سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

بیماری خرید کردن


اگر برای شما تنها علاقه‌تان و كیفیت جنس اهمیت دارد، نه محله‌ای كه به آن رفته‌اید، اگر از امتحان كردن گزینه‌های تازه نمی‌ترسید و همیشه تنوع را هم در نظر دارید، شما موفق ترین خریدار هستید





  با حاضر شدن زن‌ها در اجتماع، كار مردها راحت‌تر شده؛ مردهایی كه همیشه از خرید كردن متنفر بوده‌اند، دیگر می‌توانند این وظیفه آزار‌دهنده را به‌عهده همسر، مادر یا خواهرشان بگذارند و خود را از چنگال مغازه‌ها نجات دهند اما آزادی مردها از خرید به قیمت لذتی بزرگ برای زن‌ها تبدیل خواهد شد؛ زن‌هایی كه عاشق خرید كردن هستند و خوب راه و رسمش را بلدند. حالا دیگر اگر مردها هم از این موضوع انصراف دهند، زن‌ها حاضر نیستند از خرید كردن دست بردارند و این وظیفه را به‌عهده مردهایی بگذارند كه هیچ‌چیز از این مهارت نمی‌دانند و با بی‌توجهی‌شان پول‌ها را به هدر می‌دهند. تفاوت مردها و زن‌ها در خرید كردن تنها یك داستان عامیانه نیست. محققان سال‌هاست این تفاوت‌ها و دلایلش را بررسی می‌كنند و به نتایج جالبی هم در این مورد دست یافته‌اند.



   اگه دست بزنی؛ می‌خریش

حتما برای شما هم پیش آمده كه بدون هیچ قصد خریدی به مغازه بروید و با دست پر و كیف پول خالی برگردید. اگر چنین اتفاقی مدام تكرار شده و شما را آزار می‌دهد، نباید هنگامی كه به مغازه می‌روید، اجناس را لمس كنید. محققان معتقدند با لمس كردن جنس‌ها احتمال خریدشان بالاتر می‌رود. آن‌ها می‌گویند به همین دلیل است كه وقتی به مغازه می‌روید دوست دارید جنس وسیله‌ای كه می‌بینید را لمس كنید یا این‌كه لباسی كه آویزان شده را امتحان كنید. از نظر محققان درست در لحظه‌ای كه شما آن وسیله را لمس می‌كنید، ارتباطی عاطفی میان آن جنس و مغز شما برقرار می‌شود. پس اگر می‌خواهید حواس‌تان به جیب‌تان باشد، مراقب دست‌های‌تان باشید و هیچ وقت در مغازه‌ها چیزی را لمس نكنید.



  مردها بی‌فكر خرید  می‌كنند

مدرن‌ترین مرد‌ها مثل شكارچی‌های اولیه خرید می‌كنند. وارد مغازه می‌شوند، نخستین گزینه موجود كه به چشم‌شان آشنا به‌نظر می‌آید را می‌خرند و بیرون می‌آیند. درست مثل مردان نخستین كه نخستین حیوانی كه در جنگل ظاهر می‌شد را شكار می‌كردند و به خانه می‌آوردند. مردها در خرید كردن به‌دنبال رفع نیازند، درحالی‌كه زن‌ها دوست دارند بهترین لقمه را به دست بیاورند. برای آن‌ها وارد مغازه شدن مساوی خرید كردن نیست بلكه دوست دارند خوب در میان جنس‌های مختلف گشت بزنند و در مقابل پولی كه می‌پردازند، بهترین وسیله ممكن را خریداری كنند. به همین دلیل است كه محققان می‌گویند، مردها می‌خرند اما زن‌ها آگاهانه خرید می‌كنند. زن‌ها دوست دارند گزینه‌های زیادی داشته باشند و از میان آن‌ها انتخاب كنند اما مردها فقط چیزی كه در ذهن دارند برای‌شان مهم است و با دیدن نخستین گزینه نزدیك به این خواسته ذهنی، خریدشان را انجام می‌دهند و وقت‌شان را به قول خودشان هدر نمی‌دهند. به همین دلیل است كه اغلب مردها خرید را یك وظیفه می‌بینند و زن‌ها آن را به چشم یك پیروزی نگاه می‌كنند. زن‌ها حتی اگر برای خرید مواد‌غذایی به فروشگاه زنجیره‌ای هم رفته باشند، با شادی و افتخار به خانه برمی‌گردند و برای تك تك انتخاب‌های‌شان احساس برنده بودن و زیركی می‌كنند.



