سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

بیماری های پوستی ناشی از استخر



بیماری های پوستی ناشی از استخر

 

استخرها در زمینۀ مسائل بهداشتی بسیار سخت گیر و جدی هستند. با این حال یک سری اصول بهداشتی وجود دارند که شناگران دائمی یا تفریحی باید از آنها آگاهی داشته باشند.

استخر: آب تحت مراقبت های جدی است

آب استخرها به طور اتوماتیک تحت مراقبت است و به طور مرتب تصفیه و فیلتر می‌شود. هدف از این کار پایین آوردن غلظت موادی است که باعث کاهش اثر گذاری کلر می‌شوند. آب استخر نه برای چشم ها و نه برای مخاط نباید تحریک کننده باشد.

به همین علت است که PH آب بین 6.9 تا 8.2 نگه داشته می‌شود. آنالیزهای باکتری شناسی مرتبی دربارۀ اطمینان از عدم وجود کلیفروم مدفوعی، ذرات پاتوژن، و استافیلوکوکوس اورئوس بر روی آب انجام می‌گیرد. علاوه بر این استخرها چندین بار در سال، زهکشی و تمیز می‌شوند. به طور خلاصه، خطر ابتلا به بیماری های شدید مانند منانژیت یا التهاب روده و یا اسهال و استفراغ در استخر تقریباً صفر است.

انواع عوارض و مشکلات

با این حال در صورت بروز بیماری نمی‌توان استخرها را کاملاً مبرا و بی تقصیر دانست. حضور افراد و پرسنلی که ضد عفونی نشده اند، می‌تواند اکوسیستم پوستی را به میزان اندکی تغییر دهد. شایع ترین اتفاقی که بعد از استخر رفتن رخ می‌دهد، خشک شدن پوست است. از نظر برخی متخصصان پوست، این جایگزینی هیدرولیپیدیک توسط باکتری ها و قارچ ها باعث عفونت می‌شود. شناگران باید نسبت به اپیدمی های عفونی قارچی آگاه باشند، این عفونت های انگلی خود را به شکل پلاک های قرمز بین پنجه ها نشان می‌دهند.

برای اجتناب از این عفونت ها، کافی است که بعد از دوش گرفتن تمام بدن را به خوبی خشک کنید. برای درمان هم می‌توانید، به مواضع مبتلا، پماد ضد قارچ بمالید، این کار تا حد زیادی مفید خواهد بود. "گرانولوم استخر شنا" یکی دیگر از بیماری های نادری است که در اثر میکرو باکتری ها به وجود می‌آید.

این عارضه غالباً به شکل پلاک های زگیل مانند بر روی زانوها مشاهده و به مرور زمان ناپدید می‌شود. و در آخر، در موارد واقعآً استثنا، برخی افراد حساس ممکن است دچار اگزمای تماسی شوند. در موارد بروز خارش، کافی است موضع مبتلا را کمی مرطوب کنید. اما باز هم تأکید می‌کنیم که این مورد واقعاً نادر است!

شکار پاپیوم ها

در واقع آب استخر، محل امنی برای انواع میکروب هاست. با این حال باید به پلاژها و حوضچه ها مشکوک بود. برخی میکروب های قوی به راحتی در آنجا رشد می‌کنند، خصوصاً ویروس های پاپیوم که عامل بروز زگیل هستند. از سوی دیگر متخصصان پوست ارتباطی میان زگیل های کف پا و دفعات به حوضچه رفتن مشاهده کرده اند.

در بسیاری موارد، زگیل ها روی دست ها یا کف پاها دیده می‌شوند. گاهی اوقات، خودبه‌خود از بین می‌روند اما در اغلب موارد باید به درمان توسط سرما متوسل شد. بنابراین به خاطر این محدودیت های اندک نباید از استخر بترسید. وانگهی، شناگران سطوح بالا، با هیچ یک از این عوارض و مشکلات روبه‌رو نمی‌شوند. مطمئناً این افراد به خوبی خود را با عینک می‌پوشانند و قبل و بعد از ورود به استخر دوش می‌گیرند. مثل همه، از زیر دوش بگذرید، پاهای تان را به خوبی بشویید و در نهایت بدن را با دقت خشک کنید!

