سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

با این فرمول ساده ثروتمند شوید


چه احساسی دارید وقتی که صادقانه می‌گویید، «من کار می‌کنم تا پولدار بشم. من کار نمی‌کنم تا فقط قبض هام رو بدم.»

مجله اینترنتی رمز موفقیت: یک سوال! چرا بخشی از وقت خود را به مدیریت مالی و کسب درآمد جانبی اختصاص نمی‌دهید؟ چه احساسی دارید وقتی که صادقانه می‌گویید، «من کار می‌کنم تا پولدار بشم. من کار نمی‌کنم تا فقط قبض هام رو بدم.»

جیم رون: سه عادت مالی که ثروتمند را از فقیر جدا می‌کند

وقتی که یک طرح مالی برای افزایش ثروت داشته باشید، آنقدر باانگیزه می‌شوید که حتی دوست ندارید شب بیاید و بخوابید. پس اگر با من مخالف نیستید، یک فرمول ساده برای خلق ثروت را با شما در میان می‌گذارم. فرمول من درباره تقسیم‌بندی پول‌تان به شکل زیر است.

قانون 70/30

بعد از اینکه مالیات و بقیه کسورات قانونی را کنار گذاشتید، یاد بگیرید که با 70% از درآمد خالص خود زندگی کنید که شامل هم هزینه‌های ضروری و هم هزینه‌های تجملاتی می‌شود. حالا می‌ماند 30% باقیمانده از درآمدتان که به این صورت تقسیم‌بندی می‌شود:

امور خیریه

یک سوم از این 30% می‌بایست برای امور خیریه هزینه شود. امور خیریه یعنی بخشش به نیازمندان و برآوردن احتیاجات آنها در حد توان. به عقیده من این مبلغ یعنی یک سوم از باقیمانده یا 10% از کل درآمدتان برای این کار کافیست. بخشیدن را در همان ابتدا که مبالغ اندک است باید یاد بگیریم. بخشیدنِ یک سکه 10 سنتی از یک دلار خیلی راحت است. ولی خیلی سخت است که صد هزار دلار از یک میلیون دلار را ببخشیم. شاید بگویید، «اگر یک میلیون دلار داشته باشم، بدون هیچ مشکلی صد هزار دلار از آن را می‌بخشم.» من که مطمئن نیستم. صد هزار دلار هم پول کمی نیست. پس این عادت را از همان ابتدا که مبالغ اندک است در خود نهادینه کنید.

سرمایه‌گذاری

یک سوم دیگر یعنی 10% از باقیمانده درآمد خالص‌تان را باید استفاده کرده و ثروت خلق کنید. این پولی‌ست که باید با آن کار تجاری یعنی خرید، فروش، تولید، شراکت و غیره انجام دهید. کلید موفقیت در این است که خود را درگیر تجارت بکنید، حتی اگر یک کار نیمه‌وقت باشد.

جیم رون: سه عادت مالی که ثروتمند را از فقیر جدا می‌کند

خوب حالا چطور قصد دارید با این پول ثروت خلق کنید؟ راههای زیادی وجود دارد. بگذارید تصورات شما بال و پر بگیرد و همه جا پرسه بزند. نگاه دقیق‌تری به مهارت‌ها یا علاقه‌مندیهای خود بیاندازید؛ شاید بتوانید آنها را به یک تشکیلات اقتصادی سودآور تبدیل کنید. هیچ چیز غیرممکن نیست. بعلاوه، می‌توانید یاد بگیرید که کلّی بخرید و خرده بفروشید حالا هر چیزی که باشد. با این 10% تجهیزات و مواد اولیه بخرید و شروع به تولید کنید. لازم به یادآوری نیست که بگویم چه نبوغ ذاتی در درون شماست که منتظر یک جرقه و فرصت است تا بیدار شود.

پس‌انداز

آخرین 10% می‌بایست برای پس‌انداز کنار گذاشته شود. این مورد یکی از مهیج‌ترین بخش از طرح مالی شماست چون با آماده‌سازی شما برای زمستانهای سخت مالی، آرامش درونی به شما می‌دهد. اجازه بدهید تعریفی از «ثروتمند» و «فقیر» به شما ارائه کنم: مردم فقیر پول خود را خرج می‌کنند و آنچه باقی می‌ماند را پس‌انداز می‌کنند.