از نظر محققان درست در لحظه‌ای كه شما آن وسیله را لمس می‌كنید، ارتباطی عاطفی میان آن جنس و مغز شما برقرار می‌شود. پس اگر می‌خواهید حواس‌تان به جیب‌تان باشد، مراقب دست‌های‌تان باشید و هیچ وقت در مغازه‌ها چیزی را لمس نكنید.



 خانم‌ها  منطقی خرید می‌كنند؟

خانم‌ها در زمان خرید تمام حواس‌شان را درگیر می‌كنند؛ بو، رنگ، جنس، ظاهر و سایز را به درستی بررسی می‌كنند و بعد برای خریدنش تصمیم می‌گیرند درحالی‌كه آقایان خیلی سطحی‌تر از این خرید می‌كنند و به همین دلیل موارد به درد نخور بیشتر در خریدهای‌شان پیدا می‌شود. از طرف دیگر زمانی كه زنی برای خرید كردن 001 هزار تومان بودجه گذاشته اما با رفتن به مغازه توجهش به جنس‌های بیشتری جلب می‌شود كه قیمت‌شان 003 هزار تومان می‌شود، آن‌ها را در ذهنش ذخیره می‌كند و از مغازه بیرون می‌آید و زمانی كه پول مورد نظر را به دست آورد دوباره برای تهیه باقی خواسته‌هایش وارد همان مغازه می‌شود. درحالی‌كه مردها چنین سیاست‌هایی را در خریدشان پیاده نمی‌كنند. آنها می‌بینند، می‌پسندند و می‌خرند. حتی اگر لازم باشد 002 هزار تومان بیشتر از آنچه در ذهن‌شان بوده پول بپردازند.



 مردها آسان خرید می‌كنند؟

برای زن‌ها رسیدن به هدف از هر چیزی مهم‌تر است. وقتی آن‌ها تصمیم به خرید جنس خاصی از مغازه خاصی می‌گیرند، هیچ‌چیز نمی‌تواند مانع‌شان شود. درحالی‌كه مردها خیلی زودتر از این حرف‌ها تسلیم می‌شوند. برای مردها هر موضوع ساده‌ای می‌تواند یك مانع بزرگ برای خرید تلقی شود. نبود جای پارك مقابل مغازه، صف طولانی پرداخت‌كنندگان پول یا برخورد صاحب مغازه همه عواملی هستند كه روی هدف اصلی مردها تاثیر‌گذارند. به‌نظر آن‌ها چنین گزینه‌ای را می‌توان در شرایط راحت‌تر و از مغازه‌های دیگر هم خرید، چراكه آنها هیچ وقت تفاوت‌های ظریف میان جنس‌های مشابه را تشخیص نمی‌دهند و آنقدر برای‌شان خرید كردن حساس و پراهمیت نیست كه خودشان را برای انتخاب یك گزینه خاص به زحمت بیندازند. آن‌ها خیلی راحت جایگزینی برای این موضوع پیدا می‌كنند و اگر زن‌ها مانع‌شان نشوند، این شیوه را همیشه پیش می‌گیرند.



 خلاقانه خرید می‌كنید

نه به مغازه‌ای كه واردش می‌شوید فكر می‌كنید و نه به منطقه‌ای كه از آن خرید می‌كنید. همه جا را امتحان می‌كنید و حساسیت بی‌موردی برای خرید كردن به خرج نمی‌دهید. برای شما تنها علاقه‌تان و كیفیت جنس اهمیت دارد، نه مارك یا محله‌ای كه به آن رفته‌اید. از امتحان كردن گزینه‌های تازه نمی‌ترسید و همیشه تنوع را هم در نظر دارید.

نكته:شما بهترین و موفق‌ترین خریدارید. همین شیوه را ادامه دهید و خودتان را به دام وسواس گرفتار نكنید. تا زمانی كه انعطاف‌تان را حفظ می‌كنید و نسبت به علائق خودتان آگاهی دارید، در خرید شكست نخواهید خورد.