 منبع:  سیمرغ

 


ویدیو مرتبط :
‫بایرام و بیماری پوستی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری های پوستی دوره سالمندی



 

 

 

 

 

دوره سالمندی ,بیماریهای دوره سالمندی, بیماری های پوستی

 

 

 

 

پوست انسان همگام با سایر ارگان های بدن دچاریک سری تغییرات همراه با افزایش سن و در روند پیری بدن می گردد.از جمله این دگرگونی ها می توان به تغییر نفوذ پذیری پوست ،میزان آب موجود در پوست و اثر تجمعی عوامل محیطی نظیر آفتاب بر پوست می باشد. براساس این تغییرات یک سری از بیماری های پوستی در سنین سالمندی فراوانی بیشتری پیدا می کند که در ذیل به برخی از این موارد اشاره می شود:

 

 

 

1 ـ خشکی منتشر پوست: یکی از موارد شایع در دوران سالمندی است که به شکل کاهش محتوای آب و خشکی منتشر پوست تظاهر می کند و مهمترین علامت این وضعیت ،خارش شدید و منتشر پوست می باشد به صورتی که می توان خشکی پوست را شایعترین علت خارش عمومی بدن در  دوره سالمندی در نظر گرفت که پیشرفت این حالت به بروز نوعی اگزما و حساسیت پوستی در اثر خشکی شدید پوست منجر می گردد.در مداوای این وضعیت پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست،استفاده مداوم از مرطوب کننده های پوستی و در موارد شدید استفاده از داروهای ضد التهاب موضعی حائز اهمیت است. در مجموع خشکی منتشر پوست در دوره سالمندی می تواند زمینه ساز بروز سایر انواع اگزمای پوستی نیز باشد.

 

 

2 ـ بدخیمی های پوستی:گروه دیگر از بیماری های پوستی حائز اهمیت در دوره سالمندی بروز بالای سرطان های پوستی می باشد. براین اساس بروز یک ضایعه یا توده مقاوم به درمان های موضعی ،زخمی،با حاشیه نامنظم،خونریزی سطحی به ویژه در مناطق در معرض آفتاب بدن نظیر صورت و اندام ها بسیار مهم بوده و باید با مراجعه به متخصص پوست ارزیابی مناسب از نظر احتمال بروز سرطان های پوستی ارزیابی شود. با توجه به اثر بسیار بالای نور آفتاب در بروز این موارد بدخیمی، پرهیز از آفتاب و استفاده مناسب از کرم های ضد آفتاب در سنین سالمندی بسیار حائز اهمیت است.

 

 

 

3 ـ چروک خوردگی و تیرگی های پوستی:در سنین سالمندی یک سری تغییرات ناشی از اثر مزمن آفتاب بر پوست و روند پیری ایجاد می شود که عمدتا شامل بروز چین و چروک های عمیق ،قطور شدن موضعی پوست و بروز لکه های تیره در نواحی در معرض آفتاب به ویژه صورت و دست ها می شود. علاوه بر این ضایعات خال مانند و زگیلی شکل متعددی نیز با افزایش سن در سالمندان روی می دهد که احتمال تغییرات بدخیمی در آنها وجود ندارد. با این وجود در صورت بروز یک توده پوستی، ضایعات شبیه خال به ویژه در صورت افزایش اندازه نامنظم بودن حاشیه وتغییر رنگ توصیه اکید می گردد که جهت بررسی کامل ضایعه به متخصص پوست مراجعه گردد.

 

 

 

4 ـ بسیاری از بیماری های نادرتر پوستی نظیربرخی از بیماری های تاولی پوست،برخی حساسیت های ناشی از آفتاب و شماری دیگر از بیماری های پوستی شیوع بالاتری در سنین سالمندی دارد که خوشبختانه بسیاری از این موارد در صورت ارزیابی درست توسط پزشکان حاذق و کارآمد قابل درمان می باشد.

 

 

در مجموع دوره سالمندی با تغییراتی در عملکرد پوست همگام با سایر ارگان های بدن همراه است که می تواند باعث پیدایش بیماری های پوستی مشخصی گردد.توصیه عمومی در دوره سالمندی در مورد مراقبت از پوست اجتناب از شستشوی بیش از حد پوست، پرهیز از استفاده از مواد شوینده محرک،پرهیز از آفتاب،استفاده منظم از کرم های ضدآفتاب و مراجعه فوری به متخصص پوست در صورت بروز هر ضایعه و توده جدید و مقاوم به درمان های معمول می باشد.

منبع: وب سایت دکتر رضا رباطی