سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

دیوارها را برای تغییرات بزرگ آماده کن!


آموزش پتینه به‌زبان ساده برای شما كه دنبال تغییری بزرگ در خانه‌اید.


مجله زندگی ایده آل - مروارید فلاحی: از آنجا كه دیوارها گسترده‌ترین سطوح اصلی خانه یا هر مكان بسته دیگری هستند، هنگامی كه فردی وارد فضایی میشود، عمده‌ترین سطوحی كه در مقابل دیدگان او قرار می‌گیرند، دیوارها هستند.

در نتیجه میزان تاثیرگذاری شان بر محیط نسبت به سطوح دیگر شامل كف‌ها و سقف‌ها به مراتب بیشتر است. لذا علاوه بر مسائل كاربردی ووظیفه آنها در تفكیك فضا به نكات دكوراسیونی و نقش آنها در این زمینه باید توجه كرد.

جنب و جوشی در دیوارها

دیوارها در عین حال آسیب پذیرترین سطوح خانه نیز به شمار می‌روند چون نصب تابلوها، دیواركوب‌ها و برخورد وسایل خانه باعث صدمه دیدن آنها می‌شود. گاهی هم پیش می‌آید كه احساس می‌كنید دكوراسیون منزلتان برایتان تكراری شده و حالت یكنواختی پیدا كرده است. در این صورت نیازی نیست متحمل هزینه‌های زیاد شوید ووسایل خانه تان را تعویض كنید. با آموختن چند تكنیك ساده می‌توانید خانه‌تان را نو ونوار كنید.

 مواد و ابزار لازم:

  •    رنگ اكریلیك ساختمانی یك كیلو/قیمت تقریبی 11000تومان
  • 4كیلو/قیمت تقریبی 45000تومان
  • 20كیلویی/قیمت تقریبی 2250 تومان
  •    قلم مو یا رول نقاشی
  •   پالت یكبار مصرف
  •    پارچه نخی

دستوركار

1. ابتدا رنگ مورد نظر (در اینجا رنگ سفید) را با قلم مو یا رول نقاشی روی سطح دیوار بزنید تا كاملا سطح دیواررا پوشش دهد و بگذارید كاملا خشك شود.

2. پارچه نخی را كمی نمدار كنید و سپس به صورت چروك داخل دست بگیرید؛ طوری كه وقتی پارچه را نگاه می‌كنید، سطح آن كاملا چروك باشد. سپس مقداری از رنگ (در اینجا طلایی) را روی پالت بریزید و پارچه را داخل رنگ كنید. به صورت ضرباتی نامنظم روی سطح دیوار بزنید. گاهی پارچه را باز كنید و حالت آن را تغییر دهید. به محض كم رنگ شدن، دوباره پارچه را داخل رنگ بزنید و ضربه زدن روی سطح دیوار را تكرار كنید.

3. برای انجام این تكنیك می‌توانید از چند رنگ هم استفاده كنید. در این صورت ابتدا از رنگ تیره شروع كنید و كم كم رنگ‌های روشن را روی كار بزنید تا با رنگ‌های روشن انتهایی اشكالات بافت‌های زیری را بگیرد.

4. از روش دیگری هم می‌توانید از پارچه روی سطح دیوار استفاده كنید. بدین ترتیب كه پارچه را به صورت مستطیلی ببرید و درحالی كه با دست دو سر پارچه را گرفته اید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. پارچه لول شده را به رنگ آغشته كنید و مانند وردنه روی دیوار بكشید.

5. امیدوارم با این بافت ساده پتینه بتوانید تغییر بزرگی در منزل خود ایجاد كنید و لذت ببرید.

6. این مواد و وسایل را می‌توانید از فروشگاه‌های هنری و رنگ و ابزار رنگ فروشی تهیه كنید. این فروشگاه‌ها را پیشنهاد می‌كنم: میدان تجریش، خیابان دزاشیب، سر خیابان بوعلی. شریعتی، بعد از پل رومی، خیابان موسیوند. . . .


تابلو دست ساز ‌مهمان تازه دیوار

وقتی وارد فضایی می‌شوید كه با زیباترین و مناسب‌ترین لوازم دكوراسیونی مبله شده، ولی سطوح دیوارها خالی است و كوچكترین تدبیری برای انتخاب دیواركوب اندیشیده نشده است، خلأیی در آن محیط احساس می‌شود كه تابلوها یكی از عمده‌ترین راهكارهای رفع این خلأ است.

