سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

جاي زخم با ليزر خوب مي شود؟



 

لیزر

 

اين روزها انگار مُد شده است که هر دردي را با ليزر درمان کنند؛ از حذف موهاي زايد گرفته تا از بين بردن جاي زخم ها در روي پوست.خيلي ها آخرين اميد شان براي رهايي از جاي زخم جراحي روي شکم و خراش تصادف در صورت، ليزر است؛ ولي ليزر چگونه جاي زخم را از بين مي برد؟ با دکتر مريم يوسفي، متخصص پوست و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، در همين زمينه به گفتگو نشسته ايم.خانم دکتر! کدام بيماران براي ليزر جاي زخم هاي شان به مطب مي آيند؟مواردش زياد است؛ مثلا به دنبال هرگونه عمل جراحي و بريدن پوست، لاجرم جوشگاهي روي پوست مي ماند. حالا اگر دقت و مهارت جراح زياد باشد اين جوشگاه ظريف بوده و کمتر به چشم خواهد آمد ولي گاهي مثلا به دنبال سوختگي فرد دچار جوشگاه هاي وسيعي مي شود که منظره ناخوشايندي را ايجاد خواهد کرد.

 

افراد بايد بدانند که امروزه دستگاه هاي ليزر متعددي براي بهتر کردن منظره جوشگاه ها وجود دارد و هرگز نبايد انتظار داشته باشند که جوشگاه هاي شان به طور کامل و صد درصد رفع شود.روش هاي ديگري هم هست؟بله؛ روش هاي مختلفي شامل داروهاي موضعي، ميکرودرم ابريژن، درم ابريژن و ليزر جهت بهبود جوشگاه ها امروزه در اختيار پزشکان متخصص پوست وجود دارد که با ترکيبي از اين روش ها گاه مي توان نتايج قابل توجهي گرفت.

 

لیزر

 

بيمار بايد صبور باشد و به دقت به توصيه هاي پزشک گوش فرا دهد. گاه جلسات متعدد درماني جهت حصول نتيجه مناسب لازم است.چه ليزرهايي وجود دارد؟از جمله ليزرهايي که مي توانند به بهبود جوشگاه ها کمک نمايند مي توان به ليزر PDL (ليزري که اساسا براي درمان ضايعات عروقي به کار مي رود)، IPL، ليزرهاي لايه بردار مثل Erbium-YAG و Co2 و نيز اخيرا از ليزرهاي فراکشنال مثل affirm و Fractional اشاره کرد.داروها چطور؟داروهاي مختلفي در درمان جوشگاه ها کاربرد دارند از جمله داروهاي حاوي هپارين و عصاره پياز، کرم هاي استروئيدي و کرم هاي حاوي اسيد ميوه که به نوبه خود مي توانند تا حدودي جوشگاه ها را بهتر نمايند.و چه نکاتي را بايد مدنظر داشت؟

 

گاهي لازم است فرد تا مدتي از لباس هاي مخصوص فشاري در محل رخداد جوشگاه هاي سوختگي استفاده نمايد و يا مصرف صفحات سيليکوني روي اين جوشگاه ها گاه نتايج خوبي را به همراه خواهند داشت. درنهايت با ترکيبي از اين روش هاي درماني مي توان به نتايج خوبي دست يافت، ضمن اين که در مواردي نيز جراحي پلاستيک به عنوان يک اقدام اساسي ضروري است و در مراحل بعد با استفاده از روش هاي فوق الذکر مي توان نتايج جراحي را بهبود بخشيد.

 

آيا افرادي وجود دارند که اين ليزر درماني براي آن ها ممنوع باشد؟بله، ليزردرماني براي افراد باردار، کساني که حساسيت زيادي به نور دارند و بدخيمي ها و عفونت ها به هيچ عنوان توصيه نمي شود؛ اما ساير افراد بالاي 20 سال مي توانند زير نظر پزشک در صورت نياز بعد از انجام تست، از ليزردرماني استفاده کنند. به عنوان آخرين سؤال کمي هم درباره عوارض ليزردرماني در اين بيماران توضيح بدهيد.از عوارض ليزر مي توان به ايجاد سوختگي و يا از بين رفتن رنگدانه هاي پوستي اشاره کرد، از بين رفتن اين رنگدانه ها باعث ايجاد لکه هاي روشني روي پوست مي شود.

 

ترميم جاي سوختگي ناشي از ليزر بسيار مشکل است و تنها راه حل آن جراحي خواهد بود. در نتيجه به افرادي که پوستي تيره دارند به ويژه سياه پوستان توصيه مي شود از ليزر استفاده نکنند. چون هر قدر پوست تيره تر باشد، بيشتر احتمال آسيب وجود دارد و هر اندازه پوست روشن تر باشد، نتيجه بهتري از ليزر درماني به دست خواهد آمد. در ضمن افرادي که سابقه لکه هاي پوستي ناشي از سوختگي ملايم دارند نيز گزينه مناسبي براي ليزردرماني محسوب نمي شوند، چون احتمال سوختگي در آن ها بسيار زياد است.

سیمرغ


ویدیو مرتبط :
‫لاغری با خوردن غذا های سالم - باکتری ها و خوب نشدن زخم ها‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگرازبیماری زخم معده رنج می برید!!



زخم معده

ضايعات سايشي در مخاط دستگاه گوارش را اصطلاحاً زخم مي نامند و مکان زخم مشخص کننده نام آن است . اگر زخم در ناحيه ي معده باشد ، به آن زخم معده گفته مي شود . معمولاً افراد مبتلا به اين زخم ها ، به طور طبيعي عصبي و از نظر اجتماعي فعال و بسيار حساس مي باشند . اين بيماري در اثر عفونت هليکوباکترپيلوري و يا ناهنجاري هاي عصبي و شيميايي که باعث اختلال در مقاومت طبيعي مخاط معده مي شود ، به وجود مي آيد . براي درمان اين بيماري زير نظر پزشک از آنتي بيوتيک ها ، آنتي اسيد و ساير داروهاي لازم استفاده مي شود .

اگر زخم نسبتاً پيشرفته باشد ،‌بيمار بايد مدتي در خانه يا بيمارستان استراحت و برنامه ي غذايي ويژه اي را رعايت کند . توصيه مي شود افراد مبتلا ، تعداد وعده هاي غذايي خود را افزايش داده و ميزان مصرف غذا در هر وعده را کم کنند و غذاهاي پروتئيني نيز بيشتر مصرف کنند ، چرا که پروتئين ها مانع تأثير منفي اسيد معده بر ضايعات بافتي معده مي شوند . از بين همه ي غذاهاي پروتئيني ، مصرف شير در حد مناسب يکي از انتخاب هاي غذايي خوب است . در بعضي افراد مبتلا به زخم معده ، مصرف غذاهاي سرخ شده در روغن و غذاهاي غني از فيبر و الياف گياهي سخت ، باعث تشديد درد مي شود .

در مجموع توصيه مي شود افراد تحت درمان بيماري زخم معده از مصرف بعضي ادويه ها ( مثل فلفل قرمز و سياه ) ، الکل و قهوه ( کافئين دار و بدون کافئين ) اجتناب کنند و يک رژيم غذايي مناسب شامل همه ي گروههاي غذايي به مقدار کافي و لازم را رعايت نمايند و در صورت وجود کمبود مواد مغذي از مکمل هاي آن ها استفاده کنند . رعايت نظم در ساعات غذاخوردن و تعداد وعده هاي مصرفي نيز از عوامل مهم در مراقبت از بيماران مبتلا به زخم در زمان طولاني است .