سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

بیماری های پوستی دوره سالمندی



 

 

 

 

 

دوره سالمندی ,بیماریهای دوره سالمندی, بیماری های پوستی

 

 

 

 

پوست انسان همگام با سایر ارگان های بدن دچاریک سری تغییرات همراه با افزایش سن و در روند پیری بدن می گردد.از جمله این دگرگونی ها می توان به تغییر نفوذ پذیری پوست ،میزان آب موجود در پوست و اثر تجمعی عوامل محیطی نظیر آفتاب بر پوست می باشد. براساس این تغییرات یک سری از بیماری های پوستی در سنین سالمندی فراوانی بیشتری پیدا می کند که در ذیل به برخی از این موارد اشاره می شود:

 

 

 

1 ـ خشکی منتشر پوست: یکی از موارد شایع در دوران سالمندی است که به شکل کاهش محتوای آب و خشکی منتشر پوست تظاهر می کند و مهمترین علامت این وضعیت ،خارش شدید و منتشر پوست می باشد به صورتی که می توان خشکی پوست را شایعترین علت خارش عمومی بدن در  دوره سالمندی در نظر گرفت که پیشرفت این حالت به بروز نوعی اگزما و حساسیت پوستی در اثر خشکی شدید پوست منجر می گردد.در مداوای این وضعیت پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست،استفاده مداوم از مرطوب کننده های پوستی و در موارد شدید استفاده از داروهای ضد التهاب موضعی حائز اهمیت است. در مجموع خشکی منتشر پوست در دوره سالمندی می تواند زمینه ساز بروز سایر انواع اگزمای پوستی نیز باشد.

 

 

2 ـ بدخیمی های پوستی:گروه دیگر از بیماری های پوستی حائز اهمیت در دوره سالمندی بروز بالای سرطان های پوستی می باشد. براین اساس بروز یک ضایعه یا توده مقاوم به درمان های موضعی ،زخمی،با حاشیه نامنظم،خونریزی سطحی به ویژه در مناطق در معرض آفتاب بدن نظیر صورت و اندام ها بسیار مهم بوده و باید با مراجعه به متخصص پوست ارزیابی مناسب از نظر احتمال بروز سرطان های پوستی ارزیابی شود. با توجه به اثر بسیار بالای نور آفتاب در بروز این موارد بدخیمی، پرهیز از آفتاب و استفاده مناسب از کرم های ضد آفتاب در سنین سالمندی بسیار حائز اهمیت است.

 

 

 

3 ـ چروک خوردگی و تیرگی های پوستی:در سنین سالمندی یک سری تغییرات ناشی از اثر مزمن آفتاب بر پوست و روند پیری ایجاد می شود که عمدتا شامل بروز چین و چروک های عمیق ،قطور شدن موضعی پوست و بروز لکه های تیره در نواحی در معرض آفتاب به ویژه صورت و دست ها می شود. علاوه بر این ضایعات خال مانند و زگیلی شکل متعددی نیز با افزایش سن در سالمندان روی می دهد که احتمال تغییرات بدخیمی در آنها وجود ندارد. با این وجود در صورت بروز یک توده پوستی، ضایعات شبیه خال به ویژه در صورت افزایش اندازه نامنظم بودن حاشیه وتغییر رنگ توصیه اکید می گردد که جهت بررسی کامل ضایعه به متخصص پوست مراجعه گردد.

 

 

 

4 ـ بسیاری از بیماری های نادرتر پوستی نظیربرخی از بیماری های تاولی پوست،برخی حساسیت های ناشی از آفتاب و شماری دیگر از بیماری های پوستی شیوع بالاتری در سنین سالمندی دارد که خوشبختانه بسیاری از این موارد در صورت ارزیابی درست توسط پزشکان حاذق و کارآمد قابل درمان می باشد.

 

 

در مجموع دوره سالمندی با تغییراتی در عملکرد پوست همگام با سایر ارگان های بدن همراه است که می تواند باعث پیدایش بیماری های پوستی مشخصی گردد.توصیه عمومی در دوره سالمندی در مورد مراقبت از پوست اجتناب از شستشوی بیش از حد پوست، پرهیز از استفاده از مواد شوینده محرک،پرهیز از آفتاب،استفاده منظم از کرم های ضدآفتاب و مراجعه فوری به متخصص پوست در صورت بروز هر ضایعه و توده جدید و مقاوم به درمان های معمول می باشد.

