سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

درسهایی برای مدیران


کارکنان همیشه نسبت به مدیران خود توجه و ستایش کمتری دریافت می کنند.فرهنگ ما صرفا به مدیران ارشد توجه می کند و نقش آفرینی کارکنان را در درجه ی دوم اهمیت قرار می دهد.





ماهنامه بازاریاب بازارساز - مینو همتی: کارکنان همیشه نسبت به مدیران خود توجه و ستایش کمتری دریافت می کنند.فرهنگ ما صرفا به مدیران ارشد توجه می کند و نقش آفرینی کارکنان را در درجه ی دوم اهمیت قرار می دهد. برای همه ی ما اینطور پذیرفته شده است که کارمندان صرفا خواسته و اوامر مدیران را اجرا می کنند و در حقیقت وظیفه ای غیر از این ندارند.

این در حالتی است که تحقیقات جدید نشان می دهد که کارکنان در حدی که عموم مردم تصور می کنند مطیع و فرمانبردار نیستند. پژوهشی که میزان پذیرش افراد نسبت به آموزش را سنجیده است نشان داده است که افرادی که به عنوان مطیع و فرمانبردار شناخته می شوند نسبت به افرادی که به عنوان رهبر می شناسیم پذیرش کمتری نسبت به آموزش دارند.

افرادی که به فرمانبرداری و مطیع بودن مشهور هستند، نسبت به قبول راهنمایی ها و انتقادات رغبت کمتری نشان می دهند. علاوه بر این، چنین افرادی نقاط ضعف و اشتباهات خود را به راحتی نمی پذیرند، تمایل چندانی برای خطرپذیری نشان می دهند، در زمانی که به کمک نیاز دارند معمولا آن را اظهار نمی کنند، و نسبت به یادگیری و پیشرفت کمترین پذیرش را دارند.

آموزش پذیری کارکنان

دلیل اینکه این افراد نسبت به آموزش چندان پذیرش ندارند چیست؟ این امر ریشه در نگاه آنها نسبت به آموزش دارد. بسیاری از ما در پذیرش انتقاد مشکل داریم، اما مشکل افرادی که مطیع و فرمانبردار درنظر گرفته می شوند تا حدی مربوط به مقوله ی اعتماد به نفس است. زمانی که از این افراد انتقاد می شود، احساس ضعف و ناتوانی می کنند. زمانی که این افراد در معرض آموزش قرار می گیرند، آنها این امر را اینطور تفسیر می کنند که نقطه ش ضعف یا مشکلی دارند و درنتیجه نیاز به کمک دارند. اگرچه ممکن است مقداری از این آموزش را که از جانب مدیریت برای آنها تجویز شده است مفید بدانند، اما باز هم آن را حامل این پیام می دانند که «من به اندازه ی کافی خوب نیستم.»

آیا کارفرمایان باید به مقوله ی آموزش پذیری کارکنان خود توجه کنند؟ آیا میان آموزش پذیری و عملکرد رابطه ی معناداری وجود دارد؟ کارشناسان بر این باورند که در کسب و کار امروز افراد باید راهکارهای بسیاری بر سر راه خود بگذارند. اگر یکی از اعضای گروه تمایلی به یادگیری موضوعات جدید نداشته باشد و یا نخواهد از چارچوب شغلی خود فراتر برود، باعث شکست کلی گروه خواهدشد. آنچه کسب و کارهای امروز نیاز دارند افرادی است که خود را با شرایط جدید وفق دهند و نقش های جدیدی را بپذیرند- افرادی که پیوسته در پی ارتقای مهارت های خود باشند.