چه بعد خریداری هستید؟

 دیوانه وار عاشق خرید كردن هستید
 عاشق لباس و آخرین مدها هستید و با دیدن لباسی كه دوستش دارید ذوق زده می شوید. اغلب به محض پسندیدن یك جنس و بدون امتحان كردنش آن را می‌خرید و هیچ وقت هم از اشتباهات‌تان درس نمی‌گیرید. خانه شما پر است از چیزهایی كه به ندرت از آنها استفاده می‌كنید و تنها به دلیل ولع خرید آنها را روی هم انبار كرده‌اید.

نكته: اگر شما جزو این دسته هستید باید كمی سرعت‌تان را كم كنید و از خرج كردن تمام پول‌تان برای چیزهایی كه هیچ احتیاجی به آنها ندارید دست بردارید.

  به خاطر قیمتش خرید می‌كنید: شما هر چیزی را نمی‌پسندید و هنگام خرید كردن حواس‌تان حسابی جمع است. عاشق خرید لباس‌های گران قیمت هستید و دوست دارید چیزی تن‌تان باشد كه هركسی از عهده خریدش بر نمی‌آید و خیلی راحت یك كفش ناراحت را تنها به دلیل قیمتی كه روی اتیكتش می‌بینید می‌خرید.

نكته: نگران نباشید؛ اگر خودتان را كنترل كنید و نگاهی به اتیكت لباس‌ها نیندازید، سیاست خوبی در خرید كردن خواهید داشت و تا زمانی كه اینطور پیش می‌روید، نه از خرید چیزی پشیمان می‌شوید و نه خودتان را ورشكسته می‌كنید.

 دست به عصا خرید می‌كنید: چندان علاقه‌ای به مد ندارید و خیلی برای‌تان قیمت جنس‌ها مهم نیست؛ تنها چیزی كه برای‌تان مهم است ارزش واقعی آن جنس و بودجه‌ای است كه برایش كنار گذاشته‌اید اما كمی در این مورد حساس هستید و دوست دارید فقط از مغازه‌هایی كه می‌شناسید و مارك‌هایی كه امتحان كرده‌اید خرید كنید. از همان بیرون مغازه می‌دانید كه این اجناس به درد شما می‌خورند یا خیر و قبل از تصمیم گرفتن به این فكر می‌كنید كه این جنس آنچه واقعا می‌خواستید هست یا خیر.

نكته: بدنیست كمی ایدآل‌های‌تان را نادیده بگیرید و موارد تازه‌ای را در خرید‌كردن تجربه كنید. عقاید سفت و سخت‌تان را در خرید‌كردن كنار بگذارید و سعی كنید علاوه بر تمامی این تیزبینی‌ها كمی انعطاف هم داشته باشید.


ویدیو مرتبط :
درمان بیماری اوتیسم + علایم بیماری - دکتر سید حسن ضیایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتیاد به خرید، بیماری پول برانداز!


معتادین به خرید تا آنجا که پول همراه داشته باشند خرید می‌کنند بدون آنکه به استفاده از لوازمی‌ که می‌خرند فکر کنند. این افراد هیچ تمایلی به چانه زدن ندارند و حتی گاهی به قیمت اجناسی که انتخاب می‌کنند توجهی ندارند.

هفت صبح: معتادین به خرید تا آنجا که پول همراه داشته باشند خرید می‌کنند بدون آنکه به استفاده از لوازمی‌ که می‌خرند فکر کنند. آنها حتی ممکن است از بسیاری از لوازمی‌ که دارند خبر نداشته باشند. یکی از خصوصیات بارز این افراد این است که هیچ تمایلی به چانه زدن ندارند و حتی گاهی به قیمت اجناسی که انتخاب می‌کنند توجهی ندارند.