منبع: وب سایت دکتر رضا رباطی



ویدیو مرتبط :
‫بایرام و بیماری پوستی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشنایی با 7 بیماری پوستی +عکس



 

بیماری های پوستی دارای انواع بسیار مختلفی هستند. از جوش صورت به عنوان یک مشکل ساده پوستی تا سندرم بسیار نادر انسان گرگ نما همه جزء بیماری های پوستی به حساب می آیند.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، پوست در یک تعریف ساده پوششی است حفاظتی که بدن انسان را پوشانده است و از تماس مستقیم بسیاری از عوامل خطرناک با اندام های درونی انسان جلوگیری می کند. در عین حال در دنیا بیماری های پوستی فراوانی وجود دارد که می توانند به سلامت پوست ما آسیب زده و حتی موجب مرگ انسان شوند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از بیماری های پوستی آشنا کنیم.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

سندرم انسان گرگ نما

شاید تصور ابتلاء به این بیماری و مشکل برای بسیاری از انسانها قابل باور نباشد اما این سندرم وجود دارد و تمامی اعضاء بدن انسان را پر از مو می کند. در این شرایط در بسیاری از نقاط بدن انسان که در حالت عادی هیچ گونه مویی رشد نمی کند، مو رشد می کند. این بیماری در دنیا بسیار نادر استو در حال حاضر تنها 50 مورد شناخته شده از آن وجود دارد.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

تاول پوستی

تاول یک ناراحتی پوستی است که بر اثر دلایل مختلف رخ می دهد. دلیل به وجود آمدن این حالت در بدن مختلف است. از دلایل شایع بروز تاول می توان به بروز فشار بر روی پوست، سوختگی و یا حساسیت را نام برد. در این حالت بخش مورد نظر متورم شده و درون آن مایع جمع می شود.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

جوش

بدون شک یکی از شایع ترین و یا شاید شایع ترین مشکل پوستی در بین انسان ها بحث جوش است. برای این مشکل پوستی نیز دلایل بسیار زیادی مطرح شده است. یکی از شایع ترین دلایل شرایطی است که در طی آن سطح پوسته شما آلوده و یا چرب شده باشد و اکسیژن نتواند از آن عبور کند. در این حالت پوست نمی تواند نفس بکشد و در نقاطی متورم شده و حتی ممکن است چرک کند.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

تونگیاسیک

این بیماری بیشتر در آفریقا ، آمریکای مرکزی و جنوبی دیده می شود. در این بیماری پوستی حاصل تخم گذاری نوعی از مگس در زیر پوست انسان است. در این حالت لکه های سیاه و زرد در زیر پوست انسان ظاهر می شود و شکل بسیار بدی را به پوست انسان می دهد. در این حالت بایستی به سرعت این تخم ها از زیر پوست انسان به وسیله عمل جراحی خارج شود.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

سندرم پای فیلی

این شرایط عجیب و مشکل ساز نیز معمولا با گزش یک نوع کرم خاص روی می دهد و باعث می شود تا پا ، دست و یا کل بدن شما شروع به بزرگ شدن کند. شبیه ترین حالت به این وضع در انسان اندام فیل است و این بیماری به همین دلیل به این نام انتخاب شده است. گزش کرم باعث فعالیت بیش از حد فاکتور "ewww" در بدن انسان شده و این شرایط را موجب می شود.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

آرگیریا

این بیماری یکی دیگر از انواع نادر مشکلات پوستی است که بنا بر نظر کارشناسان به دلیل مصرف ترکیباتی حاوی نقره روی می دهد. شخص مبتلا به این بیماری دچار تغییر رنگ در پوست خود می شود و رنگ پوست او به آبی و تا حدودی بنفش تغییر پیدا می کند. فراموش نکنید که این بیماری درمانی ندارد و همیشگی است.

 

بیماری های پوستی , جوش صورت

 

قانقاریا

شاید یکی از ترسناک ترین اسم ها در بین کلیه بیماری های انسان قانقاریا است. این حالت در شرایطی رخ می دهد که در طی آن جریان خون به دلایل مختلف قطع شده و به بخشی از اعضاء بدن نمی رسد. قبل از سایر اعضاء این پوست است که از بین می رود و رنگ آن سیاه می شود. در صورتی که این بیماری سریعا درمان نشود به فساد سریع عضو آسیب دیده و درنهایت مرگ شخص منجر می شود. معمولا تنها راه برای جلوگیری از گسترش این بیماری قطع اعضای آسیب دیده است..../باشگاه خبرنگاران جوان