سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

خواص بلوط



 

 

بلوط

 

 

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای كردستان ،‌لرستان و كهكلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط كه به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد

 

 

تركیبات شیمیایی

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیك ، اسید مالیك ، كوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پكتین ،‌رزین و روغن است

 

 

خواص داروئی:

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است
خواص میوه بلوط میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می كرده اند . حتی اگر آنرا خشك و در كرده و با در گندم مخلوط می كنند و از آن نان تهیه می نمایند . می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در كرده و از آن چائی تهیه كرد . مقدر مصرف آن یك قاشق چایخوری در یك لیوان آب جوش می باشد .

 

این دم كرده را می توان برای مورد زیر بكار برد . 1.بواسیر را برطرف می كند . 2-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می كند . 3-درد معده و گاز معده را برطرف می كند . 4-برای رفع كم خونی موثر است . 5-نرمی استخوان را درمان می كند . 6- برای تقویت عمومی بدن موثر است . 7-برای معالجه اسهال اطفال ،‌در بلوط را با كاكائو مخلوط كرده و دم كرده آنرا به اطفال می دهند . خواص درخت بلوط برای استفاده از پوست درخت بلوط یم توان آنرا در كرده و با عسل مخلوط كنید و یا اینكه یك قاشق در آنرا در یك لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم كنید .

 

1- خونریزیها را متوقف می سازد . 2-درمان كننده بواسیر خونی است . 3-خاصیت ضد عفونی درد . 4-ادرار را زیاد می كند . 5-ترشحات زنانه را از بین می برد . مصارف خارجی پوست درخت بلوط برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد . از این جوشانده می توان بعنوان كمپرس استفاده كرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .

 

1)خون مردگی را درمان می كند . 2)اگزما را از بین می برد. 3)برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام كه در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یكربع ساعت استراحت كنید . 4)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط كمپرس كنید . گز علفیدر اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می كند كه در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تكان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است كه باید تمیز شود . گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

 

برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط كرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( 50 گرم در یك لیتر آب جوش ) خواص گز علفی1)قابض است . 2 ) خونریزیها را متوقف می سازد . 3)مقوی معده است . 4)تقویت كننده دستگاه تنفسی است . 5)سینه را نرم و صدا را صاف می كند . 6)سرفه ها را برطرف می كند . 7)تنگی نفس را درمان می كند. 8)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط كرده و بر روی بواسیر بگذارید . مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

منبع:mojgon.blogfa.com


ویدیو مرتبط :
گفت وگو با اعضای بلوط بان حین خاموش کردن آتش جنگل بلوط

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خواص میوه بلوط



خواص بلوط,فواید میوه بلوط


بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا و پوسته قهوه‌ای مایل به قرمز آن را شکسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتی آب پز میل می‌کنند.

تا به حال میوه بلوط را دیده‌اید؟ این میوه ظاهری مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشی یا کشت شده در مناطق معتدلی چون مازندران، کردستان و لرستان رویش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گیلان هستند. این میوه در بازار کمیاب است، اما در برخی میوه‌فروشی‌ها یا مغازه‌های مدرن به صورت بسته‌بندی شده یا فله‌ای به فروش می‌رسد.

بلوط از فندق درشت‌تر و هر یک یا چند عدد آن درون پیاله‌ای سبز رنگ و خاردار قرار گرفته است. بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا و پوسته قهوه‌ای مایل به قرمز آن را شکسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتی آب‌پز میل می‌کنند.

مزه آن مانند فندق خوشایند و دلچسب نیست، اما به دلیل غنی بودن از املاح و ویتامین‌ها ارزش غذایی بالایی داشته و مانند اجزای آجیل مغذی است.

امروزه در صنعت از بلوط در کیک، بستنی و حتی از آرد آن به عنوان حجم دهنده در برخی از انواع نان‌ها استفاده می‌شود.

بعد از ورزش بلوط بخورید!
بلوط حاوی نشاسته، چربی، پروتئین، فیبر و املاحی چون آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروه B است. میزان نشاسته بلوط در مقایسه با فندق بیشتر و چربی آن کمتر است. به دلیل فیبر بالایی که دارد خاصیت سیرکنندگی داشته و به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب غیراشباع فاقد کلسترول بوده و پتاسیم آن ادرارآور است. ویتامین‌های گروه B آن باعث عملکرد بهتر سیستم عصبی می‌شود و به دلیل نداشتن گلوتن، برای مبتلایان به سلیاک محدودیت مصرف ندارد.

ترکیب، منقبض کننده و ضداسهال است
این را هم بدانید شاه بلوط درشت‌تر، روغن‌دارتر و مغذی‌تر از بلوط است. این میوه تقویت‌کننده بدن و چاق‌کننده بوده و مصرف آن برای افراد ضعیف توصیه شده است. به گفته متخصصان مصرف بلوط بعد از فعالیت‌های ورزشی مفید است. چرا؟ به دلیل آن که منیزیم و کلسیم بالایی داشته و با تسکین عضلات از گرفتگی و کوفتگی آن‌ها می‌کاهد.

 

خواص بلوط,فواید میوه بلوط


بلوط درمان کننده التهابات
بلوط یکی از غنی‌ترین گیاهان از نظر میزان تانن بوده و به دلیل وجود این ترکیب، منقبض کننده و ضداسهال است. به جهت دارا بودن ترکیبات فلاونوییدی خواص ضدالتهابی داشته و با کاهش تورم عروق انتهای روده منجر به کم شدن التهاب هموروئید (بواسیر) می‌شود. نتایج بررسی‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمایتی در حفظ عملکرد غشای دیواره وریدها و بهبود جریان خون در نارسایی مزمن وریدی استفاده می‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌های واریسی کاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب می‌شود.


موارد منع مصرف
* علاوه بر میوه بلوط پوست، برگ و ریشه درخت آن هم خواص درمانی دارد، اما باید بدانید مصرف زیاده از حد بلوط به دلیل تانن زیاد از میزان جذب آهن بدن می‌کاهد.

* همچنین با برخی داروها تداخل ایجاد کرده و ساپونین آن باعث تحریک لایه مخاطی معده و برگشت اسید می‌شود.

* مصرف بلوط در دوران شیردهی و بارداری باید تحت نظر پزشک باشد.

 

منبع : tebyan.net