سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی


بازاریابی شبکه ای یا «نت ورک مارکتینگ» نوعی شیوه فروش است که یک کمپانی محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه می فروشد و مشتری ها پس از خرید می توانند برای این محصولات بازاریابی کند و سود ببرند.

کسب و کار: وزارت بازرگانی 13 سال پیش بازاریابی شبکه ای را قانونی اعلام کرد و با ابلاغ قوانین و مقررات فعالیت در بازاریابی شبکه ای، مرز بین این فعالیت را با فعالیت های هرمی مشخص کرد. بازاریابی شبکه ای یا «نت ورک مارکتینگ» نوعی شیوه فروش است که یک کمپانی محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه می فروشد و مشتری ها پس از خرید می توانند برای این محصولات بازاریابی کند و سود ببرند.

بیشتر افراد در برخورد با واژه «بازاریابی شبکه ای» فکر می کنند که بازاریابی شبکه ای یعنی چیزی مشکل گلدکوئست، و گلدکوئست هم یعنی بازاریابی شبکه ای! علت این موضوع سابقه دیرینه ای است که ما در فرهنگ شنیداری و عمدتا بدون مطالعه خودداریم. حتما شما هم این را شنیده اید که در زمان هایی نه چندان دور، عمده کالاهایی که برای اولین بار به کشور وارد می شدند و مورد استفاده عموم قرار می گرفتند، به نوعی نام تجاری خود را بین مردم جا می انداختند که انگار تنها کالای تولید شده از آن نوع، فقط همان مارک تجاری بوده است و بس!

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی

مثلا وقتی مردم می خواستند بگویند که یک بخاری خریده اند  می گفتند: یک دئو ترم خریده ام، به دستمال کاغذی می گفتند کلینکس، به پودر لباسشویی می گفتند تاید، به مایع ظرفشویی می گفتند ریکا ... حال آنکه اینها صرفا نام های تجاری هستند و ده ها مارک تجاری دیگر همزمان همان نوع کالا را تولید و عرضه می کردند.

این موضوع در موردبازاریابی شبکه ای هم صادق است که البته تاریخچه به وجود آمدن، تکامل تدریجی و توسعه آن به سال ها قبل از به وجود آمدن شرکت هایی مثل گلدکوئست و امثال آن بازمی گردد.

بیست و نهم آبان ماه سال 1387، شخصی به نام سید رضا حسینی این مقوله را به شکل بازاریابی شبکه ای مجاز، برای اولین بار در ایران به طور رسمی و به عنوان اختراع در اداره ثبت اختراعات به ثبت رسمی رساند. حدود یک سال بعد، یعنی در هشتم دی ماه 1388 (28 دسامبر 2008) بازاریابی شبکه ای قانونی اعلام شد و وزارت بازرگانی جمهوری اسلامی ایران، قوانین و مقررات فعالیت در بازاریابی شبکه ای و مرز بین فعالیت شبکه ای (نت ورک مارکتینگ) را با فعالیت هرمی مشخص کرد.

 این در حالی است که در اخبار جمهوری اسلامی ایران، غالبا بر غیرقانونی بودن بازاریابی هرمی تاکید می شود و مدام در رسانه ها خبرهایی مبنی بر جلوگیری از فعالیت فعالان این شغل و غیرقانونی بودن این شبکه ها منتشر می شود.

در شهریور ماه سال 1390 بعد از دو سال تلاش و بررسی های طولانی، چند شرکت برای اولین بار در تاریخ ایران موفق به کسب مجوز بازاریابی شبکه ای از وزارت بازرگانی شدند. بازاریابی شبکه ای یا «نت ورک مارکتینگ» نوعی شیوه فروش است که در آن کمپانی ها محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش می رسانند، و مشتریان پس از خرید، در صورت تمایل می توانند محصولات کمپانی را بازاریابی و برای خود سوآفرینی کنند.