مردم ثروتمند پول خود را پس‌انداز می‌کنند و آنچه باقی می‌ماند را خرج می‌کنند. بیست سال پیش، دو نفر هر کدام 1000$ در ماه درآمد داشتند و هرکدام هم به یک اندازه افزایش درآمد در سالهای بعد داشتند. یکی از آنها این دیدگاه را داشت که پولش را خرج کرده و باقیمانده را پس‌انداز کند. دیگری این دیدگاه را داشت که اول پولش را پس‌انداز کرده و سپس باقیمانده را خرج کند. امروز اگر هر دو را بشناسید، یکی را فقیر و دیگری را ثروتمند می‌نامید.

پس بخاطر بسپرید که بخشیدن، سرمایه‌گذاری و پس‌انداز، مثل هر کار دیگری اگر با انضباط انجام شود، تاثیر بسزایی در آینده مالی شما خواهد داشت. در پایان یک روز، یا یک هفته، یا یک ماه، نتایج این روش به سختی قابل تصور است. اما بگذارید 5 سال بگذرد تفاوتها خود را بخوبی نشان می‌دهند. اگر هم 10 سال صبر کنید که تفاوتها شگفت‌انگیز است.


ویدیو مرتبط :
بیانیه سمینار شادباشید و ثروتمند شوید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

به آسانی ثروتمند شوید



به آسانی ثروتمند شویددشدن

احتمالا شنیده اید که هر موجودی که بر روی زمین ساکن است برای او روزی خاصی وجود دارد و هر کس روزی مربوط به خودش را داردو می تواند از آن بهره ببرد. بدون شک تعیین کننده این روزی، پروردگاری است که تمامی عالم و خزینه های موجود در آن، از آن اوست. پروردگاری که قدرت برتر آفرینش است و به راستی او قادر و تواناست.

 

قناعت

آنچه مهم است اینکه بدانیم و باور داشته باشیم که تعیین میزان و چگونگی روزی افراد، به مصلحت و حکمت خداوند متعال مربوط است. بی تردید خداوند دانا و حکیم است و بنابراین هر چه برای بندگانش قرار دهد، بر اساس مصلحت آنهاست و یا ممکن است امتحانی از جانب خداوند باشد.

اگر این موضوع را باور داشته باشیم، متوجه می شویم که قسمتی از تلاش های ما نتیجه ای در افزایش روزی نخواهد داشت.

خداوند متعال از بندگانش خواسته است تا برای کسب روزی قدم بردارند اما آنچه قرار است برای افراد حاصل شود، همان چیزی است که خداوند برای آنها تعیین کرده و در بسیاری از واقع حرص زدن های بیهوده و عدم قناعت به آنچه که در دست داریم، مشکلی را حل نمی کند.

 

آنچه مهم است اینکه بدانیم قناعت از چه جایگاه وسیع و مهمی در زندگی ما برخوردار است. مسلما کسی که از روحیه قناعت برخوردار است برای کسب روزی تلاش می کند، اما به هر چیزی که خدا به عنوان روزی او قرار داده، رضایت دارد. بنابراین هیچگاه اعتراضی ندارد و حس ناکامی در درون او رخنه نمی کند. پس از زندگی اش راضی است و آرامش دارد.

پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) می فرمایند: " بر اولین در بهشت نوشته شده است: هر چیزی چاره ای دارد و چاره زندگی، چهار چیز است که یکی از آنها قناعت است.1

 

ثروتمندشدن

ممکن است فردی با روزی محدودی که خدا برایش قرار داده، با قناعت روزگار را سپری کند و شخص دیگر با روزی بیشتر، با احساس حرص و نارضایتی زندگی کند که نصیب یکی آرامش و نصیب دیگری عدم آرامش و رضایت است. آنچه مشخص است اینکه حرص زدن فرد حریص، به مقدار روزی او اضافه نمی کند و نه قناعت فرد قانع موجب می شود تا روزی کمتری به او برسد. چه بسا فردی که نسبت به آنچه خدا برایش مقدر کرده، رضایت داشته باشد، با آرامش زندگی می کند و شاید به خاطر همین احساس قناعت و شکرگذاری، روزی اش افزون گردد و این نعمتی است که فرد حریص از داشتن ان محروم است.