این مباحث چه درسهایی برای مدیران دارد؟

اول اینکه مدیران باید از کارکنان خود حمایت کنند. آنها باید به کارکنان خود کمک کنند با احساس ناامنی در خود مقابله کنند. مدیران باید به کارمندان خود نشان دهند که چون به توانایی های آنها واقف هستند تمایل دارند آنها مهارت ها و موضوعات جدید را بیاموزند و با جدیدترین و به روز ترین تحولات و تغییرات آشنا شوند. کارکنان باید اطمینان پیدا کنند که سازمان روی آنها سرمایه گذاری می کند زیرا آنها ارزش این سرمایه گذاری را دارند و اینکه آموزش فرصت است نه تهدید.

دوم اینکه سازمان ها باید فواید و اثرات مثبت دوره های آموزشی را که برای کارمندان خود تصریح کنند که این دوره ها تنبیهی برای کسانی که عملکرد ضعیف تری دارند نیست. بلکه سرمایه گذاری است که نه تنها به سود سازمان است برای آینده ی حرفه ای کارکنان نیز مفید است.

سوم اینکه از کارکنان مسن و باتجربه غافل نشوید. تحقیقات نشان داده است که هرچقدر سن افراد بالاتر می رود آموزش پذیری آنها بیشتر می شود و مقاومت کمتری در برابر یادگیری نشان می دهد. کارکنان مسن تر نسبت به توانایی های خود اعتماد بیشتری دارند و انتقادپذیری بالاتری پیدا می کنند. در کشورهای پیشرفته حتی زمانی که فرد در آستانه ی بازنشستگی قرار دارد نیز برای او دوره های آموزشی می گذارند تا او را برای زندگی جدید که پیش رو دارد، آماده کنند.

مطیع بودن امر مذمومی نیست. در بسیاری از نقش ها و موقعیت ها وجود افرادی که دستورات را بپذیرند و اجرا کنند همان چیزی است که سازمان ها نیاز دارند. اما بسته بودن و مقاومت نشان دادن نسبت به انتقاد، راهنمایی، و آموزش پدیده ی نکوهیده ای است. این امر به خصوص از دید سازمان ها و مدیران منابع انسانی منفی و نامطلوب تلقی می شود.


ویدیو مرتبط :
رادیو مدیریت پادکست مدیریت7قدرت مدیران و مدیران قدرتمند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیران اقتصادی راتهدید به محاکمه نکنیم



 

نهاوندیان؛ مدیران اقتصادی را تهدید به محاکمه نکنیم

 

 

نهاوندیان؛ مدیران اقتصادی را تهدید به محاکمه نکنیم

 

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران به نمایندگی از بخش خصوصی از فضای منفی که علیه مدیران اقتصادی خصوصی ایجادشده، انتقاد کرد. او از تریبون پارلمان خصوصی به دولتی ها هشدار داد ایجاد دادگاه ویژه برای وصول مطالبات معوق بانکی به ضرر اقتصاد ملی است و نباید بدون نگاه کارشناسی، مدیران اقتصادی که بدهی معوق بانکی دارند، محکوم کنیم چراکه عواملی خارج از اراده فعالان اقتصادی در افزایش مطالبات معوق بانکی موثر بوده است و نباید علیه مدیران اقتصادی فضاسازی منفی کرد. محمد آقانهاوندیان در نطق انتقادی خود به لایحه برنامه پنجم توسعه نیز اشاره یی کرد و برنامه یی را اجرایی دانست که با مشورت بخش خصوصی تصویب شود.

 


