایلونی، پلی استر، اکریلیک و پلی پرولن و پشم و پنبه طبیعی بادوام، نرم و آسان برای تمیزکردن هستند.

فرش های ماشینی مشابه فرش های دستباف اند ولی قیمت آنها بسیار پایین تر است. قیمت فرش های تزئینی هم در مورادی مشابه فرش های ماشینی است اما برخی نمونه ها کمی ارزان تر هستند.

اگر قصد خرید فرش های قیمت مناسب دارید بهتر است فرش های ماشینی را در اولویت قرار دهید.



چند دلیل برای نخریدن فرش های تزئینی

برخی از فرش های تزئینی کاملا دکوری هستند و استفاده از آنها به جز دردسر چیز دیگری ندارد. نمونه ای از این فرش که به نام مدل گره ای در بازار شناخته می شوند یکی از همین فرش ها هستند. تار و پود این فرش ها از نخ های ضخیم یا باریکی است که وقتی روی آنها راه بروید از بدنه جدا شده و محیط اطراف را پر می کنند.

کوچکترین زباله ها هم لا به لای نخ این فرش ها جا خوش می کنند و جاروکردن آنها نیز کار ساده ای نیست. فرش هایی با طرح های برجسته که تو رفتگی و بیرون آمدگی های زیادی را روی خود دارند نیز خیلی مناسب نیستند.

تمیزکردن این فرش ها نیز کار ساده ای نیست و مخصوصا اگر برای اتاق کودک خریداری شود. راه رفتن و نشستن کودکان روی این فرش ها باعث آزار آنها می شود. بهتر است با همان هزینه فرش هایی را خریداری کنید که طرح های ساده تری دارند و تمیز کردن آنها هم آسان است.



قانون های یکسان برای تمام فرش ها

برای خرید یک فرش بهتر است قبل از توجه به ظاهر و زیبایی، بیشتر به جنس و دوام آن توجه کنید. برای پیداکردن بهترین فرش با بودجه شما، چندین عامل را درنظر داشته باشید. یک فرش کامل فقط باید دارای ترکیب درست در تراکم، گره و الیاف باشد.

تراکم به نزدیکی گره ها گفته می شود. هرچه پرز (خواب) و شانه ها پرتراکم تر باشد فرش شما دوام بیشتری خواهد داشت. گره ها به چرخش الیاف به دور خود گفته می شود. هرچه چرخش های الیاف محکم تر باشد به دوام فرش افزوده می شود.


ویدیو مرتبط :
فیلم راهنمای گام به گام خرید تبلت - قسمت اول

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید فرش برای اتاق کودک



وقتی به فرش فروشی کودک می روید، چه ملاحظاتی لازم است؟

 چند کلمه کلیدی
ممکن است آخرین چیزی که برای تکمیل اتاق کودک، به ذهن مامان و بابا برسد، یک فرش برای کف اتاق او باشد، اما آخرین بودن، دلیل کم اهمیت بودن نیست. انتخاب و خرید فرش یا هر چیزی که برای انداختن کف اتاق، اختراع شده باشد! قلق ها و بایدها و نبایدهای خودش را دارد.
قرار نیست خیلی، نسبت به هر چیزی که مربوط به کودک مان می شود، حساسیت نشان دهیم، اما نباید فراموش کنیم که کف اتاق کودک، یکی از مهم ترین بخش ها در دکوراسیون و حتی حفظ سلامت کودکان است؛ به خصوص برای نوپایان که دوست دارند تجربه جدید راه رفتن را هر روز، بیش تر از روز قبل، تکرار کنند.
در این مطلب، به چند نکته درباره خرید فرش برای اتاق کودکان اشاره شده. طبیعی است که نکاتی هم با توجه به مصداق، به این نکات اضافه می شوند؛ مثلا قدرت خرید که دیگر بستگی به جیب شما و همسرتان دارد.

جنس
مهم ترین مساله در مورد جنس چیزی که با آن، کف اتاق کودک را مفروش می کنید، قابل شست وشو بودن آن است. به طور متوسط، هر دو ماه یک بار، بهتر است که زیرانداز اتاق کودک شسته شود تا از هر گونه آلودگی و میکروب پاک شود. بنابراین بهتر است حالا که می خواهید خرید کنید، بهترین کیفیت را انتخاب کنید تا با شست وشوی زیاد، زود مستهلک نشود. هنگام خرید، از کیفیت رنگ هایی که در فرش استفاده شده، مطئن شوید تا در شست وشوی زیاد، رنگ ها با هم ترکیب نشوند و از طرفی، از قیافه نیفتد .

دخترانه ها/ پسرانه ها
اتاق کودک دختر، با اتاق کودک پسر فرق دارد. این فرق، تنها در زمینه رنگ بندی نیست. مدل، طرح و حتی نوع چیدمان در این زمینه می تواند موثر باشد. با این که نباید از ابتدا، رنگ ها را با جنسیت تفکیک کرد، اما می توان گفت که طبق عرف، رنگ های سردتر، برای اتاق پسران و رنگ های گرم تر برای اتاق دختران، بهتر هستند. سرمه ای، آبی، خاکستری، فیلی، زرشکی و یشمی، رنگ هایی هستند که برای دکوراسیون اتاق پسرها خوب هستند. رنگ هایی مثل نارنجی، قرمز تیره، صورتی چرک و…، مناسبت بیش تری برای اتاق دخترک ها دارند.

مدل
با این که بهترین موقعیت برای تجربه خرید فرش های فانتزی، اتاق کودک است، اما بهتر است جوگیر نشوید. بهتر است سراغ نمونه های ساده تر با قطع های عادی باشید تا بتوانید استفاده های دیگری هم از آن بکنید. حواس تان باشد که فرش، ضخیم نباشد؛ یعنی نخ های فرش، خیلی بلند نباشند. هر قدر فرش، ظریف تر باشد، برای اتاق کودک بهتر است. هم چنین بافت فشرده تر به شما کمک می کند تا آلودگی کم تری در فرش نفوذ کند. در مورد مدل، هم چنین دقت کنید نمونه ای را انتخاب کنید که اطرافش، ریشه نداشته باشد. ریشه ها، بانک آلودگی هستند.

رنگ
طبیعی است که باید موقع انتخاب رنگ فرش اتاق کودک، به بقیه بخش های دکوراسیون اتاقش هم دقت کنید. رنگ پرده ها، رنگ ملحفه های روی تخت، رنگ سرویس خواب و کمد و حتی رنگ دیوارها، در این زمینه می توانند راهنمای شما باشند، اما یادتان باشد که بهتر است رنگ فرش را تیره انتخاب کنید. مثلا اگر در اتاق کودک، رنگ سبز روشن، غالب است، می توانید سراغ یک فرش به رنگ سبز تیره یا حتی سرمه ای بروید، زیرا فرش، به دلیل این که زیر پاست، خیلی زود چرک می شود و استفاده از رنگ های چرک تاب، بهتر است؛ البته این، به آن معنا نیست که سراغ رنگ های جدی مثل قهوه ای یا مشکی بروید. در عین حال که باید چرک تاب باشد، باید شادابی دکوراسیون اتاق کودک هم حفظ شود.
منبع : مجله شادکامی و موفقیت