اگر هر ماه به این نتیجه می‌رسید که دخل و خرج‌تان با هم نمی‌خواند و با کسری بودجه زیادی روبه‌رو هستید، احتمالا شما هم به بیماری اعتیاد به خرید» مبتلا شده‌اید

گاهی افراد اشتیاق به خرید را با اعتیاد به خرید اشتباه می‌گیرد. اکثر این دسته از افراد هم نمی‌دانند مبتلا به اختلالی هستند که معمولا از آن خبر ندارند یا حداکثر خودشان و افرادی که با آنها زندگی می‌کنند از این موضوع با خبرند. اگر کمد لباس‌های‌تان پر است از لباس‌هایی که حتی یک‌بار هم آنها را نپوشیده‌اید، اگر با نگاه کردن به ویترین مغازه بدون اینکه کنترلی برخودتان داشته باشید وارد مغازه می‌شوید‌ و مهمتر از همه اگر آخر هر ماه به این نتیجه می‌رسید که دخل و خرج‌تان با هم نمی‌خواند چون مبلغ بسیار زیادی را برای خرید لوازم بی‌مصرف خرج کرده‌اید، شما مبتلا به اختلالی هستید که در زبان عامیانه به آن اعتیاد به خرید گفته می‌شود.

 از آنجا که بزرگ‌ترین لطمه که اعتیاد به خرید به شما می‌زند صدمه مالی است بهتر است با این اختلال آشنا شوید و اگر مبتلا به آن بودید به دنبال راه‌حلی برایش بگردید. با خواندن مطالب زیر متوجه می‌شوید این اختلال چه خصوصیاتی دارد و چطور می‌توانید آن را در خودتان شناسایی کنید. مهمتر اینکه با از بین بردن آن چه لطفی به جیب‌تان می‌کنید. 

با بیماری اعتیاد به خرید چه کنیم؟

معنی اعتیاد به خرید

بسیاری از ما ممکن است چشم‌مان لباس یا وسیله‌ای را بگیرد و حتی اگر به آن نیازی نداشته باشیم بابت خریدن آن پول خرج کنیم. خرید در ایام خاص، ابتدای فصول، خرید برای خوش لباس بودن و خریدن لوازم مورد نیاز حتی اگر گاهی بیشتر از معمول باشد کاملا نرمال است‌ اما معمولا کسانی که اعتیاد به خرید دارند سراغ خریدن کفش، لوازم لوکس، لوازم الکترونیکی و مهم‌تر از همه لباس می‌روند. کمد‌های این افراد پر شده از لوازم مشابه که حتی از آنها استفاده هم نشده است.

معتادین به خرید تا آنجا که پول همراه داشته باشند خرید می‌کنند بدون آنکه به استفاده از لوازمی‌ که می‌خرند فکر کنند. آنها حتی ممکن است از بسیاری از لوازمی‌ که دارند خبر نداشته باشند. یکی از خصوصیات بارز این افراد این است که هیچ تمایلی به چانه زدن ندارند و حتی گاهی به قیمت اجناسی که انتخاب می‌کنند توجهی ندارند. دسته دیگر افراد که تعدادشان نسبت به گروه اول بسیار کمتر است، کسانی هستند که لوازم مورد نیازشان را خریداری می‌کنند اما میزان خریدشان چند برابر نیاز و استفاده آنها است. معتادان به خرید بعد از هر بار خرید کردن دچار احساس گناه و استرس می‌شوند و برای پایین آوردن این استرس دوباره سراغ خرید می‌روند.



 از نظر روانشناسان


در اصطلاحات روانپزشکی اختلالی با عنوان اعتیاد به خرید وجود ندارد اما از آنجا که این اختلال منجر به خریدهای افراطی می‌شود می‌توان آن را در دسته اختلال‌های اضطرابی و ‌کنترل تکانه‌ قرار داد. بسیاری از روانشناسان معتقدند اعتیاد به خرید مانند اعتیاد به مواد مخدر است و هیجان و شعف قبل از خرید و نشاط هنگام خرید درست مانند مصرف مواد مخدر است. تعداد دفعات و مبالغ هزینه شده در هر خرید باید بیشتر شود تا احساس نشاط در فرد پایدار بماند.