 

زندگی برای برخی از افراد، گاهی آنچنان سخت و طاقت فرساست که برای آنها غیرقابل تحمل است اما برای برخی با همان شرایط، چندان سخت و سنگین نیست. آنچه مشخص است اینکه عدم قناعت در افراد، موجب می شود تا زندگی سخت و سنگین شود و بر عکس، داشتن روحیه قناعت، زندگی را سبک و آسان می کند

 

پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله) می فرمایند: آگاه باشید که برای هر کس، روزی ای هست که به ناچار به او می رسد. پس اگر کسی به آن راضی باشد، مایه برکت او شده و نیازهایش را فرا می گیرد و کسی که به آن راضی نباشد، مایه ی برکت اونشده و نیازهایش را فرا نمی گیرد.2

 

از این رو می توان اینطور بیان کرد که نیاز انسان به قناعت، بیشتر از نیاز او به حرص و طمع است.3   و گواراترین زندگی از آن کسی است که به روزی خدا قانع و از آن راضی باشد.4 درک و فهم این موضوع بسیار راحت است و هر یک از ما با نگاهی به زندگی خود و اطرافیانمان، می توانیم نقش قناعت و حریص نبودن را در زندگی، ببینیم. مسلما هر کس که به تقدیر الهی رضایت داشته باشد، نیازی به این ندارد که برای رفع خواسته هایش، به سوی مردم برود و به این ترتیب از مردم بی نیاز است. اما کسی که حریص است با کسب هیچ چیزی در این دنیا نمی تواند خود را راضی و خشنود سازد. هیچ ثروتی به اندازه راضی بودن از روزی، احساس فقر و نیازمندی انسان را از میان نمی برد.5

 

 

به

ثروتمندشدن

زندگی برای برخی از افراد، گاهی آنچنان سخت و طاقت فرساست که برای آنها غیرقابل تحمل است اما برای برخی با همان شرایط، چندان سخت و سنگین نیست. آنچه مشخص است اینکه عدم قناعت در افراد، موجب می شود تا زندگی سخت و سنگین شود و بر عکس، داشتن روحیه قناعت، زندگی را سبک و آسان می کند. آن کس که روحیه قناعت ورزی دارد، هیچگاه به خاطر نداشتن برخی چیزها، غصه دار و اندوهگین نمی شود و ذهن و روح خود را برای به دست آوردن هر چه بیشتر، آزرده و خسته نمی کند. چرا که همواره فکر می کند که آنچه در اختیار دارد برای او کافی است.

 

در حقیقت کسی که به آنچه برای او بس است، بسنده کند، به سوی راحتی و آسایش حرکت کرده است و آنرا در دستان خود گرفته است و بنابراین برای چنین کسی، زندگی مایه ی روشنی چشم و دل است. بدون تردید چنین فردی علاوه بر اینکه مطابق امر الهی زندگی کرده، از نعمت های بی شمار دیگری هم بهره مند می شود. ممکن است فردی در این دنیا از روزی مادی، سهم کمی داشته باشد اما از روزی معنوی، بهره های بسیار داشته باشد. این چیزی است که اغلب ما به ان توجهی نداریم. اینکه به دست اوردن روزی را همواره در امور مادی خلاصه نکنیم و از خداوند بخواهیم تا  روزی معنوی، به ما ارزانی دارد.../تبیان

 

==========

پی نوشت ها:

1. بحارالانوار، ج8،ص 144،ح67

2.اعلام الدین، ص342،مستدرک الوسایل،ج13،ص29

3.غررالحکم، ح8985، عیون الحکم و المواعظ ، ص174

4.غررالحکم، ح9073، عیون الحکم و المواعظ ، ص23

5.الکافی،ج2،ص140،ح11؛کتاب من لایحضر الفقیه،ج4،ص418