جنب و جوشی در دیوارها

تابلوها اگر چه اغلب با هدف تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرند ولی در پس این هدف مسئولیت‌های كاربردی نیز در فضا بر عهده دارند. آنها جایگاه ویژه‌ای در تغییر حال و هوای محیط دارند و در نتیجه بر روح و روان افراد ساكن در آن مكان نیز تاثیر می‌گذارند. در این مطلب می خواهیم تابلوی نما كاشی و سرامیك آموزش دهیم تا دیوار خانه را با هنر دستی خودتان زیبا كنید.

مواد و ابزار لازم:

  •   بوم نقاشی
  •    فوم 5میلی متری
  •    آلومینیوم فویل
  •    كاتر
  •    خط كش فلزی
  •    قلم مو تخت
  •    قلم مو سه‌صفر
  •    طرح دلخواه
  •    كاربن
  •    رنگ اكریلیك
  •    گل سفال
  •    چسب چوب
  •    كریستال سرورنیك

دستور كار

1. برای درست كردن این تابلو، فوم‌ها را به شكل كاشی در می‌آوریم. به این صورت كه فوم‌ها را به وسیله كاتر به اندازه دلخواه برش دهید. (به عنوان مثال: برای بومcm2 80 80، به فوم  cm2 5/75/7 و تعداد حدود 85 عدد نیاز دارید).

2. تعدادی از این فوم‌ها را انتخاب كنید و روی تمای سطوح آن به وسیله قلم مو چسب چوب بزنید. سپس فویل آلومینیوم را به وسیله خط كش فلزی هم اندازه فوم برش دهید و روی فوم قرار دهید. با انگشتان دست روی سطح فویل آلومینیم را چروك دهید به صورتی كه بافت نامنظمی روی فویل آلومینیوم ایجاد شود. سپس آلومینیوم را به تمامی سطوح فوم بچسبانید.

3. برای رنگ آمیزی این فوم‌ها، رنگ‌های اكریلیك مورد نظرتان (دو یا سه رنگ) را با آب رقیق كنید (اصطلاحا حالت آبرنگی بگیرد). رنگ‌ها را داخل هم محو كنید و بگذارید تا كاملا خشك شوند؛ برای براق كردن این فوم‌ها كریستال سرورنیك را روی آنها بزنید.

4. طرح مورد نظر را با كاربن روی تعدادی دیگر از فوم‌ها منتقل كنید و به وسیله قلم مو سه‌صفر چسب چوب را به آرامی روی طرح بكشید. بگذارید طرح خشك و برجسته شود. درمرحله بعد گل سفال را با آب و مقداری چسب چوب مخلوط كنید وروی این فوم‌های طرح برجسته با قلم موی تخت بكشید و اجازه دهید تا خشك شوند.

جنب و جوشی در دیوارها

5. برای رنگ آمیزی این تعداد از فوم‌ها طرح برجسته‌ها را بنا به سلیقه خود رنگ دلخواه بزنید یا می‌توانید طرح برجسته به صورت گل سفال باشد و زمینه را رنگ دلخواه بزنید. تمامی سطوح بوم نقاشی را یكدست با قلم مو رنگ كنید. وقتی كاملا رنگ بوم نقاشی خشك شد، این فوم‌های نما كاشی آماده شده را با چسب چوب به سلیقه خودتان روی بوم بچسبانید.

نكته:

- كریستال سرورنیك یك ماده دو جزئی است كه باید به مقدار مساوی با هم مخلوط شده و پنج دقیقه به یك سمت كاملا هم بخورد و با قلم مو روی كاشی‌های مورد نظر زده شود. برای نتیجه بهتر باید اول دو ماده را قبل از تركیب كردن در آب جوش قرار دهید.

- این مواد و وسایل را می‌توانید از فروشگاه‌های هنری و رنگ و ابزار رنگ فروشی تهیه كنید. این فروشگاه‌ها را پیشنهاد می‌كنم: میدان تجریش، خیابان دزاشیب، سر خیابان بوعلی. شریعتی، بعد از پل رومی، خیابان موسیوند.


ویدیو مرتبط :
استودیو عکس و فیلم پی ام (به دیوارها گوش کن)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بامن درددل کن مادر بزرگ



دوران سالمندی,علائم افسردگی سالمندان

خسته‌ام. همه جای بدنم درد می‌کند. دلم گرفته است. بچه‌ها هیچ کدام حواسشان به من نیست و اگر یک‌روز از این هم افتاده‌تر بشوم در تنهایی می‌میرم و لابد همسایه‌ها زنگ می‌زنند به پلیس و می‌گویند از این خانه بوی تعفن می‌آید. خسته‌ام. انگار 200 سال عمر کرده‌ام.