 درآمد در بازاریابی شبکه ای هم در ازای فروش مستقیم کالا و هم در ازای فروش از طریق زیرمجموعه کسب می شود. یک نماینده فروش علاوه بر جذب مشتریان، آموزش نیروهای تازه وارد را در جهت جذب مشتریان برعهده دارد. بازاریابی شبکه ای در واقع هدف همه شرکت هاست (هم شرکت های دارای بازاریابی شبکه ای و هم شرکت های فاقد آن).

اگر شما شنیدید که یک شرکت با سابقه اعلام کرده است که «در صورت معرفی یکی از دوستانتان به ما در خرید بعدی از تخفیف برخوردار شوید» این همان بازاریابی چندسطحی است. انجمن های سلامتی، آژانس های املاک، شرکت های ارتباط تلفنی و صنایع مختلف دیگر، از این روش استفاده می کنند. اغراق نکرده ایم اگر بگوییم برخی مشاغل تخصصی (پزشکان، دندانپزشکان، حسابداران) مرگ و زندگی شان به مشتریانی بستگی دارد که آنها را به دیگران معرفی می کنند. تمام این مشاغل به سادگی تلاش می کنند تا مشتریان کنونی آنها تبلیغ و بازاریابی محصولات و خدمات آنها را برای مشتریان بالقوه انجام بدهند.

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی

شرکت های سنتی

در شرکت فاقد سیستم بازاریابی شبکه ای، شرکت مدیر و نمایندگان فروش را استخدام می کند. این نوع شرکت ها برای استخدام نمایندگان فروش به دلیل کمبود منابع مالی که شرکت باید به عنوان حقوق پرداخت کند و همچنین تعداد افرادی که مدیر فروش قادر است آنها را به کار گیرد، دارای محدودیت است.

 زمانی که مدیر فروش به دلیل افزایش حجم کارها قادر به اداره امور نباشد، شرکت مجبور به استخدام مدیر دیگری در کنار مدیر قبلی و یا ارتقاء یکی از نمایندگان فروش به مدیر می شود. به این حالت، بازاریابی «چند عرضی» گفته می شود؛ چرا که شرکت در مقایسه با حالت چند سطحی، تنها به طور افقی توسعه پیدا می کند. این در حالی است که در بازاریابی شبکه ای سازمان به صورت عمودی رشد می کند.



نحوه فعالیت یک شرکت بازاریابی شبکه ای

در ابتدا افرادی که قادر به جذب مشتری و نماینده فروش باشند، با ثبت نام در این مجموعه کار خود را آغاز می کنند و این حق را دارند که خود را تا جایگاه یک مدیر فروش ارتقا دهند. از آنجا که شرکت های بازاریابی شبکه ای به نمایندگان فروش و اعضای خود حقوق ثابت پرداخت نمی کنند و تنها کمیسیون فروش به افراد پرداخت می شود؛ بنابراین محدودیتی در جذب مدیر فروش و نماینده وجود ندارد و از طرفی به دلیل گسترش سریع، افزایش شمار نمایندگان فروش آموزش دیده، برای شرکت بسیار مقرون به صرفه است. این موضوع همچنین برای نمایندگان فروش بسیار سودمند است؛ چرا که درآمدشان محدود به میزان فروش خودشان نیست و از حجم فروش زیرمجموعه های خود نیز درصدی را دریافت می کنند.



پیشنهاد برای ورود به عرصه کالا

در واقع MLM یکی از پنج روشی است که شرکت ها برای فروش و توزیع یک محصول با خدماتشان به مشتریان از آن استفاده می کنند. تمامی شرکت ها (شرکت های MLM و شرکت های سنتی) در یک خصوصیت با یکدیگر مشترک هستند، آنها محصول یا خدماتی را ارائه می دهند که باعث بهبود زندگی مصرف کننده می شود.