 یک روانشناس خرید معتادان به خرید را اینطور تعریف می‌کند که زمانی که معتادان به خرید به فروشگاهی می‌رسند، افکار به زور و بر خلاف میل وارد ذهن آنها می‌شوند. با اینکه این افراد بر پوچ بودن این افکار واقف هستند اما هیچ کنترلی بر آنها ندارند و در نتیجه نمی‌توانند در مقابل ورود به فروشگاه و بدتر از در مقابل خریدن لوازم بی‌مصرف مقاومت کنند. دکتر غلامرضا محمودی روانشناس و عضو هیات علمی ‌دانشگاه آزاد اعتیاد به خرید را در دسته اختلال‌های بی‌قراری و اضطراب می‌داند که می‌توان با پایین آوردن سطح اضطراب آن را به طور کامل از بین برد.

با بیماری اعتیاد به خرید چه کنیم؟

برای معتادان به خرید مد و تبلیغات چند برابر افراد عادی تاثیر‌گذار است و تمایل به خرید را در آنها چندین برابر می‌کند. دکتر رضا رستمی‌، روانپزشک و دانشیار دانشگاه تهران افراد مبتلا به خرید‌های افراطی را اینطور تعریف می‌کنند که این افراد خرید کردن را برای برطرف کردن نیازهای روزمره انجام نمی‌دهند بلکه خرید کردن را تنها راه ممکن برای مقابله با اضطراب و درگیری‌های ذهنی، افکار منفی، خشم و بی‌حوصلگی می‌دانند‌ اما متاسفانه خرید کردن نیز نمی‌تواند راه رهایی این افراد از افکار و احساسات منفی‌شان باشد زیرا مدتی پس از خرید کردن متوجه می‌شوند کالای خریداری شده کاربرد چندانی برای آنها ندارد. در نتیجه دوباره غرق در احساس گناه، سرخوردگی و افسردگی می‌شوند و برای به دست آوردن روحیه خوب باز هم به خرید می‌روند و این چرخه معیوب همین طور ادامه دارد تا جایی که افراد معتاد به خرید دیگر قادر به کنترل خریدهای‌شان نخواهند بود. خرید کردن افراطی ممکن است تا جایی پیش برود که حتی منجر به ورشکست شدن فرد یا تحت تاثیر قرار دادن روابط فردی وی شود.



  خریدهای نمایشی

بعضی از افراد برای بالا بردن اعتماد به نفس‌شان خرید می‌کنند. اکثر کسانی که به خرید کردن افراطی گرایش دارند اعتماد به نفس پایینی دارند. اکثر این افراد سراغ نمایندگی‌های رسمی و اجناس گران‌قیمت می‌روند و مبالغ بالایی را بابت خریدن این اجناس مخصوصا لباس‌های گران‌قیمت و حتی نا‌متناسب با اندام‌شان می‌کنند. بخش دیگری از افراد برای کاهش اضطراب سراغ خرید می‌روند.

 این افراد برایشان فرقی نمی‌کند با چه موقعیت یا بحرانی روبه‌رو شده‌اند. آنها یاد گرفته‌اند به جای پیدا کردن راه حل منطقی، خرید کنند. اضطراب این افراد کاملا بعد از خرید برطرف می‌شود اما سرخوردگی و اضطراب با فاصله زمانی بسیار کوتاهی دوباره سراغ‌شان می‌آید. کسانی که همیشه کیسه‌های پر‌خریدی به همراه دارند نشانه دقیقی برای تشخیص اعتیاد به خرید به شما می‌دهند.  حتی بعضی افراد برای جلب توجه دیگران خرید می‌کنند و کم کم این نیاز آنها را به خرید‌های افراطی و بدون کنترل می‌کشاند.



 تاثیرات خرید افراطی

اولین و مهم‌ترین مسئله‌ای که برای این افراد ممکن است پیش بیاید صدمه مالی است. از آنجا که این افراد هیچ کنترلی روی خریدشان ندارند بخش عمده‌ای از در‌آمدشان را خرج می‌کنند و ممکن است حتی برای نیاز‌های ضروری‌شان هم پول برایشان باقی نماند. هرچند در اکثر موارد این افراد به صورت نا ‌خود‌آگاه از خرید‌های دیگر چشم‌پوشی می‌کنند. دومین لطمه خرید‌های افراطی صدمه‌های روحی و روانی شدیدی است که وارد می‌کند و در دراز‌مدت خلق و رفتار این افراد را تغییر می‌دهد.