فکر می‌کنم بیماری‌های لاعلاج گرفته‌ام. می‌گویند آلودگی هوا سرطان‌زا ست. شاید من هم سرطان دارم. آن هم نباشد دیگر حوصله زندگی کردن ندارم. نمی دانم چرا این عمر تمام نمی‌شود. بچه‌های دو ساله می‌میرند، جوان‌های بیست و پنج ـ سی ساله می‌میرند، اما من 80 سال عمر از خدا گرفته‌ام و هنوز باید جسم خودم را این طرف و آن طرف بکشم.

بارها از خدا می‌پرسم: «خدایا دیگر توی این دنیا با من چه کار داری؟ بیا پرونده من را هم ببند و قبل از این که زمینگیر و مزاحم دیگران شوم، مرا مرگ باعزت بده!» اما انگار خدا دعاهای من را نمی‌شنود.

زنده ماندن من چه فایده‌ای دارد؟ همیشه درد دارم و همیشه تنها هستم. نه می‌توانم خرید بروم و نه می‌توانم برای خودم چیزی درست کنم. دیگر حتی به درد هیچ کس هم نمی‌خورم که در زندگی عزیزانم کمکی باشم. یک عمر زجر کشیده‌ام و حاصلش هیچ چیز نیست. نه شوهری مانده که مونس تنهایی‌ام باشد و نه بچه‌ها دور و برم هستند که بگویم نهالی کاشتم که حالا میوه‌اش را می‌خورم. (البته او دخترهایش را به حساب نمی‌آورد) دیگر حتی نمی‌توانم خانه‌ام را تمیز کنم. همه از من بدشان می‌آید چون زن کثیفی شده‌ام. خانه‌ام مثل قدیم‌ها برق نمی‌زند و خودم فقط هفته‌ای یک بار می‌توانم به حمام بروم. واقعا دیگر در این دنیا کاری ندارم...».

مامان منیر وقتی این حرف‌ها را به دکتری که فکر می‌کند، متخصص مغز و اعصاب است و برای سردردهایش به او مراجعه کرده می‌گوید سمت دکتر خم می‌شود و طوری که دخترش که تا حالا در کنار مادر نشسته نشنود در گوش دکتر می‌گوید: اگر سرطانی چیزی هست بگویید تا چند وقت دیگر زنده می‌مانم؟

دکتر که در واقع روان‌شناس است بعد از این که فشار خون بیمار را می‌گیرد و چشم‌های او را با چراغ قوه نگاه می‌کند می‌گوید: مادرجان ان‌شاءالله که صد سال دیگر هم عمر می‌کنید. زندگی دست خداست. بعد می‌گوید: مادر جان من اول باید ببینم ریشه بیماری‌تان چیست؟

چند وقت است سردرد دارید؟
و مامان منیر می‌گوید: فکر می‌کنم ریشه بیماری‌ام در معده‌ام است. درست از وقتی که معده دردم آرام گرفت و دکتر گفت که مشکلی ندارم، سردردهایم شروع شد، بعد هم سرفه‌های شدید می‌کردم که نشان می‌داد وضع ریه‌ام خیلی بد است. فکر کنم یک نوع بیماری است که از همه جا سر درمی‌آورد و مثل سرطان توی بدنم ریشه دوانده است.

و دکتر صبورانه گوش می‌دهد و در تاریخچه بیماری‌های مامان منیر عقب می‌رود و عقب می‌رود تا می‌رسد به این که ماجرا از فوت همسرش و مهاجرت تنها پسرش که او را پشت و پناه خود می‌دانسته، شروع شده است و این دردها و ناراحتی‌ها از همان موقع سراغش آمده است.

مامان منیر از مدت‌ها پیش آرتروز داشت، اما پس از این دو اتفاق دردهای خود را گاه و بیگاه به انواع بیماری‌های مختلف تعبیر کرده است.

دکتر معتقد است این بیمار پنداری مامان منیر به خاطر ترس از طرد شدگی و افسردگی ناشی از نبود حامیان اصلی‌اش است.

او کمک می‌کند تا مامان منیر سلامت خود را به دست بیاورد، اما خانواده در این نیز باید حمایت و توجه خود را به او نشان دهند.
 
افسردگی بزرگ‌ترها
براساس آمارهای موسسه ملّی سلامت روان (nimh) آمریکا، دو میلیون نفر از 35 میلیون آمریکایی بالای 65 سال به نوعی دچار این بیماری هستند.

مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها ممکن است افسرده شوند، اما افسردگی آنان با علائم افسردگی جوانان فرق‌هایی دارد.

متخصصان معتقدند این اشتباه است که افسردگی را در سنین سالمندی طبیعی و گریزناپذیر در نظر بگیریم و برای درمان آن اقدامی نکنیم.

افسردگی ممکن است به صورت خفیف در شخص وجود داشته باشد و بر اثر استرس (مانند مرگ یک عزیز) تشدید شود. افسردگی در بین زنان و افرادی که دچار بیماری‌های مزمن هستند، بیشتر وجود دارد.

دوران سالمندی,علائم افسردگی سالمندان

علائم افسردگی سالمندان
شایع‌ترین تغییراتی که در سالمندان بر اثر افسردگی ایجاد می‌شود و خانواده‌ها نسبت به آن باید حساس باشند عبارت است از عصبی بودن، احساس پوچی، بی‌قراری، تندخویی، تحریک‌پذیری یا احساس عدم محبوبیت.

همچنین کاهش اشتها، از دست دادن وزن، بیخوابی و خستگی، مشکلات حافظه و گیجی نیز در این بیماران شایع است.

سالمندان هنگام افسردگی نشانه‌های جسمی نامشخص و مبهمی مثل درد و بی‌تابی  از خود بروز می‌دهند.

بدبینی، ناامیدی، گریه و حساسیت هیجانی شدید از دیگر تغییرات خلق و خو است.

نبود احساس لذت و کاهش یا از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا برای بیمار لذتبخش بودند مانند خوردن، کار، رابطه جنسی، دوستان، سرگرمی و تفریحات از دیگر نشانه‌های افسردگی است.

سرزنش خود یا احساس فزاینده گناه، خستگی و از دست دادن انرژی و کاهش توانایی در تفکر و تمرکز و افکارتکرار شونده‌ای درباره مرگ یا حتی آرزوی مرگ داشتن از علائم مهمی است که باید نسبت به آن حساس باشیم.

بیمار ممکن است بی‌قرار و مضطرب باشد و حرکات اضافه از خود نشان دهد یا کلا بی‌حس و حال شود.

تشخیص افسردگی مستلزم بررسی کامل سابقه پزشکی ازجمله اطلاعاتی درباره زمان بروز، مدت دوام و شدت علائم است.

سالمندانی که دارای افسردگی خفیف باشند به روان‌درمانی خوب پاسخ می‌دهند، اما افسردگی متوسط یا شدید ممکن است به دارودرمانی نیز نیاز داشته باشد؛ البته معمولا ترکیبی از روان درمانی و دارودرمانی بیشتر تجویز می‌شود.
 
افسردگی خود را بپذیرید
مامان منیر که در ابتدای گزارش ماجرای او را شنیدید ازجمله کسانی است که شناختی از افسردگی و اعتقادی به روان‌شناس ندارد و به همین دلیل دخترش با عنوان متخصص مغز و اعصاب او را برای ویزیت و مشاوره آماده کرده است. در حالی که همراهی سالمند با متخصص روان‌شناس و مشاور به بهبود او کمک شایانی  می‌کند.

بسیاری از سالمندان به افسردگی به عنوان یک نقص رفتار و منش می‌نگرند تا یک اختلال اصلی. این نگرش غالبا مانع این می‌شود که سالمندان به جستجوی کمک‌های تخصصی برآیند.

مطالعات نشان می‌دهد که سالمندان به طور کلی در مقایسه با عموم مردم دانش کمتری نسبت به افسردگی دارند. همچنین اختلالات شناختی نظیر بیماری آلزایمر می‌تواند نشانه‌های افسردگی را بپوشاند.

بیماران آلزایمری غالبا در توصیف احساساتی مثل غم، ناامیدی، ناتوانی و بی‌ارزشی مشکل دارند. به این دلیل، پزشکان باید روی سایر علائم و نشانه‌های غیرشفاهی نظیر امتناع از غذا خوردن، بیقراری و گیجی تکیه کنند.

افسردگی با میزان ناتوانی سالمند و وابستگی به کمک دیگران ارتباط نزدیک دارد. همچنین افسردگی به هزینه‌های رو به افزایش بهداشتی مربوط است.

این که خانواده برای درمان افسردگی به کمک سالمند بیاید و سالمند مشکل خود را با درمان متناسب ”‹آن بپذیرد به بهبود وضع وی کمک شایانی می‌کند.***
منبع: جام جم سرا