مادامی که یک شرکت دارای چنین محصول یا خدماتی باشد، نیازمند این است که به طور گسترده معرفی شود. آنها این عمل را به وسیله توزیع انجام می دهند. توزیع یک محصول عبارت است از یافتن و رساندن محصول به دست مشتریان به طور کلی پنج روش عمده برای توزیع یک محصول یا خدمات وجود دارد که عبارتند از: بازاریابی شبکه ای، بازاریابی اینترنتی، بازاریابی تلفنی، پست مستقیم، فروشگاه در معرض دید در هر یک از این پنج روش، می توان از تکنیک های چهار روش دیگر برای یافتن مشتریان استفاده کرد. بدین معنی که روش خرده فروشی فقط محدود به مراجعان حضوری نیست و یک خرده فروش همچنین می تواند در رادیو، تلویزیون، روزنامه ها و مجلات نگاه ها را به سمت مغازه خود جلب کند.

این کار می تواند منجر به افزایش مراجعه حضوری افراد به آن مغازه شود. به طور مشابه یک توزیع کننده در یک شرکت بازاریابی می تواند از مسیر همه روش های پنجگانه یاد شده، مشتری پیدا کند. درست به همان اندازه که از طریق دوستان و آشنایان مشتری جذب می کند.

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی



مجوزها و قوانین و مقررات

بازاریابی شبکه ای در کشور که به صورت مستقیم در زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است، از طرف کمیته ای منتخب به نام کمیته نظارت بر فعالیت بازاریابی شبکه ای اداره می شود و تمامی دستورالعمل های موجود توسط این کمیته تدوین شده و نظارت بر حسن اجرای آن هم با این کمیته است.

خوشبختانه هم اکنون در سراسر کشور تمام سازکارهای قانونی برای فعالیت این حرفه مهیاست و هیچ مشکلی در راه اجرای آن وجود ندارد. کلیه متقاضیان اخذ مجوز باید پس از مراجعه به سایت www.networkmarketing.moc.gov.ir نسبت به تکمیل مدارک مربوط و ارائه به این مرکز اقدام کنند. البته نباید فراموش کرد که هرگونه فعالیت شبکه ای تا زمان اخذ مجوز نهایی تخلف محسوب می شود.



رضایتمندی مشتریان از سیستم و محصول


با توجه به فلسفه وجودی شرکت های بازاریابی شبکه ای که خود تولیدکننده هستند و یا مستقیم و بدون واسطه به تولیدکننده یا واردکننده اصلی متصل می شوند، کلیه واسطه ها و شرکت های پخش و توزیع کننده از این چرخه حذف می شوند و کالا مستقیم از تولید کننده به دست مصرف کننده نهایی می رسد و کلیه سودهایی که در این حد فاصل قبلا به واسطه ها می رسید، به عنوان کمیسیون به مشاوران یا بازاریابان فروش می رسد، این کار ضمن ایجاد اشتغال فعال برای نسل جوان که جویای کار هستند، درآمدی مفید برای آنها به ارمغان می آورد. هر چه این شرکت ها دامنه فعالیتشان گسترش یابد، تعداد بازاریابان آنها هم بیشتر خواهند شد.

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی



نحوه عضوگیری


ثبت نام در این شرکت ها رایگان است و هیچ هزینه ای دربر ندارد و تمام کسانی که مشتاق کار و فعالیت باشند، می توانند در این شرکت ها ثبت نام رایگان انجام دهند؛ البته فراموش نکنیم که تنها ثبت نام کفایت نخواهد کرد، بلکه بایستی فعالیت جدی را هم در این زمینه آغاز کنید.

در صورتی که هیچگونه فعالیتی نداشته باشید، هیچ درآمدی هم نصیبتان نخواهد شد. با توجه به دستورالعمل کمیته نظارت بر بازاریابی شبکه ای، هر کسی خود باید فعالیت داشته باشد و صرفا نمی تواند بدون داشتن فعالیت از دست رنج دیگران بهره ای ببرد.