او نقدی به تدوین لایحه نیز داشت و اینکه برنامه یی که «کمی» نباشد و سیگنال های اعتمادبخش به بخش خصوصی ندهد، برنامه نیست. نهاوندیان علاوه بر بحث برنامه پنجم به قانون هدفمند کردن یارانه ها و اینکه این قانون باید با کمترین فشار به واحدهای تولیدی اجرا شود نیز گریزی زد.رئیس اتاق بازرگانی ایران در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به ضرورت برقراری عدالت در جامعه گفت؛ لازمه عدالت اعتدال و مقابله با افراط و تفریط است و اگر فردی بخواهد حق را در جامعه جاری سازد به طور قطع باید با افراط و تفریط مقابله کند.رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود؛ نمی توان به عدالت دست یافت مگر اینکه در برخوردها انصاف را رعایت کرد و آنچه را که برای خود فرد پسندیده است برای دیگران نیز مورد پسند واقع شود، این در حالی است که در شرایط اجتماعی امروز که بر اقتصاد سایه افکنده است، باید هر جا که می توان انصاف را رعایت کرد و از تندی ها که سبب التهاب در جامعه می شود، پرهیز کرد چرا که این امر به اقتصاد نیز لطمه می زند.وی با اشاره به جلسه ۱«۵ در نیویورک برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران خاطرنشان کرد؛ تحریم اقتصادی درباره ایران بی نتیجه است و تجربه این امر را به اثبات رسانده است، بنابراین اگر بر شدت تحریم ها افزوده شود به هیچ وجه نتیجه مورد نظر تحریم کنندگان را حاصل نمی کند.

 


به گفته نهاوندیان اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران موجب ضرر و زیان تحریم کنندگان خواهد شد اما در مقابل نتیجه سیاسی نخواهد داشت و تنها سبب می شود که هزینه های اضافی منتقل شود و آنها بیش از گذشته نسبت به بدخواهان و اعمال کنندگان تحریم بدبین شوند. به گفته رئیس پارلمان بخش خصوصی، بدخواهان در اعمال تحریم ها به دنبال سخت تر کردن شرایط کار فعالان اقتصادی هستند، بنابراین برای اینکه به کمک کسانی بشتابیم که تحریم ها علیه آنها اعمال می شود باید توجه ویژه یی را به مدیران و فعالان اقتصادی داشته باشیم. در این میان وظیفه اصلی نگاه حمایت گرایانه و خوشبینانه به فعالان اقتصادی است.

 

 


● مصوبه «ضمانت خانوادگی»

 


نهاوندیان با اشاره به برگزاری جلسه یی با بانک مرکزی در مورد مصوبه «ضمانت خانوادگی» نیز اظهار داشت؛ کمیته یی بین اتاق بازرگانی و بانک مرکزی تشکیل شده است تا اصلاحات لازم در مصوبه صورت گیرد اما به هر حال اتاق آمادگی وصول مطالبات بانکی را دارد اما باید توجه داشت برخورد خشن و مبتنی بر سوءظن در اقتصاد بیشترین لطمه را وارد خواهد کرد.

 

 


● ایجاد صندوق حمایت از کارآفرینان



وی پیشنهاد ایجاد صندوق حمایت از کارآفرینان در اتاق های بازرگانی سراسر کشور را گامی در جهت وصول مطالبات بانکی دانست و خاطرنشان کرد؛ اتاق می تواند کمک شایانی در این رابطه صورت دهد.

 

 


● هدفمندکردن یارانه ها



رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به تایید لایحه هدفمند کردن یارانه ها توسط شورای نگهبان گفت؛ اتاق بازرگانی هم اکنون با یک قانون مصوب روبه رو است در حالی که انتظار داشت در زمان تدوین در این قانون نقش داشته باشد، این در حالی است که انتظار فعالان اقتصادی این بود که قانون بیش از هر چیز تولیدگرا باشد. وی ادامه داد؛ هم اکنون در مرحله اجرای این قانون قرار داریم و در این مرحله باید به این نکته توجه کرد که شکل اجرای لایحه باید کمترین فشار را بر تولید کشور داشته باشد، همچنین اینکه۳۰ درصد منابع قرار است به بخش تولید اختصاص یابد باید به نحوی برنامه ریزی شود که بیشترین منفعت برای تولیدکنندگان رقم بخورد. نهاوندیان گفت؛ مقرر شده است سازمانی در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها تشکیل شود که باید توجه داشت این سازمان نباید دیوان سالاری ایجاد کند.