 وجود هیجان قبل از خرید، لذت زمان خرید و سرخوردگی و دلزدگی بعد از خرید در هر بار خرید کردن بیشتر و بیشتر می‌شود. تا آنجا که لذت طبیعی خرید از این افراد دور می‌شود و تقریبا بدون وجود لذت سراغ خرید می‌روند. سومین اتفاقی که برای این افراد می‌افتد این است که فضای بسیار زیادی از خانه و اتاق‌شان با لوازم غیر‌ضروری اشغال شده است که حتی سالی یک بار هم از آنها استفاده نمی‌کنند.



  راه‌حل‌های پیشنهادی


اگر تا اینجا تشخیص داده‌اید که یکی از دلایل مشکلات مالی شما اعتیاد به خرید است می‌توانید از راه حل های زیر کمک بگیرید یا به یک متخصص رفتار‌درمانی مراجعه کنید و به طور کامل این اختلال را از خودتان دور کنید. فراموش نکنید با این کار می‌توانید به جای لوازم اضافی و بدون کارکرد، پس‌انداز مناسبی برای خودتان داشته باشید.



 حساب خرج‌هایتان را داشته باشید

 زمانی که حقوق می‌گیرید بخش خاصی از در‌آمدتان را برای خرید کنار بگذارید. مبلغی که در نظر می‌گیرید را می‌توانید ماه به ماه کاهش دهید. دفترچه‌ای را برای ثبت خرید‌هایتان کنار بگذارید. تمام چیزهایی که می‌خرید را چه ضروری و چه غیر‌ضروری در این دفترچه بنویسید و آخر هر ماه خرید‌های اضافی‌تان را حساب کنید. شاید زمانی که مبالغ کم را پرداخت کنید برایتان چندان عجیب نباشد اما زمانی که مجموع خرج‌های اضافی‌تان را حساب کنید حتما شوک‌زده خواهید شد.
  همراه نداشتن پول نقد

 همراه داشتن پول نقد برای کسانی که تا آنجا که پول داشته باشند خرید می‌کنند کاملا غیر‌منطقی است. پول نقدی که با خودتان حمل می‌کنید را اندازه بگیرید و هیچ‌وقت بیشتر از نیاز یک روز یا خرید‌های ضروری پول با خودتان حمل نکنید.

با بیماری اعتیاد به خرید چه کنیم؟



  کنار گذاشتن کارت‌های اعتباری

 تنها حمل نکردن پول نقد کفایت نمی‌کند. خرید با کارت‌های اعتباری چون کاملا مجازی است و راحت‌تر از خرید نقد است میزان تمایل شما به خرید را چندین‌برابر می‌کند. کارت‌های اعتباری‌تان را همراه نبرید و یا حداکثر یک کارت همراه داشته باشید که در صورت نیاز بتوانید مبلغی از حساب برداشت کنید. با خودتان عهد کنید تنها در صورت ضرورت سراغ کارت‌های اعتباری بروید.



  به کمد‌هایتان نگاه دیگری بیندازید

سری به کمد‌های لباس و لوازم‌تان بزنید و تمام لوازمی را که در طول یکسال گذشته استفاده نکرده اید، مخصوصا لباس‌هایی که مشابه هم هستند و حتی یکبار هم استفاده نشده اند را جدا کنید. بخشی از لوازم‌تان را دور بریزید و لوازم‌تان را طوری بچینید که کاملا مشخص باشند. زمانی که بدانید در کمدتان چه چیز‌هایی را دارید می‌توانید زمان خرید از خریدن لوازم مشابه آنها چشم‌پوشی کنید.



 راه بهتری برای کاهش تنش پیدا کنید

 هر کس می‌تواند راه حل منحصر به فردی برای پایین آوردن میزان اضطراب و استرس در خودش پیدا کند. اگر در پیدا کردن این راه حل برای خودتان موفق نبودید می‌توانید از یک روانشناس کمک بگیرید. دکتر محمودی، روانشناس و استاد دانشگاه با اطمینان به اینکه این اختلال قابل درمان است گفت با روش‌های درمانی روانشناختی و رفتار درمانی می‌توان سطح اضطراب را در فرد پایین آورد و با این کار اختلال‌های وابسته به آن مانند اختلال خرید افراطی را از بین برد.