مجوزدارهای بازاریابی شبکه ای

بازاریابان ایران زمین

محصولات شرکت: ام روند (میله آمایزد، تعادل و بهینه سازی ساختار انرژی مولکولی در مایعات و مواد)

شبکه بادران گستران

محصولات شرکت: انواع آبگرمکن خورشیدی – انواع توربین های Off Grid و توربین های بادی On Grid

تلاشکاران سرمایه وزین

محصولات شرکت: کیف چرمی – تابلو معرق کاری – تابلو منبت – تابلو مینیاتور – تابلو خاتم کاری و ...

خرید اینترنتی مروارید پنبه ریز

بازاریابی شبکه ای و تفاوت های آن با شرکت های هرمی

محصولات شرکت: دستمال کاغذی – دستمال مرطوب – دستمال حوله ای – دستمال توالت و ...

ابر تجارت کهکشان

محصولات شرکت: دستمال کاغذی – دستمال مرطوب – دستمال حوله ای – دستمال توالت و ...

ابر تجارت کهکشان

محصولات شرکت: مصنوعات طلا با وزن کلی 14 گرم و با عیار 18

پارس نیوشانیک

محصولات شرکت: انواع چای سیاه خارجه – انواع چای کیسه ای 25 عددی – برنج ایرانی – قند و شکر و ...

میراث نفیس دست ها
محصولات شرکت: بشقاب مسی دیوارکوب – تنگ مسی – شکلات خوری مسی – گلدان مسی و ...

آویژه سگال

محصولات شرکت: دستگاه کاهنده مصرف سوخت – دستگاه تنظیم کننده مصرف سیستم های گرمایشی و ...


ویدیو مرتبط :
برنامه پایش : بازاریابی شبکه ای ، بازاریابی هرمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تفاوت این شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای ایرانی و کوئست چیست؟!



اخبار,اخبار اجتماعی ,شرکت‌های بازاریابی

حالا که پای امثال کوئست با پیگیری های مستمر از کشورمان کوتاه شد و شرکت های بازاریابی شبکه ای داخلی با انگیزه رسیدن به رکوردهای کوئست در کشورمان به فعالیت مشغول اند، گویی همه شائبه ها واقعیت داشته و همه تلاش ها برای غیرقانونی خواندن فعالیت امثال کوئست و مقابله با آن، پوششی برای در اختیار گرفتن منافع این تجارت بوده است.

گلدکوئست را که یادتان هست؟ جلساتی که عده‌ای دعوت می‌شدند تا درباره بازاریابی شبکه‌ای بشنوند و جذب امثال کوئست شوند را چه؟ دیگر هر چه از آن دوران به یاد دارید، می‌توانید دور بریزید، چون هرچند بساط کوئست و همتایان خارجی‌اش در کشورمان برچیده شد، نسخه های ایرانی آن هم مجوز دارند و هم به شدت فعالند. فقط می‌ماند چند سؤال که بد نیست پاسخ داده شوند!

به گزارش تابناک، از دستگیری و محاکمه تا از دست دادن سرمایه، با فرجام ناخوشی که اعضای پرشمار شرکت های بازاریابی شبکه ای در کشورمان با آن مواجه شدند، به نظر می‌رسید برای همیشه بساط این موضوع از کشورمان برچیده شده و دیگر شاهد تکرار فعالیت هیچ شرکت هرمی و بازاریابی شبکه‌ای در کشورمان نخواهیم بود؛ اما این گونه نبود.

این را می‌شود از تغییر رویکردهای مسئولان نسبت به این تجارت دریافت که با مجاز شناخته شدن بازاریابی شبکه‌ای و بعد اعطای مجوز فعالیت به این سبک و سیاق به دوازده شرکت بازاریابی شبکه‌ای توسط وزارت صنعت معدن و تجارت آغاز و زمینه ساز فعالیت گسترده شرکت های بازاریابی شبکه‌ای در کشورمان شد؛ شرکت هایی که نه مثل امثال گلدکوئست غیرمجاز هستند، نه شائبه خروج ارز از کشور به فعالیتشان وارد است و از همه مهم تر، نه عضویت و فعالیت در آنها به مانند سابق، غیرقانونی و قابل تعقیب قضایی است!

