سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

جوش‌های چرکی و التهابی نباید تخلیه شوند



جوش‌های چرکی, درمان جای جوش, جوش های زیر پوستی

یک متخصص پوست و مو درباره راه‌های درمان اثرات جوش بر روی صورت اظهار داشت: درمان جای جوش بر اساس شدت آن متفاوت است و در برخی موارد به جراحی‌های زیبایی، تراش عمقی پوست و لیزرهای مختلف نیاز دارد.

این متخصص پوست و مو گفت: اگر جای جوش بر روی بدن یا صورت به شکل نقاط قرمز یا قهوه ای باشد، با درمان دارویی و لایه برداری شیمیایی بهبود می یابد اما اگر فرورفتگی عمیق باشد، این روش ها پاسخگو نیست و باید به جراحی های زیبایی، تراش عمقی پوست و لیزرهای مختلف متوسل شد.

احسانی با اشاره به اینکه آکنه یا جوش پس از سن بلوغ به علت ترشح هورمون‌های جنسی از غدد جنسی و فوق کلیوی در افراد ظاهر می شود، گفت: چربی زیاد پوست، التهابات پوستی، وجود میکروب روی پوست، اختلال در پوسته ریزی و همچنین برخی عوامل محیطی از جمله تغذیه، استرس، سیگار، مصرف زیاد لوازم آرایش و چرب کردن زیاد پوست می تواند از دیگر فاکتورهای موثر در بروز جوش باشد.

احسانی خاطرنشان کرد: اثرات جای جوش بر روی صورت یا بدن در بسیاری از موارد به دلیل دستکاری جوش ها باقی می ماند اما در برخی موارد نیز به دلیل التهابات زیاد و عمق تخریب بافت های زیرین پوست، جوش ها به خودی خود بر روی پوست جا می گذارند.

به گفته این متخصص پوست و مو، جاهای ناشی از جوش می تواند صاف، فرورفته و یا به صورت گوشت اضافه باشد که براساس شدت آکنه (خفیف، متوسط و یا شدید بودن آن) متفاوت است.

وی افزود: معمولا جوش هایی که التهاب، ترشح و چرک زیادی دارد بافت های زیرین را تخریب می کند که باعث ایجاد فرو رفتگی می شود و درمانش نیز بسیار دشوار است اما برخی جوش ها زیر پوستی هستند یا التهاب کمی دارند که معمولا با برجای گذاشتن قرمزی یا تغییر رنگ قهوه‌ای روی پوست به صورت نقطه ای که بسیار راحت تر به درمان جواب می دهند، بهبود می یابند.

احسانی با تاکید بر لزوم خودداری افراد از تخلیه جوش های زیرپوستی گفت: این جوش ها باید توسط پزشک تخلیه شود؛ حال آنکه برای جوش های چرکی و التهابی باید بطور جدی از تخلیه آن خودداری کرد.

این متخصص پوست و مو در آخر تصریح کرد که ریسک جای گذاشتن جوش ها معمولا روی بدن، سینه و پشت می تواند حتی بیشتر از صورت باشد که درمان آن نیز به مراتب سخت تر از درمان آکنه های روی صورت خواهد بود.
منبع:سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
تخلیه زخم چرکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بهترين طرز برخورد با جوش‌های چرکی



درمان جوش

شاید شما هم هر از گاه جوش‌های چرکی‌ و بزرگ را تجربه کرده باشید. بعضی‌ها عادت دارند این جوش‌های بزرگ و دردناک را دستکاری کنند.

به این جوش‌ها فرونکل می‌گوییم. فرونکل نوعی عفونت پوستی است که فولیکول مو و بافت پوستی اطراف‌اش را درگیر می‌‌کند. این مشکل بسیار شایع است. فرونکل معمولا توسط استافیلوکوک اورئوس ایجاد می‌شود ولی سایر باکتری‌ها یا قارچ‌های سطح پوست نیز می‌توانند عامل ایجاد آن باشند...

فرونکل به شکل انفرادی یا متعدد ممکن است در فولیکول مو در هر نقطه‌ای از بدن رخ دهد ولی شایع‌ترین مکان‌ها، صورت، گردن، آرنج، باسن و ران‌ها هستند.

اغلب فرونکل‌ با ایجاد یک ندول دردناک به رنگ صورتی تا قرمز و متورم شدن پوست ایجاد می‌شود، سپس چرکی شده و درد آن بیشتر می‌شود و در هنگام لمس درد شدیدی دارد. درد با تخلیه آن بهتر می‌شود.

سایز فرونکل معمولا در حد نخودفرنگی است ولی گاهی تا اندازه یک توپ‌گلف بزرگ می‌شود. ممکن است مرکز سفید یا زرد داشته باشد که در آن صورت پوسچول نامیده می‌شود. در عین حال می‌تواند با فرونکل دیگر مرتبط شود و یا به بخش‌های دیگر پوست انتشار پیدا کند، رشد کرده و با ترشح و چرک همراه باشد.

جوش

سایر نشانه‌های آن خستگی و تب، احساس بیماری، خارش قبل از بروز فرونکل و قرمزی و التهاب اطراف ضایعه است. تشخیص آن معمولا بالینی است ولی کشت بیوپسی پوست یا مخاط رشد استافیلوکوک با سایر باکتری‌ها را نشان می‌دهد.

فرونکل ممکن است خود به خود در زمان شروع همراه با خارش یا درد ملایم شود و سپس بهبود پیدا کند ولی غالبا چرکی می‌شود که با تخلیه آن بهبود ایجاد خواهد شد.

بهتر است فرونکل‌ها قبل از اینکه خود به خود خوب شوند، تخلیه شوند، که با این اقدام زمان بهبودی به دو هفته کاهش خواهد یافت.

در موارد زیر لازم است برای درمان و بررسی فرونکل به پزشک مراجعه کنید:

1) اگر فرونکل بیشتر از دو هفته طول بکشد و عود کند.

2) روی طناب نخاعی یا نیمه صورت باشد.

3) همراه تب و سایر نشانه‌های انتشار عفونت و همراه با بروز عوارض باشد.

کمپرس آب گرم به درناژ یا تخلیه شدن فرونکل کمک می‌کند، بنابراین کمپرس با یک پارچه مرطوب و گرم چند بار در روز مفید است. ضایعات عمیق یا بزرگ نیاز به تخلیه جراحی توسط پزشک دارد، بنابراین سعی در باز کردن فرونکل در خانه کار غلطی است، چرا که باعث انتشار عفونت و بدتر شدن ضایعه می‌شود.