بدین ترتیب نتورک ماکتینگ در کشورمان آنچنان یکباره دچار استحاله شد که از فرایندی مخفی، زیر پوستی، غیرمجاز و حتی مجرمانه، به نوعی کسب و کار مدرن تغییر کرد، ولی هرگز مشخص نشد که مرز قانونی و غیرقانونی بودن آن چه بوده و چه تفاوتی در شرکت های مجاز بازاریابی شبکه‌ای کشورمان با امثال گلدکوئست وجود داشته که بقای دیگری و مبارزه با دیگری را سبب شده است؟

آیا صرف خروج ارز از کشور به واسطه فعالیت شرکت های بازاریابی شبکه‌ای خارجی بوده که آنها را به ورطه غیرمجاز خوانده شدن سوق داده یا تکیه به تعریف های خاصی مانند «کمپانی‌ای که بیشتر به جذب بازاریاب می‌پردازد تا فروش محصول به مردم عادی، هرمی و غیر قانونی است» موجب بروز چنین تناقضی شده است؟

عامل این تصمیم گیری متفاوت هرچه باشد، نتیجه رفتار مسئولان، تنها تأیید یک ادعای پر کاربرد در میان اعضای شرکت های بازاریابی خارجی مانند کوئست بوده و بس؛ اینکه این شرکت های غیرقانونی نیستند و ادعاهایی که درباره غیرقانونی بودن فعالیتشان مطرح می‌شود، ناشی از پرداخت نشدن سهم دولت از این تجارت، در کنترل گرفتن این تجارت و سودهای ناشی از آن و... است.

به عبارت بهتر، اگر روزگاری در جلسه پرزنت نتورک مارکتینگ در این باره می‌شنیدیم که امثال کوئست قانونی هستند و اگر مسئولان با متولین شرکت درباره سهم دریافتی به توافق برسند، دفتر این شرکت های بازاریابی شبکه‌ای در سریع ترین زمان ممکن در شهرهای مختلف کشور افتتاح خواهد شد، حالا که پای امثال کوئست با پیگیری های مستمر از کشورمان کوتاه شد و شرکت های بازاریابی شبکه ای داخلی با انگیزه رسیدن به رکوردهای کوئست در کشورمان به فعالیت مشغولند، گویی همه شائبه ها واقعیت داشته و همه تلاش ها برای غیرقانونی خواندن فعالیت امثال کوئست و مقابله با آن، پوششی برای در اختیار گرفتن منافع این تجارت بوده است.

این گزاره زمانی تقویت می‌شود که می‌بینیم هیچ استدلالی برای چرایی غیرقانونی بودن بازاریابی شبکه‌ای شرکت های خارجی و قانونی بودن انواع داخلی آن وجود ندارد و از آن مهم تر، رصد فعالیت شرکت های داخلی بازاریابی شبکه‌ای توسط نهادهای نظارتی، حکایت از درج اخطارهای متعدد در پرونده نیمی از این شرکت هاست که با تکیه بر آن، می‌توان دریافت نمونه های داخلی به نسبت امثال کوئست، آش دهان سوزتری هم نیستند.

با این حساب بد نیست از مسئولان بخواهیم برای روشن شدن افکار عمومی هم که شده، یک بار برای همیشه مؤلفه‌هایی که با تکیه بر آن، فعالیت امثال کوئیست را غیرمجاز می‌خواندند اعلام کرده و تلاش داشته باشند به مردم آموزش دهند که محدوده مجاز فعالیت شرکت های بازاریابی شبکه‌ای کجاست و در چه صورت فعالیتشان تخلف محسوب می‌شود و باید با آن مقابله کرد؟

اخبار اجتماعی - تابناک